Haydar Bakırcı-2 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 arkadaşlar f-1 aracımdaki voglant 35mm yayları coilex 50mm le değiştirmeyi düşünüyorum.sizce bu markanın 50mm'i nasıl konfor,esneme ve dayanaıklılık açısından alsam iyimi ederim kötümü orjinal jantlarımla kullanacam 185-65-14 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Coil-ex FK kadar sert olmayan kendi çapında konforlu bir yay. Şahsen benim araçta arkaları düşürmedi. Bende önler 5cm coil-ex arkalar 3.5cm vogtland. 1 Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 4 Nisan 2012 Yazar Paylaş 4 Nisan 2012 Coil-ex FK kadar sert olmayan kendi çapında konforlu bir yay. Şahsen benim araçta arkaları düşürmedi. Bende önler 5cm coil-ex arkalar 3.5cm vogtland. benim araç 2000 medel hb ambiante voglantlar 35mm ama anca 30mm ya düşürdü ya düşürmedi Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 4 Nisan 2012 Yazar Paylaş 4 Nisan 2012 yokmu arkadaşlar f-1 de kullanan veya bilgisiolan bu yaylar hakkında Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 5 Nisan 2012 Yazar Paylaş 5 Nisan 2012 yokmu ya bu markayı aracında kullanan hakkında bilgisi olan:( Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 yokmu ya bu markayı aracında kullanan hakkında bilgisi olan:( Bizim bilir kişiler görmedi konuyu sanırım. Ama Süha bir yorum yapmış zaten. Amaç alçaltmak ise çok da iyi değil, ama konforlu gibi anladım ben. Semih izgi aracında kullanıyor. Sedan f1 ön arka düşürme oranı gayet güzel. Bunun dışında benzer araçta Anıl kavral kullandı ondada sıkıntı yok. Dediğim gibi orjinal yayın 5cm düşmüş hali konforunda. Yani konforsuz değil ama bana kalırsa 5cm olmasına rağmen salınımı yüksek. Amaç aracı düşürüp görüntü sağlamak ise uygun fakat 5cm düşürüp bu oradan araba sertleştsin ise başka markalara bakılabilinir. Şahsen Can'ın araçtaki Apex yaylar başarılı. Yorum bağlantısı
Akan Belen 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Fikir verirmi bilmiyorum ama bende Can'ın tavsiyesiyle 306 için 3.5 apex aldım şu an memnunum ama umarım az daha düşer diye bekliyorum açıkçası biraz az düştü gibi geldi bana. Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 6 Nisan 2012 Yazar Paylaş 6 Nisan 2012 apex lerin 5 likleri nasıl düşürür aceba hb aracımı Yorum bağlantısı
Semih İzgi 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Apex bulmanız çok zor. Ben baya aramıştım. Coil ex güzel bir yay, Son derece dengeli düşüyor araç. Sert ve agresif sürüşe çok müsait, taktıkdan sonra zamanla bir miktar daha düşüyor,görsel olarak tadından yenmez iken, amortisörleri ara sıra takoza değdirmeniz can sıkabiliyor. Fren mesafeniz ve sert manevra ile reflekslere karşı çok daha kararlı sonuç ve tepkiler alırsınız Haydar abicim. Tavsiye ederim 1 yılı geçti hiç üzmedi Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 6 Nisan 2012 Yazar Paylaş 6 Nisan 2012 uyum sorunu yaşarmıyız kardeşim peki sedan 2004 kasadan çıkma benim araç hb 2000 model Yorum bağlantısı
Semih İzgi 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 uyum sorunu yaşarmıyız kardeşim peki sedan 2004 kasadan çıkma benim araç hb 2000 model Yok bi sorun çıkmaz Haydar abi. Sedan - HB ayrımı yok, Dizel-Benzin ayrımı var sadece Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 6 Nisan 2012 Yazar Paylaş 6 Nisan 2012 aslında sorun olur olmaz emin değilim ama olmaz olursa bulabilirsem sadece önlere 50mm taksam sanki şuanki duruşundan daha hoş bir görünüş ortaya çıkar diye düşünüyorum.ama bulabilirmiyim sadece önlere 50mm ve sorun olurmu araç dolu,boş hızlı yavaş vs durumlarda! Yorum bağlantısı
Hasan Ayvacı 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Benim aracımda coil-ex 3,5 cm takılı. Aldığım yerin internet sitesinde 35 mm yazıyodu fakat geldiğinde kutusunun üzerinde 40 mm yazdığını farkettim. Aldığım yeri aradığım ve 35 mm olarak satıldığını ve zamanla biraz daha düşer gibi bir cevap aldım. Belkide kutusu başka bir araca aitti bilemiycem sadece bilgi olsun diye söylüyorum. Piyasada Coil-ex'in 5 cm'liğini ben hiç duymadım açıkcası, varsada 3,5 luk al derim, tamponunda lip falan varsa sıkıntı, sen illa sürüngen bişey olsun diyorsan bilemem tabi . Onun dışında düşürme oranı, sertlik ve fiyat olarak olarak ideal. Birde tavsiyem arka yayların uç kısımlarına plastik hortum taktır, ses yapabiliyo aklında olsun. Aracımın sayfasında bikaç resim var fikir verebilir: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/231457-06-ha-272-f1-collection/ 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 3 Ocak 2014 Paylaş 3 Ocak 2014 takan var mı arkadaşlar coil-ex 5 cm? 3 Yıldır kullanıyorum. Motor sporlarına ilgili ve alakalı biri olarak da son derece memnunum.. Dengesi mükemmel. Arkadan kayma(Oversteer)'da dahi kontrolü ve dengeyi koruyor.. Ama her alçalan ve sertleşen yayda olduğu gibi aracınız Statikten kinetiğe daha kolay geçer yani daha kolay savrulursunuz. Ama eski halinde örneğin 0.7G 'de savruluyorsanız bu yaylar ile 0.85 G de savrulursunuz. Kısacası yinede güvenlik artar. Refleksler ve yolu okuma denen olay çok keyif veriyor. Örneğin dalgalı bir asfaltta öndeki araçların çukur sonrası 2 3 slalom yaptığını izlerken kendi aracınızın yolu okuyarak sadece girip çıktığını slalom yapmadığını hissedersiniz. Tavsiye ederim. Oldukça konforsuz ama keyifli bir yaydır. Aracıma ait eski fotoğraflar: (2 yıl öncesİ) Yorum bağlantısı
onurdursun 4 Ocak 2014 Paylaş 4 Ocak 2014 benim aracımda takılı 5 cm coilex yaylar, orjinal 195 taban lastiklerimle konforda hiç kayıp hissetmedim desem yeridir daha önce fk kullanmıştım kütük gibiydi. şuan 225/45/17 lerle kullanıyorum doğal olarak konforda kayıp var ama yolda giderken kütürtü vuruntu tarzında hiçbirşey yok sadece setlere durarak giriyorum, onun dışında yayları forumdan ikinci el olarak aldım üzerinde oynama yoksa ön arka eşit düşürdü 2 Yorum bağlantısı
Emre Demir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 1. Yol tutayım derken çukur aramaya başlayacaksın. 2. Standart amortisörlerinin ömürünü yaklaşık yarı yarıya kısaltacaksın. 3. Salıncak fişeklerin çok daha çabuk eskiyecek. En kötü senaryoda ise; 1. Türkiye yollarında çok sağlam bir çukura gireceksin. Salıncak kopartacaksın ya da amortisör kulelerinde mantarlaşma başlayacak. Aracın bir daha rot tutmayacak. Yolda asla düz gidemeyeceksin. Bence bu riski almaya hiç değmez. Bizim yollarımız yol değil çünkü. Bir iki virajı daha hızlı alacağım diye, bu köstebek yuvası yollarda hem arabanın mekaniğini yormaya hem de canını sıkmaya değmez. En güzel olan standart olandır. Mühendislerin bir bildiği vardır ki, standart öyledir. Not: Alıntıdır. Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş 27 Haziran 2014 Paylaş 27 Haziran 2014 Semih kardeşim senin yaylardan nereden buluruz.sipariş vereceğim birtürlü güvenemiyorum. Nerden tavsiye edersin. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts