Cafer Akyıldız 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Arkadaşlar yeni başlayan bir problemim var. Aracımla gaza basıp 140 150 km çıkınca vitesi boşa alıp frene basınca aracım stop ediyor. Şayet frene basmazsam yada düşük hızlarda vitesi boşa alıp frene basınca herhangi bir problem yaşamıyorum . Aracım lpg li acaba neden olabilir..... Aracımın bakımını bu ay sonu yaptırcam yani bujiler takılalı 20.000 km yaptım lpg filtresi yeni değişti Buji kablolarını hiç değiştirmedim araç bende iken 32.000 km yaptı (aracı alalı 3 sene oldu) Akü ışığı siyah yanıyor 4-5 senelik akü İlk çalıştırmada aracım kış yaz farketmeksizin hemen çalışıyor, rolantide herhangi bir oynama yok, düşük hızda aracımı boşa aldım klimayı, arka cam rezistanı, farları teybi çalıştırdım frene bastım rolantide herhangi bir düşüklük olmadı aracım stop etmedi bu problem sadece yüksek hızlarda genelde 120 km üzeri hızlarda oluyor ..... Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız 5 Nisan 2012 Yazar Paylaş 5 Nisan 2012 Yok arabayı boşa atma adetim değilde önüme kamyon çıkmıştı debriyajla frene birlikte basınca araba stop etti tabi hızım en fazla 100 faladı sonra tekrar denemek için yaptım düşük hızlarda stop etmedi biraz gaza fazla basıp debriyajla birlikte frene basınca stop ediyor yoksa şu benzin-gaz fiyatların yüksekliğinde 90 geçmek ne haddimize.. Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 150kmde arabayı boşa almanızın nedeni nedir? Araç 150 kmde iken 4500-5000 devirde olsa ve birden 800-1000e düşüyor. Boşta iken fren yapıyorsunuz. Araba stop ediyor. Benzine geçme de yok... çok garip ve tehlikeli. Bunu yapmayın freni de viteste yapın derim ben... 1 Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Cafer bey benimde iki kez başıma geldi aynı olay,ama 140 gibi süratim yoktu olsa olsa 90 falandır.İlerde kırmızıyı gördüm boşa aldım,ışığa yaklaştım hala kırmızı olunca hafif frenliyordum ki birden tüm ışıklar yandı sağa çektim.Çalıştırıp devam ettim.Geçen yaz buji kablolarını değiştirdikten sonra daha olmadı.Alakası varmı bilmiyorum Yorum bağlantısı
Engin Özarı 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Ani frenleme ile , westinhause fren beslemek için yüksek basınca ihtiyaç duyuyor. LPG bunu yetirştiremiyor. olarak düşündüm. Ayrı süratle vitesi boşa alarak fren yapmadan deneyin, Birde fren yaparak deneyin. Sonuçları gözlemleyin Yakıt sistemlerinde bunu sağlayacak ilave beslemeler vardır . LPG gerekli devir dalgalanmasında , besleme dengesini sağlamıyor olabilir. Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 hocam arabanız size "dikkatli et" diyor herhalde. ama denemek yerine servise götürmeniz daha mantıklı. Yorum bağlantısı
Recep Mura 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Benzer durum bende de var zaten konuda açmış açanlara da yaşadıklarımı yazmıştım hatta bu problemi benzer şekilde otobanda yüksek hızla giderken aniden sinyal vermeden önüme giren araca çarpmamak için ani debiyaj fren yapınca aracın stop etmesiyle farketmiştim sonradan da stop etmeler oldu çok usta dolaştım yetkili servis dahil hiçbir problem bulamadılar ama birkaçı gaz kelebeğinden şüphelendi ama %100 ondandır da diyemedi son olarak yetkili serviste adaptasyon yazılım güncelleme vb. yapıldı benzinde bayağı düzelme oldu stop etmeler uzun süredir olmadı bugünden itibaren gazda da deniyorum bugün gaz ayarlarına baktırdım basıncı yüksekmiş düşürüldü şimdi gazda da deneyeceğim 30 km gittim stop etmedi ama rölanti dalgalanması eskisine göre az da olsa devam ediyor benzinde 800'ün altına inmeyen rölanti gazda bazen çok kısa süreli 600 lere kadar inebiliyor eğer gazda stop etme olursa gaz kelebeğini değiştreceğim... Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız 5 Nisan 2012 Yazar Paylaş 5 Nisan 2012 Ani frenleme ile , westinhause fren beslemek için yüksek basınca ihtiyaç duyuyor. LPG bunu yetirştiremiyor. olarak düşündüm. Ayrı süratle vitesi boşa alarak fren yapmadan deneyin, Birde fren yaparak deneyin. Sonuçları gözlemleyin Yakıt sistemlerinde bunu sağlayacak ilave beslemeler vardır . LPG gerekli devir dalgalanmasında , besleme dengesini sağlamıyor olabilir. vitesi boşa aldığımda (hızım 100 km idi) rolanti 0.9 kadar iniyor sabit kalıyor herhangi bir stop etme olmuyor. Ancak frene basınca yavaş yavaş 0.9 aşağı iniyor akü ışığı yanıyor tam o sırada gaza basarsam stop etmekten kurtarıyorum aksi halde stop ediyor ve kontağı kapatıp tekrar açarak çalıştıryorum.... Yorum bağlantısı
Serkan Önder 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 aküyü deiştirin lpg ayarı yaptırın buji ve kabloları kontrol ettirin sorun düzelecektir Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Lpgli olduğundan motor önden çok hızlı giderken fazla hava alıyor olabilir. O yüzdendir. Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız 5 Nisan 2012 Yazar Paylaş 5 Nisan 2012 Benim araçta rolanti dalgalanması vs. kesinlikle yok rolantisi sabit. Ayrıca düşük hızlarda mesela şehiriçi kırmızı ışıklarda vitesi boşa alıp frene bastığımda da herhangi bir stop etme olmuyor. Daha önce yoktu bende yeni farkettim en son lpg fltresini değiştirmiştim (regülatördeki filtrede değişti) aracın yakıtı normal (uzun yol 100 kmde 7,6 lt /1 km de 0.2 tl yakıyor) diye gaz ayarı yapılmadı. Buji kablosu olabilir (üzerindeki motocraft marka) dediğim gibi kabloyu hiç değiştirmedim ancak buji kablosu başka problemlere de yol açmaz mı diye de düşünmeden edemiyorum.... Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız 5 Nisan 2012 Yazar Paylaş 5 Nisan 2012 Devir olarak aynı devir 3 veya 4'üncü viteste denediniz mi? yok denemdim... 150kmde arabayı boşa almanızın nedeni nedir? Araç 150 kmde iken 4500-5000 devirde olsa ve birden 800-1000e düşüyor. Boşta iken fren yapıyorsunuz. Araba stop ediyor. Benzine geçme de yok... çok garip ve tehlikeli. Bunu yapmayın freni de viteste yapın derim ben... haklısınız tamamen katılıyorum ben zaten vityesi kolay kolay boşa almayan birisiyim. Ancak ani bir refleks olarak önüme kamyon çıkınca debriyaj ile birlikte frene bastım aracım stop etti... sonra boş viraj olmayan duble bir yolda nedednini bulmak için denedim sadece yani vitesi boşa aldım kontrol ettim düşük hızda kontrol ettim ancak vites boşta frene basınca stop ettiğini naladım. Yoksa şehiriçinde trafikte herhangi bir problem yok...Dediğim gibi bu ay sonu bakıma götüreceğim neden ay sonu derseniz ayın 16 dan sonra kredi kartı ile bütün bakımlar yapılacak (triger, v kayışı, duruma göre devirdaim, buji, buji kabloları, yağdeğişimi + motor üst kapak vidasından yağ sızdırıyor onun tamiri) devlet memuruyum tamamen duygusal nedenlerle.... inşallah mayıs ayında 5.5 aylık farkı verirler.... Yorum bağlantısı
Engin Ünal 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Ben size sıfır maliyetli bir yöntem söyliyeyim, Hiç bişey yapma 140-150 km ye pek çıkma , çıksanda vitesi boşa atma , atsanda frene basma Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Burada konu vitesin boşa atılıp atılmaması değil..Artık birçoğumuz zaten yüksek hızlarda boşa atmanın tehlikeli olduğunu biliyoruz.Ancak sağlıklı çalışan hiç bir araçta vites boşa atıldı diye stop etmez..Etmemeli.Ediyorsa bir sorun var demektir. Öncelikle benzinde durumu kontrol edin.Yine aynı sıkıntı varsa yakın zamanda triger değişimi yaptırdınız mı? Yada en son ne gibi işlemler yapıldı bunları bilmek lazım..Akü siyah demişsiniz normal şartlarda araç hareket halindeyken akünün bir etkisi kalmıyor ancak bu gibi durumlarda akü de belirleyici rol oynuyor.Akü biteceği zaman araçta her türlü anlam veremediğimiz şeyler olabiliyor.Sorunları başka yerlerde ararken akü değişimiyle sorun birden ortadan kalkabiliyor.Bunu da mutlaka göz önünde bulundurun.. 2 Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Hava ayarından olabilir diye düşünyorum. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Benzer bir sorun benim arabada da oluyordu, seri bir şekilde 100 km+ hızlara çıkıp durmak üzere ani fren yaptığımda araba durmaya yakın ya da durduğunda stop ediyordu. Arıza muhtemelen LPG'den kaynaklanıyor, LPG montajını yapan arkadaşa götürmüştüm arabayı hatırladığım rolanti valfiyle ilgili bir problem olduğunu söylemişti ve temizledi ayar yaptı ondan sonra tekrarlamadı. 1 Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız 6 Nisan 2012 Yazar Paylaş 6 Nisan 2012 Ben size sıfır maliyetli bir yöntem söyliyeyim, Hiç bişey yapma 140-150 km ye pek çıkma , çıksanda vitesi boşa atma , atsanda frene basma maliyet sıfır ama dediğim gibi bu olay ben sol şeritte giderken kamyonun birtanesi arkasına bakmadan sağ şeritten sol şerite geçti ani olarak debriyaj fren ve kornaya bastım aracım stop etti zannedersem bu araçlarda vitese alıp çalıştırmak zararlı (diğer tabirle vurdurarak çalıştırma) o bakımdan kontağı kapattım yeniden açtım ve çalıştırdım tabi bu arada araç seyrine 50-60 km lik bi hızla devam ediyordu. yani çözümünü bulmazsam sıfır maliyetin karşılığında hayatım, sağlığım veya birbaşkasının hayatı en iyi ihtimalle bir kaç binlik masrafla ödeyebilirim.....arbanın bakımlarını yaptırınca tekrar kontrol edeceğim bu arada okü üzerinde 280705 diye bir rakam var zannedersem akü bu yıl 7. yaşını dolduracak onuda emekliye sevketsem iyi olur.... Yorum bağlantısı
Serdar Özmen 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 (düzenlendi) Burada konu vitesin boşa atılıp atılmaması değil..Artık birçoğumuz zaten yüksek hızlarda boşa atmanın tehlikeli olduğunu biliyoruz.Ancak sağlıklı çalışan hiç bir araçta vites boşa atıldı diye stop etmez..Etmemeli.Ediyorsa bir sorun var demektir. Öncelikle benzinde durumu kontrol edin.Yine aynı sıkıntı varsa yakın zamanda triger değişimi yaptırdınız mı? Yada en son ne gibi işlemler yapıldı bunları bilmek lazım..Akü siyah demişsiniz normal şartlarda araç hareket halindeyken akünün bir etkisi kalmıyor ancak bu gibi durumlarda akü de belirleyici rol oynuyor.Akü biteceği zaman araçta her türlü anlam veremediğimiz şeyler olabiliyor.Sorunları başka yerlerde ararken akü değişimiyle sorun birden ortadan kalkabiliyor.Bunu da mutlaka göz önünde bulundurun.. Yakın zamanda triger değiştiyse stop etmesi o yüzden olabilir mi? Trigerle alakası nedir? 17 Şubat 2013 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi imlaya daha dikkat lütfen Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Şubat 2013 Paylaş 17 Şubat 2013 Yakın zamanda triger değiştiyse stop etmesi o yüzden olabilir mi? Trigerle alakası nedir? Sente ayarı bozulursa stop etmeler olabiliyor.. Yorum bağlantısı
Serdar Özmen 17 Şubat 2013 Paylaş 17 Şubat 2013 Sente ayarı bozulursa stop etmeler olabiliyor.. sağolun; peki ne yapabılırım Yorum bağlantısı
Arkın Argun 17 Şubat 2013 Paylaş 17 Şubat 2013 Arkadaşlar yeni başlayan bir problemim var. Aracımla gaza basıp 140 150 km çıkınca vitesi boşa alıp frene basınca aracım stop ediyor. Şayet frene basmazsam yada düşük hızlarda vitesi boşa alıp frene basınca herhangi bir problem yaşamıyorum . Aracım lpg li acaba neden olabilir..... Aracımın bakımını bu ay sonu yaptırcam yani bujiler takılalı 20.000 km yaptım lpg filtresi yeni değişti Buji kablolarını hiç değiştirmedim araç bende iken 32.000 km yaptı (aracı alalı 3 sene oldu) Akü ışığı siyah yanıyor 4-5 senelik akü İlk çalıştırmada aracım kış yaz farketmeksizin hemen çalışıyor, rolantide herhangi bir oynama yok, düşük hızda aracımı boşa aldım klimayı, arka cam rezistanı, farları teybi çalıştırdım frene bastım rolantide herhangi bir düşüklük olmadı aracım stop etmedi bu problem sadece yüksek hızlarda genelde 120 km üzeri hızlarda oluyor ..... Hava filtresine besleme yapan ve ön panjurun arkasında bulunan besleme borusunu söküp deneyebilir misiniz? Yüksek hızlardaki hava akışı LPG'yi dağıtıyor olabilir. Yorum bağlantısı
Serdar Özmen 17 Şubat 2013 Paylaş 17 Şubat 2013 Hava filtresine besleme yapan ve ön panjurun arkasında bulunan besleme borusunu söküp deneyebilir misiniz? Yüksek hızlardaki hava akışı LPG'yi dağıtıyor olabilir. panjurun hemen arkasında klıma gazı dolum yerının yanında yassı bı hava giriş yeri var ondan bahsedıyosunuz değil mi ? Yorum bağlantısı
Arkın Argun 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 panjurun hemen arkasında klıma gazı dolum yerının yanında yassı bı hava giriş yeri var ondan bahsedıyosunuz değil mi ? Evet Serdar Bey. Yorum bağlantısı
Recommended Posts