İçeriğe Yönlendir

Fan Açmıyor

Sezgin Yılmaz

Recommended Posts

Sezgin Yılmaz
(düzenlendi)

Bir sorum olacaktı aracım 2004 Focus comfort modeli 47.000 km de geçen gün arabayı garaja park ettikten 2 saat sonra araca binip bir yere gidecektim aracın altı komple su olmuş,kaputu açtım genleşme tankından taşmış tankta hiç su kalmamış su ekledim tekrar aracı çalıştırdım havasını aldım gauge menüyü açtım aracı biraz sıkıştırdım 104 C ye kadar fan açmadı hararet göstergesi tam ortada duruyordu su kaynamaya başladı yine taşacak gibi oldu bende klimayı çalıştırdım fan açıldı motor soğudu forumdan okuduğum kadarıyla ısı sensörünü sipariş ettim aldım değiştirdim olmadı yine fanı açmadı klimayı hiç durdurmadan geziyorum bu aralar,acaba bu sorun neden olabilir ?

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla kurallarına uyunuz.!
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fan sağlam, ısı müşürü sağlam ama fan açmıyor...

İhtimaller

1- fanın 1. devresi bozuk..

2- tesisatta bir sorun var.

3- rezistans bozuk..

Fanın 2. devresi 107 derecede çalışır, muhtemelen oraya kadar ısıtıp denemediniz.. motoru 108 dereceye kadar ısıtmaya çalışın.. Şehir içinde düşük hızla turlamak yeterlidir ;)

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz
(düzenlendi)

Isı müşürü değişti yeni yazılım atıldı 104C fan 1.devre giriyor devreye fakat girene kadar 102 C -103 C de su başlıyor kaynamaya ve kapaktan sızmaya sabah çalıştırdığımda termostat 90 C-92 C arası açıldı normal mi ve bu su kaynama ve kapaktan sızma normal mi gece-gündüz klima açık geziyoruz ne yapmalıyız arıza nerede siz yazdınız 107 C gelene kadar su kalmaz sistemde conta mı yaktık acaba?

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

100 derecede su basınç altında kaynama yapmaması gerekir.

Bence;

Su deposunun kapağını kontrol edin.Antifreeze'inizi %50 oranında koyun.Mutlaka basınç testi yaptırın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

100 derecede su basınç altında kaynama yapmaması gerekir.

Güzel bir noktaya değinmişsin Sani..

Muhtemelen kapak bozuk ve yeterli basınç oluşamadığı için su erken kaynıyor..

Kapak bozuk...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Fan açıyorsa, kapak arızalı bile olsa (yeterli basınç oluşmasa bile) suyun kaynamaması gerekir. Bence termostat kapalı kalmadıysa, conta problemi var...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tam aksine, yeterli basınç oluşmaz ise, fan çalışsa dahi 100 dereceye ulaşırsa su kaynamaya başlar. Olsun ki antifreeze olsun, yine 105'e falan çıkar tahminimce...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Devirdaimde problem yok, termostat normal (92 de açıyormuş), fan zamanında açılıyorsa, genleşme kabının kapağı hiç takılmasa da su kaynamaması gerekir. Ki, araçta klima açıldığında (fan devreye girdiği için) su kaynatma olmuyor. Kapaktan kaynaklı bir sorun olsaydı klima (fan) açıldığında da su kaynatması gerekirdi...

Bence fanı çalıştıran sensörde problem var. Fanı çalıştırmak için çok geç kalıyor.

Bunun dışında tek ihtimal: conta yanığı...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim eski Ford'umda, termostat 90'da açılır, fan 100'de açılırdı. E basınç uygun değilse, fan açılana kadar suyun kaynaması normaldir zaten.

Kapak takılı değilse ya da görevini yapamıyorsa, fan açılamadan suyun kabarmaya başlaması da çok normal olmalı bu durumda.

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

arkadaşlar merhaba sanırım sorun çözüldü bu kadar usta gezdikten sonra yakında atolye açıcaz galiba ,arızalı olan kapak mış jontası ortadan yırtık miş ve birturlü belli etmiyo kendini bugün kartal oto sanaiye gittim tavsie üzerine barış oto diye bir yer usta geldi anlatım sorunu baştan sonuna kadar kapak dedi açtı baktı git kapak al gel dedi şu an su kaynamıyor arızayı giderdik galiba ısı müşürü boşuna değişti yazılım da boşuna adı üstunde usta gezmek de boşuna , fakat yazılım atıldıktan sonra rolanti seviyesi yüsedi 850 den 950-1050 oldu devir birde vitesi boşa alınca ozellikle 1 vites devir yüseliyor 1850 ye ondan sonra yavaş yavaş geliyor 950 ye onceki gibi birden inmiyor 850 ye .barış oto da ustanın söyledine göre daha önce fokus 1 de rolanti sorunu olduğundan eski yazılımı kaldımışlar ve bu yeni yazılımı yüklüyorlarmış artık bu şekilde rolantide dalgalanma olmuyormuş artık,istersen dedi 3-4 saate eskisini geri yükleyeyim dedi usta maliyet 100 lira benim de vakit yok dene böyle dedi beğenmesen gel dedi. biz teste devam edecez.yazılımı attırdım servise gittim rolantiyi düzeltin diye onlar da aynı şeyi söyledi ne kadar doğru ne kadar yalan eski haline getiremeyiz artık dediler yeni yazılım bu şekildeymiş artık. araban mı var derdin var.

saygılar argadaşlar

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Sezgin,

Geçmiş olsun.

Peki klimayı çalıştırdığında su kaynatmamasını ustaya anlattın mı? Nasıl bir yorum getirdi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sezgin,

Geçmiş olsun.

Peki klimayı çalıştırdığında su kaynatmamasını ustaya anlattın mı? Nasıl bir yorum getirdi?

Fan sürekli çalıştığı için 92 dereceyi geçemiyor abi.. bu sebeple hararet yapmıyor...

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

Mehmet bey öyle bir geçiyor ki 92c bugün ki tespitlere göre gaude menü derece gösterge açık klima çalışır vaziyette <ben yaz geldimi hiç kapatmam> 98c ile104c arasında gezdi 104c geçmedi 98c altına da inmedi demek ki çalışma prensibi böyle ,ben daha onceden 90c-95c aralığında çalıştığını zannediyordum motoru fakat fan 104c 1kademe 107c 2kademe duyunca serviste sanki benimle dalga geçtiklerini sandım fakat adamlar haklı çıktı, daha çok öğrenecek şeyler var hayatta herkese çok teşekürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sağlıklı bir motor normal seyir halinde fan açmaz..

termostat açık kapalı sıcaklığı arasında gezinir... Benim gördüklerim hep öyleydi..

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

Mehmet bey tekrar merhaba bu sabah garaja girdim moralim tekrar bozuldu arabanın altı yine ıslak çamurluğun oradan su sızmış çıkıp bi gezinti yaptım ve basınç oluşunca belli oldu nereden olduğu yedek su deposu civatanın tuturuldu yerden 5 milim bir çatlak varmış emaneten yapıştırdın yarın bakacaz sonuca.Gelelim termostata bu da mı bozuk şimdi .ilk calıştırmada 92c ile 97c arasında açıyor 3 kez kontrol ettim ,herşey üst üste gelmeye başladı artık arabayı mı satsak artık.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sezgin Yılmaz

Arkadaşlar merhaba benim sorunum devam ediyor hatta fazlası eklendi normal seyirde problem yok 95c-104c arasında geziniyo sıcaklık fakat biraz yüklenince özelikle de rampa varsa 108c çikiyor ondan sonra birden 114c ondan sonra 120c ayağımı gazdan çektim mi aynı kademe şeklinde geriye geliyor unuttum artık kaç kez havasını aldığımızı ne yapacamı şaşırdım önceden de bu dereceleri görmüştum fakat hararet göstergesi hep sabit ortada duruyordu şimdiyse füze gibi sola vuruyor ilk kez sarı uyarı lambası da yandı çok can sıkıcı bir durum.Önceden kapağı değiştirmeden önce sıcaklık 100c-104c arası su kaynıyordu şimdi o problem yok ısı 120c fakat basınçtan dolayı kaynamıyor şimdiye kadar yaptığım işlemler

1 ısı mişürü değişti

2 yedek su deposu ve kapak değişti

3 termostat değişti denenip takıldı eskisiyle aynı 82c-97c arasında açiyor

4 şu meşhur bay pas bağlantı da yapıldı

yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Mustafa Kiraz

2000 model focus aracim var aracim hareket halinde elektirik kesip aciyor bunun sebebini bilen varsa yardimci olursa sevinirim

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Selamlar

Benim 2000 model focusta aynı sorun oldu

Trafikte durkalkat aniden hararet kırmızaya geldi baktın fanlar çalışmıyor.

Klimayı açtım fanlar devreye girdi.Hararet düştü.

Tekrar klimayı kapattım fakat hararet yükselsede fanlar devreye girmeyince o gün klima açık kullandım.

Fan motorundan çıkan kablolar radyatörüğn ön tarafında soketleniyor.

Bu kısmdaki fan soket kablo pinleri okiste bağlı olarak erime yapmış bu yüzden hararet yükselince akım geçirmdeği için fanı devreye almıyordu.

Klima açılınca fan devreye alan pinler sağlamdı yinde tüm kablo pinlerini değiştirdim 5 yıldır hararet sorunu olmadı :nazar: 

Kablo bağlantısını kontorol etmenizde yarar var

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...