İçeriğe Yönlendir

Rektefiye Sonrası Vuruntu Sesi.

Ali Toprak

Recommended Posts

Ali Toprak
(düzenlendi)

Aracıma rektefiye yapıldı.Motor toplanıp çalıştırıldığında pistonların birinden sanki gömleğe vurur gibi ses gelişyordu. Motoru yapan rektefe ustası pistonun etek vurduğunu söyledi. Motor ısınınca ses azalıyor ama düzelmiyor du, bu gün motor tekrar açıldı.ancak bir şey bulamadılar. Pistonlar sağlam, gömlekler aşınmamış, eksantirik ve krank millerinde deforme yok. Ses nerden geliyor olabilir sizce?

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Silindirler ölçüldümü.Rektifiye işleminde bi hata olmuş olabilir.Yada toplama esnasında sıkılmayan kollar vsvs.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Toplandı mı motor? Sesi hassas mikrofonla (mekanik temas yaparak) kaydedip sonra bilgisayarda yavaşlatıp incelemek mümkün olabiliyor. Tam örnek çalışma olurdu.

Şu bir yöntem başlangıç ama bu sistemi gerçekten kullanan yazılı mevcut. Şu an bulamadım. İç sesleri yavaşlatıp neyin neye vurduğunu neyin ne zaman olduğunu motorun içindeki yapıyı da gözönünde bulundurarak çözebiliyorsunuz.

http://home.netcom.com/~bsundahl/knock/sound/KnockSounds.htm#FuelOn

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Toplandı mı motor? Sesi hassas mikrofonla (mekanik temas yaparak) kaydedip sonra bilgisayarda yavaşlatıp incelemek mümkün olabiliyor. Tam örnek çalışma olurdu.

Hiç yapana rastlamadım biliyormusunuz hocam :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hocam onun olabilmesi için sağlam ve iyi kondisyonda motorun ses kaydı gerekiyor ama ?

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Kim yapıyor bu kayıdı servet abi daha öncede forumda bahsi geçmişti ama?Nasıl birşey olduğunuda bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kim yapıyor bu kayıdı servet abi daha öncede forumda bahsi geçmişti ama?Nasıl birşey olduğunuda bilmiyorum.

Ses geçirmeyen izole edilmiş oda'da araç çalıştırılıp belirli noktalara mikrofon yaklaştırılıyor. Mikrofon bildiğimiz mikrofondan daha hassas, kayıt cihazıda öyle. Hasar olabilecek yerin sesi ile orjinal ses karşılaştırılıyor. Problem tespit ediliyor. Kabacası bu şekilde..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Ohoo.. neler varmış neler..

http://ieeexplore.ieee.org/xpl/login.jsp?tp=&arnumber=5702026&url=http%3A%2F%2Fieeexplore.ieee.org%2Fxpls%2Fabs_all.jsp%3Farnumber%3D5702026

hep gavur da değil. Erciyes Üniversitesi de birşeyler yapmış:

http://jvc.sagepub.com/content/15/1/133.short

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Motor toplanmadı hala ölçümler devam ediyor.gömlekler de ölçüldü.ama bir şey bulamadılar yinede 1 takım piston alıp takıp deneyelim dediler ama her motor açıldığında 750 tl masraf ya olmaz ise ne yapacağız?Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Motor toplanmadı hala ölçümler devam ediyor.gömlekler de ölçüldü.ama bir şey bulamadılar yinede 1 takım piston alıp takıp deneyelim dediler ama her motor açıldığında 750 tl masraf ya olmaz ise ne yapacağız?Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Size ne masraftan? Toplandıktan sonra siz bir daha niye masraf yapıyorsunuz???

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Şu bir yöntem başlangıç ama bu sistemi gerçekten kullanan yazılı mevcut. Şu an bulamadım. İç sesleri yavaşlatıp neyin neye vurduğunu neyin ne zaman olduğunu motorun içindeki yapıyı da gözönünde bulundurarak çözebiliyorsunuz.

http://home.netcom.c...unds.htm#FuelOn

Bandırmada bunu yapabilecek bir yer olduğunu düşünmüyorum.Ama önerinizi ustama ileteceğim.

Size ne masraftan? Toplandıktan sonra siz bir daha niye masraf yapıyorsunuz???

İlk motor toplandığında usta suçu rektyefiyeciye ,rektefiyeci malzemeciye, malzemeci ustaya,buldu masrafta bana kaçtı yine aynısı olacak.Ne yapacam bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bandırmada bunu yapabilecek bir yer olduğunu düşünmüyorum.Ama önerinizi ustama ileteceğim.

İlk motor toplandığında usta suçu rektyefiyeciye ,rektefiyeci malzemeciye, malzemeci ustaya,buldu masrafta bana kaçtı yine aynısı olacak.Ne yapacam bilmiyorum.

Siz bunları ayrı ayrı mı toplattınız yoksa hepsini ustanız mı yaptı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sanayide pinpon fantazisi herkes birine yolluyor suç için.

işlemlerde ve parça alımında her adımda siz mi gittiniz parçacı reflektiyeci vs. yoksa bi ustaya gidip aracı teslim ettiniz sonrasına karışmadınız mı? her adımı siz yaptıysanız anlarım da ustaya teslim ettiyeseniz esnaf olunsa kendi aralarında anlaşsınlar suçlu kim değil mi :D

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Siz bunları ayrı ayrı mı toplattınız yoksa hepsini ustanız mı yaptı?

motor ustaı ayrı,rektefe ustası ayrı parçacı ayrı.Şimdi sanayideyim hala hiç bir şey bulamadılar.Silindir kapağı parçalanıp kontrol edilecek.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

motor ustaı ayrı,rektefe ustası ayrı parçacı ayrı.Şimdi sanayideyim hala hiç bir şey bulamadılar.Silindir kapağı parçalanıp kontrol edilecek.

Bu tip durumda hepsinin birbirine atması normal tabi :(

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Yağ karteri içindeki filtre değişti mi?

Hayır değişmedi ama gerekli ise değiştirebiliriz.Şİmdi sanayiden geldim subap kapağı komple dağıtıldı toplandı bir problem olmadığı söylendi.Filitre değişmemesi ne gibi bir soruna yol açabilir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yağ basıncını etkiler. Rektifiye neden yapıldı? yani sorun ne idi de kara verildi? parçayı /rektifiyeciyi / motoru dağıtacak ustayı ayrı ayrı siz mi buldunuz?

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

yağ basıncını etkiler. Rektifiye neden yapıldı? yani sorun ne idi de kara verildi? parçayı /rektifiyeciyi / motoru dağıtacak ustayı ayrı ayrı siz mi buldunuz?

Aşırı hararetten dolayı 2 numaralı pistonda ovalleşme ve gömlekte aşınma vardı.Motor ustası tavsiyesi ile rektefiyeci bulundu malzemeler Bandırmadaki bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz. parçası satan yerden alındı.Yağ basıncı tak tak sesi yapabilirmi?Motor ısınınca ses azalıyordu.İlk motor toplandığında etek vurması olabilişr demişlerdi ama ses ondan çıkmadı

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Aracım bu gün sanayiden çıktı.Motordaki ses yok olmuş ama nasıl düzeldiğini bilmiyorum rektefe ustası ben bir şey yapmadım diyor motor ustası sadece topladım diyor.Bilmiyorum ne oldu.Motor toplandıktan sonra araç stop etmeye başladı o problemide rolanti valfini değiştirerek çözdük.Artık sessiz ve sıkıntısız bir aracım var.çok mutluyum çoook.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

İlk mesajımdada söylemiştim,bence usta söylemekten çekindi sıkmadığı birşeyler olmuştur.Geçmiş olsun tekrardan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Ali Baş

geçmiş olsun hocam gerçekten zor bir durumla karşılaşmıssınız. işlem halledildiyse inş bundan sonra kazasız belasız sıkıntısız günlerde aracınızı kullanmanız dileği ile....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...