Misafir 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Cola, şeker yükü abi.. şeker zararlı bu net.. Cips zararlı ben önceki gün aldığım cipsin üstünü okudum % 23 yağ falan diyordu.. Kim bilir ne yağı. Patates kızartması yeriz, taze yağla kıvamında kızartırız yeriz. Kasaplar var.. cillop gibi löp et satıyorlar.. marketten alma.. Tavuğu az ye.. ne olduğu belli.. Çilekli ürünleri markalı al.. Sütü konuştuk.. günlük sütler şahane Taş fırın yok mu orada... Pide al.. Pazarlarda köy yumurtası satılıyor... cillop gibi.. Kaşar sakat.. markalı al.. peyniri ben kendim yapıyorum.. miss.. Zeytini de 5 liraya değil 12 liraya aldın mı sorun yok.. Mehmet abi vallahi herkes sizin gibi şanslı değil,özellikle bizler yani büyükşehirlerde yaşıyan insanlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 <p> TRT ÇOCUK kanalı artık cips ve cips içerikli reklamları yayınlamama kararı aldı.trt müdürünü kutlarım </p><p>bir adımdır. iyi. Ama diğerleri de yasaklanmalı. OSMO vs vs. Ayrıca saçma sapan oyunlar. Hele bunu Elektrik parasından pay almasına rağmen yediğine doymayan TRT yaparsa. </p> <p> </p> <p>Ben vergi veriyorum birşey seyretmek için adam reklam yapıyor daha.... RAdyo 3 te klasik muzik dinliyorsunuz ardından bir reklam çıkıyor ki evlere şenlik. Kapatıyorsunuz tabi. </p> <p> </p> <p>Sonra diyecekler dinleyici azaldı </p> <div id="myEventWatcherDiv" style="display:none;"> </div> Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Cola, şeker yükü abi.. şeker zararlı bu net.. Cips zararlı ben önceki gün aldığım cipsin üstünü okudum % 23 yağ falan diyordu.. Kim bilir ne yağı. Patates kızartması yeriz, taze yağla kıvamında kızartırız yeriz. Kasaplar var.. cillop gibi löp et satıyorlar.. marketten alma.. Tavuğu az ye.. ne olduğu belli.. Çilekli ürünleri markalı al.. Sütü konuştuk.. günlük sütler şahane Taş fırın yok mu orada... Pide al.. Pazarlarda köy yumurtası satılıyor... cillop gibi.. Kaşar sakat.. markalı al.. peyniri ben kendim yapıyorum.. miss.. Zeytini de 5 liraya değil 12 liraya aldın mı sorun yok.. Zeytin almaya bayılırım. Önceden beri babamla toptancılara gideriz, başlarız yemeye. Babamda tansiyon olduğu için artık o fazla yemez, ben yerim. Tadına, rengine, çekirdeğine baka baka alırız. Çok zevkli olur. Peynir alırken de böyle ama daha çok babam alır. Sabah erkenden kalkar, köy pazarına gider, peynir yiye yiye karnını doyurur gelir. Sevmezse de almadan gelir, yediği yanına kalır. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Bir de şu var mesela karnım acıktı 1 tane hazır kek yedim dediğinizde sıkıntı yok ama kek yedim ,sonra bisküvi yedim,çikolata yedim eve geldim hanım hazır çorba yapmış üstüne onu yedim yanında tavuk vardı o da güzeldi yemekte kola içtim iyi gitti dediğinizde vücüda tolare edebileceğinden fazla katkı maddesi yüklemiş oluyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Yasakla olmaz. Lisede yurtta kalırken dışarıdan sipariş vermeyi yasakladılar. Dürümcüyle anlaştım ben çarşı iznine çıkınca, arka tarafta duvardan atıyordu, biz de parayı atıyorduk. O dönemki yasaklar pratik düşünce cimnastiği oldu bana. Azalmıştır ama toplam dürüm yiyen sayısı. Sonuçta yasaklara uymayanlarla mücadele ayrı konu. Kolayı bir kere listenizden TAMAMEN çıkarın arkadaşlar. Zero mero hikayedir. ZERO daki aspartam başka zararlara sahip, ayrıca diğer kola maddeleri de anlamsız. Ayran için. Fast food zincilerinde menü tabelalarını ve dolapları coca cola/pepsi yaptırdığı için başka menü kombinasyonu yok gibi bir algı yaratılıyor ama istediğiniz içeceği içebilirsiniz. Ayran bunun başıdır. Yerine göre portakal suyu ya da şalgam seçin. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Bir de şu var mesela karnım acıktı 1 tane hazır kek yedim dediğinizde sıkıntı yok ama kek yedim ,sonra bisküvi yedim,çikolata yedim eve geldim hanım hazır çorba yapmış üstüne onu yedim yanında tavuk vardı o da güzeldi yemekte kola içtim iyi gitti dediğinizde vücüda tolare edebileceğinden fazla katkı maddesi yüklemiş oluyoruz. Ben hazır kek, çikolata, bisküvi, kraker ne kadar yesem de doymam. Çeyrek ekmek bile paketlerce kekten daha doyurucu geliyor bana. Ayrıca yemek yerken kola içmemeye özen göstermek lazım. Özellikle de çocukları bu şekilde yemek yemeye alıştırmamak lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Mehmet abi vallahi herkes sizin gibi şanslı değil,özellikle bizler yani büyükşehirlerde yaşıyan insanlar. İstanbul'da da gördüm ben.. bazı mahallelerde organik pazarlar kuruluyor.. Her şey oluyor.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Sadece cips mi ? Doğal, güvenilir ne kaldıki ? Dalından koparılan meyvenin içine bile girdiler... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 reklamlar bunu engellemeli. çocuk kanalları rezalet. okul kantinleri de... bu böyle olmamalı.. Kantinler sıkı denetim altında. Kantinlerde satışı yasak. Ancak okulun karşısındaki bakkalda kantinde yasaklananların hepsinin satışı serbest. pınar organik süt pınar organik yoğurt keskinoğlu organik yumurta ananas pırasa muz kara lahana beyaz lahana havuç turp yerelması keçiboynuzu bilindik marka bal organik elma elma( kabuğunu soyun) portakal greyfurt erik (yıkayın) limon tam buğday ekmek (kepekli ekmek değil, kepekli ekmeğe kepek sonradan katılır) şalgam suyu fındık fıstık (kabuklu) ceviz (kabuklu) zeytinyağı (rafine kesinlikle değil, sızma) yeşil zeytin (bilindik marka) keçi peyniri kuzu eti balık (dip balığı olmayanlar) daha çok listede. haydi paylaşalım. bir başlık açalım. MSG (monosodyum glutomat) TUZOT denilen üründe var. Bir de tavuk suyu tabletlerinde var. Gördüğünüze söyleyin kullanmasınlar. Ayrıca beyaz köpükten olan kutulara pide, köfte vs gibi sıcak ürün konmasın. Bu avrupada yasaklandı diye biliyorum. Sıcak madde görünce zehirli gaz çıkarıyor. Macdonalds bile yasakladı o ülkelerde. Saydıklarınızın organik olduğunu nasıl kanıtlyacaksınız. Organik şartların hepsini sağlıyormu. Tohumu nere tohumu. Biraz kurcalasanız onlarında sağlıksız olduğunu ortaya koyacak sonuçlar çıkacaktır. Verdiğiniz markalar hakkında da zaman zaman mailler geliyor haberler çıkıyor. Yorum bağlantısı
Ali Özgen 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Cipslerdeki yağ oranı bazen %10'u aşabilmektedir. Bu yağın bir bölümü trans yağ denen oldukça zararlı bir tür. Diğer yandan bazı markalar bu yağı elimine ederek "trans yağ yoktur" ibaresiyle satış yapıyorlar. Kullanılan yağ miktarı da gittikçe azaltılmaya çalışılıyor. Sonuçta muhtemelen yıllar öncekine göre daha az zararlı cips tüketiyoruz. Ancak burada fazla dikkat edilmeyen bir konu var. Fabrikalarda kızartma için kullanılan yağlar bizim evde tükettiklerimizden farklı. Bu yağlar ısıya dayanıklı olmaları ve tekrar tekrar kullanılabilmeleri için katkılı yapılıyor. İşte bu katkıların sağlığa ne kadar zararlı olduğu çok açık değil. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 İstanbul'da da gördüm ben.. bazı mahallelerde organik pazarlar kuruluyor.. Her şey oluyor.. Abi onunda hilesini yapıyorlarmış halde çürüyen ne varsa organik bu çürük gibi görünüyor o yüzden diyerek satıyorlarmış.ha alanın aklı yok mu baksın diyeceksin de İstanbul gibi büyük şehirlerde meyveyi dalında görmeyenler de vardır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 İstanbul'da da gördüm ben.. bazı mahallelerde organik pazarlar kuruluyor.. Her şey oluyor.. Onlarada pek itimat edemiyoruz abi,anca kendi köyümüzden olcak,yada bildiğimizin elinden çıkıcak.memlekette kimseye güven kalmadı malesef Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Ben hazır kek, çikolata, bisküvi, kraker ne kadar yesem de doymam. Çeyrek ekmek bile paketlerce kekten daha doyurucu geliyor bana. Ayrıca yemek yerken kola içmemeye özen göstermek lazım. Özellikle de çocukları bu şekilde yemek yemeye alıştırmamak lazım. Ben yemiyorum abi kolayı da bıraktım.Çikolata bitter yiyorum sadece bir de kahve alışkanlığım var onuda sade ve mümkün olduğunca filtre kahve içmeye çalışıyorum. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 (düzenlendi) Eskiden film filan izlerken cips yiyordum kolayla. Sonradan da hep rahatsız ediyordu yağlı olduğu için. Şimdi badem fındık fıstık koyuyorum, çayla yiyorum. Çok daha iyi oluyor. Mısır da patlatılabilir evde. Bu arada nescafe de kahvenin en adisidir. Araya sıkıştırayım. Kahveye de benzemez zaten tadı... Filtre çözüm kuru yemiş atıştırmalık için en iyi ama mümkün olduğunca tuzsuzu tercih etmek lazım. 8 Mayıs 2012 tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Cola, şeker yükü abi.. şeker zararlı bu net.. Cips zararlı ben önceki gün aldığım cipsin üstünü okudum % 23 yağ falan diyordu.. Kim bilir ne yağı. Patates kızartması yeriz, taze yağla kıvamında kızartırız yeriz. Kasaplar var.. cillop gibi löp et satıyorlar.. marketten alma.. Tavuğu az ye.. ne olduğu belli.. Çilekli ürünleri markalı al.. Sütü konuştuk.. günlük sütler şahane Taş fırın yok mu orada... Pide al.. Pazarlarda köy yumurtası satılıyor... cillop gibi.. Kaşar sakat.. markalı al.. peyniri ben kendim yapıyorum.. miss.. Zeytini de 5 liraya değil 12 liraya aldın mı sorun yok.. Kasabıma güveniyorum ancak Büyükşehirlerde güvenemem. Taş fırın var onların temizliğine nasıl güveneceksin.(Hijyen) Ben ordan alıyorum arasıra ekmeği. Pazarlar iyi güzelde işte büyükşehirler için bu imkanlar yok. Kaşar marka alırım ama yinede korkarak alırım. Aldığım tüm ürünleri (GIda) kesinlikle bilindik marka tercih ederim. Haricinden hiç birşeye bulaşmam. Abi peynir yapmıyoruz ama siyah ve yeşil zeytini biz yapıyoruz. Ancak benim yukarda bahsettiklerim büyük şehirlerde olup bunlara ulaşma imkanları olmayanlar. Ancak Köyden aldığın ürünlerde bile korkun derim onlarda fena olmuşlar onuda görüyorum burada. Abi yeme hususunda ben çok seçiciyim. Ancak bu tür haberlerden sonra yediğim herşeyi sorgulayarak yer oldum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Abi onunda hilesini yapıyorlarmış halde çürüyen ne varsa organik bu çürük gibi görünüyor o yüzden diyerek satıyorlarmış.ha alanın aklı yok mu baksın diyeceksin de İstanbul gibi büyük şehirlerde meyveyi dalında görmeyenler de vardır diye düşünüyorum. Hocam ben sürekli ordan alışveriş yapıyorum. Kontroller yapılıyor. Ayrıca zaten yerken malzemenin tadından anlıyorsun. Sadece bozuk olmasından değil. Organik tavuk ve yumurta al ye sonra yeniden yukarıdaki yorumu yapmazsın. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Damak meselesi şeker ama çok çay ve kahve tüketenler için zararlı tabi ben ciddi azalttım şekeri bırakacağın inşallah. Bu arada 1-Ayçiçek yağı Zade 2-Peynir Ekici 3-Dondurma ve tatlılarda Özsüt Benim bildiğim güvenerek tüketebileceğiniz markalar. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Eskiden film filan izlerken cips yiyordum kolayla. Sonradan da hep rahatsız ediyordu yağlı olduğu için. Şimdi badem fındık fıstık koyuyorum, çayla yiyorum. Çok daha iyi oluyor. Mısır da patlatılabilir evde. Bu arada nescafe de kahvenin en adisidir. Araya sıkıştırayım. Kahveye de benzemez zaten tadı... Mısır aslında en tehlikeli ürün diyorlar GDO lu genetiğiyle oynanmış mısır çok fazla diyorlar. Kolayı malesef içiyorum ben, ayran çok ağırlaştırıyor. Şalgam iyidir ama, bulunuyorsa mutlaka şalgam içerim, hem faydalı da... Şalgam benim mide aşırı derecede rahatsız ediyor. Ancak Muhammed-Ahmet Kiriş pikniğe getirdikleri şalgamdan o kadar içtim ve korkarak içtim hiç birşey olmadı. İşte öyle ürünler bulmak çok zor. bugüne kadar ilk defa şalgam beni rahatsız etmemişti. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Hocam ben sürekli ordan alışveriş yapıyorum. Kontroller yapılıyor. Ayrıca zaten yerken malzemenin tadından anlıyorsun. Sadece bozuk olmasından değil. Organik tavuk ve yumurta al ye sonra yeniden yukarıdaki yorumu yapmazsın. Abi medyadan takip edebildiğimiz kadarını bilebiliyoruz sadece.Tavuk ve yumurtayı sağ olsun bizim yeğenler köyde yetiştiriyor yolluyorlar biz civcivken alıp onlara veriyoruz bahçede yayıla yayıla yetişiyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Saydıklarınızın organik olduğunu nasıl kanıtlyacaksınız. Organik şartların hepsini sağlıyormu. Tohumu nere tohumu. Biraz kurcalasanız onlarında sağlıksız olduğunu ortaya koyacak sonuçlar çıkacaktır. Verdiğiniz markalar hakkında da zaman zaman mailler geliyor haberler çıkıyor. Kasabıma güveniyorum ancak Büyükşehirlerde güvenemem. Taş fırın var onların temizliğine nasıl güveneceksin.(Hijyen) Ben ordan alıyorum arasıra ekmeği. Pazarlar iyi güzelde işte büyükşehirler için bu imkanlar yok. Kaşar marka alırım ama yinede korkarak alırım. Aldığım tüm ürünleri (GIda) kesinlikle bilindik marka tercih ederim. Haricinden hiç birşeye bulaşmam. Abi peynir yapmıyoruz ama siyah ve yeşil zeytini biz yapıyoruz. Ancak benim yukarda bahsettiklerim büyük şehirlerde olup bunlara ulaşma imkanları olmayanlar. Ancak Köyden aldığın ürünlerde bile korkun derim onlarda fena olmuşlar onuda görüyorum burada. Abi yeme hususunda ben çok seçiciyim. Ancak bu tür haberlerden sonra yediğim herşeyi sorgulayarak yer oldum Yapabildiğinizi yapın, elinizden geleni yapın... Göz göre göre tepsi ekmeği almaktansa, hijyeninden şüphelendiniz taş fırın pidesini alın.. 200 derecede pişiyor.. bir şey olmaz.. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Ekmekte tam buğdaya yöneldik bu aralar taş fırında ekşi maya ile yapılmış. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 1-Bildiğimiz patlatmalık mısırlarda da mı gdo varmış? 2-Mersin'de büyüdüğüm için herhalde halen daha şalgam ister canım arada. Aslında şalgam evde yapılabilecek bir şey. Seviliyorsa yapılabilir. Mersin'de bidon bidon yaparlardı. Mısır olayına gelecek olursak. Eşim fen ve teknoloji öğretmeni o söyledi. Zaten eşim hayatı zehir ediyor. Şu kansorejen , şu sağlıksız, şeklinde birde bu tür habeler daha çok işi zorlaştırıyor. Kardeş Herşeyi kendimiz yapacak bilgi ve yeteneğe sahip değiliz. Bir turşu yapıyoruz bir sene çok güzel oluyor birsene süper oluyor. Fındığı fıstığı kavurmak Yani herşeyi kendi yapan Türkiye'de kaç kişi var. (Çokmu karamsar konuşuyorum) Bu şekilde yaşamak insanı daha çok stres yapar ve gıdalardan daha çok hasta eder. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Bir de limontuzu diye masum gösterilen evler turşu vs gibi ürünlere bol bol konan zehirden de uzak durun 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Mısır olayına gelecek olursak. Eşim fen ve teknoloji öğretmeni o söyledi. Zaten eşim hayatı zehir ediyor. Şu kansorejen , şu sağlıksız, şeklinde birde bu tür habeler daha çok işi zorlaştırıyor. Kardeş Herşeyi kendimiz yapacak bilgi ve yeteneğe sahip değiliz. Bir turşu yapıyoruz bir sene çok güzel oluyor birsene süper oluyor. Fındığı fıstığı kavurmak Yani herşeyi kendi yapan Türkiye'de kaç kişi var. (Çokmu karamsar konuşuyorum) Bu şekilde yaşamak insanı daha çok stres yapar ve gıdalardan daha çok hasta eder. Mehmet Abi benimde gıda mühendisi arkadaşlarım vardı 4 sene zehir ettiler bana hayatı şu markayı yeme bu ürünü kullanma kilo vermiştim o dönem ya bildiğin gibi değil :D 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Damak meselesi şeker ama çok çay ve kahve tüketenler için zararlı tabi ben ciddi azalttım şekeri bırakacağın inşallah. Bu arada 1-Ayçiçek yağı Zade 2-Peynir Ekici 3-Dondurma ve tatlılarda Özsüt Benim bildiğim güvenerek tüketebileceğiniz markalar. Ayçiçek yağını ve margarini tamamen unutun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts