Samet Karabulut 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 iki model arasında kararsız kaldım, ıphone'a her yerde parça, aksesuar bulabilmek kolay. öte yandan xperia s Türkiye'ye henüz giriş yaptı dolayısıyla parçası, aksesuarı maalesef hiç bir yerde yok, işin diğer boyutuysa bu telefon Çanakkale'de sadece bende olacak 12 mp oldukça başarılı bir kamerası olması, playstation 1 in oyunlarını çalıştırması daha çok eğlenceye dayanan bir telefon olması cazip geldi. ancak kimsede olmayan hatta pek bilinmeyen bir cihazla sorun yaşanabilir gibi geliyor. ıphone 4s tercih etmemin nedeni ise sadece hemen herkeste olması ve uygulamalarıdır. sizden istediğim sadece fikirlerinizi önerilerinizi eksik etmeyin, önerebileceğiniz diğer modellerede açığım. aşağıda telefonların özellikleri yazıyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim yarın akşam almayı düşünüyorum. şimdiden teşekkürler +SONY XPERİA S Bağlantı Özellikleri UMTS Var Bluetooth Var GPRS Var EDGE Var E-mail Desteği Var WAP Var Infra Red (Kızıl Ötesi) Yok PC Senkronizasyonu Var HSDPA Var Wi-Fi Var Tv Çıkışı Var Çift Sim Kart Desteği Yok 3G Var Eğlence MP3 Çalma Var Radyo Var MMS Var Zil Tipi MP3, AAC Oyun Var Ekran Özellikleri Dokunmatik Ekran Var Ekran Çözünürlüğü 1280 x 720 piksel Ekran Renk Çözünürlüğü 216K Genel Özellikleri Titreşim Var Ses Kayıt Var Ağırlık 145 g Boyutlar 128 x 64 x 10,4 mm Şebeke 850/900/1800/1900 Ajanda Var Hesap Makinesi Var Eller Serbest Konuşma(Handsfree) Yok Java Desteği Yok Resimli Telefon Defteri Var Bas Konuş Yok İşletim Sistemi Android OS Görüntülü Konuşma Var GPS-Navigasyon Desteği Var Belge Görüntüleyici Var DVB-H (Sayısal Mobil TV) Var Analog TV Yok Telefon Tipi Bar Tipi Güç Özellikleri Bekleme Süresi 420 Saate Kadar Konuşma Süresi 8 Saat Pil Türü Li-Ion Pil Gücü 1750 mAh Güvenlik SAR Değeri Hafıza Özellikleri Telefon Hafızası 32 Gb Telefon Rehberi Hafızası Var Arttırılabilir Hafıza Var Kamera Özellikleri Entegre Flaş Var Kamera Özellikleri (Ekstra) Autofocus, Geo-tagging Kamera Çözünürlüğü 12 Mp Kamera Zoom 16x Sesli Video Kayıt Var Video Oynatma Var Satış & Satış Sonrası Garanti 24 Ay Yurtdışına Satış Yok +IPHONE 4S Bağlantı Özellikleri UMTS Var Bluetooth Var GPRS Var EDGE Var E-mail Desteği Var WAP Var Infra Red (Kızıl Ötesi) Yok PC Senkronizasyonu Var HSDPA Var Wi-Fi Var Tv Çıkışı Var Çift Sim Kart Desteği Yok 3G Var Eğlence MP3 Çalma Var Radyo Yok MMS Var Zil Tipi Mp3 Oyun Var Ekran Özellikleri Dokunmatik Ekran Var Ekran Çözünürlüğü 640 x 960 Piksel Ekran Renk Çözünürlüğü 16M Renk Genel Özellikleri Titreşim Var Ses Kayıt Var Ağırlık 140 Gr Boyutlar 115 x 58,6 x 9.3 mm Şebeke 800 / 850 / 900 / 1800 / 1900 / 2100 Ajanda Var Hesap Makinesi Var Eller Serbest Konuşma(Handsfree) Var Java Desteği Yok Resimli Telefon Defteri Var Bas Konuş Var İşletim Sistemi iPhone OS Görüntülü Konuşma Var GPS-Navigasyon Desteği Var Belge Görüntüleyici Var DVB-H (Sayısal Mobil TV) Var Analog TV Yok Telefon Tipi Bar Tipi Güç Özellikleri Bekleme Süresi Maksimum 200 Saat Konuşma Süresi Maksimum 8 Saat Pil Türü Li-Ion Pil Gücü 1420 mAh Güvenlik SAR Değeri Hafıza Özellikleri Telefon Hafızası 16 Gb Telefon Rehberi Hafızası Var Arttırılabilir Hafıza Yok Kamera Özellikleri Entegre Flaş Var Kamera Özellikleri (Ekstra) Touch Focus, Geo Tagging Kamera Çözünürlüğü 8 Mp Kamera Zoom Var Sesli Video Kayıt Var Video Oynatma Var Satış & Satış Sonrası Garanti 2 Yıl Yurtdışına Satış Yok Yorum bağlantısı
Misafir 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Bu konuda çok fazla yorum alacaksınız şimdidem belirteyim. Aslında en önemli şeyi sormak gerekiyor size? Iphone'u kırdıracak mısınız? Yoksa geldiği gibi kullanma taraftarı mısınız? Android dünyasının sınırsız kapıları kapalı bir şekilde kullanılacak olan Iphone'a göre çok daha cezbedicidir. Fakat, Sony'nin Android geliştirme konusunda Samsung kadar önde olmadığını da hatırlatmak isterim. ÖZellikle yeni sürümler, kullanıcıların oluşturduğu Android yazılım versiyonları konusunda Samsung koşarken, Sony emekler durumdadır. Xperia S özellikler konusunda çok başarılı bir model. Yanlız telefon piysasını takip ediyorsanız sahnenin başrol oyuncusu olmadığını görürsünüz. 12mp kamera gibi ticari aldatmacalar sizi yanıltmasın. Sonuçta mercek boyutlarına baktığınızda Iphone ile arasında fark doğuracak bir özellik olmadığını göreceksiniz. Hatta keşke telefonlar bu merceği gercekten destekleyecek MP'li koysalar. Yani 2MP olsun ama tam olsun. Nasıl olsa poster bastırmayacağız. Ancak bu telefonun iddia ettiği 12mp'lik fotoyu çekip, poster boyutu baskı almak isterseniz hayal kırıklığı yaşayacağınıza da emin olabilirsiniz. Aceleniz yoksa Galaxy S3'Ü bekleyin. Eğer çok aceleniz varsa, Galaxy Nexus'u da ilgi alanınıza alın. Xperia S ile karşılaştırdığınızda daha gerçekçi bir model olduğunu 5mp kamerasını görünce anlayacaksınız. Nexus modeli Google'ın her ANdroid sürümü çıktığında tanıtım amaçlı çıkardığı modellerdir. Bu sene Samsung'a yaptırıldı. Android'in güncellemeleri en hızlı bu telefona gelir. Fakat kullanıcı romları yüklemek diğer Samsung modellerine göre zordur. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 9 Nisan 2012 Yazar Paylaş 9 Nisan 2012 (düzenlendi) uzun uzun açıkladığınız için teşekkürler, ancak samsung'a malesef bir türlü ısınamadım şuan kullandığım telefonda samsung zaten pek memnun değildim, sony'ninde ilk telefonum olması dolayısıyla hep iyi anıları vardır, dün gece detaylı bir araştırma yaptığımda samsung'a hiç bakmadım bakmakta istemiyorum aslında, tekrar teşekkürler. kırdırmaktan kastınız nedir ? biraz açabilir misiniz zahmet olmazsa ? 9 Nisan 2012 tarihinde Samet Karabulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 öğrenciye fazla. Git bir tane 500 liralık telefon al derim. O da en fazla. 3 Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 9 Nisan 2012 Yazar Paylaş 9 Nisan 2012 şuan zaten s5600 kullanıyorum 2 yıl önce 500 liraya almıştım, seviye atlamak için istiyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Bence gereksiz iş. Tabii benim düşüncem. Yaza doğru belki olabilir ders durumuna göre. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 şuan zaten s5600 kullanıyorum 2 yıl önce 500 liraya almıştım, seviye atlamak için istiyorum 17 yaşımdayken elimde nokia 6230 vardı. En pahalı telefonun Nokia 8910 olduğu dönemlerdi. Öğrenci adam için bence de fazla, parayı kendin kazanmıyorsun, harcamak bu kadar kolay olmamalı bence. Abi sözü dinle, daha ucuz şeylere yönel derim. Bu arada, 8910 u hatırlamak anılarını canlandırmak isteyenlere: 1 Yorum bağlantısı
Serkan üççetin 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 i phone4 kullanıyorum ne ingiliz severim ne i phone eşim hediye aldı ama ön yargılarım değişti açık ara ilerde bi alet bence i phone 1 Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 9 Nisan 2012 Yazar Paylaş 9 Nisan 2012 peki ben bu telefon için uzun zamandır para biriktiriyor olamaz mıyım ? şımarık biri gibi bir izlenim yaratmak istemem asla Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Xperia ile ip4s kıyaslanmaz.. illa para vericem diyosan 4s al.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Para da biriktirsen kendin kazanmıyorsun, ama bu önemli değil, en deli dolu çağındasın, kaybedersen üzülmeyeceğin bir şey almanı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Şu an sıfır 8910 olsun alacağım. Damara bastın Sani. Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 9 Nisan 2012 Yazar Paylaş 9 Nisan 2012 bilgisayar al? şuan için ihtiyacım yok malesef Xperia ile ip4s kıyaslanmaz.. illa para vericem diyosan 4s al.. sanırım 4s te karar kılınacak zaten, teşekkürler Gecen sene okulda wifi vardi sinav senesiydi malum ygs-lys sinavi.Okul acildi neyse ben bir baktim internetteyim surekli sonra telefonu eve gidip kutusuna koydum,wifisiz 3120c telefonu kullanmaya basladim.Diyecegim suki sinav arifesinde olan birisin ve bekle derim.1Sene sonra o kadar farkli modeller cikarki.Ben ilk alanlardanim s2 yi ve yaklasik 9ay oldu ustune ne modeller cikti.Ben bekle derim illa alicaksanda sony alma derim... ona bakarsan 1 yıl sonrada teknoloji durmayacak ki abi Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 sanırım 4s te karar kılınacak zaten, teşekkürler elektronik marketlerinden birine gidip xperia yı rahatlıkla inceleyebilirsin,4s i öyle açık standa koymazlar,onu incelemek için muhtemelen operatör mağazasına gitmen gerekecek,detaylı şekilde bak,neden 4s dediğimi anlayacaksın Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 acil telefon lazımsa şundan alın: http://www.hepsiburada.com/Liste/nokia-c5-06/productDetails.aspx?productId=telcepnokc506&categoryId=371946#Gorseller Bence yoksa almayın. He bu dönem. Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 9 Nisan 2012 Yazar Paylaş 9 Nisan 2012 elektronik marketlerinden birine gidip xperia yı rahatlıkla inceleyebilirsin,4s i öyle açık standa koymazlar,onu incelemek için muhtemelen operatör mağazasına gitmen gerekecek,detaylı şekilde bak,neden 4s dediğimi anlayacaksın yakın çevremde bol miktarda var telefonu biliyorum zaten, xperia'yla karşılaştırmamın nedeni hem para verilecekse kimsede olmayan bir şey olsun istedim hem daha özellikli bir cihaz, ama piyasada tutunamayan ürününde bir tek bende olması ne kadar avantajlı orası tartışılır Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 yakın çevremde bol miktarda var telefonu biliyorum zaten, xperia'yla karşılaştırmamın nedeni hem para verilecekse kimsede olmayan bir şey olsun istedim hem daha özellikli bir cihaz, ama piyasada tutunamayan ürününde bir tek bende olması ne kadar avantajlı orası tartışılır kimsede olmayan telefon kullanmak istiyorsan nokia falan bakmanı öneririm eski modelleri artık kullanılmıyor yanlış bir mantık,sen beğendikten sonra başkasında olsa ne olur olmasa ne olur? Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Büyük adam içinde fazla... Hele ki böyle birşey için büyüğe normal küçüğe fazla bana biraz fazla geleneksel geliyor... Ayrıca böyle bir aletin özelliklerini 25 yaş altının çok daha etkin kullanabildiğini düşünüyorum... gerçekten o paranın karşılığında sözedilen telefondan keyiften başka daha işe yarar faydalar sağlayabiliyorsan ne ala... ama satın aldığın şey keyif yada karizma ise bunlar bir telefon satın alan biri için kapitalizmin insanlara sattığı kocaman bir yalan Sana şöyle bir örnek vereyim şu an kullandığım telefonun sıfırının piyasa değeri 400-500 civarında... Bir telefondan beklentilerimi belirledim önce, sonra bu aletin işime yarayacak en makul çözüm olduğuna inandım ve 1 yıldır kullanıyorum... Olmazsa olmazlarım Herşeyden önce küçük ve taşımam kolay, elime yatıyor ve en çok yaptığım şeyleri hızlı ve pratik yapabiliyorum... maillerime bakabiliyorum, eklerindeki office dosyalarını (excel, pdf) açabiliyorum, icab ederse qwerty klavye ile işkence çekmeden yanıtlayabiliyorum pat die icap ettiğinde foto çekebiliyorum uygulamalar ile bankacılık işlemlerini yapabiliyorum acil durumlarda iş bilgisayarıma erişip kullanabiliyorum (küçük ekranda zorda olsa çok gerektiğinde işimi görüyor) işyerindeki güvenlik kameralarını izleyebiliyorum bilmediğim bir yerde nadirende olsa navigasyonu ile yardım alabiliyorum (nadirende olsa işe yaradığında stres ve zaman konusunda çok rahatlatıyor) İhtiyaçlarım bunlar ötesindekiler benim için fazladan para ödememin pek anlamlı olmadığı şeyler... Bu senin için önemli olmasada herhangi bi adamın böyle bir alışverişi nasıl yapacağı ile ilgili bir örnek... Ama sen dersin ki ben taktım canım bu telefonu almak istiyor, kimsede bişey diyemez.. bizede en fazla hayırlı olsun güzel ama pahalı telefon demek düşer Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Şu an sıfır 8910 olsun alacağım. Damara bastın Sani. http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/nokia-8910-cep-telefonu-orijinal-ve-sifir-55416814 Büyük adam içinde fazla... Hele ki böyle birşey için büyüğe normal küçüğe fazla bana biraz fazla geleneksel geliyor... Ayrıca böyle bir aletin özelliklerini 25 yaş altının çok daha etkin kullanabildiğini düşünüyorum... gerçekten o paranın karşılığında sözedilen telefondan keyiften başka daha işe yarar faydalar sağlayabiliyorsan ne ala... ama satın aldığın şey keyif yada karizma ise bunlar bir telefon satın alan biri için kapitalizmin insanlara sattığı kocaman bir yalan Sana şöyle bir örnek vereyim şu an kullandığım telefonun sıfırının piyasa değeri 400-500 civarında... Bir telefondan beklentilerimi belirledim önce, sonra bu aletin işime yarayacak en makul çözüm olduğuna inandım ve 1 yıldır kullanıyorum... Olmazsa olmazlarım Herşeyden önce küçük ve taşımam kolay, elime yatıyor ve en çok yaptığım şeyleri hızlı ve pratik yapabiliyorum... maillerime bakabiliyorum, eklerindeki office dosyalarını (excel, pdf) açabiliyorum, icab ederse qwerty klavye ile işkence çekmeden yanıtlayabiliyorum pat die icap ettiğinde foto çekebiliyorum uygulamalar ile bankacılık işlemlerini yapabiliyorum acil durumlarda iş bilgisayarıma erişip kullanabiliyorum (küçük ekranda zorda olsa çok gerektiğinde işimi görüyor) işyerindeki güvenlik kameralarını izleyebiliyorum bilmediğim bir yerde nadirende olsa navigasyonu ile yardım alabiliyorum (nadirende olsa işe yaradığında stres ve zaman konusunda çok rahatlatıyor) İhtiyaçlarım bunlar ötesindekiler benim için fazladan para ödememin pek anlamlı olmadığı şeyler... Bu senin için önemli olmasada herhangi bi adamın böyle bir alışverişi nasıl yapacağı ile ilgili bir örnek... Ama sen dersin ki ben taktım canım bu telefonu almak istiyor, kimsede bişey diyemez.. bizede en fazla hayırlı olsun güzel ama pahalı telefon demek düşer Nokia mı Blackberry mi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 (düzenlendi) Sani bi dakka ben bunu alırım da. Bu nasıl sıfır oluyor? Konserve mi? Güvenilir mi? Dükkanları varsa gider alırım da. 270 lira da bu zevke çöpe atılabilir, 1 sene başka telefon kullanmam. şarj bitti yok. 9 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Nokia mı Blackberry mi xperia x10 mini pro Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 9 Nisan 2012 Yazar Paylaş 9 Nisan 2012 aslında benim önceliklerim iyi bir kamera internette hızlı gezebilmek istiyorum 2 yıldır telefonumu sadece aç kapa olarak kullanıyorum zaten artık cebimde bilgisayarımı taşımak istiyorum diyim size, ki bu yaşlardanda insan 2 kez geçmiyor ben bu telefonu 40 yaşından sonra helal parayla alsam aynı tadı alabilicekmyim ? olaya maddiyat açısından bakmazsak sevinirim biliyorum hepiniz iyi niyetlisiniz ama ben bu telefonu istiyorum bedelinide karnemle öderim merak etmeyin Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 kardeşim hala neyi sorguluyosun? sen bilgi almak istiyosun farkındayım ama daha dur bak neler denecek sana,yok ip'a o para verilir mi? yazık ,günah, android varken o alınır mı? ip zaten müşteriyi kazıklıyor vs. neler gelecek başına.. senin paranı sen değilde buradaki arkadaşlar kazanıpta sana harçlık vermişler gibi yorumlar bile göreceksin.. iki telefonuda al eline hangisi hoşuna gitti içine sindiyse onu al.. tercih sormuşsun benim sana söyleyeceğim ip4s varken diğeri alınmaz.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts