İçeriğe Yönlendir

17 M Ford Elektronik Ateşleme


Serhat Böcek

Recommended Posts

Serhat Böcek

Merhaba arkadaşlar;

Sizlere bir sorum olacaktı 17m ford motorlarında yani 1700 cc v4 motorlarda klasik ateşleme sistemi (platin,meksefeli) bulunuyor.Diğerlerinde yani 20m yada 26m motorlarda elektronik ateşleme sistemi bulunuyor.Bizim ford da 1700 motor ve biz bunu elektronik ateşlemeye çevirmek istiyoruz ama 20-26m ler v6 motor olduğu için distribütörü uymuyor.Taunuslarınkini de denedik uyduramadık.Sizlerin bu konuda bir fikri bilgisi var mı?Hangi araçların ki uyar?Her ne kadar forumda klasik araç kullanan arkadaş az olsa da belki bu konuda bilgisi olan vardır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O V4 ü tam hatırlamıyorum ama, capon motorlarına uygun distribütörlere bakmalı, onlardan uyanı bulunabilir, belki, şahsen yapanı duymadım

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Elektronik bilgim fazla yok ama aracın mevcut platinli ateşleme distribütöründe meksefe ve platini sökerek,platin yerine mıknatıslı bir kontak koyarak,elektronik devre hatta picli bir ateşleme sistemi yapılabilir gibi düşünüyorum.Elektronikçi arkadaşlar ne dersiniz olur mu sizce?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Fatih Işık

Allah kolaylık versin size öncelikle. kullandığım 2 Taunusa da bu sevdadan elktronik ateşleme taktırdım ancak Taunusta bile problem yaşanıyo ilk zamanlar parça konusunda.1700 V4 lerde bunu deneyeni duymadım ancak

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kemal Özkentürk
(düzenlendi)

Bende V6 motor var hocam. Elektronik ateşleme. Senin ona çevirmen için v6 motor dısprıtoru bulman lazım. Haricen başka olmaz.

Kolay gelsin...

tarihinde Yavuz Selim Bilgin tarafından düzenlendi
Lütfen Türkçe karakterleri düzgün kullanın!
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...