İçeriğe Yönlendir

Zenon Far Önerileriniz

Şakir Koplay

Recommended Posts

Şakir Koplay

zenon far takmak istiyorum görüş önerilerinize ihtiyacım var iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

+ Far yıkama da şart.

Ve bunlar TÜV gözardı edildiğindeki sağlık şartları.

far yıkamaya bakılıyor mu muayenede daha önce far yıkamasız el yapımı mercekli far ile geçtim ama malum her gün kural çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

araba ilk çalıştığında far ayarı yapıyor içeriden ayrı far yükseklik ayarıda var bunlar neyin kafasını yaşıyor ama problem yok canları sağ olsun bir günlük Ayhan Şentürk'ün farlarını kapatıcaz :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

Benim aklımda, sonar yadan junyan drl far + philips diamond vision ampul var.

FORD-FOCUS-2009-YENI-KASA-LEDLI-DRL-ON-FAR__46378234_0.jpg

bunlarla paranı batırma bence hiç yap yine kendi ellerinle bitane bi-xenon muayeneden muayeneye değiştir taktik bu artık :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

far zaten h7 mercek. aydınlatma performansı istiyorsanız 4300k yada 3000k ( golden yellow favorim) kit takın. öncesinde halojen ampuller ile far ayarına sokarsanız iyi olur.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Şakir bey bende bi xenon taraftarıyım... Maliyeti biraz yüksek ama zevki kesinlikle başka... :) Muanyneye giderkende takın sarı ampüllerinizi gidin sıkıntı olmaz... :) Hella h7 merceğinizi hella bi xenon mercekle değiştirin kesme biçme yok anında geri dönüş olabiliyor... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Xenon orjinal değil ise ağır kusur.

Xenon orjinal varsa, Far yıkama bozuksa hafif kusur..

Xenon orjinal varsa, otomatik eğim çalışmıyorsa ağır kusur.

Hepsi var ve hepsi de düzgün çalışıyor ancak makina mühendisi onaylı değil ise ağır kusur.. Yani, lpg gibi ruhsata işleme prosüdürüne tabi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsrafil Önal2

Ben xenon illetini sonradan taktıdrım. Phillips aldım. Piyasadaki en iyilerinden biri olarak bilinir. Farlarım da mercekli falan filan... Yine de hiç biri orinal kadar verimli ve kullanışlı olmuyor. Kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir değişiklik. Özellikle uzun yolda, Xenon motoru yanan arkadaşım, sabahı beklemek zorunda kaldığından beri tamamen sildim aklımdan. Bazen , özellikle xenon konusundaki yasal uyarlamara uymakta fayda oluyor :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Xenon motoru derken? H4-3 xenon danmı bahsediyorsun, yok sa bi-xenon da motor yok, elektro mıknatıs var ve yanması çok çok zordur.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Allah Allah, balast a motor mu deniyormuş, ayrıca yansada 2 dakkada traşlanmış H7 halojeni takar yola devam ederim, dert değil :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
:) gidince soracağım, motorsa parçalarını anlatsınlar bakalım.
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hasan Fırat

Allah Allah, balast a motor mu deniyormuş, ayrıca yansada 2 dakkada traşlanmış H7 halojeni takar yola devam ederim, dert değil :)

Sürekli yanınız da mı taşıyacaksınız ? =)

Yorum bağlantısı
Emre Köksal
(düzenlendi)

valla xenon a cok para vemeye gerek yok...

z-tec diye bi marka var 99 lira xenonları...al tak onlar da 2 yıl garantili philipsler de :)

1 philips parasına 3 tane bundan alırsın....ben 1.5 yıldır kullanıyorum 2 kere balast=beyin=motor değiştirdim garantiden :)

düzeltme : kısalarda ve sislerde xenon var....bi kısalardaki balasttan biri 1 de sislerdeki balastlardan biri sıkıntı cıkardı :)

tarihinde Emre K&#246ksal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sürekli yanınız da mı taşıyacaksınız ? =)

Ne olduki, 2 adet ampül, takması 5 dakika, oda xenonda bir arıza olursa diye, bendeki ampülde balastta zaten kaliteli, arıza olma ihtimali sıfır gibi, ömrü sıfır bmw de ne kadarsa o kadar, çünki onun malzemelerini kullandık :)

valla xenon a cok para vemeye gerek yok...

z-tec diye bi marka var 99 lira xenonları...al tak onlar da 2 yıl garantili philipsler de :)

1 philips parasına 3 tane bundan alırsın....ben 1.5 yıldır kullanıyorum 2 kere balast=beyin=motor değiştirdim garantiden :)

düzeltme : kısalarda ve sislerde xenon var....bi kısalardaki balasttan biri 1 de sislerdeki balastlardan biri sıkıntı cıkardı :)

Çıkma filips ampül ve kalite balast, 1 senedir arıza yok, alacaksanız mutlaka marka alın, markada, filips-koito-bosch gibi balast ve ampül, zetec mtec el feneri kalitesinde, saydığım markaların çıkmaları hışır seviyede bile olsa bu mtec e falan 10 basar, o kadar söyliyim, xenon demek para harcamak demek, yoksa uğraş demektir.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Ne olduki, 2 adet ampül, takması 5 dakika, oda xenonda bir arıza olursa diye, bendeki ampülde balastta zaten kaliteli, arıza olma ihtimali sıfır gibi, ömrü sıfır bmw de ne kadarsa o kadar, çünki onun malzemelerini kullandık :)

Çıkma filips ampül ve kalite balast, 1 senedir arıza yok, alacaksanız mutlaka marka alın, markada, filips-koito-bosch gibi balast ve ampül, zetec mtec el feneri kalitesinde, saydığım markaların çıkmaları hışır seviyede bile olsa bu mtec e falan 10 basar, o kadar söyliyim, xenon demek para harcamak demek, yoksa uğraş demektir.

valla ben aksini düşünüyorum...

çıplak alırsanız ztech in balastı 45 tl. ben garantiden 2 balats değiştirdim eğer garantili olmasa yine sorun olurdu...

arızlarımı da söyleyeyim...bi tanesi kutu acıldığında titreme yaptığı için sorunlu çıktı...bi diğeri kaza sırasında xenon ampulunun yuvada patlamasından sonra arıza verdi...normal kullanımla onlar da hayli sağlam ve philipsle aynı ışığı veriyorlar...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Işık aynı, dayanma süresi markanın yarısı kadar, gerisi zaten değil maalesef, ben arıza yüzdesi olarak bakıyorum olaya, 350 tl ye gen5 balast ve philips ampül seti (çıkma) alabilirsiniz, yıllarca banamısın demez, daha ucuza gen3 falanda alınır, o da süperdir, marka kulanılsaydı dediğiniz arızalar olmazdı, gece uzun yolda arıza oldu ne yapacaksın, yedekte 45 tl. lik balast var, etti 90 kaat, garantiden 2 kez değişim, bendeki komple çıkma tık yok, çıkma marka balast ne kadar, ben tercih etmezdim açıkcası, tabii tercih sizin.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

elektronik şans işi derler ya o misal...

arızanın biri kutu acıldığında (belki düşürdüler)

diğeri de kazadan sonra...

ayrıca 350 liraya 3,5 set alınabilir...

6 sene garanti yapar...

2 yılını doldurguğu gibi yenisi alınabilir ki 3-4 yılda araba değiştiğimi düşünsem her araçtaki xenon ampul kodu farklı...her seferinde ampul değiş bilmem ne değiş kes biç...

ampulerle set yenilenmiş olur ayrıca teknoloji değişip yeni modeli çıkarsa o alınabilir.

normalde ucuzcu değilim ama arkadaşımın ısrarlı tavsiyesi ile ürünü aldım fazlasıyla memnunum..

dediğiniz çok doğru tercih meselesi...

misal armster kolçak aldım şu an 150 lira ama arkadaşım ne gerek var 30 liralık kolçaklarda var onlardan tak dedi...ama kolçağı sürekli gözüm görecek elim kullanacak...

firmalara sen şans verme ben şans vermiyim...öyle olursa philips xenon kitini 1000 liraya bile satar...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sende haklısın, xenon photon kit falan diyorlar, alayı tırt bunların, neyse tercih senin, 350 ye tek set alırım 5-10 sene hiç uğaşmam, selektörde banamısın demem, gen5 üstü teknoloji yok, xenon dahada gelişemez zaten, bundan sonrası led yada lazer far olacak, artık onlara bakarız :)

Armster kolçak kalite, gen5 nasılsa ondada en güzelini almak herzaman iyidir, derlerya, ucuz etin yahnisi.... yada uyduruk alacak kadar zengin değilim, benim düşüncemde bu yönde :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...