İçeriğe Yönlendir

Rotavirüs Aşısı


Yasin Çelik

Recommended Posts

Remzi Erkesim

2 yıl önce, zannedersem nisan-mayıs aylarında FDA ( ABD de ilaç ve gıda ile ilgili sorumlu kuruluş) rota aşıları ile ilgili PCV 1 virus genomu nedeniyle aşıyı askıya aldı, aynu kurumun avrupa birliğinideki karşılığı EMA ise buna gerek görmedi, 1-2 ay içinde FDA bu kararı kaldırdı ve aşı ile ilgili sorun olmadığı yönünde karar aldı, bu gibi konularda bizim sağlık bakanlığının kararından önce FDA ve EMA kararlarını ben takip ediyorum, şu an aşı ile ilgili bir sorun yok, her iki aşıyıda güvenle yaptırabilirsiniz, zaten ABD ve güney amerikanın çoğu ülkesinde standart takvime girmiştir.

merak edenler için ABD aşı takvimi:

http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/0-6yrs-schedule-pr.pdf

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Ben kendi oğluma yaptırdım.rotarix 2. ve 4. ayda.Neden yaptırdın derseniz birinci nedeni acilde karşılaştığım çocukluk çağı ishal vakalarının çoğunluk oranında rotaya bağlı olması ve yatış verilerek tedavi edilmesi diger nedeni ise güvendiğim yenidoğan uzmanımızın aşıyı önermesi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel

Yasin bey yaptırın derim.Eşim sağlıkçı ,elinizden öper 4 yaşında bir oğlum var.Ona yaptırdık ve faydasını gördük yoksa rota virüsü ciddi bir tehlike teşkil etmiyor ama çocuğuda hırpalayabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Remzi Erkesim

Rota virüs ölümcül değil, ama hastaneye yatışların önemli bir nedeni, en büyük komplikasyonu sıvı kaybı ve buna bağlı sorunlar, çok nadir olarak akciğer iltihabı ve beyin iltihabı yapar ( ben görmedim ), 2 yıl önce rota ishaline bağlı sıvı kaybı yüzünden çoklu organ yetersizliğine giren ( kan tuzları yüksek, böbrekler çalışmıyor, karaciğer enzimleri yüksek ve doğal olarakta şuur uykuya meyilli bir çocuk ) bir çocuk ve 6 ay önce başka bir çocuk doktoruna şokta gelen bir hasta haricinde çok ağır vaka görmedim, ortalama hastalık süresi en fazla 7-10 gündür

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

herkese değerli yorum ve önerileri için çok teşekkür ediyorum,Aşılama bu gün yapıldı,Eksik olmayın

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...