Halim Genç 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 arkadaşlar bu olay benim başımada geldi. sabah kaltım aracın yağına baktım yağ cubuğuna az birşey deymişti daha sonra aynı gün aracı bilya değişimi için motorcuma götürdüm vede yağ kontrolü yapması istedim bana arçta yağ olduğunu vede normal seviyede olduğunu söyledi ama ben arcı yeni aldımım için araçta hangi tür yağ var bilmiyorum Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Geçenlerde ben de şunu farkettim. Yağ çubuğunu çektim, sadece çubuğun alt ucunda bir damla yağ görünüyor. Hemen bir panik hali Sildim, sonra tekrar takıp çektim, maksimum seviyedeydi. Demem o ki; belki siz de çubuğu ilk çektiğinizde bakmış olabilirsiniz. Basit bir yaklaşım ama yine de yazayım dedim. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Bu başlığı duyunca arkadaşımın fusion aracına Antalya'da yetkili servis bakım esnasında yağ koymaz ve bakım tamamlandı deyip gönderirler.Arkadaş arabada yağ olmadan Antalya'dan Alanya'ya gelir.Daha sonra yağ kontrolünde yağ olmadığını farkeder.Daha sonra kendisi yağ alıp koyar.Tek tesellisi ise araçta herhangi hasar vs olmaması. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Çağlar abi hep söyler; yağsız çalışır susuzluğa hiç tahammülü yoktur bu motorların diye.. 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Hiç yağ olmadan motorun çalışması mümkün ama, Antalya dan Alanya ya gitmesi mümkün değil. Yağsız motor 2-3 dakikada yatak sarar... Ya arkadaşın seni işletmiş ya da motorda yağ vardı... Şöyle bir şey de olabilir. Ki büyük ihtimal bu şekildedir. Servisler alt tapadan boşaltmak yerine yağı çekerek boşaltırlar. Dolayısıyla yağ lambasını yakmayacak ve pompayı çalıştıracak kadar yağ kalmıştır araçta... Bu başlığı duyunca arkadaşımın fusion aracına Antalya'da yetkili servis bakım esnasında yağ koymaz ve bakım tamamlandı deyip gönderirler.Arkadaş arabada yağ olmadan Antalya'dan Alanya'ya gelir.Daha sonra yağ kontrolünde yağ olmadığını farkeder.Daha sonra kendisi yağ alıp koyar.Tek tesellisi ise araçta herhangi hasar vs olmaması. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Bu başlığı duyunca arkadaşımın fusion aracına Antalya'da yetkili servis bakım esnasında yağ koymaz ve bakım tamamlandı deyip gönderirler.Arkadaş arabada yağ olmadan Antalya'dan Alanya'ya gelir.Daha sonra yağ kontrolünde yağ olmadığını farkeder.Daha sonra kendisi yağ alıp koyar.Tek tesellisi ise araçta herhangi hasar vs olmaması. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 1 Eylül 2012 Paylaş 1 Eylül 2012 Hiç yağ olmadan motorun çalışması mümkün ama, Antalya dan Alanya ya gitmesi mümkün değil. Yağsız motor 2-3 dakikada yatak sarar... Ya arkadaşın seni işletmiş ya da motorda yağ vardı... Şöyle bir şey de olabilir. Ki büyük ihtimal bu şekildedir. Servisler alt tapadan boşaltmak yerine yağı çekerek boşaltırlar. Dolayısıyla yağ lambasını yakmayacak ve pompayı çalıştıracak kadar yağ kalmıştır araçta... Arkadaşımı tanımadan hakkında böyle konuşmanızı size mesleğinize yakıştıramadım.Konuşmalarınıza biraz daha dikkat ederseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 1 Eylül 2012 Paylaş 1 Eylül 2012 Arkadaşımı tanımadan hakkında böyle konuşmanızı size mesleğinize yakıştıramadım.Konuşmalarınıza biraz daha dikkat ederseniz sevinirim. Turkay beyin dediği doğru , yağsız motor hele hele hareket halindeki motor en fazla 5 bilemedin 10 dk. dayanır.Denemesi bedava tabi motor yatak sarana kadar , ondan sonra denemesi bi 3-5 bin lirayı bulur. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Eylül 2012 Paylaş 1 Eylül 2012 yazalı da bayağı zaman geçmiş, tapadan boşaltılmışsa, yağsız menzili 1 km civarında olacaktır. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 Arkadaşlar bu arkadaşta yağı motorun içine girerek kontrol etmedi herhalde, yağ çubuğunu çıkarıyor ve yağ sıfır.Mutlaka içinde bir miktar yağ kalmıştır.Bu da hasarı önlemiştir.Alt tapadan boşalsa bile az miktarda yağ kalıyor araçlarda.Vakumla çekilmişse daha fazla kalmıştır.Bu yağ koymama olayı yoğunluktan kaynaklanan bir durum sonuçta. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 Demek ki arkadaşın seni işletmemiş. Motorda yağ varmış. Arkadaşlar bu arkadaşta yağı motorun içine girerek kontrol etmedi herhalde, yağ çubuğunu çıkarıyor ve yağ sıfır.Mutlaka içinde bir miktar yağ kalmıştır.Bu da hasarı önlemiştir.Alt tapadan boşalsa bile az miktarda yağ kalıyor araçlarda.Vakumla çekilmişse daha fazla kalmıştır.Bu yağ koymama olayı yoğunluktan kaynaklanan bir durum sonuçta. Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 Mondeo mk3 2001 benzinli motora kaç litre motor yağı konmalıdır? Yorum bağlantısı
Yusuf İlhan 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Benzinli Mondeo'ya 4.5 - 5 lt civarında yağ konulur bildiğim kadarıyla. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Mayıs 2014 Paylaş 29 Mayıs 2014 Mondeo mk3 2001 benzinli motora kaç litre motor yağı konmalıdır? 4.7 lt bildiğim kadarıyla. Ben 5 litre alıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Koç 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 Bu konu benim de kafa takıldı. Kitapçıkta "duratec HE 2.0" motor için filtreli 4.3, filtresiz 3.9 olarak belirtilmiş. 4 lt alırsak yeterli olur mu, yoksa 5 lt mi almamız gerekir? Ayrıca, fordwiki'de "Engine Size: 1.8/2.0 Type: Duratec HE Oil Capacity: 4.3L Oil Type: 5w-30" olarak belirtilmiş, heralde 5 lt almamız gerekiyor! Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 Yusuf bey, filtreniz de değişeceği için 4.3lt kullanılması gerekiyor. Yani dediğiniz gibi 5lt alınacak. Yorum bağlantısı
Yusuf Koç 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 Anladım Sani bey, filtre değişmezse 3.9, değişirse 4.3 lt, biz değiştireceğimiz için 4.3 lt gidecek. Saygılar. Yorum bağlantısı
Yusuf Koç 21 Aralık 2015 Paylaş 21 Aralık 2015 10 bin bakımım yaklaştığı için ihtiyaçları yavaş yavaş toparlamaya başladım. Öncelikle mobil 5/30 yağ aldım. Bir arkadaşla beraber aldık, indirimli toplam 9 lt 125 tl tavsiye ederim. 1 lt http://www.hepsibura...gi-p-OTDG151522 8 lt http://www.hepsibura...tre-p-OTM652072 http://hizliresim.com/jVJ67D Yorum bağlantısı
Recommended Posts