İçeriğe Yönlendir

50.000Tl Nasıl Uçabilir Diiiii, Nerdeyse De Uçuyordu

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Ali Eren

Paylaşım için teşekkürler Çağlar abi, bu yöntemlerle kandırılan o kadar çok kişi var ki, umarım hiçbirimiz böyle oyunlara düşmeyiz.

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
(düzenlendi)

Abi geçmiş olsun.

tarihinde Fatih Keskin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Öncelikle geçmiş olsun, ayrıca paylaşım için de teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Hakan yerden göğe kadar haklısın.Gel şu mondeo nun satışını al demekten bihal oldum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Arslan 2

bizim burdada bi garibana 30 şubata senet verip, eline de 3-5 bişey sıkıştırıp arabasını elinden almışlardı geçmiş yıllarda. Geçmiş olsun.

o gariban senedini verseydi icraya alırdı parasını. 30 şubat diye bir tarih olmaması senedi geçersiz kılmaz. 1 mart tan itibaren parayı isteme hakkı doğar.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

tekrar geçmiş olsun, kolay para nasıl kazanılıyormuş görün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Şancı

Daha önceden konuşuldu mu bilmiyorum konu açılınca aklıma geldi yakında arabamı satacağım muhtemel araç kredisi ile yeni araç alacağım sormak istediğim şu araç kredisinde noter satışı olmadan banka para ödemiyor satıcıya, adam parasını almadan aracını nasıl devir ediyor bunun prosedürü nedir acaba ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ne adamlar var. Bazıları da gelir. Para vermeden altındaki arabayı alır gider. Üstüne bir de yurtdışına kaçar. Ara ki bulasın :p

bazı adamlar da, arabasını bir yere bırakır, satın alan havale eder, 2 hafta geçer de notere gitmek akıllarına gelir , arkadaş ile alışverişin keyfi, visa ile ölçülemez

Daha önceden konuşuldu mu bilmiyorum konu açılınca aklıma geldi yakında arabamı satacağım muhtemel araç kredisi ile yeni araç alacağım sormak istediğim şu araç kredisinde noter satışı olmadan banka para ödemiyor satıcıya, adam parasını almadan aracını nasıl devir ediyor bunun prosedürü nedir acaba ?

en karışık durum, tamamen güven veya satıcının günlük borç para bulması gerekn bir durum:

1. Önce banka kredisi kapatılacak, şube ile çalışan noterden yazı alıncak,

2. trafikten satılmazı düşürülecek

3. en son notere gidilebilecek.

ALıcı, hiç tanımadığı adamın kredisini kapatır mı? Ben kapamam...

Vesile ile, iş/arkadaş çevresinden kimle konuşsam, neler çıktı neler, bir ara hepsini toparlayıp yeni bir konu açayım, ağzım açık kaldı :s :s :s

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Bazıları dünya para arabasını arkadaşına verir.Bi daha aklına bile gelmez benim arabam vardı diye. :)

Yorum bağlantısı

Vay be neler yapıyolarmış, bir yaşıma daha girdim. Öğrenelim de kulağımıza küpe olsun. Abi geçmiş olsun büyük badire atlatmışsınız.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bazıları dünya para arabasını arkadaşına verir.Bi daha aklına bile gelmez benim arabam vardı diye. :)

ne arabası :fiuw: sen derdine yan, pert focusu sana kitledim, mis gibi ön park sensörlü powerşiftim var :tongue::p:tongue:

Ne adamlar var ya :p

ama devamı da var, notere gidersin, 5 kuruş ödemeden , ruhsat sahibinden satışı alırsın, muhterem valideye hürmetler Sn Keskin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Ne demek abi powershift senin kopeğen olsun ama yarın öbür gün focusu istersen en az 100.000 km de geri alırsın.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Çağlar abi aklıma geldide Allah'tan yukarki sokakta olan galericiye denk gelmedin. Ya adamlar sana şu ruhsatı verde bir şasi no kontrol edelim diyim arabayı üstüne alsalar idi ? :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Geçmiş olsun Çağlar abi. Nasıl bir millet olduk biz? Yazık.

Bankalar bu işlemler için özel bir uyguluma yapıyor bildiğim kadarıyla.Parayı karşı tarafa havale ile gönderirken araç satışı olduğu beyan edildiğinde karşı taraf satış sözleşmesini götürüp bankaya ibraz etmeden parayı çekemiyor.

Böyle bir yöntem hakkaten var mı? Varsa hangi banka ne adla yapıyor bu işlemi? Bence çok gerekli bir sistem. Bunu yaygınlaştırsalar biz de kullanırdık. Bunu bir keresinde bankacı bir bayana sordum. İlk defa duymuş gibi davrandı.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hatta parayı havale ediyorsun ama karşı tarafın hesabına geçmiyor, sonra satış belgesiyle ya da alıcı-satıcı her ikisi de gidince parayı transfer ediyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

böyle şeyleri okuyunca; 2004 senesinde galericiden bir arkadaşım vasıtasıyla alıpta, birkaç ay sonra icra dairesinden bir kez daha satın almak zorunda kaldığım ve haliyle 16 milyara sahibi olduğum brodveyim aklıma geliyor. :angry: o..b. çocuğunun yaptığı aradan 8 sene geçmesine rağman halen aklımdan çıkmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Net bilmiyorum ama havaleyi yaparken şu plakalı araç satış bedeli yazmanın bir şeylere etkisi var sanıırm.

Bunu yazdıktan sonra, satışı alamazsanız bile, mahkemede delil olarak kullanılabiliyor.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Helal para.

Dürüst insan.

Allah zeval vermesin sizlere.

Geçmiş olsun. :nazar:

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Hatta parayı havale ediyorsun ama karşı tarafın hesabına geçmiyor, sonra satış belgesiyle ya da alıcı-satıcı her ikisi de gidince parayı transfer ediyor.

Bu işlemin bir adı var mı? Hangi banka nasıl yapıyor? Bizzat böyle bir alış-satış yapan var mı aramızda?

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Blokaj.

Yurtdışında işler hep böyle yürür.

western unıonun bu işte bir haltı çıkmıştı geçen yıllarda.

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Blokaj.

Yurtdışında işler hep böyle yürür.

E biz niye kullanmıyoruz yaygın olarak? :unsure2: Bankalar bu işlem için yüksek ücret mi talep ediyorlar acaba?

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Ben Motorsiklet satarken bile 3-4 arkadaş gidiyorum ve kamera olan noterler var orada elden alıyorum Galericiden istemesem de vosvos almak durumunda kaldım parayı elden vermeme rağmen bütün parayı tek tek taramıştım scanerdan

:D

Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun çağlar abi,rabbim bu insan görünümlü yaratıklara fırsat vermesin inşallah.

Yorum bağlantısı
Tolga Erdem

Arabayı yeni aldım ,resmen satma kısmını düşündürdü ...Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...