İçeriğe Yönlendir

Mk 3 Mondeo Dış Isı Sensor Arızası

İbrahim Açıkbaş

Recommended Posts

İbrahim Açıkbaş

arkadaşlar daha önce de benimkonuların birine azmıştım ama cevap gelmedi.

dı sıcaklık sensörünün motor bölümndeki doğru yeri neresidir nerede durması gerekir?

benimki -30, -50dereceleri gösteriyor dışarısı 22dereceyken.

çağlar,yaşar, can bey başta bilgisi olan üstadlardan rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bozuktur o bozuk...

Normalde ön şasinin iç kısmında yer alır...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Böyle bir arıza vardı ama aklıma gelmedi, sensör denemeli, bozuk olmayabilir de....

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Forumda vardı ; sensör değişince düzelmişti, öyle aklımda kalmış..

Yorum bağlantısı
İbrahim Açıkbaş

bugün yerini değiştirdim, şimdi doğru ölçüyor. soketinde veya kabloda sorun olursa böyle yapamı ki?

bidaha olursa soketinden söküp ekrana bakıcam bakalım ne göstericek.

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Ertan Çabuk

forumu araştırdım. ön şase arkasında tapmon arkasında gibi yerlere baktım ancak göremedim. bende ön tarafı söküp resmini çektim.

acaba bu fotoğrafta dış sıcaklık sensörü nerde oluyor? nereye takılıyor? daha önce dış sıcaklığı göstermiyor araç demiştim. bu nedenle turuncu ve kırmızı hava işaretleri de (kar tanesi şeklindeki) yanmıoyr.

var mı yardımcı olacak bir babayiğit :D

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Benim anladığım kadarı ile dış sıcaklık göstergesi ve kar tanesi olan sıcaklık ölçümü farklı sensörler ile ölçülüyor.Sanırım dış hava sıcaklık sensörü sadece ölçüm yapmak için,fakat kar tanesi olan göstergenin sensörü aynı zamanda cam rezistans(lar)ını hava soğuk ise otomatik açmak için kullanılıyor.

Dış sıcaklık sensörünü bilmem ama sanırım kar tanesi olan lambaların sensörü ön camın altındaki havalandırma ızgarasının tam ortasında yuvarlak bir parça var,onun altında.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Orda yok abi. nereye baglandigini bilsem... onu da bilmiyorum.

Benim anladığım kadarı ile dış sıcaklık göstergesi ve kar tanesi olan sıcaklık ölçümü farklı sensörler ile ölçülüyor.Sanırım dış hava sıcaklık sensörü sadece ölçüm yapmak için,fakat kar tanesi olan göstergenin sensörü aynı zamanda cam rezistans(lar)ını hava soğuk ise otomatik açmak için kullanılıyor.

Dış sıcaklık sensörünü bilmem ama sanırım kar tanesi olan lambaların sensörü ön camın altındaki havalandırma ızgarasının tam ortasında yuvarlak bir parça var,onun altında.

Bildigim dis sicaklik sensorinden aliyor. almiyor mu yoksa?

Yorum bağlantısı

Dıs sıcaklık sensoru bozuk oldugunda sarı ve kırmızı ısuklardan birinin yanması gerekiyor. Digital ekrenda fa sıcaklık ---- olarak cıkıyot sanırım. On cama bakan uzgarada bulunan mor sensor gunes ısıgı algılayıcısı. Dıgıtal klimanın fan siddet ayarı o sensore dusen ısıga gore belirleniyor. Otomatik rezistans acma bildihim kadarı ile sadece dizellerde var. Benimkinde otomatik acılmıyor on ve arka cam rezistansları.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Dıs sıcaklık sensoru bozuk oldugunda sarı ve kırmızı ısuklardan birinin yanması gerekiyor. Digital ekrenda fa sıcaklık ---- olarak cıkıyot sanırım. On cama bakan uzgarada bulunan mor sensor gunes ısıgı algılayıcısı. Dıgıtal klimanın fan siddet ayarı o sensore dusen ısıga gore belirleniyor. Otomatik rezistans acma bildihim kadarı ile sadece dizellerde var. Benimkinde otomatik acılmıyor on ve arka cam rezistansları.

Saygılarımla.

Lamba yanmiyor ancak sicaklik ----- seklinde gosteriyor bilgisayarda

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut
(düzenlendi)

Ön tamponun altında, içe doğru gizlenmiş, tel gibi bir parçadır.

sensör

tarihinde Erhan Bulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Ben de sol ön çamurluk içinde diye biliyordum. Rüzgarı direk almaması için bu şekilde planlanmış denmişti.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ertan Çabuk

araca karşıdan baktığınızda sol önde çamurluğun içinde buldum soketi.

ebay dan aldığım sensörü de taktım. Derece çalıştı.

Ancak gösterge üzerindeki kar işaretleri hala ynmadı muhtemelen gösterge içindeki ledleri yanık.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ali Koç

Kar işareti hava sıcaklığı çok düşerse yanar yolda buzlanma vs olacaksa yanar ancak kontrol için sensörü soğuk suyla temas ettirirseniz sıcaklığın düştüğünü görürsünüz. Termometre - değerlere düştüğünde kar işareti yanıyor.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Kar işareti hava sıcaklığı çok düşerse yanar yolda buzlanma vs olacaksa yanar ancak kontrol için sensörü soğuk suyla temas ettirirseniz sıcaklığın düştüğünü görürsünüz. Termometre - değerlere düştüğünde kar işareti yanıyor.

Biz 20 gündür eksilerdeyiz mehmet bey :rolleyes:

led leri yanık anladığım kadarı ile. gerekli uyarıları veriyor ve ona göre ısıtıcıları falan da açıyor ancak sadece işaretler yanmıyor. gauge de de yanmıyor aynı ışıklar.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

On gün kadar önce arabayı yıkattım .Yıkayan da çok iyi tanıdığım bir arkadaş.Ben arabayı genelde üç su yıkatırım en sonda ya sıfır fırça yada süngerle temizletirim. Bu yıkamamda aynı oldu ama ön tarafa fazlaca tazyikli su sıkıldığını farkettim ama önemsemedim.Ama araba kurulanıp teslim edildiğinde dış ısı derecem -6 yı gösteriyordu ve hava yaklaşık 14 derece kadardı.Hemen arkadaşlarıma gittim ve olabilir su denk gelmiştir ,kurusun dediler. Bir hafta aynı saçmaladı sensor.Sonra düzeldi .ama bu iki gün sürdü.Şimdi tam anlamıyla kafayı yedi dışarısı 23 derece arabamda kımızı buz lambam ve - 17 derece gösteriyor.

Yalnız ilk kontağı çevirmem esnasında sıcaklığı doğru gösteriyor ve çalıştıktan sonra hızla eksili değerler ya da 4 derecenin altına iniyor.Önceden yani sağlamken ilk çalıştırmam da 4 derece ve altında sıcalıklarda arka rezistansım otomatik çalışıyordu.şimdi bunu yapmıyor.Anladığım kadarıyla ya rezistans akıllı yemiyor blöfü yada başka bir sensör daha var.

Şimdi bu problem nasıl çözülür WD 40 çözümmü dür ? :biggrin: Ya da diyot bitmişmidir. Bitti ise kaça bitti cebimden ne çıkacak :D Bide görsel olarak bunu gören varmı? tamponun nersinde ? Çok aramayayım yerini tarif edin boşuna koca tamponu indirmeyeyim . :D

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Hasan abi bu sensörü çok aradım. Yeri ön sağ tarafta (yolcu koltuğu) önündeki sis lambasının arka boşluğunda. Zaten neye benzediği açık seçik ortada net te resimleri mevcut. Burdaki fiyatı yaklaşık 170-180 TL civarıdır. ancak ben ebay dan almıştım gelmesi etmesi 60 TL civarı tutmuştu. bir haftada da gelmişti. soketli. takıp çıkarması da çok basit.

Parça da bu.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Sağol Ertan...Bi söküp çıkarayım bakalım kurtarabilme ihtimalim var mı ?

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Sağol Ertan...Bi söküp çıkarayım bakalım kurtarabilme ihtimalim var mı ?

Avi sensörün kendi içine su kaçması biraz zor bir ihtimal ancak belki sokette sıkıntı olmuştur.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Abi sokette oksit olmuştur yada çok zayıf ihtimalde olsa sensöre yıkama makinası yüksek basıncı gelip ucunu deforme etmişte olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

2-3 gün bekle düzelebilir, yoksa kar lastiklerini tak bari :D

Şaka olduğunu söyle... Yoksa gider takar bu :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...