İçeriğe Yönlendir

Klima Açınca Titreme

Sedat Oral

Recommended Posts

Sedat Oral

klima hakkında herşey bölümüne yazdım ama araya kaynadı sanırım..

klimayı açınca arabada titreme oluyor daha çok rölantide dururken fark ediliyor.. devirde oynama yok.. klima gazı filtresi değişti en ayrıca arabada siyah duman atma da vardı enjektörler ayarsız olabilir dediler enjektörleri bilgisayara bağladık enjektör memeleri beslendi ayar yapildı siyah dumandan kurtulduk ama klimada hala titriyor neden olabilir? şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

bir miktar titreme bende de var, hatta tüm araçlarımda vardı. ama rahatsız edecek kadar çok ise onu bilemem

Yorum bağlantısı
Sedat Oral

akü yeni daha 3 aylık 60 amper varta

72 amper koydurmak istedim ama yerine sığmadı alçak tipi de yoktu acaba az mı geliyor.??

Yorum bağlantısı
Ahmet Dalmaz

akü yeni ama orjinali 72 A ise 60 A takılmışsa zamanla elektriksel şikayetler artacaktır yok zaten orjinalde 60 A ise geriye alternatör kalıyor değiştirilip denenbilir sorun devam ediyorsa klima sıkışma gibi nedenlerden aşırı amper çekebilir buda motor aksamınına yeterli enerji gitmesini engelleyebilir klima kontrolü gerekebilir yada bunların arasındaki elektriksel bağlantılar kablo klemens sigorta vs oksitlenmiş olabilir zaten benim focusta bazen titriyor klimayla alakasız alternatör sabıkalı diyorlar ısrar edince hatta garantiden değişiyormuş ama arasıra olduğundan çok rahatsız etmiyor özetle

akü-alternatör-klima kontrolü diyorum ama sadece fikir anlamında yanlış yada doğru olabilir vesselam...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
M.Ali Baş

pazartesi yaptırdım klimayı aynısı bende de oluyordu lpg li aracım,klimayı acınca radyator sogutucu fanlar - kompresor ve normal fan calıstıgı ıcın elektrik yuklenmesı oluyor du aracta. devır klinayı acınca 0.8 deydı,gıttım ayarlattım su an tum tesısat acıkken 1.1 de ve kapatınca 0.9 da devır saatı sorunum kalmadı..sonucta eskı arac kullanıyoruz elektrık tesısatı da zamanla yıpranmakta....

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Bu bütün araçlarda var olması normaldir diye biliyorum çokta kafaya takılcak bir durum değil eğer stop etme gibi bir eyilimi yoksa normaldir bu durum

Yorum bağlantısı
Sedat Oral

klima açınca titreme olayına alışkın değilim belkide önceki aracımız 2.0 olduğundan titreme hissedilmiyordu.... çok rahatsız edecek düzeyde değil böyle idare edeceğiz artık teşekkürler

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

pazartesi yaptırdım klimayı aynısı bende de oluyordu lpg li aracım,klimayı acınca radyator sogutucu fanlar - kompresor ve normal fan calıstıgı ıcın elektrik yuklenmesı oluyor du aracta. devır klinayı acınca 0.8 deydı,gıttım ayarlattım su an tum tesısat acıkken 1.1 de ve kapatınca 0.9 da devır saatı sorunum kalmadı..sonucta eskı arac kullanıyoruz elektrık tesısatı da zamanla yıpranmakta....

neyi , nasıl ayarlattınız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan

titreme normaldir bendede oluyo peki arkadaslar sizde klima actiginiz zaman ugultu oluyormu gaza basinca da hissediliyor

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

titreme normaldir bendede oluyo peki arkadaslar sizde klima actiginiz zaman ugultu oluyormu gaza basinca da hissediliyor

:i-ih:

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Klima açıldığında rölantinin kendiliğinden yükselmesi gerekir.

Yükselmesindeki amaç titremeyi ve stop etmeyi önlemek içindir.

Yorum bağlantısı
M.Ali Baş

neyi , nasıl ayarlattınız.

lpg ciye gittim ve klıma acık halde iken rolantiyi biraz yukselttım okadar..klıma acıkken rolanti 0.8 di.şimdi acıkken 1.1 ve kapatınca 0.9 oluyor..tıtreme falan kalmadı ...

benim ki sabit

abi bende focus kullanıyorum acılınca yukselmesı gerekıyor bizim araclarda....yukselmemesı normal değil....

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

lpg ciye gittim ve klıma acık halde iken rolantiyi biraz yukselttım okadar..klıma acıkken rolanti 0.8 di.şimdi acıkken 1.1 ve kapatınca 0.9 oluyor..tıtreme falan kalmadı ...

abi bende focus kullanıyorum acılınca yukselmesı gerekıyor bizim araclarda....yukselmemesı normal değil....

merak ettim, bir daha dikkatli bakayım, yazarım.

Yorum bağlantısı
Burak Koca

merak ettim, bir daha dikkatli bakayım, yazarım.

Bizimkinde hocam, rölantide 0.3-0.4 litre gösteriyor anlık tüketim, klimayı açınca ise direk rölantideki anlık tüketim 0.8-0.9 litreye çıkıyor ;)

Yorum bağlantısı
Ahmet Dalmaz

benzinlilerde klima acılınca rölanti yükseliyor dizellerde sabit kalıyor diye biliyorum sistem farkı var sanırım ayrıca arkadaşımınki benzinli anlattığı benzinlide ki klima acıkken olan çekiş kaybı dizellerde yok gibi

benzinlilerde klima acılınca motora binen yükten stop etmemesi ve artan elektrik ihtiyacını karşılamak için boğaz kelebeği (rölanti otomatiği) ve beyin ile rölanti arttırılıyor ama dizellerde sistem farklımı acaba yada elektirk destekli klima diyorlar böyle bir şey olabilir

Yorum bağlantısı
Sedat Oral

Bizimkinde hocam, rölantide 0.3-0.4 litre gösteriyor anlık tüketim, klimayı açınca ise direk rölantideki anlık tüketim 0.8-0.9 litreye çıkıyor ;)

tüketim her türlü artarda motorun devri sabit mi artıyor mu?

Yorum bağlantısı
Burak Koca

tüketim her türlü artarda motorun devri sabit mi artıyor mu?

Hocam devire dikkat etmedim, artıyorsa da çok az artıyordur, gözüm ilişmedi yani. Aman aman bir değişiklik olsa (1000 devire çıkma vb. gibi) gözüm değerdi sanırım, fakat hiç dikkatimi çekmedi. Tekrar deneyip dikkat ederim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

test ettim, klima açınca rölantide bir gıdım bile oynama yok, sadece daha vuruntulu çalışıyor. anlık 0,3-0,4 ten 0,8-0,9 a çıkıyor, seyir halinde 1 litreye kadar artabiliyor.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın
(düzenlendi)

normalde klima açılınca ya da elektrik çeken şeylerde rölantinin yükselmesi yazılımla düzenleniyor. Benim benzinli micra da klima ya da arka cam rezistansı gibi elektrik çeken her donanım çalıştığımda rölanti hemen yükseliyor. dizel focus'ta ise yükselmiyor zaten her türlü elektrik çekişinde hissedilir ve rahatsız edici düzeyde titremeye başlıyoruz. bunun ötesinde farlar ve iç aydınlatmalar göz kırpmaya başlıyor. Ama bence yapılamayacak birşey değil ve bir eksiklik. bindiğim başka dizel arabalarda elektrik çeken sistemler çalıştığında bu şekilde rahatsız edici bir titreme hissetmedim.

Klimayı açınca mevcut titreşim alternatörle de alakalı olabilir, alternatörünüzü kontrol edin, kodu 8m5t 10300 pa ise işe onunla başlayabilirsiniz.

tarihinde Edip Avşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Edip Aydın

bugün İstanbuldan Bursaya dizel toyota corolla ile gidip döndüm. Araçta elektrik çeken donanımlar devreye girince rölantide bir değişme ya da arabada bir titreme olmuyor. klimanın çalışması ile çalışmaması arasında hiçbir fark hissedilmiyor. Bu durumda klima açılınca bizim araçta meydana gelen titreme olağandışı bir durum diye düşünüyorum. bu durumun alternatör değişimi ile de giderilemediğini belirtmek isterim. bunun dışında corolla motor ve yol gürültüsü bakımından fordla kıyas götürmeyecek kadar sessiz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...