İçeriğe Yönlendir

Mk 3 Mondeo Dış Isı Sensor Arızası

İbrahim Açıkbaş

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Araç bilgi ekranında sıcaklığı göstermiyor mu?

hayır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Sana birtane çıkma collection kadranı lazım ;)

Aynen. Ondan birtane biryerlerden bulup denemem gerek. En çok merak ettiğim anlık yakıtın görülüp görülemeyeceği.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Aynen. Ondan birtane biryerlerden bulup denemem gerek. En çok merak ettiğim anlık yakıtın görülüp görülemeyeceği.

Anlık benimkinde bile gözükmüyor :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ya bende yeri gelmişken birşey sormak istiyorum.Şimdi benim araba da dış sıcaklık göstergesi var bakıyorum misal 35 derece birde günlük km ekranın üst sağ köşesinde derece var..Orada da derece yazıyor.Bunların ikisi de dış ortam sıcaklığı değil mi? İç ortam derecesini gösteren bir yer yok...Bunu neden sordum çünkü bakıyorum aralarında biraz fark oluyor..0.5-1 derece kadar..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ya bende yeri gelmişken birşey sormak istiyorum.Şimdi benim araba da dış sıcaklık göstergesi var bakıyorum misal 35 derece birde günlük km ekranın üst sağ köşesinde derece var..Orada da derece yazıyor.Bunların ikisi de dış ortam sıcaklığı değil mi? İç ortam derecesini gösteren bir yer yok...Bunu neden sordum çünkü bakıyorum aralarında biraz fark oluyor..0.5-1 derece kadar..

Diğeri nerede :s 2 tane olması anlamsız sanki..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ya birisi menüyü tek tek gezerken orada yazıyor.Dış ortam sıcaklığı diyor..Diğeri de günlük km falan duruyor ya ekran da yani aracı ilk çalıştırdığımız da önümüze gelen yerde.Sağ üst kısımda dereceyi gösteriyor.Muhtemelen ikisi dış sıcaklığı gösteriyor ama bazen birbirlerinden az biraz farklı oluyorlar.O yüzden merak ettim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Anlık benimkinde bile gözükmüyor :)

ortalama olsun yeter. Sıfırlanabiliyorsa sıfırlayıp bakarım. :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Ya birisi menüyü tek tek gezerken orada yazıyor.Dış ortam sıcaklığı diyor..Diğeri de günlük km falan duruyor ya ekran da yani aracı ilk çalıştırdığımız da önümüze gelen yerde.Sağ üst kısımda dereceyi gösteriyor.Muhtemelen ikisi dış sıcaklığı gösteriyor ama bazen birbirlerinden az biraz farklı oluyorlar.O yüzden merak ettim.

2si aynı değerler abi birisi küsüratsız diğeri daha detaylı yazıyor. İkiside dış sıcaklık yani. :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

2si aynı değerler abi birisi küsüratsız diğeri daha detaylı yazıyor. İkiside dış sıcaklık yani. :)

Evet birisi düz hesap yapıyor.. :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

hayır.

Bilgi ekranı sizlerde standartmıdır bilmem ancak bende bilgi ekranında "---" işareti vardı. sonra aradım soketin boşunu buldum ve ebay dan alıp taktığımda çalıştı.

bilgi ekranı uyumlu olması lazım sanırım göstermesi için.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Abdullah Gülgün

Benim mondeoda da sensör arızası vardı. Kafasına göre yüksek gösteriyor çoğu zaman da buzlanma ikazı verdirtip rezistansları açıyordu. Bir de bazı arkadaşlar yok dese de klimanın auto modu dış sıcaklıktan etkileniyor sanıyorum. Dur diyor dışarıda buzlanma varken klimayı açma hasta olursun gibi :i-ih: . Sonuç itibariyle bu sensörü değiştirmeye karar verdim. Mondeo olarak sorduğunuzda fiyatı 300 tl dediler ama fokus ile benzer sensörü kullandığını (fokustakinin kablosu biraz kısaymış) öğrendik ve 120 tl ye fokus sensörü takarak bu problemi maziye gömdük.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Samet Yarın

bugün sabah sanırım soguktan kar kristaline benzeyen simge sarı renkte yandı havanın soguk olmasından dolayımıdır?

Yorum bağlantısı
Samet Yarın

4 ile 0 derece aralığı sarı, 0 derece ve aşağısında kırmızı kar sembolü yanar.

Saygılarımla.

tesekkürler

izmirde de yandı ya iç bölgelerde kırmızı sönmüyordur herhalde

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

tesekkürler

izmirde de yandı ya iç bölgelerde kırmızı sönmüyordur herhalde

Evet biz kırmızı kırmızı geziyoruz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
İbrahim Alper Demir

Hasan abi bu sensörü çok aradım. Yeri ön sağ tarafta (yolcu koltuğu) önündeki sis lambasının arka boşluğunda. Zaten neye benzediği açık seçik ortada net te resimleri mevcut. Burdaki fiyatı yaklaşık 170-180 TL civarıdır. ancak ben ebay dan almıştım gelmesi etmesi 60 TL civarı tutmuştu. bir haftada da gelmişti. soketli. takıp çıkarması da çok basit.

attachicon.gifsensör.jpg

Parça da bu.

nasıl takıp çıkarabiliriz Ertan bey ?

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

nasıl takıp çıkarabiliriz Ertan bey ?

Aracin onunden baktiginizda sol alt tarafta sis farinin arkasindasir yeri ve soketlidir. Lifte alip degistirebilirsiniz. Ancak ben altina girip değiştirmiştim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Alper Demir

Aracin onunden baktiginizda sol alt tarafta sis farinin arkasindasir yeri ve soketlidir. Lifte alip degistirebilirsiniz. Ancak ben altina girip değiştirmiştim.

Teşekkür ederim en kısa zamanda bakacam..

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Harun Kocaçalışkan
On 11/30/2013 at 23:22, Ertan Çabuk yazdı:

Ertan bey bu sensöre ulaşabilmek için arabanın altına yatınca görebilir miyiz? Çamurluk davlumbazını söksem oradan ulaşabilir miyim acaba? Ya da sol ön farı çıkarsam üstten de erişebilir miyim? Bahsettiğiniz yeri tam olarak kafamda canlandıramadım. Yabancı sitelerde de kimse yerini net olarak göstermemiş. 

Benim sıcaklık sensörü yaklaşık 10C kadar hatalı gösteriyor bu ara. Sanırım biraz temizlemem gerekecek. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...