İçeriğe Yönlendir

Boya İle İlgili Bir Kaç Soru


Mert Yavaş

Recommended Posts

Mert Yavaş

merhabalar oncelikle bende 2011 model elektirik kırmızısı fiesta var

birkactane çiziklerim mevcut dun bunlara bir yenisi daha eklendi

servise sordugumda bu boyaya lokal boya yapamadıklarını soylediler simdi ben her cizik icin on arka tampon ve yan tek kapıyı tamamen boyatmam gerekiyor veya servis isine gelmediği icinmi boyle birsey soyledi daha once elektirik kırmızısına boya yaptıran oldumu

bunun dısında arabanın sag ve sol kapı altında ve arka tamponda asfalt izleri mevcut arabayi ilk aldıgımız gun oldu bunlar bunlar icin özel kimyasallar varmıs sizce onlar boyaya daha fazla zarar verirlermi yoksa lekeleri gecirirlermi yaptırdıgınız biryerler varsa bana önerirmisiniz iyi gunler

Mert R Yavaş

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Asfalt izi dediğiniz zift sanırım.Az bi mazotu üstubuya dökün ve silin. Üstübuyu tesisatçılarde ve benzinliklerde bulabilrsiniz. Çizikleri de görmeden birşey söyleyemem. Yanlız boyatmayın kalsın öyle derim yoksa boyayıp da renk tutturamazlarsa o daha fazla sinir bozucu. Siz resimleri ekleyin biz net yorum yapalim

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Siyah zivtlere karşı margarin kullanın , Ziztlerin üzerine margarin sürerek parmağınızla ovun. Çözülmeye başlayacaktır. Sonra şampuan ile yıkayın.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Zift çıkarıcı kimyasallar boyaya zarar verebiliyor.Margarin sürüp nemli bir bezle ovalamak yeterli.Ben gaz yağıyla siliyorum hem boyayı besliyor hemde parlaklık veriyor.Gaz yağını tavsiye edebilirim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lokal boya diye bir şey yoktur...

Zift lekelerini mazot çözer..

İlanlarda , boya var diye yazmaya korkunca böyle olmakta, 100cm eninde bir panel var diyelim, bunun 10 cm nine boya fıslatılır, geri kalan 90 cm ne vernik, buna lokal diyorlar, 100cm ne de boya +vernik fıslayınca bir fark göremiyorum?

gören?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Şakir Koplay

zift izleri için gaz yağını tavsiye ederim. kullanmadıgınız bir beze az bişey dökün bastırarak silin tertemiz. ufak tefek çizikler bende de var nasıl yapılabilir benim de bir fikrim yok malesef iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Tansu Arkın

bende elektrik kırmızı almak istiyordum fakat park yerimin olmadığını aracın sokakta Allaha emanat duracağını söyleyince ileride olası çizikler ve boya konusunda sıkıntılar yaşayabileceğimi söyledi satıştaki arkadaş bende bu rengi almaktan vazgeçtim.

eğer yakınında gidebileceğin alternatif servis varsa onlarada göster belki daha olumlu çözüm üretirler.

Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir

zift lekeleri için sonaxın zift temizleyici spreyi var ben kullandım oldukca güzel bir ürün ve boyaya zararda vermiyor...

Yorum bağlantısı
Erhan Ay

bence hiç boya filan yaptırmayın...pasta cila yapın azda olsa kendine gelir.zift lekeleri içinse mazot uygundur.sonrasında ise sıcak suyla yıkama yapan bir yere gidin orda yağ sökücü ilaçlar oluyor onla yıkarlar tertemiz olur.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal
bende elektrik kırmızı almak istiyordum fakat park yerimin olmadığını aracın sokakta Allaha emanat duracağını söyleyince ileride olası çizikler ve boya konusunda sıkıntılar yaşayabileceğimi söyledi satıştaki arkadaş bende bu rengi almaktan vazgeçtim. eğer yakınında gidebileceğin alternatif servis varsa onlarada göster belki daha olumlu çözüm üretirler.

Kırklareli gibi biyerde pek trafik yok aslında (ara ara ilerde anne tarafımın olduğu yöreme taşınmayı düşünüyorum) keşke kırmızı düşünseymişsiniz :)

Ben ist de kırmızı alsaydım keşke diyip bazen pişmanlık yaşıyorum :)

Bu arada hafta sonu kırklarelindeydim kare plakalı kırmızı logolu ist plaka bi fiesta oraları karış karış dolaştı belki rastlaşmışızdır :)

nigrin marka boya temizleyici ve çizik kapatıcı bir ürün var ve çizikler çok derin değilse işe yarıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

İki hafta önce sol tarafı boydan boya çizdiler. Boya vs de yok arabada. Tam da tatil öncesi idi. Neyseki tatilde arabayı çektim bir köşeye, tatil bitene kadar da görmedim kendisini. Dönüşte cuma günü sol tarafı komple pasta-cila yaptırdım. Usta önce emin olamadı, bir deneyelim dedi, aldı eline makineyi. Şansıma çizikler sadece bir kaç noktada çok az kaldı. Onlarda ancak çok yakından farkediliyor. Doğrusu bu kadar iyi sonuç beklemiyordum. Yani çiziklerde önce bir pasta denenmeli..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...