Mahmut Şahin 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 1 LED ışığı kaç litreye bedel. Diyelimki tank 60'lık ve 4 led var. Doğru gösterse BİLE her LED 15 Lt'de yanar veya söner. Araki değerler n'olacak? 2 led yanıyor diyelim 16 Lt mi yoksa 29 Lt mi var? SAYGILAR! Murat hocam bu soruya kaçamak cevap verdi gibi geldi bana. 2 Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Murat hocam bu soruya kaçamak cevap verdi gibi geldi bana. 4 LEDi neden eşit olarak bölelim ki? Her LEDi istediğimiz gibi yapıyoruz dedik ya. Ne istersen o. Benimkini hatırlamıyorum. Ama son LED yüzde 20 idi galiba. Zaten önemli olan da son LED. Diğer LEDlerin hangi durumda yandığı çok da önemli değil. Hangi devre olursa olsun şamandıra sağlam olacak ve doğru gösterecek. Yoksa gerisi boş. Aslında tankın içine dijital bir sensör koyacaksın ki o zaman dadından yinmez. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Hocam benimkini her zaman tek ışık yanıyor Kaç usta uğraştı bir türlü çözemediler. Onlar yapıyor bir gün sonra eski haline geliyor. Ben sadece her depo doldurduğumda km sıfırlıyorum. Ona göre tahmin ediyorum. Şamandıra depo tamamen boş iken sökülür, seviye ölçen acayip zamazingo ( süngerimsi şey ) üst kısmnıdan tıraşlanır ve yerine takılır ( depoyu tam doldurunca veya tamamen boşalınca sıkışıyor meret ) Ekseri Simit tanklarda yapar.. 4 LEDi neden eşit olarak bölelim ki? Her LEDi istediğimiz gibi yapıyoruz dedik ya. Ne istersen o. Benimkini hatırlamıyorum. Ama son LED yüzde 20 idi galiba. Zaten önemli olan da son LED. Diğer LEDlerin hangi durumda yandığı çok da önemli değil. Hangi devre olursa olsun şamandıra sağlam olacak ve doğru gösterecek. Yoksa gerisi boş. Aslında tankın içine dijital bir sensör koyacaksın ki o zaman dadından yinmez. Abi mevcut analog okuyucuya 12 ledli Vu-metre bağlamıştım keyfe keder denemelik. misler gibi ölçüyordum 2 Yorum bağlantısı
Caglayan Bayram 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Durmak yok yola devam Bekir bey şehir içi ortalama 1 lt kaç km gideceğini giriyosunuz,şehir dışı içinde giriş yapılıyormu? Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 3 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2012 Bekir bey şehir içi ortalama 1 lt kaç km gideceğini giriyosunuz,şehir dışı içinde giriş yapılıyormu? Şehir içi ve şehir dışı ikisi içinde giriş yapılıyor. Faydalı görünmekle beraber, keyfe keder bir uygulama, birden fazla bilgiyi alabiliyor olmak eski araçlar için yararlı olabilir. Bu arada ölçümleri yaptığın sırada aracın çalışır vaziyettemiydi? Eğer öyleyse şarj dinamosunu kontrol ettirmende fayda var, akü şarj olmuyor görünüyor. Ölçüm anında çalışmıyordu ise voltaj değeri normal. Ne kadar LPG kaldığını Lt cinsinden göstermesi gerçekten çok güzel. Mesela dün 35 Lt gaz aldım. 76 km yol yaptım. 28 Lt kaldı diyor Araba çalışmıyorken çektim resimleri. Araba çalışırken voltmetre 14,5 falan gösteriyor. TEŞEKKÜRLER... Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 22 Aralık 2012 Yazar Paylaş 22 Aralık 2012 Arkadaşlar, yaz tatilinde (askere gelmeden önce) montajını tekrar yaptım,daha doğrusu yerini değiştirdim. Şu an elimde resim yok.bir ay sonra ekleyeceğim (Şafak:25 ) Cihazın ekranını ayırdım ve yol bilgisayarının olduğu yere montajını yaptım. aşağıda Sami Aktaş arkadaşımızın yapmış olduğu çalışmaya benzer bir çalışma yaptım. 2 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 valla bendede simit tank var sürekli full gösteriyo düzeltemedik komple sistem değişse bile yine bozuk ölçer dediler . tankdan dolayı tam değerini vermez dediler . arkadaşlarla arabaya binmeye korkuyorum gaz full deyip alıp gidiyorlar :D bu sistem düzeltebilir sorunumu galiba Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 valla bendede simit tank var sürekli full gösteriyo düzeltemedik komple sistem değişse bile yine bozuk ölçer dediler . tankdan dolayı tam değerini vermez dediler . arkadaşlarla arabaya binmeye korkuyorum gaz full deyip alıp gidiyorlar :D bu sistem düzeltebilir sorunumu galiba Şamandırayı söküp, içindeki süngerimsi malzemenin üst kısmından yaklaşık %25 ini kesin, düzelecek Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 29 Ocak 2013 Yazar Paylaş 29 Ocak 2013 Arkadaşlar, çok şükür askerlik bitti:) Yazın yaptığım yeni montaj yeri. Geceleyin de çekip ekleyeceğim... Telefonda pek net olmasada gerçekteki hali gayet güzelll. 1. LPG Miktarı 2. Karşıdan Görünüş 3. Karşıdan Görünüş 4.Cihaz Üzerindeki düğmeler. Not: Bu düğme yerlerini değiştireceğim... 5.Ayar düğmeleri. Askerlik var diye fazla uğaşamamıştım... 6.Akü durumu (Telle çekerken LCD ekrandan yansıma oluyor) , 7.Tarih Saat 8. LPG Durumu 9. İç,Dış ve Motor Sıcaklığı... (Yansımadan dolayı motor sıcaklığı fotoda çıkmamış) Montajı yapmak için cihazın ekranıyla elektronik kısmı ayrıp(Sadece ekran sığabiliyor o da zar zor) aralarına elektronikçiden aldığım 8 li kablo attım. Cihazı düğmmelerin olduğu yere (km saatinin sol altına ) koydum. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Eline sağlık güzel durmuş.Butonlarıda yine o ksımda uygun yerler koyman işlemi tamamlyacak.İyi günlerde kullan. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 29 Ocak 2013 Yazar Paylaş 29 Ocak 2013 Eline sağlık güzel durmuş.Butonlarıda yine o ksımda uygun yerler koyman işlemi tamamlyacak.İyi günlerde kullan. Teşekkürler. Butonları ekranın olduğu kısma koyacaktım ama erişim sıkıntı olur gibi. sinyal koluna koymak aklıma geldi,ama olur mu bilmiyorum. Yada sizlerin önerileri nelerdir ? Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Bu butonların ucu ince çıkıntılı olanları var.Onlardan bulursan aynı bölümde ön taraf o V şeklindeki kısma 3 yada 3.5 milim matkap ile delerek butonun ucunu çıkartırsan orjinal tarzda bir işlem olur düşüncesindeyim.Aklıma şu an başka yöntem gelmiyor.Aynı butonlardan edinirsen başka yerlerede güzel yerleşim olabilir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Butonu 1'e düşürüp, tek butonla menüde dolaşmanın imkanı yok mudur? Sürekli cycle edecek menü. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 5 Şubat 2013 Yazar Paylaş 5 Şubat 2013 Butonu 1'e düşürüp, tek butonla menüde dolaşmanın imkanı yok mudur? Sürekli cycle edecek menü. olabilir ama böyle daha iyi gibi sanki Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 11 Şubat 2013 Yazar Paylaş 11 Şubat 2013 Düğme tek olursa saat tarih ayarı yapılamayabilinir.Bekir hocam senin aklına belki gelmiştir ama ben düşüncemi yazmak istiyorum. Düğme ikili olabilir.2 düğme yeterli olacaktır.Eski casio saatleri gibi, ekran saat konumunda iken 2' sine basılı tutularak mesela ilk önce tarihin gün kısımı yanıp sönecek.Kendi düşüncemi yazıyorum.Sağ tuş ile ayarlanacak.Sonra sol tuş ile ay kısımına geçilecek.O anda orası yanıp sönecek.Sağ tuş ile ayarlanacak.Bu işlem yıl bölümü ve saat bölümü içinde tekrarlanacak.Düğmeler de bozuk para kısımının tavan bölümüne bize yakın uç kısmına konulabilinir. Yapılması zor mudur? veya Otomatik güncelleme olabilirmi? Aslında bunu yapabilmek için , cihazı yapan arkadaşa rica etmek lazım. Valla Pic programlamayı bilsem uğraşcam ama... Bu gidişle PİC de öğrenecez galiba Butonların yerini baya ezberlediğimden kolay geliyor böyle Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 11 Şubat 2013 Paylaş 11 Şubat 2013 Şamandıra analog olduktan sonra gösterge dijital olsa n'oluur, olmasa n'olur? Şamandıranın gösterdiği değeri sayısallaştırıyor sadece... LPG göstergesi dışında işe yarayabilir. Ama tabii daha güzel, göz alıcı yapılabilir. katılıyorum. biz de bir ara uğraşmıştık benzer bir devreye, pic ile. hali hazırda bir yerde duruyor dosyaları, belki fikir değiştirip tamamlarız 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Şubat 2013 Paylaş 11 Şubat 2013 Çok güzel bir şey olmuş bu... Kulakları çınlasın, üyelerimizden birisi tembel admin diyor bana.. Haklı mı ne Valla gözümden kaçmış.. Güle güle kullanın... Çok beğendim... Bence düğmeleri uygun bir yere gömün.. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.. Ben olsam, far yükseklik ayar anahtarının altına gömerdim.. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan 11 Şubat 2013 Paylaş 11 Şubat 2013 Çok iyi bir cihaz.Gerçekten çok gerekli.Yalnız arkadaşlarında dediği gibi daha iyi bir işçilik ve montaj olabilirmiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Şubat 2013 Paylaş 11 Şubat 2013 Alet düzgün çalışsın da, zaten kendisi de zamanla beğenmez olur bunları Yorum bağlantısı
Murat Dere 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Çok güzel bir şey olmuş bu... Kulakları çınlasın, üyelerimizden birisi tembel admin diyor bana.. Haklı mı ne Valla gözümden kaçmış.. Güle güle kullanın... Çok beğendim... Bence düğmeleri uygun bir yere gömün.. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.. Ben olsam, far yükseklik ayar anahtarının altına gömerdim.. Haklı tabii de, kim ki o haylaz? 1 Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 12 Şubat 2013 Yazar Paylaş 12 Şubat 2013 Çok güzel bir şey olmuş bu... Kulakları çınlasın, üyelerimizden birisi tembel admin diyor bana.. Haklı mı ne Valla gözümden kaçmış.. Güle güle kullanın... Çok beğendim... Bence düğmeleri uygun bir yere gömün.. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.. Ben olsam, far yükseklik ayar anahtarının altına gömerdim.. Teşekkürler. Butonları geçici olarak oaraya koymuştum. far yükseklik ayar anahtarının altı güzel gibi duruyor.. Çok iyi bir cihaz.Gerçekten çok gerekli.Yalnız arkadaşlarında dediği gibi daha iyi bir işçilik ve montaj olabilirmiş. Montajına müsait olunca biraz daha uğraşacağım. Askere gitmeden aceleyle yapmıştım Not:Admin arkadaşlar ,sakıncası yoksa sonradan yaptığım montaj resimlerini ilk mesaja ekleyebilirmisiniz. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Not:Admin arkadaşlar ,sakıncası yoksa sonradan yaptığım montaj resimlerini ilk mesaja ekleyebilirmisiniz. Ekledim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts