İçeriğe Yönlendir

Uzay Ve Havacılık Üniversitesi


Ayberk Arslanpir

Recommended Posts

Ayberk Arslanpir

Türkiye'ninuzay ve havacılık alanında ilk üniversitesi dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açıldı. Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi uzay ve havacılık alanında Türkiye'nin ilk ihtisas sahası olacak.

PROFESÖR PİLOTLAR YETİŞECEK

Dünyanın ilk "Profesör" unvanlı pilotları Türkiye'de yetişecek. THK Üniversitesi'nde lisans eğitimlerini tamamlayan pilotlar, okulda yüksek lisans da yapabilecek. Pilotlar, "Doç.", "Dr." ve "Prof." unvanlarıyla uçuş hizmeti verecek. SABAH'a konuşan THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Türkiye'deki pilotların çoğu asker kökenli. Akademisyen eksikliği var. Burada pilot öğretim üyeleri yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi. Uzay ve Havacılık Fakültesi'nde Türkiye'nin ilk astronotlarının yetiştirilmesi de planlanıyor. Bu kapsamda, ABD'deki havacılık ve uzay alanında en saygın üniversitelerinden biri olan Vaughn College ile işbirliği anlaşması yapıldı. Öğrenci değişim programı kapsamında Türk öğrenciler ABD'de de eğitim alarak. SABAH GAZETESİ.

http://www.thk.edu.tr/hubf/index.php

Okulun birçok avantajı var çift anadal,yandal programları farklı alanlarda branş eğitimleri vs.geleceğin mesleği ve önü açık bir iş kolu.Havacılığın ve ötesindeki uzayın hedeflendiği gelecek yıllarda gençlerin yönlendirilebileceği güzel bir okul.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Araştırmalar için gerekli kaynaklarda sağlanacaksa güzel olmuş bence.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Göz boyamaya yönelik hareketler bunlar....

Hikaye yani...

İnşallah yanılıyorumdur...

Ben dolu taraftan bakmaya çalışmıştım.Yoksa aynı fikirdeyiz ;):D

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Umarım havagazı değildir.. Şu sivil havacılık ben lisedeyken gelişseydi keşke.

Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir

Keşke zihniyetimiz ilerici olsaydı bu tür okullar geçmişte açılsaydı da havacılık alanında, uzay alanında gelişseydik.Dışa bağımlılığımız ve akıttığımız onca para bizde kalsaydı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...