Enez Güner 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Arkdaşlar merhaba forumda bu işle ilgili birkaç konu okudum ama tam olarak anlamış deiliğim çamurluklarda bulunan sinyallerin parklarla birlikte yanmasını ve sinyal görevide görmesini istiyorum bunu modül kullanmadan yapmak münkün mü ? 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Amerikan park denen sistem.Kullanan çok forumda.Detaylarını arkadaşlar yazar 1 Yorum bağlantısı
Enez Güner 18 Nisan 2012 Yazar Paylaş 18 Nisan 2012 Yazılmışlara baktım birazda birşeyler toparlayamadım modül aldımı kolay ama boşa para vermeye gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 çamurlukdaki ampülün + ucunu bırakıp - ucunu kesin, kestiğiniz - den boşalan yere parktan çektiğiniz + ucu bağlayın.. 3 Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Benim anlamadığım konu,Şimdi bu Amerikan parklarda genelde sinyal verildiğinde ışık şiddeti artıp azalıyor komple kapanmıyor.Sinyal verildiğinde komple kapatıp direk normal sinyal şekline dönen ve sinyal devreden çıktıktan sonra yeniden amerikan parka dönen sistem yada bunu yapan bir modül falan varmı ki. 1 Yorum bağlantısı
Enez Güner 18 Nisan 2012 Yazar Paylaş 18 Nisan 2012 çamurlukdaki ampülün + ucunu bırakıp - ucunu kesin, kestiğiniz - den boşalan yere parktan çektiğiniz + ucu bağlayın.. Bunun sonucunda hem sinyal sürekli yanacak hemde sinyaller çalışacak yani? Benim anlamadığım konu,Şimdi bu Amerikan parklarda genelde sinyal verildiğinde ışık şiddeti artıp azalıyor komple kapanmıyor.Sinyal verildiğinde komple kapatıp direk normal sinyal şekline dönen ve sinyal devreden çıktıktan sonra yeniden amerikan parka dönen sistem yada bunu yapan bir modül falan varmı ki. Öyle bi modül var tabiki http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-ford-focus-fiesta-mondeo-amerikan-park-sinyal-modulu-77108848/detay/ 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 O ilanda tam bir açıklama yok maalesef.Genelde bu modüller de çalışma şekli benim dediğim gibi oluyor.Kısık şekilde yanıyor açtığınızda sinyal verdiğinizde daha parlak yanıp eski kısık haline geliyor.benim dediğimde ise tamamen park olayı iptal olup sinyal moduna geçmesi.Belkide öyledir arayıp tam olarak sormak lazım aslında 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Göktaş 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Benim anlamadığım konu,Şimdi bu Amerikan parklarda genelde sinyal verildiğinde ışık şiddeti artıp azalıyor komple kapanmıyor.Sinyal verildiğinde komple kapatıp direk normal sinyal şekline dönen ve sinyal devreden çıktıktan sonra yeniden amerikan parka dönen sistem yada bunu yapan bir modül falan varmı ki. Benim anlamadığım konu,Şimdi bu Amerikan parklarda genelde sinyal verildiğinde ışık şiddeti artıp azalıyor komple kapanmıyor.Sinyal verildiğinde komple kapatıp direk normal sinyal şekline dönen ve sinyal devreden çıktıktan sonra yeniden amerikan parka dönen sistem yada bunu yapan bir modül falan varmı ki. o dediğin amerikan sisteminde çift duylu ampül var yani park+sinyal şuan aktif olarak ford transit minübüslerde kullanılıyor..modül falan da gerektirmiyor anlayacağın sadece bağlantı işi. 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Göktaş 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 fatih ada'nın dediğini yaparsan parklar yandığında çamurluktaki de yanar sinyal verdiğinde sönüp yanar.. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Bunun sonucunda hem sinyal sürekli yanacak hemde sinyaller çalışacak yani? Evet İstediğiniz bu değil miydi? 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 çamurlukdaki ampülün + ucunu bırakıp - ucunu kesin, kestiğiniz - den boşalan yere parktan çektiğiniz + ucu bağlayın.. hacı abi ampül - yi nereden alıyor bu sefer 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 (düzenlendi) hacı abi ampül - yi nereden alıyor bu sefer Ne eksisi gerek yok Böyle yaptığında sinyal verince sinyal (ters yanar ön sinyal yanarken çamurluk söner,ön sinyal sönerken çamurluk yanar) park açıkkende çamurluk park gibi takılır 18 Nisan 2012 tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Ben modül kullanarak yaptım.Epeydir kullanıyorum.Sıkıntı yok.Tavsiye ederim... 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Ben modül kullanarak yaptım.Epeydir kullanıyorum.Sıkıntı yok.Tavsiye ederim... Mustafa Azalıp çoğalıyormu yoksa tamamen kapanıp açılıyormu senin 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Ne eksisi gerek yok Böyle yaptığında sinyal verince sinyal (ters yanar ön sinyal yanarken çamurluk söner,ön sinyal sönerken çamurluk yanar) park açıkkende çamurluk park gibi takılır tamam bağlantıyı anladımda sadece + vererek ampül çalışmazki ya benim elektrik bilgim saçmaladı 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 (düzenlendi) tamam bağlantıyı anladımda sadece + vererek ampül çalışmazki ya benim elektrik bilgim saçmaladı çalışır çalışır bişey olmaz Bu arada söktüğünüz eksi ucu bantlayıp muhafaza edin işi bitti diye kökünden dalmayın muayenede patlarsınız.. 18 Nisan 2012 tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 (düzenlendi) tamam bağlantıyı anladımda sadece + vererek ampül çalışmazki ya benim elektrik bilgim saçmaladı Yazılanı tam okursan kesilen uca parktan gelen artı baglanacak ve ampul seri çalışacak,Parkların ve sinyallerin eksi uçları baglı oldugu için oradan yolunu tamamlıyor. Gözle görülmeyecek derecede biraz kısık yanarlar ama istenilen olur. 18 Nisan 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Enez Güner 18 Nisan 2012 Yazar Paylaş 18 Nisan 2012 Yazılanı tam okursan kesilen uca parktan gelen artı baglanacak ve ampul seri çalışacak,Parkların ve sinyallerin eksi uçları baglı oldugu için oradan yolunu tamamlıyor. Gözle görülmeyecek derecede biraz kısık yanarlar ama istenilen olur. şimdi bizim sinyal ampülünün 2 kutupu var birisine sinyalin artısı(+) diğerine parkların artısı(+) gelio ve ampül eksi(-) olmadan yanıyor benim elektirik bilgiside şaşırdı yağmur yağmasa şimdi çıkıp denicem Yorum bağlantısı
Fatih Ada 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 şimdi bizim sinyal ampülünün 2 kutupu var birisine sinyalin artısı(+) diğerine parkların artısı(+) gelio ve ampül eksi(-) olmadan yanıyor benim elektirik bilgiside şaşırdı yağmur yağmasa şimdi çıkıp denicem problem yok rahat ol,elektrik bilgisini biraz daha geliştireceksin bu uygulama ile.. onlar birbirinin eksi leri gibi takılacaklar.. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Mustafa Azalıp çoğalıyormu yoksa tamamen kapanıp açılıyormu senin Akan abi araba çalışmazken biraz sönük yanıyor.Ama araba çalıştıktan sonra canlanıyor.Araba çalışınca daha tatlı bir görüntü ortaya çıkıyor.Araba çalışmazken ki parlaklığı da yeterli bence.... Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Eğer arkadaşların dediği gibi yaparsan yapacağın bağlantının adı '' seri bağlantı '' oluyor. Bu şekilde bağlarsan olacakları yazıyorum. 1. Parklar açık ilen ampuller aynı güçte yanmaz. Watt ı düşük olan ampul parlak diğeri sönük yanar veya yanmaz. 2. Parklar kapalı iken sinyal verdiğinde park ile sinyal aynı anda yanıp söner ama yine 1. madde geçerli olur. 3. Parklar açık iken sinyal verirsen lambanın biri yanarken diğeri söner, diğeri yanarken öteki söner, fasılalı şekilde. Bu maddede kısık yanma olmaz. 4. Parklar açık iken dörtlüyü yakarsan yine 3. madde geçerli olur. 5. Parklar kapalı iken dörtlüleri yakarsan 1. madde geçerli olur. 2 Yorum bağlantısı
Enez Güner 18 Nisan 2012 Yazar Paylaş 18 Nisan 2012 Yarın işten geldiğim gibi yapacağım çok meraklandım kar yağmur fark etmez artık 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Ampuller o kadarda ksık yanmaz bence dahada iyi ışık seviyesine inmiş olur gece oldukca yeterli gündüz bakan bile yok zaten. 2 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 çalışır çalışır bişey olmaz Bu arada söktüğünüz eksi ucu bantlayıp muhafaza edin işi bitti diye kökünden dalmayın muayenede patlarsınız.. Sen denemeiğin yada kesin bilmediğin şeyi yazmazsın eyvallah çalışır diyorsan doğrudur da ben uyanamadım mevzuya Yazılanı tam okursan kesilen uca parktan gelen artı baglanacak ve ampul seri çalışacak,Parkların ve sinyallerin eksi uçları baglı oldugu için oradan yolunu tamamlıyor. Gözle görülmeyecek derecede biraz kısık yanarlar ama istenilen olur. tam okudum ama seri bağlanma gibi bir durum yok. Çamurluk ampulünün eksi ucuna artı veriyoruz, + ucuna zaten müdahale etmiyoruz 1 Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 (düzenlendi) Bahsedildiği şekilde bağlantı yapıldığında devre seri bağlanmış oluyor. Siz üçüncü ampulü ( far sinyal ampulü ) göz ardı ediyorsunuz. Bu bağlantıda parklar açıldığında çamurluk sinyali far sinyali ile seri hale gelir. Sinyali açtığınızda çamurluk sinyali ile park ampulu seri hale gelir. Çamurluk sinyal ampulünün şase ( - ) ucu kesilip park ( + ) ucuna bağlandığında şaseyi sizin yapacağınız işleme göre devreyi ya park ampulunden yada far sinyal ampulunden tamamlar. Eğer arabanın far sinyali olmasaydı ilk sorunuz olan şase ( - ) yi nereden alacak sorunuz doğru olurdu. 19 Nisan 2012 tarihinde İsmail Yanık tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts