İçeriğe Yönlendir

Kasko Fiyatı Iki Katına Çıktı

Süleyman Sarı

Recommended Posts

Süleyman Sarı
(düzenlendi)

geçen sene aracıma 920 tlden yaptırdığım kasko için bu sene 1670 tl gibi bir rakam isteniyor. nedenini sordum geçen sene hasar olmuş denildi. hatalı olduğum bir kaza olmuştu geçen sene yaklaşık 800 tl masraf ödemişti kasko. sizce bu fiyat normal mi?

tarihinde Süleyman Sarı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

Ben kaskoda kırılan aynayı değiştirmiştim.Geçen sene 720Tl bu sene kaskoyu bozmama rağmen 830 Tl ödedim.Kırılan aynanın maliyeti olan 557 Tl yi kasko karşılamıştı.

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Aracı aileden birine satın o kasko yaptırsın daha ucuza gelir... Nasıl fikir Mehmet Abi? :biggrin:

Yorum bağlantısı
Süleyman Sarı

hocam hasarsızlık bozulmuş normal, başka firmalar dan da fiyat alın

forum kurallarına aykırıdır diye yazmadım bu firma halk sigorta. diğer firmalara da sordum 5000 tl ye kadar çıkıyor (axa)

Aracı aileden birine satın o kasko yaptırsın daha ucuza gelir... Nasıl fikir Mehmet Abi? :biggrin:

şaka bir yana böyle birşey oluyorsa yapabilirim aslında, evhamlı adamım zaten kaskosuz durunca düldül içim rahat etmez :)

Yorum bağlantısı
Yasin Karadağ

bence çok normal. 2yıl once istanbul yolunda takla atmıştım aracım pert olmustu ve kaskomuda 1100 civarında yaptırmıştım. Ertesi yıl kasko yaptrmak istediğimde 2600 civarı bir para çıkarmışlardı sağolsunlar :)

Yorum bağlantısı
Onur Çam

sanırım kasko olayında bir sürü etken var bende 4 ay önce kasko yaptırdığımda 1600 TL küsür vermiştim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Karadağ

Bencede yaş,cinsiyet.şehir,meslek daha neler neler . Mesela benim sicil çok bozuk kasko yapıldığı tarihden 9 gün sonra aracı perte çıkartırsan kaskoyada daha 1 kuruş ödemeden kasko bedelini alırsan, kasko fiyatımında çok yüksek çıkması normal :D:))

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)

Kaza yapıyorsunuz, kaskodan yaptırıyorsunuz diye fazla para alıyorlar, bir sonraki senede iki katı kasko fiyatı çıkıyor, ne anladım ben bu işten :unsure2:.Bu yüzden ufak kazalarda kaskoyu karıştırmama taraftarıyım da, ozamanda kasko neden yaptırdım oluyor insan, aşağı tükürsen bıyık.... vari durumlar yani . :nea:

tarihinde Uğraş Özyurt tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)

Kaza yapıyorsunuz, kaskodan yaptırıyorsunuz diye fazla para alıyorlar, bir sonraki senede iki katı kasko fiyatı çıkıyor, ne anladım ben bu işten :unsure2:.Bu yüzden ufak kazalarda kaskoyu karıştırmama taraftarıyım da, ozamanda kasko neden yaptırdım oluyor insan, aşağı tükürsen bıyık.... vari durumlar yani . :nea:

Abi ne yapalım? Bedava mı olsun mesela :) Sigorta ortak bir havuzdur.. Sigortalılardan alınan prim ile kaza yapanın hasarı karşılanır.. Ama bunun yanında bu iş TİCARET'tir..

Geçen sene 100TL'ye çektiğin bir fotoğrafı bu sene 50TL'ye çekiyor musun mesela sen?

TİCARET kısmına geri dönersek; Sigortalıdan alınan prim ile şirket maliyetleri,personel maliyetleri,genel giderler,acente komisyonu,vergi vs. düştüğünde sigorta şirketine çok küçük karlar bırakır. Gelen hasarlar ise korkunç rakamlarda.. Örneğin bir mercedesi 1500 TL'ye sigortalıyorsun buradan acenteye X lira şirkete X lira kalıyor ama pert durumunda 150.000 TL. ödüyorsun,şirket olarak ben ne anladım bu işten? Hasar yapandan tabi ki yüksek prim alınacak ki havuz dengelensin..

Bold yaptığım yorumun son derece doğru,50 lira 100 lira için kasko karıştırılmamalı..

Kasko neden yaptırıyorum o zaman kısmına ise hep söylüyorum yineleyeceğim: Kaskoyu benim her hasarımı karşılasın diye düşünmeyin,ışıklarda son model bir aracın kuvvetli frenleri ile bir anda durduğunu ve sizin duramadığınızı düşünün,trafik sigortanız 25.000 tl sini öder peki ya geri kalan kısmı ne yapacaksınız?

Ya da bir başka örnek daha vereyim,

Bir araç geldi size çarptı ve sektördeki dandik şirketlerinden birinden trafik poliçesi mevcut,hadi gidip aracınızı gönül rahatlığı ile yaptırında görelim :) Kaskonuz yoksa servisin kapısından bile almazlar.. Abi kusura bakma bu şirket hasarları ödemede güçlük çekiyor yaptırmak istiyorsan parasını ver yapalım,ödeme yapmalarını sen bekle cevabı alırsınız.. (bunları Çağlar abi,Mehmet abi'de teyid edeceklerdir.)

Ama kaskonuz var ise gider istediğiniz yerde yaptırırsınız,o parayı o şirketten almak için kaskonuzu yaptırdığınız şirket uğraşır..

Bu nedenle kasko yaptırırken üçe beşe çok bakmamak,hasar ödemeleri,hizmeti iyi bir şirketten poliçe yapmak çok önemlidir.. Kasko boşa verilen bir para değil,kendinize ve arabanıza yaptığınız bir yatırımdır..

geçen sene aracıma 920 tlden yaptırdığım kasko için bu sene 1670 tl gibi bir rakam isteniyor. nedenini sordum geçen sene hasar olmuş denildi. hatalı olduğum bir kaza olmuştu geçen sene yaklaşık 800 tl masraf ödemişti kasko. sizce bu fiyat normal mi?

Sizin fiyatınızın yükselmesi sadece hasar kaynaklı değil, yaş faktörü ve artan maliyetler nedeni ile tarifenin yükselmiş olması nedeni ile de fiyatınız yüksek çıkıyor..

Bencede yaş,cinsiyet.şehir,meslek daha neler neler . Mesela benim sicil çok bozuk kasko yapıldığı tarihden 9 gün sonra aracı perte çıkartırsan kaskoyada daha 1 kuruş ödemeden kasko bedelini alırsan, kasko fiyatımında çok yüksek çıkması normal :D:))

Şanslıymışsın acenten açık ekran çalışıyormuş, kasko poliçesi ilk prim taksidi tahsil edilmeden geçerli değildir..

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

4 ay önce bende focusu 1450 tl ye kaskolattırmıştım. aldığım en ucuz rakamdı. (axa) neden bu kadar pahalı olduğunu sorunca, 30 yaş altı, cinsiyet v.b gibi bişeyler söylemişlerdi. yaptırdık elimiz mahkum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Sarı
(düzenlendi)

kasko yaptırmaktan yana bir sorunum yok zaten geçen sene aracı alınca yaptırmıştım. herkes kendi artısını eksisini tartıp yaptırıyor ya da yaptırmıyor fakat hasar nedenli fiyat artışının neredeyse iki kat olması biraz garip. ama yapacak birşey yok sanırım... peki ben bu sene kasko yaptırmayıp diğer sene yaptırsam yine hasar yüzünden fiyat hep fazla mı olacak?

bu arada yeni farkettim başlığı böyle yapınca sanki "kasko fiyatları iki kat oldu" gibi bir mesaj olmuş umarım kimse yanlış anlamaz :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

kasko yaptırmaktan yana bir sorunum yok zaten geçen sene aracı alınca yaptırmıştım. herkes kendi artısını eksisini tartıp yaptırıyor ya da yaptırmıyor fakat hasar nedenli fiyat artışının neredeyse iki kat olması biraz garip. ama yapacak birşey yok sanırım... peki ben bu sene kasko yaptırmayıp diğer sene yaptırsam yine hasar yüzünden fiyat hep fazla mı olacak?

bu arada yeni farkettim başlığı böyle yapınca sanki "kasko fiyatları iki kat oldu" gibi bir mesaj olmuş umarım kimse yanlış anlamaz :)

Hayır. Fakat bu sefer de bu sene yaptırmadığınız için bir sonraki sene tescil tarihiniz geçeli çok olduğundan yüksek çıkacak..

İsterseniz siz bana araç kendi bilgilerinizi özel mesaj ile gönderin yarın ben bir bakayım,buradan yazarım.. ya da özel mesaj atarım şu şirket sizin için daha mantıklı derim oraya bakarsınız..

Yorum bağlantısı

Sizin kasko priminiz hasar nedeni ile mi artmış? Önce acentenizle bunu görüşmeniz yerinde olur. 2011 yılı için şirketler kasko branşında kar edemediği için primler genel olarak yükseldi. İkinci hususu ise eskiden aracın önceden hangi sigorta şirketinde hasar yaptığı önemsenmez ve o an için indirim politikaları ne ise uygulanırdı.

Artık hemen hemen tüm şirketlerin kasko hesaplama ekranları tramer ile bağlantılı ve hasarı belirlendiği an sistem bırakın indirime izin vermeyi, ek prim bile uygulayabiliyor. Yani Fatih Bey'in belirttiği gibi artık sigorta şirketleri kasko pazarını ortak bir havuz olarak düşünüyor ve hasar almış sigortalıyı, takip eden yıl bir nevi izlemeye alıyor.

Bu arada size 5.000.-TL fiyat veren Axa'nın iki sene önce verdiği düşük primler nedeni ile genel olarak prim düzeyini birkaç firma hariç dibe vurdurduğunu da hatırlatmak isterim.

Yapmanız gereken birçok şirketten teklif alıp, klozları karşılaştırmak. Size uygun olanını bu şekilde tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Süleyman Sarı

Evren Bey acentem fiyat artışındaki büyük payın hasar nedenli olduğunu söyledi malesef.

Fatih Bey özel mesaj attım.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Fatih sende haklısın :) Benim derdim şu, sigortacılar değil tamirciler.Kaskodan yaptırınca farklı, kaskosuz kendin yaptırınca farklı fiyat çıkarıyorlar.Hatta yetkili servisler içinde durum böyle :unsure2:

Yorum bağlantısı

Evren Bey acentem fiyat artışındaki büyük payın hasar nedenli olduğunu söyledi malesef.

Fatih Bey özel mesaj attım.

O zaman diğer şirketlerden biri ile flört edeceksiniz bu sene.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bunu yaparsanız 30 yaş üstü birine satın. İndirim kazanırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Fatih sende haklısın :) Benim derdim şu, sigortacılar değil tamirciler.Kaskodan yaptırınca farklı, kaskosuz kendin yaptırınca farklı fiyat çıkarıyorlar.Hatta yetkili servisler içinde durum böyle :unsure2:

Abi işin içinde olunca neler görüyoruz..

Servis çekicinin tamirine 100.000 TL diyor ama bak şu özel servis bu aracı 50.000 TL'ye yaparım dedi diyor eksper tamam o zaman bizde 50.000 TL ye yaparız diyorlar :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yanlış söylemiş.. Çünkü.. Artışın büyük sebebi geçen yıl ucuz yapmaları idi..

Bu yıl kaza yapmayıp indirim almış olsanız bile onlarda sizin fiyatınız 1100-1200 lira falan çıkacaktı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Keleş

abi geçen sene axa'dan 635 tl ye yaptırdım kasko.150 tl ye de sigorta yaptırdım.bu yıl sigorta 175 tl olmuş kasko da 675 tl ancak geçen sene aracım park halinde iken sarhoşun biri gelip dikiz aynamı tekmelemişti. kaskodan yaptırdım sol dikiz aynasını yaklaşık 380 tl idi.ama kosko o kadar fark etmedi fiyatta :)

Yorum bağlantısı
Süleyman Sarı
(düzenlendi)

1637 tl fiyat bulabildim en son..

teşekkürler fatih bey zahmet oldu size de.

bu arada muhtemelen saçma gelecek ama kaskoda bazı özellikler çıkartılabiliyor mu? veya full yapılmayıp fiyatta değişiklik yapılabilir mi?

Yorum bağlantısı
ömür ersoy

çok normal bir fiyat aslında yaptığınız her hasar yenilemede sigorta müşteri profilinde sürprim olarak eklenir .bi örnek veriyim geçen yıl 187 000 araç değeri olan aracı 2.300 çıkan kaskosu 400 tl hasar ödemesi aldıktan sonra yenilemesi 7 000 küsürlü bişey ler çıkmıştı :=))bi müşterim farklı araçlarda 4 hasarı ve toplam 12 000 hasar ödemesi almıştı kaskolarıda farklı şirketlerde aracı sattı ve yeni araca kasko çalışırken hasar fazla oluğu için araç değeri kadar prim çıkmıştı şok olmuştum .ve kaskolarınızı yaptırırken kasko şirketinde hasar tenzilat koruma teminatı var ise 50 100 lira fazla verin teminatı koydurun hiç olmassa yaptığınız hasarlarda indiriminizin tamamı kaybolmamış olur

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...