Celalettin Süğürtin 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Arkadaşlar bundan üç hafta önce ve geçtiğimiz hafta sonu aşağıda anlatacağım durumla karşılaştım. Arabamın motoruna castrol magnatec 5w30 yağ koydum, bir hasta ziyareti için Konya'ya gittim. Sabahleyin de yağ seviyesini kontrol ettim. Yağ seviyesi çok düşüktü. Yağ seviyesi kontrol çubuğunun en ucunda idi. Epeyce bir panikledim, endişelendim. Eyvah, arabam yağ mı yakıyor, yoksa karterde delik mi vardı? Yağ takviyesi yapmak için yağcıya gittim, orada yeniden ölçüm yaptım, o da ne, yağ seviyesi ilk doldurduğum seviyedeydi. Konya'dan çıkıp Hatay'a dönerken aynı markadan bir litrelik yağ alıp yarım litresini motora boşalttım, bu sefer de seviye yüksek oldu. Dönüşte yağ satış ve değişim işi yapan arkadaşa sordum, bu yağların özelliğidir şeklinde bir şeyler söyledi. Soğukta yağın çekildiğini, konsantre hale geldiğini, ısınınca genleştiğini, konsantre hale gelen yağın daha iyi bir motor koruma sağladığını anlattı Aklım almadı. Derken geçtiğimiz hafta Konya'ya yine aynı sebeplerle gidip geldim, aynı durumu yine yaşadım. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum. Selamlar. (Not:ikinci gittiğimde de belki diğer kullandığım yağda bir şey vardır diyerek bu sefer de üzerinde castrol'un en iyi sentetik yağı yazan EDGE 5w30 olanını koydum) 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Hep düz zeminde ve aynı şartlarda ölçüm yapıyorsunuz değil mi? Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Yağ seviyesi düşük ölçtüğünüzde aracın durduğu zemin düzmüydü acaba? Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Düz bir zeminde, motoru stop ettikten 5-10 dakika sonra ölçüm yamak en doğru sonucu verecektir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Düz bir zeminde, motoru stop ettikten 5-10 dakika sonra ölçüm yamak en doğru sonucu verecektir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 yağlar pısmaz, kilo almaz, ölçümde hata olmuştur içiniz rahat olsun 4 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Benzinlikler tam düzdür, yakıt alırken yağa,suya bakın. Lastikleri de kontrol edin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Yağcı sağlam sallamış ama ne bilsin fordclub gibi bir yer olduğunu.. Bak bu dediğini sorarım ha, demedin mi ? 4 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Buradan şunu anlıyoruz demek ki Konya da yağ seviyeleri düşük çıkıyor 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 25 Nisan 2012 Yazar Paylaş 25 Nisan 2012 Gerek ilk seferkinde, gerekse ikinci seferde arabayı gece aynı yere gece park ettim, ölçümü de sabahleyin yaptım. Aracın sağ tarafı 5-10 derece eğimli bu durumda karterdeki yağın sağ tarafta yığılmış olması gerek, yağ seviye kontrol çubuğu da motorun sağ tarafında olduğuna göre, sıvı seviyesinin düşük değil, yüksek çıkması gerekir. Aynı ölçümü yaşadığım yerde yaptığımda (ılıman iklim ) sorun yok. Bu konuyu Castrol yetkililerine de soracağım, nasıl bir açıklama yapacaklarını çok merak ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Özgen 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Motor yağları ölçüm miktarını değiştirecek kadar genleşmez. Bir şekilde ölçümde yanlışlık olmalı. Şu anki durumda ise 2 farklı yağı karıştırmış durumdasınız ki önerilen bir şey değildir. Ayrıca normal seviyedeki yağın üstüne tekrar yağ eklemiş oluyorsunuz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Bu konuyu Castrol yetkililerine de soracağım, nasıl bir açıklama yapacaklarını çok merak ediyorum. Cevabı sabırsızlıkla bekliyor olacağım.. Ha şunu da belirteyim.. Yağ seviyesi çubuğa değiyorsa korkmayın, panik yapmayın.. Ford bu, 2 litre yağla bile çalışır.. 2 yağın olduğundan emin olun yeter... Ama suyuna çok dikkat edin.. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 25 Nisan 2012 Yazar Paylaş 25 Nisan 2012 Celalettin bey, ilk doldurduğunuz yağ kaç litre idi? sonradan bir daha yarım litre koymuşsunuz, akabinde bir daha yağ koymuşsunuz. toplamda kaç litre yağ koydunuz motora ? ilk seferde 5,5 litre idi. Ona 0,5 litre ilave ettim, 6 lt oldu (zaten kullanıcı el kitabında da kapasiteler kısmında 6 lt olduğu yazılı) ikinci gidişimde de yağ değişimi yapıp gittim ölçü yine aynı. (söylemesi ayıptır, yağı sık değiştiririm de ) bilemedin canım, yağların tansiyonu bir iniyor , bir çıkıyor demek ki Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Gerek ilk seferkinde, gerekse ikinci seferde arabayı gece aynı yere gece park ettim, ölçümü de sabahleyin yaptım. Aracın sağ tarafı 5-10 derece eğimli bu durumda karterdeki yağın sağ tarafta yığılmış olması gerek, yağ seviye kontrol çubuğu da motorun sağ tarafında olduğuna göre, sıvı seviyesinin düşük değil, yüksek çıkması gerekir. Aynı ölçümü yaşadığım yerde yaptığımda (ılıman iklim ) sorun yok. Bu konuyu Castrol yetkililerine de soracağım, nasıl bir açıklama yapacaklarını çok merak ediyorum. Celalettin Bey Ahmet Kiriş Dizel Mondeo ya 6-7 lt yağ koyduğunu söylüyor. Siz ilk başta kaç litre yağ koydurmuştunuz? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Celalettin Bey, Soyadınız Süğürtin olarak değiştireceğim.. bilginize.. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 25 Nisan 2012 Yazar Paylaş 25 Nisan 2012 Celalettin Bey, Soyadınız Süğürtin olarak değiştireceğim.. bilginize.. Siz bilirsiniz Mehmet bey Sebebini anlayamadım. Resmi yazışma kurallarından aklımızda kaldığına göre soyisimleri büyük harfle yazıyoruz. Bunun etkisiyle büyük yazmıştım. Celalettin Bey Ahmet Kiriş Dizel Mondeo ya 6-7 lt yağ koyduğunu söylüyor. Siz ilk başta kaç litre yağ koydurmuştunuz? 5,5 litre doldurmuş olmam lazım. Mondeo kullanıcı el kitabının kapasiteler bölümünde benim aracın özelliklerinin yazılı olduğu satırda filtre dahil 6 lt olduğu yazılı. Fakat yağ basıncıyla contalar zorlanmasın diye biraz eksik koymayı tercih ediyorum.7 lt mümkün değil. O çok fazla olur Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Siz bilirsiniz Mehmet bey Sebebini anlayamadım. Resmi yazışma kurallarından aklımızda kaldığına göre soyisimleri büyük harfle yazıyoruz. Bunun etkisiyle büyük yazmıştım. Doğrudur ama bizde de geçmişten gelen bir alışkan ve forum kurallarımız da bu şekilde zaten... Bu sebeple değiştireceğim.. Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Aracınızın en son yağ filtresi değişinde, "ticari tip" denen, ve normal yağ filtresinin iki katı daha uzun olan bir yağ filtresi takılmış olunmasın?? Lifte kaldırıp,ya da alta inip bakınız, yaklaşık 15-16 cm midi filtrenizr?? yoksa 20 cm'den uzun bir filtre mi?? Eksiklik gibi görünebilir, haznesi geniş olduğundan.. Saygılar Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Çok geniş kapasiteli olduğu için sizin standart yağ değişim miktarını kendi yediği için, yağ seviyeniz düşük çıkar lakin! Bence Filtrenize bakınız, çünkü yer çekim kaideleri değişmez,yağ yoğunlukları değişmezFiltrenizin uzunluğunu yazarsanız sevinirim.. Başka sorun olmadığınada eminim Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Askerde bir hafta sonu bölük komutanımım focusunu acil bir iş için bir kaç saatliğine ödünç aldım. Döndüğümde kademeye çekip bakım yapayım dedim, yaklaşık 200 km sorunsuz yol gitmiştim ama yağ çubuğu kupkuruydu. Komtanıma arabada hiç yağ yok koyalımmı dedim. Gerek yok 1-2 hafta sonra bakıma göndereceğim dedi, sonu ne oldu bilmiyorum ama askerliğim bittiğinde focus hala canavar gibi çalışıyordu 1 Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Erken terhis olmuşunuz, paçayı kurtarmışsınız Oğuzhan Bey 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 (düzenlendi) Askerde bir hafta sonu bölük komutanımım focusunu acil bir iş için bir kaç saatliğine ödünç aldım. Döndüğümde kademeye çekip bakım yapayım dedim, yaklaşık 200 km sorunsuz yol gitmiştim ama yağ çubuğu kupkuruydu. Komtanıma arabada hiç yağ yok koyalımmı dedim. Gerek yok 1-2 hafta sonra bakıma göndereceğim dedi, sonu ne oldu bilmiyorum ama askerliğim bittiğinde focus hala canavar gibi çalışıyordu 3 4 ay önce bizim mondeonunda yağ çubuğunu çektim yağ yok dokundum kup kuru babama söyledim birkaç haftaya bakıma gircek söylerim onuda dedi götürmedi, hiçbir sıkıntı yok ( görünmüyor !!! ) şuan. Bakımda aksi birşey yok demişler. 27 Nisan 2012 tarihinde Yusuf Sami Demirpaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 27 Nisan 2012 Yazar Paylaş 27 Nisan 2012 Motor yağları ölçüm miktarını değiştirecek kadar genleşmez. Bir şekilde ölçümde yanlışlık olmalı. Şu anki durumda ise 2 farklı yağı karıştırmış durumdasınız ki önerilen bir şey değildir. Ayrıca normal seviyedeki yağın üstüne tekrar yağ eklemiş oluyorsunuz. Ali bey iki farklı yağı karıştırmadım. Aynı marka ve aynı sınıf yağ ekledim. Çok geniş kapasiteli olduğu için sizin standart yağ değişim miktarını kendi yediği için, yağ seviyeniz düşük çıkar lakin! Bence Filtrenize bakınız, çünkü yer çekim kaideleri değişmez,yağ yoğunlukları değişmezFiltrenizin uzunluğunu yazarsanız sevinirim.. Başka sorun olmadığınada eminim Burak bey benim aracımdaki yağ filtresi haricen takılan, dışı metal filtrelerden değil. Kendine ait bir kutusu var, her seferinde içindeki kağıt filtre değişir, başka bir alternatifi yoktur. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Askerde bir hafta sonu bölük komutanımım focusunu acil bir iş için bir kaç saatliğine ödünç aldım. Döndüğümde kademeye çekip bakım yapayım dedim, yaklaşık 200 km sorunsuz yol gitmiştim ama yağ çubuğu kupkuruydu. Komtanıma arabada hiç yağ yok koyalımmı dedim. Gerek yok 1-2 hafta sonra bakıma göndereceğim dedi, sonu ne oldu bilmiyorum ama askerliğim bittiğinde focus hala canavar gibi çalışıyordu 3 4 ay önce bizim mondeonunda yağ çubuğunu çektim yağ yok dokundum kup kuru babama söyledim birkaç haftaya bakıma gircek söylerim onuda dedi götürmedi, hiçbir sıkıntı yok ( görünmüyor !!! ) şuan. Bakımda aksi birşey yok demişler. Çağlar bey hep der, zetec motor yağsız çalışır ama susuz asla. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Aracı aldığımdan beri yaklaşık 60000km.(6 yağ değişimi) yaptım. Castrol Magnetec 5w-30 haricinde yağ koymadım. Sık sık yağını kontrol ederim, henüz böyle birşey ile karşılaşmadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts