Hasan Yılmaz Konya 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Dizel araçlarda yakıtın bştmesine yakın çekişte düşüklük varsa yakıt deposunun kirli olabileceği depo çıkışında bir filtre olduğu ve eğer burda tortu varsa deponun sökülerek temizlenmesi gerektiği şeklinde bilgi veren ustalar var. bu konuda bilgisi olan varmı ? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Bence bu sorun tortudan değil yakıtdaki sudan olabilir.Çünkü pompanın ucundakinden geçse bile yakıt filtresinden geçemez o tortular Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Diyelim depoda pislik var mazot bitmeye yakın pislik mazot filtresine geldi orda kaldı. Ordan depoya gidemeyeceğine göre pek anlamadım dediklerinizi. Çekiş filtre tıkanınca çok farkeder ama tekrar mazot koyunca düzelmesini pek kafam almadı. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Bahsedilen filtre depo çıkışında Mehmet Ali, sanırım sen motor odasında ki filtreden bahsediyorsun...Bana kalırsa ustanın depoyu göresi gelmiş..Az mazot çok mazot faketmez, tortu varsa her türlü önlemi de var..Belki mazot göstergesini bozar..O zaman temizlenebilir... 2 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Mazotun yoğunluğu: 0,850 kg/litre Benzinin yoğunluğu :0,735 kg/litre Suyun yoğunluğu:1,00 kg/litre Yani :Depoda oluşan nem yada yakıt ile gelen su deponun dibinde pusudadır Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Mazotun yoğunluğu: 0,850 kg/litre Benzinin yoğunluğu :0,735 kg/litre Suyun yoğunluğu:1,00 kg/litre Yani :Depoda oluşan nem yada yakıt ile gelen su deponun dibinde pusudadır İyifde pompa zaten hep aşağıdan çekiyor? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 O kadar suyu biriktirebilmek için epey bir kötü mazot arayıp bulmak lazım bence... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 İyifde pompa zaten hep aşağıdan çekiyor? Aşağıda 5 litre su biriktirmeyi başarabilirsen sıkıntı yaşarsın tabi..Biriken miktar aşırı değildir ve depodaki yakıt miktarı çok iken çalkalanma neticesi su dipte durağan beklemez yakıta karışır farketmeyiz..Depo biterken ve özellikle ilk çalıştırmada su sorun oluşturabilir.. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Peki mazot filtresi su tuyuyor mu? Bİr ara forumda filtrenin altındaki vidayı hafif açıp biraz boşaltanlar olmuştu yanlış hatırlamıyorsam ? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Bir adet yakıt filtresi parçalamışlığım var içinde pislik birikmiş mi diye merak etmiştim..Fakat ne filtre kirliydi nede içinde suyu tahliye edecek yada depolayacak bir bölüm vardı..En azından c-max ta böyle Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Connect' lerin filtrelerinde var sanırım su alma tapası...Diğerlerinde bende görmedim... Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Fiestada da altta tahliye tapası var. Yorum bağlantısı
Murat Çeviren 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Geçende yakıt deposuna 50-60 cm lik uzun bir cisim uzattım ve uzattığım kadar depo kapağından içeri girdi. Şunu merak ediyorum. Deponun grişinde engel yoksa içeri hotrum uzatıp bu hortumla yakıtı tahliye edip deponun dibinde pislik varsa göremez miyiz acaba. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 depoda pislik, cidara yapışmış olan tortu şeklinde olur. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts