İçeriğe Yönlendir

Bankadan Satılan Araç

Oğuzhan Acar

Recommended Posts

Oğuzhan Acar
(düzenlendi)

Bankanın ve bizim üzerine rehin koydurduğumuz ve polislerin araçları çektirdiği yerde yatan 2005 veya 2006 Skoda Octovia var , bugün bankanın avukatı aradı aracı satmak istiyorlarmış ancak araçın plakayı doğruladıklarında toyota corolla çıkıyormuş , bugün bende sordum araç satıldı dediler ancak bankanın avukatı aracın asla satılmadığını ve gerekli dilekçe vs ile resmi yoldan dosyasının incelenmesini falan istedi . Banka bu aracı bulabilirde ve araç satılmamış ise şayet banka bu aracı nasıl satar ? ihale ile mi ? bizimde üzerinde rehinimiz olduğundan bu aracı almak istesek kolaylık indirim falan olur mu ? ve 3-5 yıl açık otoparkta yatan araba alınır mı ?

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rehinden, hacizden madden manen (bence) alınmaz. madden: hacizden el konana kadar en az 2-3 sene geçer, sahibi de nasıl olsa elden gidecek diye ne bakım yapar ne de dikkatli kullanır, hatta başkasına yar olmasın diye motoru yağsız suzu bırakanları da bilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

Bu aracı direk bağladır çağlar abi , 4 yıl gibi bir zamandır açık otoparkta yatıyor. bakımlı tertemiz bir araçtı .

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

orasını bilmiyorum işte , aracı bağladılar , bakımlarını vs hepsini ben yaptırdım bu aracın, iyi bildiğim bir araç(tı). bağlandıktan 2 yıl sonrada otoparkta gördüm ama şimdi kayıp . Bu araöların satışı nasıl oluyor aceba ?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Gördüğünüz otoparka sordunuz mu araba nerede diye? Onlarda kayıtları vardır, satıldıysa da satılmadıysa da.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

merkez otoparkın yanında bir klube vardı oradan sordum 11.05.2010 da satılmış diyor , banka avukatı da asla satılmadı diyor , hiç bir kayıtımız vs yok diyor borcu ödenmeden nereye satılıyor diyor . plaka toyotaya ait çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

satılmış , pert bile olmuş, plaka başka araca geçmiş gibi anlıyorum.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

merkez otoparkın yanında bir klube vardı oradan sordum 11.05.2010 da satılmış diyor , banka avukatı da asla satılmadı diyor , hiç bir kayıtımız vs yok diyor borcu ödenmeden nereye satılıyor diyor . plaka toyotaya ait çıkıyor.

Bu bahsettiğin avukat rehinli olduğu bankanın avukatı mı? rehin sahibi banka avukatı?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

rehinli olduğu bankanın avukatı , bankadan hariç bizimde rehinimiz vardı üzerinde , vede bu rehini her yıl yeniletiyorduk

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

rehinli olduğu bankanın avukatı , bankadan hariç bizimde rehinimiz vardı üzerinde , vede bu rehini her yıl yeniletiyorduk

Rehin başka, haciz başka. Rehin 1 tanedir. Arabayı krediyle alırsın, banka araca rehin koyar, o arabayı alan adamın 50 tane borcu da olsa 1.sıraya o banka geçer. Sizinki rehin değil hacizdir. Büyük ihtimalle bahsettiğin bankanın ki de rehin değil haciz. Plakadan başka araç çıkıyorsa satılmıştır. Gerçek rehin sahibi banka satmış olabilir. Ruhunuz bile duymaz, şıp diye gider :)

Gerçi plakanın değişmesi de garip, aracın il dışına satılmış olması gerek. Araba kimin adınaysa onun üzerinden bir sorgulamak lazım. Sistemsel bir problem varsa bu şekilde ortaya çıkabilir. Sözü geçen aracın sahibi olan borçlu şahsın arabası olup olmadığı sorgulanmalı. O zaman çözülür mevzu. Ama ben de Çağlar abi gibi aracın satıldığını düşünüyorum.

satılmış , pert bile olmuş, plaka başka araca geçmiş gibi anlıyorum.

Çağlar abi şunu da sana alalım mı? :p

ST8lJ.jpg

Ce9dZ.jpg

HYqFt.jpg

Xzwsd.jpg

2011 model.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar
(düzenlendi)

1. sırada banka vardı sonrada bizim rehinmidir hacizmidir nedir o vardı , avukat noter falan aracılığı ile koydurmuştuk o zaman ve her sene yenileniyordu bu.Bankanın avukatı asla satılmadı diyor , ayrıca satışta bizede haber veriyorlarmış. Yarın trafikten öğreneceğim .

Bu resimdeki araç neymiş öyle :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Öğren bakalım ben de merak ettim, sonucu yazarsan sevinirim. Bence sizin hesapta bir hata var ya hadi bakalım.

Resimdeki araca sulanmayınız, o Çağlar Bayur'un :p

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

Bende bugun çok kafa patlattım ancak çözemedim , banka satmadık diyor adamlar satılmış diyor :) . Eğer araç duruyorsa bu araçların satışı nasıl oluyor ?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

İcra'dan üzerinde haczi olan bir alacaklı satış isteyecek, muhitine göre 1000-2000 civarı masraf ile satış işlemi başlayacak, kıymet takdiri (araca fiyat biçilmesi işlemi) yapılacak, satılacak. Gerçek rehin varsa araç üstünde rehin sahibi bankadan başkası da aracı satmaz, bankadan sonra diğer alacaklılara para kalmaz çünkü :p

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

ihaleye vs çıkmadan bizim alma hakkımız yokmu ? ve bunun fiyatları piyasaya göre nasıl olur aceba ?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Zafer, ne olmuş fiesta'ya?

Borçlunun arabası Sani.

Bu araba bir borçlunun, arabaya yakalama koyuluyor ve adam bunu öğreniyor e-devletten falan. Sonra aracı böyle söküyor kendisi. Sence neden? :)

ihaleye vs çıkmadan bizim alma hakkımız yokmu ? ve bunun fiyatları piyasaya göre nasıl olur aceba ?

İhalesiz olmaz. Öyle bir hakkınız yok. Piyasasını düşünmeye gerek yok avukat dosyadan söylesin kaç para takdir edildiğini, sen de %60'ını al fiyatını öğren. Ancak düşündüğün kadar veya hesapladığın kadar hem avantajlı olmaz, hem kolay olmaz. Çok da heveslenme.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

herşeyin bir kolayı vardır veyahut bulunur ancak önemli olan avantajlı olması , bu aracı 2 yıl biz kullandık herşeyini bilirim ben yaptırmıştım. Alacak verecek davasına bi şekilde bize geçti sorunlar ve umursamazlık yüzünden kaldı araç

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

herşeyin bir kolayı vardır veyahut bulunur ancak önemli olan avantajlı olması , bu aracı 2 yıl biz kullandık herşeyini bilirim ben yaptırmıştım. Alacak verecek davasına bi şekilde bize geçti sorunlar ve umursamazlık yüzünden kaldı araç

Her şeyin kolayı vardır bulunur dersen işte orasından anlamam :) Resmi prosedür budur. Bunun dışındaki yollar beni bozar.

Hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

resmi prosedür ihaleyse girer alır çıkarız :) yeter ki uygun olsun ..

Yorum bağlantısı
Murat Arslan 2

ben bu konulara duygusal yaklaşıyorum. "ağlayanın malı gülene yar olmaz"

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar
(düzenlendi)

Öyle bir durum yok Murat bey , bu arada ağlayan banka

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende bu tip araçların alınmasına sıcak bakmıyorum.Yani şöyle ki; Alıp satılacaksa işimiz gereği yada kar amacıyla al sat yapılacaksa o zaman düşünülebilir.Ama hacizli,icralık bir aracı alıp binmeyi hiç düşünmedim.Benim içim rahat etmez...Ağlayanın malı da gülene hayır etmez.Bu laf gerçekten çok geçerli bir laftır.Boşa söylenmemiştir.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Her durum için bence geçerli değil bu ağlayanın malı olayı.Mutlaka üzücü durumda olanlar vardır ama birde şu durum var.Mesela sizden biri gelip borç alsa bununla gidip araba alsa ve borcunu ödemese ama altında arabası var ne olacak o zaman.Borcunu bir türlü ödemiyor eee siz aracı alınca bu durum da ağlayan kişi mi oluyor karşı taraf :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...