İçeriğe Yönlendir

Cd Çalar Ve Direksiyon Kumandası Arızası


Ferhat Büyükada

Recommended Posts

Ferhat Büyükada

Merhaba. 2007 model Fiesta aracımın orijinal CD çaları, ilginç bir arıza yaptı.

Şöyle ki; eğer kontağı çevidikten sonra tüm komutları CD çalar üzerinden yaparsak hiçbir sorun çıkmıyor ancak direksiyon kumandasından herhangi bir tuşa bastığımda artık ne kumanda ne de CD çalar üzerindeki düğmeler çalışmıyor.Örneğin, kumandadan sesi artırmak istersem ses kendiliğinden sonuna kadar açılıyor, sesi kısmak istediğimde de kendiliğinden 0'a kadar iniyor ve öylece kalıyor ve artık hiçbir tuş çalışmıyor. Kontağı kapatmadan CD çaları kapatıp açtığımda tekrar kaldığı yerden devam ediyor ve yine herhangi bir tuşa bastığımda tepki vermiyor.

Çok ilginçtir ki, kontağı kapatıp bir süre sonra (30 dk. gibi) aracı tekrar çalıştırdığımda CD çalar kendiliğinden düzeliyor, ta ki direksiyon kumandasının herhangi bir tuşuna dokunana kadar.

Gördüğünüz gibi, anlatması bile zor ve karışık bir sorun. Sorunun CD çaların kendisinde mi yoksa direksiyon kumandasında mı olduğunu anlayamadım. Böyle bir sorunla daha önce karşılaşmış arkadaşlar yardımlarını esirgemezlerse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teybi tamamen söküp, 10-15 dakika bekleyip geri takın.. Muhtemelen düzelir..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...