İçeriğe Yönlendir

1 Ayda Motor Suyum Min Seviye Geliyor !


Semih Saner

Recommended Posts

Semih Saner

2003 model focus ghia lpg otomatik aracım..

nerdeyse 1,1.5 ay gibi bir sürede motor suyu max tan min seviye ye kadar iniyor. bu normal mi ?

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

hayır değil tabiki eksilmemesi gerekiyor yağı kontrol ettinizmi yağa karışan varmı gauge menüden harareti takip ettinizmi? yada muhtemelen bir yerlerde kaçak vardır az az gidiyordur antifiriz suyu suya oranla daha ince ve akıcıdır bulduğu küçücük delikten dahi kaçırabilir.

Yorum bağlantısı
Semih Saner

yağda sorun yok...aracın altında da su lekesi oluşmuyor, damla gibi...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Aracı lifte kaldırıp alttan el feneri ile su kaçağı lekesi (kırmızı kurumuş) için inceletin. Su değil kurumuş antifiriz lekesi aranacak. Pompa civarına ve hortum boğazlarına konsantre olun.

LPG sistemi?

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

araç kaçbinde bilmiyorum ama devirdaim contasından da olabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Tek sebep kaloriferde lpg ye gelen sıcak su hortumunu birleştiren "T" den kaçırıyordur.

Eğer "T" hortumlara uygun değilse zamanla yapar ve metal "T" kullanmanızı tavsiye ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yıldız-2
(düzenlendi)

Aynı konu beni tamı tamına 4 yıl boyunca canımı burnuma getirmiş tüm araç zevkim bitmişti. Ta ki 2 ay öncesine kadar. :) Ayda 1.5 litre su ilave ediyordum. Aracıma hep diken üzerinde bindim. Hep lpg den diyorlardı Lpg sistemini defalarca kontrol ettirdim. Antifiriz koydurdum. Bir sonuç alamadım. Ama benim korkum hep motor blokundan diye düşünüyordum. Çünki daha önce bu sepepten dolayı motor yeniletmek zorunda kalmıştım. Bir gün atiker marka regülatör gövdesinde sıcak su giriş borusu var. Deve boynu şeklinde plastikten imal regülatör dirsek borusu. Ben bu parçaya bağlı lastik hortumu birkaç kez su kaçırıyor diye sıkmıştım. İyice sıkmama rağmen yinede regülatörün altından eksoz manifoldunun üzerine antifirizli su damladığını farkettim. Birkaç ustaya sordum lpg regülatörümü değiştirmem gerektiğini söylediler. 3. girdiğim lpg ci o plastik boruyu onarabileceğini söyledi ve söktüğünde gördük ki o deve boynuna benzeyen plastik dirsek parça regülatör içinden kırılmış ve bu kaçağı farkedemiyormuşuz. Şuan hiç su eksiltmiyor. Ben muhakkak suretle sizin aracınızda gözünüzden kaçan bir noktada bir kaçak var. Buda lpg tesisatından kaynaklanıyor derim. Gerekirse tesisatınızı yenilettirin benim gibi yıllar boyu diken üstünde araç kullanmayın derim. Çünki biliyorsunuz ki bir hararet gördüğünüzde binlerce TL paranız heba olacak.

tarihinde Mustafa Yıldız-2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...