Mehmet Kaya 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Bir de limontuzu diye masum gösterilen evler turşu vs gibi ürünlere bol bol konan zehirden de uzak durun Buyur burdan yak. Nasıl yapacaksın Mehmet Abi benimde gıda mühendisi arkadaşlarım vardı 4 sene zehir ettiler bana hayatı şu markayı yeme bu ürünü kullanma kilo vermiştim o dönem ya bildiğin gibi değil :D Aynen kayınvalidem kayınbabam eşim ve kayınbiraderim herşeye dikkat ederler. Hastalıktan kurtulmazlar. Babamlarda hiç dikkat etmezler. Şükürler olsun iyiler. Ama ben eşimin ailesinde kaldığımda stres oluyorum. Hasta olacağım diye korkuyorum. Ben sağlıkla beraber biraz da lezzet tarafındayım işin. Yoksa şimdi kalkıp şalgam yapacak halim yok. Fındığı fıstığı sıcak yemeği sevdiğim için arada kavururum. Yoksa sürekli dışarıda yemek yiyoruz, neler neler yemişizdir şimdiye kadar. Ben tadına bakarım.Güvenebilmeliyim (Bu ikinci sırada ) Dışarda illaki yiyoruz. Üniversitede 4 yıl boyunca sabah öğlen akşam hep dışarda yedik. Ankara gibi yerde neler yedik neler Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 (düzenlendi) piringıls da ne güzeldir o da zararlı heralde. 8 Mayıs 2012 tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Hasta olunca insan dikkat etmeye başlıyor. Bu sefer de çevreden bak o kadar dikkat ediyorsun yine hasta oluyorsun diyorlar turşulara iki malzeme konuyor, birisi koruyucu madde uzun bir adı var. diğeri limon tuzu yani sitrik asit. O kadar zararlı değil, sirkede limonda olan malzeme. bazı turşular konserveleme tekniği ile yapılıyor onlarda en fazla sitrik asit var. diğerleri ise ek koruyucular ya da stabilizatör (koruyucunun diğer adı) içeriyor. Onları almayın. Mesela turşuda KÜHNE markasında (ödemiş'te fabrikası var) koruyucu yok. Yani üzerinde yazmıyor. Açıkta kalınca bozulan turşuları alabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Bir de limontuzu diye masum gösterilen evler turşu vs gibi ürünlere bol bol konan zehirden de uzak durun Abi bizim karayollarında kışın yola atılan saf tuzdan yapıyorum harika oluyor tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Guest Marcel Balçık 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Cips bağımlılarına tofu yu öneririm. Gerekli baharatlar ile, tofuyu robottan geçirin. Fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine film tabaka olarak dökün. Rengi değişene kadar tutun fırında. Sonra parça parça koparın ordan. Vallahi aynısı. %100 protein üstelik. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Cips bağımlılarına tofu yu öneririm. Gerekli baharatlar ile, tofuyu robottan geçirin. Fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine film tabaka olarak dökün. Rengi değişene kadar tutun fırında. Sonra parça parça koparın ordan. Vallahi aynısı. %100 protein üstelik. Tofu nedir? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Tofu nedir? Tofu, Japonya ve diğer Uzakdoğu ülkelerinde popüler bir yiyecek. Dünyanın, bitkisel protein açısından en zengin gıdası olarak bilinir. Hiç yağ içermemesi ve sıfıra yakın kalorisi ile basta ABD olmak üzere tüm dünya ülkelerinde yaygınlaşmaya başlamıştır. Tofu, soya fasulyesinin ezilip, elde edilen pürenin haşlanması ve daha sonra posa ve suyun ayrılmasıyla elde edilir. Tofu, posa kısmı kullanılarak yapılır. Tofunun sert ve yumuşak olmak üzere iki çeşidi bulunur. Hemen her tür yemeğe ilave edilebildiği gibi sadece tofu kullanılarak yapılan yemekler de vardır. (Bende merak ettim bir sitede böyle yazıyordu) Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Soya ve soya ürünlerine de iyi değil deniliyordu Buda neticede anladığım kadarıyla soya dan elde ediliyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 (düzenlendi) Tofu, Japonya ve diğer Uzakdoğu ülkelerinde popüler bir yiyecek. Dünyanın, bitkisel protein açısından en zengin gıdası olarak bilinir. Hiç yağ içermemesi ve sıfıra yakın kalorisi ile basta ABD olmak üzere tüm dünya ülkelerinde yaygınlaşmaya başlamıştır. Tofu, soya fasulyesinin ezilip, elde edilen pürenin haşlanması ve daha sonra posa ve suyun ayrılmasıyla elde edilir. Tofu, posa kısmı kullanılarak yapılır. Tofunun sert ve yumuşak olmak üzere iki çeşidi bulunur. Hemen her tür yemeğe ilave edilebildiği gibi sadece tofu kullanılarak yapılan yemekler de vardır. (Bende merak ettim bir sitede böyle yazıyordu) tofu işlenmiş gıda. ben tavsiye etmem: http://answers.yahoo...13091635AAVRHiv bunama ve östrojen etkisi yapıyormuş uzun vadede. hazırlanması süresince ve o soyaların (genetik modifikasyona hormona ilaca en yatkın ürünlerden biri) nasıl o hale geldiğni bilemeyiz. 8 Mayıs 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Marcel Balçık 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Oradaki cevabı tam olarak okumak gerekir hocam, sadece bunamayı ve östrojeni alırsak "keyword" olarak olmaz. Diyor ki kısacası, Tofunun, "Ömür boyu süren" "yüksek tüketimi" sonucu bunamaya sebep olabileceği "kanıtlanmamış bilgi" olarak yer almaktadır. Bilimsel kanıtı yok, üzerine sağlam çalışma yok. Ford çok yakar demek gibi bir şey bu. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Evet ya soya çok övülüyordu.Hatta bir ara ben hiç bir şey yemeyip sadece soya yesek tamamdır demeye başlamıştım 2 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Hakan hem konuyu açıyorsun, hem de zararlı olduğunu bildiğin halde tüketiyorsun öyle mi? Yememek için direniyorum sadık abi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Hakan hem konuyu açıyorsun, hem de zararlı olduğunu bildiğin halde tüketiyorsun öyle mi? -Tuz ve Şeker zararlıdır, Colada şeker vardır. o halde Cola zararlıdır. -cips yemem, hiçte sevmem ve çocuklarıma da yememeleri için nasihat ederim. ama nadirde olsa rica minnet bir paket zorla aldırırlar. bu arda evde dahi patates kızartması yemem. ve hatta balığı dahi kızartmadan sadece fırında ve ya ızgara yerim. -Eti her zaman bölgemiz marketlerinden olan, tanıdığım bildiğim ve en güvenilir olanından alırım. asla başka yerden et almam. onuda sadece Kol ve ya But olarak alırım ve parçalattırırım. -Tavuğu bilindik 2-3 marka dışında asla almam. ama onlar da ne derece sağlıklı Allah bilir. Şimdilerde marketimize Organik Tavuk geldi. onunda Kg'ı 18.TL. bir tüm tavuk yaklaşık 27-30 TL arası. -Kaşar ve beyaz Peyniri bilindik markalar dışında asla almam ve genellikle Erzincan tulum peynirini tercih ederim. -fırından genellikle açık köy ekmeği ve ya bilindik markaların kepek ekmeğini alırım. beyaz ekmek bizde çok az tüketilir. (misal, açık ekmekleri az önce aldım ) -Zeytinyağım hakiki Sızmadır ve sezonunda Mut'tan özel gelir. asla marketlerden ve riviera almam. -yeşil ve siyah zeytinimizi sezonunda ihtiyacımız kadar seçer ve alırız. sonra da evde kendimiz kurarız. hazır kurulu veya market zeytini nadir kullanırız ve katı yağdan uzak dururuz. elimizden geldiği kadar dikkat etmeye gayret ediyoruz. ama o da bir yere kadar. hatırlıyor musunuz, yakın zamanda görsel ve yazılı basında Soya ne kadar methediliyordu. hani bir bir laf vardır, "Karamanın koyunu, sonra çıkar oyunu" Soya için Cuk demiş oturmuş... Dikkat ettiğiniz avatar fotodan belli oluyor. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 (düzenlendi) Bir cips-kola keyfimiz vardı eskiden o da bitti, kaç zamandır yemiyorum, kolayı en son içtiğimde ilk yudumdan sonrasını döktüm. Kola içmiyorum sade soda içiyorum yada ayran içiyorum yemeklerin yanında. 8 Mayıs 2012 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Bi de ikisini birleştirdin mi, kebabın yanında şahane gider. Ayran+soda serinlemek için birebir. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Ayran+soda serinlemek için birebir. Diyare yapar abi doğal müsil diye biliyorum 2 bileşimi Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Bi de ikisini birleştirdin mi, kebabın yanında şahane gider. Ayran+soda serinlemek için birebir. Gurme misiniz ulen Tahir bize bir şey olmaz gardaş Kuru kayısı feci Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Aynen öyle. Yazın 2 lt içsem doymam. Bende etkisi yok öyle şeylerin Kuru kayısı rulez Kayısı genel temizlik için bire bir zaten Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Gurme misiniz ulen Tahir bize bir şey olmaz gardaş Kuru kayısı feci Gurme demeyelim ama göbek göstersek yeter mi? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Gurme misiniz ulen Tahir bize bir şey olmaz gardaş Kuru kayısı feci Valla bir yerlerde Kütahya gibi bir şey okudum Osman eğer oralıysan 10 sene Tavşanlı da kaldım.Leblebi+su diyorum yardırışta bir numara. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Gurme demeyelim ama göbek göstersek yeter mi? Ben hiç kaburgalarımı sayamadım şu yalan dünyada, eksik mi onu bile bilmiyorum 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Diyare yapar abi doğal müsil diye biliyorum 2 bileşimi Aynen öyle. Yazın 2 lt içsem doymam. Bende etkisi yok öyle şeylerin Kuru kayısı rulez Ben geçen ramazanda epey içtim. Ne su ne de başka bir şey harareti almadı. Ama diare falan da olmadı, ne akut ne de kronik. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Valla bir yerlerde Kütahya gibi bir şey okudum Osman eğer oralıysan 10 sene Tavşanlı da kaldım.Leblebi+su diyorum yardırışta bir numara. Uşak'lıyım ben:) Leblebi kabız etmez mi ya 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Ben hiç kaburgalarımı sayamadım şu yalan dünyada, eksik mi onu bile bilmiyorum Kaburga mı o da ne? Ayrıca saymak değil de görmek lazım, ama hile yapmadan Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Uşak'lıyım ben:) Leblebi kabız etmez mi ya Valla susadığında dayanırsan sıkıntı yok ama olurda su içersen vay haline :D Yorum bağlantısı
Recommended Posts