Turkay Enez 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Daha önce konusunu açmıştım. Bizim okulda bayan öğretmen arkadaşa Hyundai İ20 otomatik almıştık. Geçen gün dikkatimi çekti, bahçeden çıkarken (yokuş yukarı) frene basarak çıkıyordu. Yani hem gaza hem de frene basıyordu. Sonraki gün sorduğumda sağ ayağıyla gazı, sol ayağıyla freni kullandığını söyledi. "Motora, şanzımana, yakıta, balatalara, vs zarar verirsin, sadece sağ ayağınla kullanmalısın" dememe rağmen ısrarla çift ayak kullanmaya devam ediyor. Daha kolayıma geliyor, öyle alıştım diyor... Sizce sağ ayak gaz, sol ayak fren şeklinde kullanmanın artısı eksisi ne olur. Belki burda yazılanları okuturum da vazgeçirtirim... Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 gerek yok hocam, zaten sol ayakla frene basmaya devam ederse, ön cama yapışması yakındır, kendisi hatasını anlayıp vaz geçer zaten...hiç öyle şey olur mu bu devirde...internet denen şey var, aracın servisi var. hiç mi sorulup araştırılmamış. otomatikte sol ayak iptaldir. sağ ayak hem fren hem gaza müdahale eder. aksi, acemilikten başka bir şey değildir. ben yıllarca kullandım, kendisinin veya birilerinin canını yakmadan vazgeçmesi yerinde olur.(benim honda da sol ayağı koymak için en solda kapının bitişiğinde boş pedal vardı) bu arada herhalde sağ diyecektiniz 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 go kart arabası değil o araç sol ayak ile fren yapmak profosyonel olmayan sürücü için yanlış. acemi için aşırı sakıncalı sol ayak freni diye bir kullanım şekli var ama o dönüşlerde vs daha dar açı ile dönmeye vs yarayan bir tarz. nette yazılar var onunla alakalı. ama o hanımefendi alıştım desede sakıncalı. http://triton.elk.itu.edu.tr/~azzmi/sol_ayak_fren.html Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 düz vites kullanmadan direk otomatik araba ile başlayanlar bi nebze olsa zamanla sol ayak kullanımında tecrübeli olabiliyorlar ama yinede sakıncalı. ben sadece dur kalk trafiğinde sağ topuğum ağrımaya başlarsa sol ayak ile frene basıyorum ama dozlamayı kaçırsan panik fren gibi oluyor Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 (düzenlendi) e kardeşim adam öldürmekde yasak ama öldürüyor millet, bu da onun gibi bir şey adamın sol ile frene basma özgürlüğü var mı, var. insan hakları var diiiimi 1 Haziran 2012 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Valla benim hanım solak olduğu için hem gaza sol ayağıyla basıyor hemde frene , ben denedim yapamadım nasıl beceriyor bilmiyorum.... Eeee bayan şoför farkımı desek acaba... 9 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Birgün denedim. Bir arkadaş sağ ayağını kırmıştı. Otomatik aracını kullanırken sıkıntı yaşıyordu. Denedim sol ayakla kullanmayı. Abi yok direk fren kitleniyor Alışmak lazım dediğin gibi. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 1 Haziran 2012 Yazar Paylaş 1 Haziran 2012 Evet, sağ gösterip sol vurmuşum. Sağ diyecektim... bu arada herhalde sağ diyecektiniz Yorum bağlantısı
Misafir 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Yakında nasılsa ehliyetler ayrılacak o bayan arkadaş kalır sınıfta Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Sakıncalı bir durum , aldığım arabaların hepsi otomatik oldu ama , hanfendinin yaptığını yapamadım İlk ani fren anında hatasını anlayacaktır . Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Çok sakıncalı bir durum.Ne kadar yapıyorum alıştım dese de sol ayak sağ ayak gibi dozlama yapamıyor.Baştan doğrusunu öğrenmeli.Başına bir gelme ihtimali de çok yüksek.. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 1 Haziran 2012 Yazar Paylaş 1 Haziran 2012 Evet, haklısın. Bizim sağ ayağımızı kullandığımız hassasiyetle kullanıyor. Ancak sıkıntılı olan durum, aynı anda hem fren hem de gaza basması. Hassaslaşmayı başarırsa, düz vites kullanamama hariç hiç bir zararı olmaz. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Ayağı debriyajın üzerinde tutmak gibi kötü bir alışkanlık. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Ben de ilk kullandığımda acemilikten solla asılmıştım frene sonuç : Direksiyon sanıldığı kadar lezzetli bir şey değil :D 4 Yorum bağlantısı
Osman Akkuş 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Alışmakla ilgili bir durum bu. O şekilde alıştıysa sorun çekeceğini zannetmiyorum. Bizler hep düz araçlara alıştıgımız için bize ters geliyor olmaz öle şey diyoruz. Bu aynı sağ elle yazan biri solla hiç düzgün yazamaz. Amaa solaksan hiç sorun olmaz ) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Arkadaşlar, herkes çift ayak kullananlara laf etmiş ancak çift ayak kullanmak çok büyük bir yetenektir. Ha, aynı anda basmaması gerekiyor olayı burada. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 yalnız gözden kaçan en önemli nokta bence şu:kendimden örnek vereyim,neden otomatik araç aldım,sıkışık trafikte sol ayağıma kramp girnmesini önlemek,rahat etmek için-konfor için.eee sol ayakla sürekli frene basacaksam otomatik kullanmanın ne esprisi kaldı? 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Arkadaşlar, herkes çift ayak kullananlara laf etmiş ancak çift ayak kullanmak çok büyük bir yetenektir. Ha, aynı anda basmaması gerekiyor olayı burada. ama senin bahsettiğin çift ayakla burada bahsi geçen çift ayak kullanım çok farklı şeyler birisi doğrusunu bilmeden öyle öğrendiği-alıştığı için ikincisi araç kullanmada pek çok şeyi aştığı için 2 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Çift ayak kullanabildikten sonra yararı bile olur aynı anda basmadıkça. Cahiliye dönemlerimizde toplanıp gazlarken öndekine patlamamak için sol ayak hep frende hazır olurdu. Daha öndekinin stobu yanarken frenlemek için. Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 her yiğidin ( yiğidenin) bir yoğurt yiyişi oluversin... Bir musibet bin nasihatten evladır. inşallah musibet direksiyonla olacak olan yakın samimiyeti ile sınırlı kalır. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 hanfendi zaten bu şekil kullanıma alışkın,büyük ihtimalle öğrenirken böyle öğrendi.o yüzden (Allah göstermesin) bir problem yaşayacağını sanmıyorum ben.aynı sağ ayakla basar gibi ayarlar o hanım. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Otomatik araçta alışma süresinde iki ayak ile birden frene basmayı biliyorum da (debriyaj + fren gibi) bunu duymamıştım Rahmetli babam ilk aracımı ilk kez kullandığında 3-4 kez cama yapışmıştık Yorum bağlantısı
Tahir İlter 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Otomatik vites kullanalar çok yatıyor :crazy: Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 milli eğitim öğretmenlere otomatik vites araç dağıtacakmış 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Genelde bu kullanımı profösyoneller yapıyor.Ralli falan.Kullanmak çok zor ama ciddi anlamda alıştıktan sonra bence sıkıntı yok.Ama.... Aması var işte Dizelmiymiş ki Yorum bağlantısı
Recommended Posts