İçeriğe Yönlendir

Fren Pedalına Basılınca Kesilen Ses

Batın Kırat

Recommended Posts

Batın Kırat

Aracım çalışmaya başladığı andan itibaren bir hışırtı sesi geliyor, taaki araç stop edildikten 3-4 saniye sonrasına kadar devam ediyor, sanki hava üflemesi yada açık bırakılan bir çeşmenin hışırtı sesi gibi. yalnız bu ses düşük devirlerde ve sessiz ortamda daha net duyuluyor. yüksek devirlerde motor sesi, bahsettiğim bu hışırtı sesini bastırıyor. fren pedalına bastığım zaman ses kesiliyor ve fren pedalı bırakılınca ses yine devam ediyor. Daha önce böyle bir durum ile acaba karşılaşan oldumu ve neden kaynaklanıyor olabilir? En azından tamirciye gitmeden önce fikir sahibi olmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu

Merhaba Batın bey bendede benzer bir ses vardı.Triger kayışını değiştirdim gergi rulmanı bozuktu değişimden sonra ses kesildi. ama benim frenle ilgili belirtiğin durum yoktu. Yakın zamanda fren balata değişimi yaptınızmı bilmiyorum fren hidroliğinde hava olma ihtimali olabilirmi .Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Muharrem bey, ilginiz için çok teşekkür ederim. Aracımın km si 164.000 benTriger değişimi için 180.000 de değiştirmeyi düşünüyorum çünki ilk triger değişimi için bazıları 120.000 km olması gerektiğini söylüyor ama ben ilk triger değişimi için 90.000 km de değişmiş olduğunu varsayıyorum. Yakın zamanda fren balata değişimi yapmadım, ama fren hidrolik yağ seviyesinde de bir azalma yok sürekli kontrol ediyorum. acaba fren hirolik sıvısının konulduğu depo kapağından, zaman zaman hafif bir terleme yapıyor bahsettiğiniz hava olayı acaba buradan kaynaklı olabilirmi?

Yorum bağlantısı

Benim araçta da benzeri bir ses, hışırtı veya tıslama gibi, ancak bu ses çalışırken hissedilmiyor, sadece stop ettikten sonra 15-20 saniye, o da klimayı kullanmaya başladıktan sonra başladı (aracı 2,5 ay önce aldım). Ben klimayla ilgili olağan bir ses diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu

Muharrem bey, ilginiz için çok teşekkür ederim. Aracımın km si 164.000 benTriger değişimi için 180.000 de değiştirmeyi düşünüyorum çünki ilk triger değişimi için bazıları 120.000 km olması gerektiğini söylüyor ama ben ilk triger değişimi için 90.000 km de değişmiş olduğunu varsayıyorum. Yakın zamanda fren balata değişimi yapmadım, ama fren hidrolik yağ seviyesinde de bir azalma yok sürekli kontrol ediyorum. acaba fren hirolik sıvısının konulduğu depo kapağından, zaman zaman hafif bir terleme yapıyor bahsettiğiniz hava olayı acaba buradan kaynaklı olabilirmi?

Hidroliğin depo kapağında terleme olduğunu görmedim.Belkide dikatlice bakmadım.Bende seviye kontrolunu ayda bir kontrol ediyorum ama o terleme olayı dikkatimi çekmedi bundan sonra dikkatlice bakayım bakalım.Terleme olayı hidroliğin özeliğini kaybetmesinden kaynaklanabilir diye düşünüyorum. Ses olayına gelince sizler gibi bende bu konuda çok hasasım.Hatta ford özel serviste (Erkan Oto) Erkan usta (küçük olan ) ile Mehmet usta var .ses konusunda fazla hasasiyet gösterdiğimi söylüyorlar. Umarım bir an önce sorununuzu çözersiniz , kolay gelsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Batın Kırat
(düzenlendi)

Benim araçta da benzeri bir ses, hışırtı veya tıslama gibi, ancak bu ses çalışırken hissedilmiyor, sadece stop ettikten sonra 15-20 saniye, o da klimayı kullanmaya başladıktan sonra başladı (aracı 2,5 ay önce aldım). Ben klimayla ilgili olağan bir ses diye düşünüyorum.

Sizin bahsettiğiniz ses, sanki birşey zorla kapanmaya çalışan, hafif gıcırılı bir ses mi? eğer böyle bir şey ise bu klima servosunun çıkardığı ses olduğunu bahsetmişti forumdaki diğer arkadaşlar ve bunun normal olduğuna değinmişlerdi. belki buda öyle bir şeydir.

tarihinde Batın Kırat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

aracı stop ettikten bir müddet sonra fren pedalı taş gibi sertleşiyomu??

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

aracı stop ettikten bir müddet sonra fren pedalı taş gibi sertleşiyomu??

stop etmeden önce basılı tutup o şekilde mi, stop ettikten sonra kastınız?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

stop etmeden önce basılı tutup o şekilde mi, stop ettikten sonra kastınız?

Yok..o şekilde değil..

Sabah motoru çalıştırmadan, ilk basışınızda fren pedalı yumuşak olmalıdır.. ikinci basışta sertleşmelidir..

Sabah motoru çalıştırmadan frene basın test edin..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

Yok..o şekilde değil..

Sabah motoru çalıştırmadan, ilk basışınızda fren pedalı yumuşak olmalıdır.. ikinci basışta sertleşmelidir..

+ şayet pedala bastığınızda pedal taş gibi sert ise westinghouse pedal kısmından hava kaçırıyor demektir....klasik ford ve megane arızası,aynı westinghosue çünkü,

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Yok..o şekilde değil..

Abi hemen araca inip dediklerinizi denedim. Fren pedalına ilk bastığımda biraz yumuşak, 2. bastığımda tamamen sertleşmiş durumda. omazsa fren hidroliğini komple değiştirsem faydası olurmu acaba?

Elektirikli direksiyon pompasından geliyo olmasın

ama o zaman fren ile nasıl bir bağlantı kurabiliriz ki? fren pedalına dokunduğumda ses hemen kesiliyor.

+ şayet pedala bastığınızda pedal taş gibi sert ise westinghouse pedal kısmından hava kaçırıyor demektir....klasik ford ve megane arızası,aynı westinghosue çünkü,

araç çalışır ve ses duyulur vaziyette iken yarın fren pedalının oraya yatıp birde gelen sesi oradan videodaki bahsedilen körükten gelip gelmediğini kontrol edeyim. video gayet açık şekilde izah etmiş olayı teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sabah bir daha bak, ama bence ses yapan westinghause değildir.. o ses yapacak kadar kaçırsa anında sertleşirdi..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Batın Kırat

Konu başlığındaki bu malum tıslama sesi üzerine İzmit'te özel servis'te dahil olmak üzere 3 farklı yer gezdim. hepsinin de ortak düşüncesi Ford larda bu durum söz konusu olduğu sesin ve westinghouse'tan kaynaklandığını ayrıca asla frelere eksi yönde bir etkisinin olmadığını öğrenmiş bulunmaktayım. kısacası bu ses zararsızdır denildi bilginize!

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
himmet cem akkaya

Aynı sıkıntı bende de var şu anda. frene bastığım an ses kesiliyor. normal seyirde yüksek devirlerde fark etmiyorum ama düşük devirlerde canımı sıkmıyor değil. acaba normal bir özel servis yapabilir mi bilmiyorum ama sanırım yetkili servis güzel bir fatura çıkarabilir.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Aynı sıkıntı bende de var şu anda. frene bastığım an ses kesiliyor. normal seyirde yüksek devirlerde fark etmiyorum ama düşük devirlerde canımı sıkmıyor değil. acaba normal bir özel servis yapabilir mi bilmiyorum ama sanırım yetkili servis güzel bir fatura çıkarabilir.

Çıkmacıya gidip westinghouse alın ve bir ustada değiştirin..işlem sonrası fren hidroliği ilavesi ve hava aldırmayı unutmayın..Toplam da 300 civarı tutar

Yorum bağlantısı
himmet cem akkaya

Çıkmacıya gidip westinghouse alın ve bir ustada değiştirin..işlem sonrası fren hidroliği ilavesi ve hava aldırmayı unutmayın..Toplam da 300 civarı tutar

eevt ondan önce motoru yapmaları gerek :) aracım motor sardı daha alalı 1 hafta olmadı. ford a yakıştıramadım. ama ilgileniyorlar. yenilenecekmiş motor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...