İçeriğe Yönlendir

Sierra Vites Sorunu


Sercan Bekem

Recommended Posts

Sercan Bekem

Arkadaşlar merhaba.

Otomobilim 1990 model Ford Sierra 2.0 GL .

Bir kaç aydır 2.viteste cırlama denilen problem yaşıyorum. 1 den 2 ye geçerken nadiren, ama özellikle 3 ten 2 ye geçerken istisnasız yapıyor. Arabamı çok seviyorum, çok da iyi bakıyorum. Ama bu problem takdir edersiniz ki çok can sıkıcı bir durum. Hatta hareket halinde vites düşürürken (cırlama yapmasın diye vitesi yavaş geçiyorum, bu da devrin ve hızın düşmesine neden oluyor) risk oluşturabiliyor. Önümüzdeki hafta rutin kontorller ve yazlık bakım için servise gideceğim. Gitmeden önce sizin de kıymetli görüşlerinizi alayım dedim.

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

Ehil bir ustanın şanzumanı indirip incelemesi gerekiyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Kenan Tomris

eğer baskı balata hiç değişmediyse 1990 model bir araç için zamanı gelmiş hatta geçmiştir en kısa zamanda iyi bir ustanın hünerli ellerine bırakmanız şart :)

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Baskı plakadan olabilir ama tüm viteslerde yapması lazım.Ama benim fikrim hilallerden yapıyor.Şanzımanı söküp hilaller değiştirilecek.E şanzıman inmişken baskı plaka ve bilyanın değişimi şanzıman takozunun yenilenmesi aracınızı daha uzun yıllar rahatça kullanmanıza sebep olacaktır...İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.. :flowers:

Yorum bağlantısı
Sercan Bekem

benim biraz araştırma neticesinde Çağlar Bey'in söylediğini destekler bir bilgiye ulaştım. galiba senkromeç sorunu gibi.

vites geçişlerinde bir problem de yok (2 hariç) ve debriyaj tam kıvamında. baskı balata problemi olsa bütün viteslerde yapmaz mı? :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...