İçeriğe Yönlendir

Karmaşık Elektik Sorunları


Misafir

Recommended Posts

Arkadaşlar 2004 c-max'imde tespit ettiğim elektrik sorunlarını aşağıda sıralıyorum;

Aracı alalı henüz bir ay oldu bu nedenle alırken kontrol edemediğim yerleri birer birer elden geçiriyorum.

1. Dış dikiz aynalarının altında bulunan ve iniş-binişlerde yeri aydınlatan karşılama lambaları yanmıyor, söküp kontrol ettim, ampullere haricen cereyan verdiğimde yanıyor. Ayrıca ampullerin içine yerleştiği kovanlardaki ısı nedeniyle oluşmuş deformasyondan bunların daha önceden de çalıştığı anlaşılıyor.

2. Ön kaput açıkken motoru çalıştırdığımda "kaput açık" uyarı mesajı gelmiyor. Zaten aracı çift kilitleme yapıp bekleme süresini geçirdikten sonra test amaçlı olarak kaputu açtığımda alarm da çalışmıyor. Bu durumda sanıyorum önce kaputla ilgili (sensör-müşir her neyse) arızası giderilecek, sonra alarma bakılacak.

3. Arka sol kapının camı çocuk kilidi açıkken kontağı açtığımda 1/3 oranında kendiliğinden iniyor. Ama yukarı kaldırmak için düğmeye bastığımda tepki vermiyor. Aracı çalıştırdıktan sonra ise normal olarak yukarı kaldırabiliyorum. Çocuk kilidi kapalıyken böyle bir sorun olmuyor.

Tabi ki bu sorunların tamamı aracı servise götürürsem hallolur. Ancak kurcaladıkça anlıyorum ki bu araç tam bir bulmaca. Serviste aracı bilgisayara bağlayıp program yardımıyla bu sıkıntıları giderir, herhangi bir onarım yapmadan da benden ücret talep edebilirler. Veya tam tersi ciddi bir bakım onarım gerekebilir.

Ancak ben bu aşamadan önce, forumdaki tecrübeli arkadaşların fikrini almak istiyorum.

1. Aynalardaki karşılama lambaları hangi sigortadan beslenir, ayrıca bir açma kapama anahtarı veya bağlantılı olduğu (iç aydınlatma lambaları vs.) başka bir sistem varmıdır? Varsa nasıl aktive olur?

2. Kaputun açık olduğunu ihbar eden bir ters buton, sensör vs. var mıdır. Varsa nerededir?

3. Ankara'da (servis dışında) bu araçların bilgisayarla elektrik arızası tespitini yapabilen, güvenebileceğim elektrik ustası tavsiyelerinizi (özel mesaj yoluyla veya forum kurallarına aykırı değilse açıktan yazarak) yazabilirseniz sevinirim

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

kaput kilidinin alt tarafındaki soketini kontrol edebilirsiniz. Sensör kilidin içinde, ikinci bir parça yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...