İçeriğe Yönlendir

Focus III - Lastik Ebadı

Borga Tansel

Recommended Posts

Borga Tansel

Benim Focus'un lastik ebatları 215/55/16 şeklinde. Geçen kışlık lastik için fiyat aldım 205'lik ile 215'lik arasında tane bazında yaklaşık 150 tl oynuyor. Acaba sizin Focus'lardaki lastik ebadları ne şekilde?

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

16 jant için ebatlar 205/55/16, 15 jant için 195/65/15 bu değerler ford orjinal değerler.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Geçen servise gittiğimde sıfır araçlara baktım benimde dikkatimi çekti lastik ebadları 215di. Gerçektende çok pahalı oluyor. Hepsi 215dir sadece baz donanımlarda farklılık vardır.

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

16 jant için ebatlar 205/55/16, 15 jant için 195/65/15 bu değerler ford orjinal değerler.

Ama değil işte :) Benim araç 215 ;)

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Üstad pardon seninki focus 3 imiş. Ama şoför kapısnın orada kullanabileceğin lastik ebatları yazıyor.Bak istersen

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Üstad pardon seninki focus 3 imiş. Ama şoför kapısnın orada kullanabileceğin lastik ebatları yazıyor.Bak istersen

Estafurullah üstadlığımız yoktur pek. Oraya hiç dikkat etmedim bir bakayım. 205 olursa çok iyi olacak..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

yeni focuslarda 215 taban var. ama 205 takılınca çok dert olmaz. hatta focusta saçma bi yatma eğilimi var mesela 205 55 16 ile bu çok az giderilebilir. ama FIII ün FII den daha yumuşak olmasını bi sebebi lastik ebadı.

hatta kışlık için ben olsam 4 tane 15" sac jant+ 195 65 15 lastik alır takardım. maliyet olarak 215 den yarı yarıya fark edebilir.

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Valla dün akşam kapının ordaki lastik ebadlarına baktım. Orada 205/55/16 gösteriyor. Herhalde 205'lik taksak sıkıntı olmayacak?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

% -1.7 değişim var hiç farketmez bence, yani toplamda 600 TL lik hiç etmez.

Ben 215/55 R17 yerine 225/50 R17 kullanıyorum, iyiki de 225 taban almışım.

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Hiçbir sıkıntı olmaz, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz...

Çok teşekkürler.. :)

% -1.7 değişim var hiç farketmez bence, yani toplamda 600 TL lik hiç etmez.

Ben 215/55 R17 yerine 225/50 R17 kullanıyorum, iyiki de 225 taban almışım.

Valla şu an için o kadar ekstradan fazla verebilecek bir bütçem yok Furkan'cım.. Malum bizim Eskişehir'in kışını bilirsin. Kışın bana idare edecek lastik lazım neticede :)

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

bu lastikler ne marka ki bu kadar oynuyor?

benim 215 65 16 michelin latitude alpin kar lastiklerinin bile tanesi 350 tl ?

Good Year ultra grip 8 kısaltılmışı UG8 :)

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Eroltan Durmuş

Ben de aynı şekilde tereddütteydim ama aracı yeni aldığımdan olsa gerek araçta 215/55/16 olduğu için ne olur ne olmaz hiç bozmayayım dedim aynı ebatlarda Continental Con.Wint.TS 850 sipariş verdim. Tanesi 360 TL malesef....

Yorum bağlantısı
halil erkengel

benim de 215/55/16 var normalde ama eski araçtan kalma 205/60/16 kullanıyorum iki kıştır hiçbirşey olmadı şimdiye kadar....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...