İçeriğe Yönlendir

Bi-Xenon İçin D2S Ampul Tavsiyesi

Halis Parlak

Recommended Posts

Halis Parlak

Düşündüğüm bi-xenon mercek uygulaması için kullanmayı düşündüğüm arıza ışığı yakmayan kit linktedir.Bir arkadaş bu kiti sorunsuz kullanıyor.Lakin bu kitin ampullerini almayıp daha verimli bir ampul alayım diyorum.Tavsiyeniz ne olur?

Kit linki (kit ampuller hariç 130 TL)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-sun-part-d2s-tip-xenon-kit-84904626/detay

Benim düşündüğüm ampul ve fiyat için ne dersiniz?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-philips-85122-d2s-xenon-ampulu-84895137/detay

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Ampül de, fiyat da, satıcı da güzel.., derim. :)

1 çift 4300k ampul için 200 TL fazla değil mi?Bana öyle geliyor da size sorayım dedim :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

Philips 851224+ kullanıyorum mutluyum daha önce çin çon kullandım az daha arabayı yakıyodum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bence linkteki kiti komple al geç abi. yeterki garanti veriyor olsun.

bu arada eğer balast düşünürsen kotio var 2 adet elimde :) ama ampul ve kablo yok. ilker kemal yapacaksa kiti. onda kablosu olacaktı. balastları uygun fiyata veririm.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

bence linkteki kiti komple al geç abi. yeterki garanti veriyor olsun.

ampulleri verimsiz olur mu diye düşünüyorum.farları alacağım çocuk jettada bu setin aynısını 6000 k ile kullanıyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

valla abi mercek düzgün olduktan sonra. balastın espirisi kapalı farda selektör yapması ( erkenden tam verime ulaşacak balast yada ateşleyicisi üstünde olan d1s ampul) geri kalan kısım hikaye. farlar kapalıykende bi xenon ile selektör yapacam illa dersen o kit çok iş yapmaz gibi.

ampul olarakda çok çakma bir şey olmadığı sürece sadece renk ton farklı hissedersin başka farkı kolay hissetmezsin.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak
(düzenlendi)

valla abi mercek düzgün olduktan sonra. balastın espirisi kapalı farda selektör yapması ( erkenden tam verime ulaşacak balast yada ateşleyicisi üstünde olan d1s ampul) geri kalan kısım hikaye. farlar kapalıykende bi xenon ile selektör yapacam illa dersen o kit çok iş yapmaz gibi.

İş yapacak kit hangisidir?Link ver bakalım.Ayrıca balastı almayabilirim senin balastların kablo işini halledersen neden olmasın?Mercek montajı ilker tarafından yapılmış hazır far alacağım.Balast ve ampul yok sadece.

Mercekler,valeo marka.Far,resimdeki fardır.

6xmmj.jpg

tarihinde Halis Parlak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

abi d2s kullanacaksan. koito iyi para saydım ben. öyle diyeyim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-xenon-set-japon-koito-denso-d2s-porsche-bentley-lexus-toyota-78829702/detay

bendekinde balastın far soketi kesik şuan. h7 vs ile kullanıeım diye kesmiştim. soketi far ile verdim. zamanında takımı 250 ye verecektim hatta da arabayı alana far için çok uğraşmasın diye ampul ile ampul kafasını beraber verdim. balastı kendim kullanacam diye vermedim.

linkteki kit d2s için en güzel olacak kit. koito balast d1s ile yarışacak performansta tek d2s diyebilirim :D

İlker kemale istersen bi sor abi. koito için balast kablosu+ 2 ampule ne fiyat veriyor. eğer uygun gelirse balastı ben sana iyi fiyattan veririm. sadece soket kısmını izalasyon yapmış ilker kemal. silikonu temizleyip yeni aldığın soketli kabloyu kullanacaksın. ha ek yaparım dersen ( ki ilker kemal ek yapmış far kasasında 2 kabloluk delik açılsın diye ) direk ek yapar kullanırsın. resimlerde görülüyor aynı balastlar zaten. sadece ilkerin ilandaki görünen ampul kafası yok birazda kablo kesildiği için kablo boyu kısa.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-koito-balast-79019079/detay/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Mustafa,İlker Kemal ile görüşemedim.Gçrüştükten sonra yazarım buraya osram ve philips setler çok kaliteli ama pahalı haliyle..

Sun Part vasat bir marka.Bakalım bir karar vereceğim artık..

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Hocam Sun-Part'ın 6000k ampülü var bende. Philips 6k'lerden çok da aşağı kalır yanı yok ışıma konusunda. Ama tabi 6k olduğu için orjinale(4k) göre kötü, sadece yedek mahiyetinde 2 yıldır duruyor kenarda. :)

Sunpartın setini almaya karar verirsen, setin içindeki ampülü 4k olarak tercih et ve yoluna devam et bence de. Çünkü setteki vasatlık ampülden çok xenon beyin(balast) takımında.

Adı güzel kardeşim,

Diyorsun ki iş balastta bitiyor,ampulün çok önemi yok.Alacağım çocuk

2 adet valeo mercekli far

sun part balast ve 6000 k ampullerle satıyor aslında ama ben balast ve ampulleri daha iyyi alayım ileride bir daha değiştirmeyim diyorum.

İyi=para olunca da bütçe sıkıntıya giriyor :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Sunpart ve 6000k kiti al abi. Kışa kadar 4300k lazım değil sana. Kışa girerken 4300k bir çift çıkma ampül al bak yoluna. Bugün en eski çıkma ampül bile benim gibi gece gündüz yolda olan adamda 3 yıl gitti ise sende 10 yıl gider :)

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Sunpart ve 6000k kiti al abi. Kışa kadar 4300k lazım değil sana. Kışa girerken 4300k bir çift çıkma ampül al bak yoluna. Bugün en eski çıkma ampül bile benim gibi gece gündüz yolda olan adamda 3 yıl gitti ise sende 10 yıl gider :)

Adamın sattığına 250 tl istiyor.Linkteki ürünü benim yerime pazarlık edip alsan abi sevaba girersin mübarek cuma günü :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-xenon-set-japon-koito-denso-d2s-porsche-bentley-lexus-toyota-78829702/detay

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İyide koito hata ışığı yakabilir, niye risk alıyorsun ki ?

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
(düzenlendi)

Hocam ben D2S sunpart 6000 k kullanıyorum balastlar ne markaydı onu unuttum... :) ışıma güzel renk güzel ama keşke 4300 alsaydım... Bunları biraz eskiteyim philips 4300 k garanti alıyorum... :)

Hocam senin koito gibi bir balasta ihtiyacın yok bence farların kapalı olduğunda halojenle sellektör yaparsın...

tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halis Parlak
Yok Abi yanlış anladın beni. Ampülün elbette önemi var. Ancak "sunpartın ampülleri de fena değil, güzel" diyorum sadece. Beyinleri kullanmadığımdan vasatsa o vasattır diyorum. Kimbilir, belki de çok kalitelidir. Son cümlelerin konusunda da Servet Abi'nin cevabına sonuna kadar katılıyorum. Sunpart 6k ile hiçbir problem yaşamazsın yazın. Harbiden iyi aydınlatıyor çünkü. Kışa da 4300 takar, 6k'ları yedeğe çekersin yani.

Rica ederim tabiki yanlış anlamadım :) Bi-xenon konusunda cahilliğimi mazur görün lütfen.İlker Kemal ile görüştüm koito lar arıza ışığı yakabilir sunpart denenebilir dedi.Ben de öyle yapacağım belki olursa ampulleri philips alacağım.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Rica ederim tabiki yanlış anlamadım :) Bi-xenon konusunda cahilliğimi mazur görün lütfen.İlker Kemal ile görüştüm koito lar arıza ışığı yakabilir sunpart denenebilir dedi.Ben de öyle yapacağım belki olursa ampulleri philips alacağım.

Halis hocam büyüklerimiz arasında bana akıl vermek düşmez ama şimdilik fazla para vermeyin bence sunpart 4300 deneyin biraz eskisin sonra geçersiniz phlipse.. ?

Yorum bağlantısı
Halis Parlak
(düzenlendi)

Halis hocam büyüklerimiz arasında bana akıl vermek düşmez ama şimdilik fazla para vermeyin bence sunpart 4300 deneyin biraz eskisin sonra geçersiniz phlipse.. ?

Herkes fikrini beyan edebilir benim konularımda.Asla öyle bir takıntım olmaz.Örneğin Süha,benden yaşça küçük ama sağolsun kendisinden çok şey öğrendim,öğrenmeye de devam edeceğim :)

Ben de aynen sunpart kullanacağım.

tarihinde Halis Parlak tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

arıza lambası vs yakan bir şey takma abi :D ampulü 4300 tercih et yeter.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

arıza lambası vs yakan bir şey takma abi :D ampulü 4300 tercih et yeter.

Aynen öyle yapacağım Mustafa.Sunpart 4300k alacağım 199 TL.Ampulden memnun kalmazsam philips 4300 k alırım kışa doğru.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Vw ye her balast takılamıyor bilgine

Öyleymiş abi,benim alacağım çocuk üzerinde sunpart ile kullanıyor.Ben de sunpart alayım diyorum 4300 k.Boya bitince takalım bi-xenonları ortalık aydınlansın :fiuw:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Vw ye her balast takılamıyor bilgine

canbus mu ne bir zımbrıtı lazım. :p 70 liralık balastlarda bile var artık o özellik.

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
(düzenlendi)

Şu far işinden hiç anlamam ama konu içinde boya ve Çağlar abi geçmiş.

Halis hocam geçmiş olsun tavan dahilmi boyuyor.

tarihinde Fatih Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Şu far işinden hiç anlamam ama konu içinde boya ve Çağlar abi geçmiş.

Halis hocam geçmiş olsun tavan dahilmi boyuyor.

Sağ kapıdan bir otobüs çakmıştı+ufak tefek çizik ne varsa boyanıyor.Sen de görmüştün çizikleri zaten..

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

d1s olsa xenarc ve gen5 bir balast al mutlaka derdim ama d2s de söylenenlere katılıyorum ...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...