Murat Kaymaz 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 Arkadaşlar merhaba 2 gün önce ankaradan izmire gelirken uşakta gece araç elektrik kesti. İlk tepki ABS ışığı yandı sonrasında farlar ve gösterge yavaş yavaş söndü sonrasında araba stop etti. marşa bastım çalışmadı. 5 dakika bekledikten sonra marş bastı. 2 dakka civarı çalıştıkan sonra yine aynı sorun yaşandı benzinliğe çektim sabah olmasını bekledikten sonra yola devam edip 300km yol geldim. far-sis-klima-teyp kapalı halde, İzmir 6. sanayide 4 ustaya gösterdim 2si şarj etmiyor, 2 si akü bozuk dedi. Benzer sorunlar yaşayan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Aracım 2000 model Focus I 2.0 Sport Trend 91000 km'de Araçta harici sonradan takma (anfi, xenon, mp3 çalar, vs.) yok. İkamet etmediğim bir ilde çözüm aramaktayım arkadaşlar gerçekten acil çözüme ihtiyacım var. Araç şuan çalışıyor. Fakat aynı durumun yaşanma olasılığı yola çıkmamı engelliyor. Pazartesi günü farklı ustalarda umut arayacağım. Biraz araştırma yaptığımda diyot tablası arızaları benzerlik göstermektedir. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 Anlamadım ben tam olarak, şu an yolda mısınız? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 Başlığınızdan ötürü olay şuan olmuş gibi algılanıyor. Forumun kuralları gereği böyle başlık açmak yasak. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 Dinamo mu akü mü çok kolay anlaşılır, nasıl anlamamışlar? Araç çalışırken voltaj ölçüldüğünde 14.4 gibi değer çıkmalı, gözüktü mü? 14.4 gözüküyorsa şarj ediyor demek. Zaten şarj etmese akü ışığınız yanar? Akünüzü de araç stop halindeyken ölçünüz. 12v veriyor mu? Marş anında kaç v'a düşüyor? 10-11 olması gerekiyor normalde. Yorum bağlantısı
Murat Kaymaz 15 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2012 ilk mesajım olduğundan ötürü özür diliyorum. Başlığı düzelteceğim o halde. Şuan yolda değilim fakat tamir edilirse yola çıkacağım. Arıza hakkında veya İzmirde çözüm bulacak bir usta arıyorum. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 İzmir ustaeller ford özel servisine hemen başka yere gitmeye gerek yok. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/174471-izmir-ustaeller-servis/ Yorum bağlantısı
Murat Kaymaz 15 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2012 Dinamo mu akü mü çok kolay anlaşılır, nasıl anlamamışlar? Araç çalışırken voltaj ölçüldüğünde 14.4 gibi değer çıkmalı, gözüktü mü? 14.4 gözüküyorsa şarj ediyor demek. Zaten şarj etmese akü ışığınız yanar? Akünüzü de araç stop halindeyken ölçünüz. 12v veriyor mu? Marş anında kaç v'a düşüyor? 10-11 olması gerekiyor normalde. 13.8 veriyor çalışırken. Dediğim gibi bir usta şarj etmiyor diğeri ise şarj iyi diyor. bu veriler dikkate alındığında ya bazen şarj edip bazen şarj etmiyor yada kaçak var Akü 1,5 yıllık 72A mutlu akü Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 Motoru çalıştıralım, aküyü söküp aynı yola çıkalım, benzincide stop etdinceye kadar sorun çıkarmaz. Yorum bağlantısı
Murat Kaymaz 15 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2012 Arıza öncesinde akü şarj ışığı yanmadı. diyot tablası yada kömür arızası şarjı direkt olarak mı keser yoksa bazen şarj edip bazen şarj etmemesine neden olur mu? Söz konusu arızanın ortalama tamir bedeli ne olur sizce? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 Elektrik arızasında bırakın aracı görmeden, 1 hafta görülse de net rakam çıkmayabilir Yorum bağlantısı
Murat Kaymaz 15 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2012 Sökülmeden arıza anlaşılabilir mi? yada söküldüğünde sorun bulunur mu? Hiçbir usta sökme eylemini göstermeden ölçmekle yetindi. Motor 2.0 olduğu için dinamoya ulaşım zorlaşmakta anladığım kadarıyla, yetkili servise gittiğim takdirde sorunu kökten çözme yöntemine giderek dinamoyu değiştiriceğini düşünüyorum. Cevap ve desteklerinizi sürekli takip ediyor olacağım ve çözüldüğünde durumu bildireceğim ki takipçiler benzer bir durum yaşanmadan önleyebilsin Ford ile yolda kalmak gerçekten çok kötüydü. Allah kimseye göstermesin. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 Yetkili servise bence gerek yok. İzmir'de ustaeller'e gösterin, usta eller aracınızı mıncıklasın derim. Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 16 Temmuz 2012 Paylaş 16 Temmuz 2012 Sayın Murat Bey Geçmiş olsun Eminim Çağlar beyin Tavsiye ettiği servis sizin probleminize çözüm olacaktır .Affınıza sığınarak bir şeyi düzeltmek istiyorum Ford ile yolda kalmak çok kötü bir durum dan öte her ne marka araç olursa olsun yolda kalmak kötü bu durum Forda mahsus bir durum söz konusu olmamalı diye düşünüyorum . Umarım en kısa zamanda sorununuza çömüm bulurusunuz syg Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 benzer durum ka da basıma geldi. once ışıklar zayıflıyor sonra göstergede abs yağ ışıkları yanıyor.sorun marş dinamosu konjektörünün bozulmasından kaynaklanıyor bence. ustayla beraber sokup değitirdik şimdi sorunsuz maşallah Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Geçmiş olsun bende geçen hafta benzeri bir durum yaşadım biraz uzun hikaye okuyanlara teşekkür ederim şimdiden Aracın üzerinde 60 Ah Delphi akü var aldığımda 1.5 yıl kadar önce eski sahibi yeni aldığını söylemişti. Geçen hafta Antalya'ya gittim havalarda şansıma 45 dereceleri gördü 2-3 gün klima ve teybin navigasyonu açık gezdim tabi müzikte açıktı arabada 4 tane orjinal boyutta alpine hoparlör ve Roadstar Double din teyp var farlar Gen4 Hella bi-xenon ampülleri philips. 4. gün arkadaşımı beklerken stop ettim dörtlüleri yaktım arabadan indim 15dk kadar bekledim arkadaşım geldi dörtlüleri kapattım marş bastım tıktıktık ses çıkardı ve marş basmadı anahtarı çıkardım taktım yine aynısı ışıklar falan yanıyordu, tavan lambası, far ama marşa voltajı yetmiyordu sanırım sonra itekleyip vurdurarak çalıştırdım arabayı bi 20-25dk rolantide çalıştı biraz şarj etti akü stop edip marşa bastım çalıştı daha sonra klima ve teyp kullanmadım hiç. Ancak akşam yine akü bitti neyse ertesi sabahta yola çıkacaktım Ankara'ya. Akşam bir usta buldum ölçtü etti akü gitmiş ama yolda şarj ederse seni Ankara'ya götürür. Aküler sıkıntılıysa aşırı sıcak ve aşırı soğuğu görünce salar sonra değiştirirsin dedi. Son zamanlarda iç ışıklarda kısılma gibi sorunlar yaşıyordum bir günde akü üzerindeki şarj ışığı siyah yanıyordu sonra yeşile döndü. Ankara'ya klima teyp falan açmadan geldim geldiğimde ışığı yeşildi akü kontak kapalı iken 12V gösteriyordu çalışırkende 13.3 daha sonra 72 Ah Mutlu akü aldım taktım şimdi 12.8 volt gösteriyor çalışırkende 13.6 - 13.8 arası geziyor bu değerler normal mi yoksa benim şarjla ilgilide bir sorunum var mı sizce? Şarj anında aracınız 14.4 göstermeli. Yorum bağlantısı
Recommended Posts