Cafer Demirağ 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Merhaba arkadaşlar.apartmanda oturduğum için kullanmaktan zevk alamadığım hoparlörümü arabama bağlamaya karar verdim. diğer forumlarda gördüğüm bikaç yorum gereği bi açıklama yapma zorunluluğu hissettim; z2300 eve (geniş alanlara) uygun bir ses sistemi.arabada tam performans vermeyeceğini biliyorum.bi amfi+kutu bass alacak param da var ama ben elimdeki malzemeyi kullanarak yeni şeyler üretmek istiyorum.. burdaki videonun 1.dk sına göre alınabilecek performansın da yeterli olacağını düşünüyorum. gelelim montaj kısmına.aracım trend paket olduğu için sadece ön 2 kapıda hoparlör vardı.ben de arka pandizota 2 tane pioneer 13cm kolon bağladım.ve 2300ün çıkışlarını bu iki hoparlöre verdim.böylece hem 2 hoparlör ve subwoofer ihtiyacımı karşılamış oldum. öncelikle teybi sökerek 2 hoparlörün çıkışını alıp arkaya uzattım ve ucuna deck converter bağladım.(hoparlör çıkışını amfi çıkışına çevirmiş oldum) sonraki sorunum ise 220voltla çalışan hoparlörü 12 volta nasıl bağlıyacağımdı. bunun için de 12v>220v dönüştüren inverterden denedim.ama inverter biraz dandik olduğu için hoparlörün sesini 1/2 açınca koruma devreye girdi ve akımı kesti. ses seviyesi 1/2 deyken bile gayet yeterli aslında.bass sesleri kendini hissettiriyor titriyor her yer.yalnız 2 tane sorum var.hoparlörün sesi açıkken teyp sesi kısık olunca hoparlörlerden cızırtı geliyor.bunu da bi filtre kullanarak engelleyebileceğimizi duydum ama nasıl olur bilmiyorum..ikinci sorum da hoparlörün 220 voltla çalışan trafosunu devre dışı bırakıp aküden gelen 12 voltla hoparlörü besleyebilir miyim??? (özdemir abi yardımların bekleniyor )) Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Cafer forumda örneği vardı diye hatırlıyorum ama sana en net cevabı Ahmet(Kıyak) Abi , Servet (Aydın) Abi veya Muhammed (Andı) Abi verir bu işlerde el yatkınlığın varsa onların yönlendirmesiyle yapabilirsin 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 hoparlördeki cızırtı muhtemelen sesi fazla açık olduğundan kaynaklanıyordur. Bunu engellemek için mümkün olduğunca hoparlör seslerini kısık kullanman gerekli. Araçtan direk 12v alabilirsin lakin genellikle anfi sistemleri performanslı olsun diye simetrik voltaj ile çalışır eğer senin sisteminde bu şekilde ise sıkıntı olur çalıştıramazsın. Bunun için anfiyi incelemek gerekli en basit yöntem mosfet li bir devresi var ise ve bu mosfetlerin numaralarını yazarsan devre simetrik mi yoksa normal mi anlarız. Ayrıca kuvvetle muhtemel sistem 12v değil 48v civarındadır diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Cafer Demirağ 8 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 8 Mayıs 2012 (düzenlendi) hoparlördeki cızırtı muhtemelen sesi fazla açık olduğundan kaynaklanıyordur. Bunu engellemek için mümkün olduğunca hoparlör seslerini kısık kullanman gerekli. Araçtan direk 12v alabilirsin lakin genellikle anfi sistemleri performanslı olsun diye simetrik voltaj ile çalışır eğer senin sisteminde bu şekilde ise sıkıntı olur çalıştıramazsın. Bunun için anfiyi incelemek gerekli en basit yöntem mosfet li bir devresi var ise ve bu mosfetlerin numaralarını yazarsan devre simetrik mi yoksa normal mi anlarız. Ayrıca kuvvetle muhtemel sistem 12v değil 48v civarındadır diye düşünüyorum. yok cızırtı malesef sesi yarısına kadar açınca bile geliyor.rahatsız edici boyutta yani..simetrik voltaj muhabbetini duymuştum.korkarım benim hoparlör de öyledir çünkü amfisi güçlü..hemen şimdi açıyorum hoparlörün içini.resimlerini de eklerim bi bakalım nasılmış 8 Mayıs 2012 tarihinde Cafer Demirağ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Bende 25 watt 4 ohm 5.1 ses sistemi subwooferını direk teybin çıkışına bağladım. Teyp çıkışıda 4x25 watt olduğu için iyi uyum sağladı. Seste harika oldu. 2 gün arabayı çıkartmadım, garajda ara ara açıp dinledim. Son zamanlarda ses boğuk gelmeye başlamıştı. Arabayı çıkartacağım zaman bir baktım akü bitmiş . 6 yıllık orjina aküsü ve hemen takviye kablosu ile arkadaşın arabadan takviye yapıp çalıştırdık. Sonrada subwooferı söktüm. Şimdilik aküde ve marş basmada problem yok. 1 Yorum bağlantısı
Cafer Demirağ 8 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 8 Mayıs 2012 şu an yanımda pense olmadığından açamadım ama devasal bi şey var burda.buna bakarak anlayabilir miyiz ki?? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Evet, açıp bakmak lazım... İçinin resimlerini yükleyin Servet yorumlar.. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Sanırım sökmeye gerek yok. ben gerekli dataları buldum Transformer Details of Z-2300 Manufacturer: Ten Pao International Ltd. Model No: TOG433028F0 Input: AC 230V/50Hz Output: AC 20.1V x 2 Diameter: 95 mm; Height: 45 mm. Amperage: Unknown simetrik besleme var, 12 yi cevirmek zor, olur ama zor. daha kuvvetli bir inverter daha iyi olur Yorum bağlantısı
Cafer Demirağ 9 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2012 evet bugün ben de arkadaşla ölçtüm 19.5 civarı çıktı simetrik ( şu an 150watt civarı bi inverter almayı düşünüyorum..peki bu kısık seste gelen cızırtıya bi çare bulabilir miyiz? araya bi filtre koyarak Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 cızırtı benim carpc'de de oluyor. benimkinde pc sesine yüklenmeden preamplifikator olarak kullandığım aracının kendi sistemine yüklenince sorun ortadan kalkıyor. ikisinin seviyelerini kısıp acarak bir ortak nokta bulman lazım. dip gürültünün minimum olduğu yeri Yorum bağlantısı
Recommended Posts