Guest Turgut Şahin 7 Temmuz 2012 Paylaş 7 Temmuz 2012 ARKADAŞLAR LPG YEDEK PARÇA DEĞİŞİRKEN DİKKATLİ OLUN selam arkadaşlar benim 2008 model ford mondeo titanyum 1.6 aracım var alalı 2 ay oldu araçta teklemeler başladı. ismini vermek istemediğim atiker lpg servisine gittim lpg enjektör takımı ve gaz filitresini değişmem gerektiğni söylediler fiyat olarak 2 parçaya 300 tl hesap çıkardılar param olmadığı için daha sonra gelirim dedim o günün akşamı evde nette takılırken fiyat araştırması yaparken www.lpgyedekparca.com diye bir site buldum atiker enjektör takımı 120 tl gaz filtresi 10 tl sipariş verdim 2 gün içinde elime ulaştı aynı servise gittim ustacım benim hatayda lpg işi yapan yiğenim var parçaları yollasa takmak için ne kadar el emeği vermem gerekir dedim 20 tl istedi bende tekrar 2 gün sonra gittim ve 15 tl ye taktırdım aradaki farkı görün bence fiyat araştırması yapın lpgciler 3 katı fiyata satıyo karım 165 tl sizin için www.lpgyedekparca.com sitesinden bir kaç fiyat aldım faydam olduysa ne mutlu. ATİKER YEDEK PARÇA FİYATLARI atiker enjektör:120 tl atiker map sensörü:60 tl atiker sıralı otogaz beyni:80 tl atiker ısı sensörü:40 tl atiker sıralı regülatör fiyatı:80 tl atiker sıralı ayar kablosu:50 tl atiker ecu fiyatı:350 tl atiker karbüretörlü beyin:50 tl atiker karbüretörlü düğme fiyatı:20 tl atiker enjeksiyonlu düğme fiyatı:25 tl atiker sıralı düğme fiyatı:50 tl atiker gaz kesici fiyatı:20 tl atiker benzin kesici:15 tl BRC YEDEK PARÇA FİYATLARI brc karbüretörlü beyin fiyatı:180 tl brc karbüretörlü düğme fiyatı:80 tl brc enjeksiyonlu düğme fiyatı:100 tl brc map sensörü fiyatı:200 tl brc enjektör takımı fiyatı:650 tl brc sıralı sistem ayar kablosu.100 tl brc ecu fiyatı:700 tl brc ısı sensör fiyatı:150 tl brc gaz kesici fiyatı:40 tl brc benzin kesici fiyatı::30 tl MİMGAZ YEDEK PARÇA FİYATLARI mimgas karbüretörlü beyin fiyatı:65 tl mimgas sıralı regülatör fiyatı:80 tl mimgas karburetörlü düğme fiyatı:20 tl mimgas enjeksiyonlu düğme fiyatı:25 tl mimgas sıralı lpg düğmesi fiyatı:50 tl mimgas sıralı ecu fiyatı:300 tl mimgas sıralı ısı sensör fiyatı:30 tl mimgas sıralı map sensör fiyatı:50 tl mimgas sıralı ayar kablosu fiyatı:60 tl mimgas gaz kesici fiyatı:25 tl mimgas benzin valfi fiyatı:15 tl Yorum bağlantısı
Eray Eski 7 Temmuz 2012 Paylaş 7 Temmuz 2012 evet haklısınız. malesef el mahkum Lpg ustalarının insafına kalıyoruz. ben durumu bildiğim için pazarlık yapmaktan başka bişey gelmiyor elimden. peki sorununuz düzeldimi değişim sonrası ? Yorum bağlantısı
Recep Mura 13 Kasım 2012 Paylaş 13 Kasım 2012 evet haklısınız. malesef el mahkum Lpg ustalarının insafına kalıyoruz. ben durumu bildiğim için pazarlık yapmaktan başka bişey gelmiyor elimden. peki sorununuz düzeldimi değişim sonrası ? Enjektör değişimi için benden de 200 TL istediler son olarak 180 TL dediler ayar, takması vb. içinde tabii problemin kaynağı o ise bilseydim belki bende teklif ederdim ancak aracı onlara bıraktım sabah soğukken bakacaklar araca çünkü sadece soğukken ilk çalıştırmadan gaz yemiyor tekleme yapıyor sonra açılıyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 13 Kasım 2012 Paylaş 13 Kasım 2012 Bende komple set var Kendi aracımdan söktürdüm. Tanka varana kadar. Hatta beyin safefast modeli. Ben 400 tl bırakacağım dedim sanayide ustaya bıraktım. Yorum bağlantısı
irfan Türk 14 Kasım 2012 Paylaş 14 Kasım 2012 mehmet hoca iyi akşamlar. marka olarak ne. branşdaşız bu arada Yorum bağlantısı
Gökhun Batur 14 Kasım 2012 Paylaş 14 Kasım 2012 Babamın aracı Fiat Doblo 1.2 actual 2005 model. Üzerinde Tartarini sistem lpg var. Kışın teklemeler soğuk motorda marş almamalar benzeri şikayetlerle Çiğli sanayi sitesine gittik. Zaten birkaç yerde var Tartarini öyle adımbaşı bulunmuyor ne yazık ki... Usta 'biz gaz ayarı yapmıyoruz, filtre değişecek o zaman gaz ayarını ücretsiz yapacağız.' dedi. Nekadar filtre? '250 tl.' Kalsın dedik kapat gidelim biz.... Birgün şans eseri Menemen tarafına giderken benzin istasyonunda gördük 'Tartarini Gaz Ayarı Ücretsiz' diye. Adam makineyi bağladı sistemi yükledi, el emeği birkaç kuruş verip çıktık şimdi maşallahı var. Tamam deyip yaptırmaya kalksak 250 tl verecektik. 'Nasılsa İzmirde birkaç yerde var birgün mecbur gelecekler' mantığı işte. Halbuki insan gibi tutacağı fiyatı söyle ki millet kuyruğa girsin dükkanın önünde. Ama yok; az insan geliyor ne tutturursak mantığı işte... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 mehmet hoca iyi akşamlar. marka olarak ne. branşdaşız bu arada Atiker safefast Yorum bağlantısı
Recep Mura 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 Babamın aracı Fiat Doblo 1.2 actual 2005 model. Üzerinde Tartarini sistem lpg var. Kışın teklemeler soğuk motorda marş almamalar benzeri şikayetlerle Çiğli sanayi sitesine gittik. Zaten birkaç yerde var Tartarini öyle adımbaşı bulunmuyor ne yazık ki... Usta 'biz gaz ayarı yapmıyoruz, filtre değişecek o zaman gaz ayarını ücretsiz yapacağız.' dedi. Nekadar filtre? '250 tl.' Kalsın dedik kapat gidelim biz.... Birgün şans eseri Menemen tarafına giderken benzin istasyonunda gördük 'Tartarini Gaz Ayarı Ücretsiz' diye. Adam makineyi bağladı sistemi yükledi, el emeği birkaç kuruş verip çıktık şimdi maşallahı var. Tamam deyip yaptırmaya kalksak 250 tl verecektik. 'Nasılsa İzmirde birkaç yerde var birgün mecbur gelecekler' mantığı işte. Halbuki insan gibi tutacağı fiyatı söyle ki millet kuyruğa girsin dükkanın önünde. Ama yok; az insan geliyor ne tutturursak mantığı işte... Hocam bir filtre 250 TL nasıl olur .ok ilginç Atikerin ki de aslında çok çok ucuz nette 7.5-10 Tl arası değişiyor gibi görünüyor ama lpg servislerinde yanılmıyorsam en ucuz 30TL bir ayar 20 TL al sana 50 TL ama sizin ki hakkaten çok fazla abartmış... Atiker safefast Hocam benimki de Atiker ama hangi model olduğunu nasıl anlayabilirim bir ara sorduğumda en basit modeli yani Atiker Fast dediler diye hatırlıyorum onu da bunlarda güncelleme oluyormuş deyince usta seninki standart bunlarda güncelleme olmaz demişti ama emin olamadım...Netten parça araştıracağım ona göre arayayım... Yorum bağlantısı
Recep Mura 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 Bu arada aracı lpg servisine bırakmıştım sabah soğukken bakıp anlamaları için, bakmışlar Regülatörde de sorun varmış %50 performansla çalışıyor dediler oda değişmeliymiş tabi onunla birlikte gaz filtre ekipmanları da derken masraf 400'ü aştı ama son 400 olur dediler bende kalsın dedim zaten yeni sistem taktırsam 900 TL ancak olur hatta tank vb. değiştirmesem 700 TL ye hallolacak bu yüzden mantıklı gelmedi...Zaten sorun yalnızca soğukta ve 1-2 km oluyor sonra normalleşiyor bana usta ben olsam böyle kullanırdım sorun olduğunda benzinde kullan motor ısınınca lpgye geç böyle gittiği yere kadar kullan dedi...Çok şükür bu sabah sıkıntı olmadı ama benim kafama takıldı ben nette ve çevremde araştıracağım güvenilir çıkma veya nette güvenebileceğim bir siteden uygun fiyata alabilirsem yine de değiştirteceğim...Ancak parçaları alırken dikkat etmem lazım sanırım... Bana Atiker Enjektör (Valtek olsun dediler), SGİ Regülatör, Gaz filtresinin takıldığı aparatlar ve Gaz sensörü bunlar birlikte değişiyormuş acaba bunlar ATiker için standart mıdır yoksa modele göre farklı çeşitleri var mıdır? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 Hocam bir filtre 250 TL nasıl olur .ok ilginç Atikerin ki de aslında çok çok ucuz nette 7.5-10 Tl arası değişiyor gibi görünüyor ama lpg servislerinde yanılmıyorsam en ucuz 30TL bir ayar 20 TL al sana 50 TL ama sizin ki hakkaten çok fazla abartmış... Hocam benimki de Atiker ama hangi model olduğunu nasıl anlayabilirim bir ara sorduğumda en basit modeli yani Atiker Fast dediler diye hatırlıyorum onu da bunlarda güncelleme oluyormuş deyince usta seninki standart bunlarda güncelleme olmaz demişti ama emin olamadım...Netten parça araştıracağım ona göre arayayım... Bendeki enjektörleri bilmiyorum. Ancak bendeki beyin safefast modeli. Yani kendini resetlemeyen modeli. Bende tüm tesisat duruyor. Depoya kadar hepsi duruyor. Sanayide bir ustaya bıraktım. Sattım satacam diyor ama 4 aydır ses yok. Yorum bağlantısı
Recep Mura 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 Bendeki enjektörleri bilmiyorum. Ancak bendeki beyin safefast modeli. Yani kendini resetlemeyen modeli. Bende tüm tesisat duruyor. Depoya kadar hepsi duruyor. Sanayide bir ustaya bıraktım. Sattım satacam diyor ama 4 aydır ses yok. Biraz araştırma yaptım sanırım Atiker'in resmi sitesinde yer aldığına göre sıralı sistemde 2 çeşit varmış Atiker Fast ve Atiker Safefast bendeki muhtemelen Atiker fast bu yüzden sizin parçalar benim sisteme uymaz sanırım... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 Hocam uymamasi diye birşey olmaz. Enjektör ve beyin birlikte gayet sağlıklı çalışır. Çünkü sıralı sistem. Yorum bağlantısı
Recep Mura 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 (düzenlendi) Hocam uymamasi diye birşey olmaz. Enjektör ve beyin birlikte gayet sağlıklı çalışır. Çünkü sıralı sistem. Ancak beyin Atiker fast benimki, farklı olmuyor mu yani o zaman Atiker Fast ile Atiker Safefast arasında ne fark var? Yani parçalar her iki sistemde de aynı mı yani standart mı? 15 Kasım 2012 tarihinde Recep Mura tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts