İçeriğe Yönlendir

Torpidodan Gelen Rahatsız Edici Ses.

Cenk Oguz

Recommended Posts

Cenk Oguz

Merhaba... 2006 dtci hb focusum var. boştayken torpidodan çok rahatsız edici bir ses geliyor çıt çıt diye. seyar halindeyken ses kayboluyor. sadece araba hareketsiz ve boştayken geliyor bu ses. torpido daki herşeyi çıkarttım gene aynı ses var. bunun sebebi ne olabilir ? torpidoyu sökmeye kalksam geri takabilirmiyim ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Torpidonun neresinden gelecek ki ses? Kapak açık falan denediniz mi? Bence torpido işine benzemiyor bu ses..

Yorum bağlantısı
Cenk Oguz

yolcu kısmından geliyor. teybin olduğu yerden olabilirmi diye düşünüyorum ama ordan ses gelmiyor. yolcu tarafından geliyor. açıkçası bende anlayamadım. 3 gün önce öyle bir sorunum yoktu :\

Yorum bağlantısı

Benim araçtanda geliyordu hatta iyice kafayı yedirtecek cinsten,kafaya koymuştum sökecektim üst torpidoyu,sökeceğimin haftası ses falan kalmadı :) ya duygularımı anlıyor yada acı çekiceğini hisseti araba :D

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Yenigün

Benim aracımda da enteresan bir ses ortaya çıktı, eskiden olmadığından eminim. Kapıları açıyorum, arabaya bindiğim anda konsolun ortasında bulunan iki üflecin olduğu bölgeden sanki bir fan sesi geliyor. Ama sanki fanı besleyen elektrik bitiyormuş da, fan son demlerinde dönüyor gibi. Yaklaşık 5-10 saniye sonra susuyor. Ardından herhangi bir aksama dokunduğumda (örneğin dörtlü flaşör, far anahtarı, hatta debriyaj pedalı) yine başlıyor, aynı sürede susuyor.

Araba çalıştıktan sonra kesiliyor, çalıştırıp motoru durdurunca aynı aksamlara dokununca ses çıkmıyor. Sanırım sadece ilk çalıştırma öncesi oluyor. Teyple alakalı mı diye teybi söktüm. Alakalı değilmiş, teybin arka veya alt bölgesinden geliyor gibi. Aracıma sonradan alarm, subwoofer ve teyp ekledim. Elektriksel bir problemden dolayı birşey mi çalışıyor anlamadım. O bölgede bu sesi yapacak bir fan var mı, onu da bilmiyorum. Benzer sorun yaşayan ya da fikri olan var mı ?

Sanırım bir zamanlar Fiesta'larda buna benzer garip bir problem varmış, sonradan yazılımla giderilmiş. Focus'da böyle bir problem duymamıştım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kubilay Evis

Bizim aracinda yolcu kismi torpidonun icinden birseyler sallaniyor gibi ama arac hareket halindeyken ve puruzlu asfaltta sizce ne olabilir? Kafayi yedirtcek bu Focus bana...

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Bizim aracinda yolcu kismi torpidonun icinden birseyler sallaniyor gibi ama arac hareket halindeyken ve puruzlu asfaltta sizce ne olabilir? Kafayi yedirtcek bu Focus bana...

Sallanan bişeyse torpido soğutma hortumu yerinden çıkmış olabilir benim başıma gelmişti. Kontrol etmekte fayda var.
Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

Sallanan bişeyse torpido soğutma hortumu yerinden çıkmış olabilir benim başıma gelmişti. Kontrol etmekte fayda var.

Bizdeki araç collection donanıma sahip, dolayısıyla torpido soğutma özelliği olmadığı için böyle bir hortum bulunmuyor. Yoksa yalnış mı biliyorum? Varsa çok mutlu olacağım çünkü  :bravo:

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Bizdeki araç collection donanıma sahip, dolayısıyla torpido soğutma özelliği olmadığı için böyle bir hortum bulunmuyor. Yoksa yalnış mı biliyorum? Varsa çok mutlu olacağım çünkü :bravo:

Onun hakkinda daha bilgili kisiler vardir :))
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benim aracımda da enteresan bir ses ortaya çıktı, eskiden olmadığından eminim. Kapıları açıyorum, arabaya bindiğim anda konsolun ortasında bulunan iki üflecin olduğu bölgeden sanki bir fan sesi geliyor. Ama sanki fanı besleyen elektrik bitiyormuş da, fan son demlerinde dönüyor gibi. Yaklaşık 5-10 saniye sonra susuyor. Ardından herhangi bir aksama dokunduğumda (örneğin dörtlü flaşör, far anahtarı, hatta debriyaj pedalı) yine başlıyor, aynı sürede susuyor.

Araba çalıştıktan sonra kesiliyor, çalıştırıp motoru durdurunca aynı aksamlara dokununca ses çıkmıyor. Sanırım sadece ilk çalıştırma öncesi oluyor. Teyple alakalı mı diye teybi söktüm. Alakalı değilmiş, teybin arka veya alt bölgesinden geliyor gibi. Aracıma sonradan alarm, subwoofer ve teyp ekledim. Elektriksel bir problemden dolayı birşey mi çalışıyor anlamadım. O bölgede bu sesi yapacak bir fan var mı, onu da bilmiyorum. Benzer sorun yaşayan ya da fikri olan var mı ?

Sanırım bir zamanlar Fiesta'larda buna benzer garip bir problem varmış, sonradan yazılımla giderilmiş. Focus'da böyle bir problem duymamıştım.

yazılımla giden yok

o ses iç sıcaklığı ölçen sensörünü mini pervanesinden geliyordur, zamanla tozlanır rezonans yapar. sökülür silinir , etrafına bant sarılıabilir ses %99 kesilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

yazılımla giden yok

o ses iç sıcaklığı ölçen sensörünü mini pervanesinden geliyordur, zamanla tozlanır rezonans yapar. sökülür silinir , etrafına bant sarılıabilir ses %99 kesilir

Evet Çağlar abi, Fatih Usta da benzer bir yorum yapmıştı. Aslında bende hiç sorun yoktu, sadece yeni teybi takarken birkaç kez o bölgeyi kurcaladım. Sonrasında çıktı. Şimdilik alıştım :) O bölgeye yeniden girişirsem, temizlemeyi deneyeyim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...