Gökhan Kalyoncu 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Merhabalar 2006 ghia ti-vct aracıma prins silverline lpg takrtırdım.lpgden sistemden ve yakıttan çok memnunum fakat sorunum şu araç lpgde iken benzinde eksiltiyor.montaj yapılan yere sorduğumda bana aslında benzin eksilktmiyor yol bilgisayarı tekerleklere bağlı olduğundan azaltıyormuş gibi gösteriyor halbuki depoda benzin duruyor dedi ama pek tatmin olamadım çünkü benzin ışığı yanıyor.yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Motor belli bir ısıya ulaşana kadar benzinde çalışıyor.Yani benzinin eksiltmesi normal. Yorum bağlantısı
Serhat Böcek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Gaz ile benzini ayıran valf bozuk olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Bilgisayara ve ışığa bakmayın..fiziki bir eksilme var mı kontrol edin.. Benzin az ise ibre düşebilir, ışık yanabilir.. Fiziki kontrol yapın.. Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu 23 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2012 gaz ile benzin aynı anda eksiltse tekleme yapması gerekiyor ama ne gidişte ne çalışmada en ufak bir sıkıntı yok.soğukken ve ilk çalışmada benzinde çalışıyor evet ama bu çok kısa bir süre.bukadar eksiktmesi normal değil Yorum bağlantısı
Misafir 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 merhabalar 2006 ghia ti-vct aracıma prins silverline lpg takrtırdım.lpgden sistemden ve yakıttan cok memnunum fakat sorunum şu arac lpgde iken benzınde eksıltıyor.montaj yapılan yere sordugumda bana aslında benzın eksılktmıyor yol bılgısayarı tekerleklere bağlı oldugundan azalıtormus gıbı gosterıyor halbukı depoda benzın duruyor dedı ama pek tatmin olamadım çünku benzın ışlıgı yanıyor.yardımcı olursanız sevinirim Tamircinin dediği fransız otolarda var. Çeyrek deponun biraz üstünde benzininiz olursa hem ışık yanmaz hem de benzin pompasının devridaim yaptırdığı benzin miktarı artar. gaz ile benzin aynı anda eksiltse tekleme yapması gerekiyor ama ne gidişte ne çalışmada en ufak bir sıkıntı yok.soğukken ve ilk çalışmada benzinde çalışıyor evet ama bu çok kısa bir süre.bukadar eksiktmesi normal değil LPG deyken anahtarı göbeğindeki prins yazısı yanıyor, anlışlıkla LPG diye benzinde biniyor olmayın. Bende ilk başta ne yapacağımı tam blememiştim. Araa ısınırken Prins yazısı flaşör yapıyor LPG ye geçince sabit yanıyor. Düğmeye basıp sondürürseniz benzine geçiyor. Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu 23 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2012 yani benim anlamadığım şu.araç aslında benzin eksiltmiyor mu? fiziki bir kontrol tekrar yaptırcam ama benzinin azalmasıda nizami.kaçak varmış gibi bir eksilme değil.bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 yani benim anlamadığım şu.araç aslında benzin eksiltmiyor mu? fiziki bir kontrol tekrar yaptırcam ama benzinin azalmasıda nizami.kaçak varmış gibi bir eksilme değil.bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı acaba? Fiziki kontrolü kendiniz yapın... Depoyu doldurun.. 100-200 km gezin ve tekrar doldurun, ne kadar benzin eksilmiş bakın.. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Bu benzin eksiltme olayını mk2 de de söylemişlerdi bana voltran taktırdığımda eksiliyordu da. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 yani benim anlamadığım şu.araç aslında benzin eksiltmiyor mu? fiziki bir kontrol tekrar yaptırcam ama benzinin azalmasıda nizami.kaçak varmış gibi bir eksilme değil.bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı acaba? En iyi anlamanın yolu depoyu doldurup. Bir süre sonra tekrar doldurup aradaki farkı görmeniz. Geçen LPG ustası şunu söyledi. İstenirse belli devirden sonra benzin takviyesi yaptırabilirim dedi. Bunun için yazılım müsade ediyor demişti. Böyle bir durum olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Mk2'nin yol bilgisayarı sistemi farklı... Focus1 ve Mk2'de bu sorun yok... Focus2 ve mk3 mondeoda bu sorun var.. Aslında sorun değil, benzin az ise, şamandra düzgün okuyamıyor ve yol bilgisayarı kat edilen kilometre ve enjektör açık kalma süresine göre hesap yapıp, kalan menzili düşürdüğü için yakıt göstergesi düşüp, lamba yanabiliyor.. Yani gerçekte bir benzin tüketimi yok.. Depoda biraz fazla benzin bulundurmak lazım.. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Silindire benzin+lpg aynı anda giriyorsa sapıtır araç. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Silindire benzin+lpg aynı anda giriyorsa sapıtır araç. Benim mk2 sapıktı zaten Dayanamadım sattım Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 bilenlere sorum ? 70 liralık lpg aldık (veya depo ne kadara doluyorsa artık) , ne kadarlık benzin ihtiyacı olur ikinci lpg dolumuna kadar Bunun cevabı olamaz. Tek marşla gitsen 300 gram benzin harcarsın, 10 kere motoru soğutup çalıştırsan 3 litre.. litreler örnek.. Benim mk2 sapıktı zaten Dayanamadım sattım Tırt diyorsun Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 bilenlere sorum ? 70 liralık lpg aldık (veya depo ne kadara doluyorsa artık) , ne kadarlık benzin ihtiyacı olur ikinci lpg dolumuna kadar Hocam çok karışık bir soru ve net bir cevabı olamaz.. Aracı çalıştır, 1 dakikada lpg'ye geçer ve bu sürede en fazla 20-30 gram benzin yakar.. Uzun yoldaysan bir daha benzin harcamaz.. Sürekli şehir içi dur kalk yapıyorsan, marş sayınla orantılı benzin tüketimin artar.. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Bunun cevabı olamaz. Tek marşla gitsen 300 gram benzin harcarsın, 10 kere motoru soğutup çalıştırsan 3 litre.. litreler örnek.. Tırt diyorsun Demem, Diyemem 50k kullandım. lpg sistemi hariç beni bir kere sanayiye götürmedi. 220k da sattım. (tam snayiye götürecekti kaçtım ) Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 aynı anda hem benzin hem lpg enjekte edilse mutlaka arabada bir sorun olduğunu anlarsınız. bence bir sorun yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Mk2'nin yol bilgisayarı sistemi farklı... Focus1 ve Mk2'de bu sorun yok... Focus2 ve mk3 mondeoda bu sorun var.. Aslında sorun değil, benzin az ise, şamandra düzgün okuyamıyor ve yol bilgisayarı kat edilen kilometre ve enjektör açık kalma süresine göre hesap yapıp, kalan menzili düşürdüğü için yakıt göstergesi düşüp, lamba yanabiliyor.. Yani gerçekte bir benzin tüketimi yok.. Depoda biraz fazla benzin bulundurmak lazım.. Abi araçta ışık yandığında 100 tl benzin aldığımda araç yarım deponun üzerine çıkması bundan demekmiş. bilenlere sorum ? 70 liralık lpg aldık (veya depo ne kadara doluyorsa artık) , ne kadarlık benzin ihtiyacı olur ikinci lpg dolumuna kadar Genelde yarım depo benzin bulundurmak aracın benzin pompasına zarar vermez en azından. Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu 23 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2012 biraz önce arabanın gazı bitti benzin ışığıda yanmıştı yaklaşık 70 km gıdılecek mesafe var dıyordu 20 lıralık gaz aldım benzin ışığı söndü ve gidilecek mesafe 123 km oldu şimdi yol bılgısayarı lpg deposunadamı erişebiliyor? valla birşey anlamadım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Hayır.. kontağı kapatıp açtığınız için benzin yeniden ölçüldü ve yeniden hesaplandı.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 aynısı bende de oluyor.f2 araç,benzin çeyrek depo civarındayken,benzin ibresi düşmüyor sabit duruyor ancak ışık yanıyor,kalan mesafe sürekli düşüyor.gerçekte benzinde eksilme yok,araç yol aldıkça benzin harcıyorum zannedip kalan mesafeyi düşüyor hepsi bu.kontak aç kapa yapınca (bazen bir kaç kere),eski haline geliyor. çeyrek deponun üzerinde tutmak gerek. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 24 Temmuz 2012 Paylaş 24 Temmuz 2012 Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler ama ben de dilim döndüğünce bsöyleyeyim. Öncelikle depodaki benzini yarım deponun altında kullanmayın derim çünkü ibre depoyu yarım gösterirken depodaki benzin miktarı yarım değildir. Örnek olarak deponuz tam doldurulup çeyrek depo yaktığında misal 250 km yol yaparken diğer ibre düşüşlerinde daha az km yapacaktır. LPG de kullandığınızda sanki benzindeki menzilde azalıyormuş gibi görünse de ertesi gün kontağı açtığınızda normal olması gerekekn km yi gösterdiğini görürsünüz. benzin tüketimi de arkadaşların dediği gibi kullanım şeklinize göe değişir. Ben geçen hafta iki kontakta 850 km yol yaptım ve hemen hemen hiç benzin yakmadı diyebilirim Şehir içindeyseniz ve sık sık kontak açıp kapıyorsanız benzin tüketiminiz artacaktır. Yorum bağlantısı
Serkan üççetin 4 Ağustos 2012 Paylaş 4 Ağustos 2012 ben aciyorum kontağı benzin 200 km gosteriyo tuple durmadan 300 km yaptım ibre aynı yerde ama 25 km ye indi gösterge çok merak ettim acaba 0 olsa ne olacak diye ama gideceğim yere vardım.... korkulacak bişey yok . her araçta aynı şey oluyor. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Ağustos 2012 Paylaş 4 Ağustos 2012 ben aciyorum kontağı benzin 200 km gosteriyo tuple durmadan 300 km yaptım ibre aynı yerde ama 25 km ye indi gösterge çok merak ettim acaba 0 olsa ne olacak diye ama gideceğim yere vardım.... korkulacak bişey yok . her araçta aynı şey oluyor. ben sıfıra kadar düşürdüm,hiçbirşey olmadı normal yol almaya devam ettim.ekranda kalan mesafe 0 yazıyo Yorum bağlantısı
Erman Salar 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Mk2'nin yol bilgisayarı sistemi farklı... Focus1 ve Mk2'de bu sorun yok... Focus2 ve mk3 mondeoda bu sorun var.. Aslında sorun değil, benzin az ise, şamandra düzgün okuyamıyor ve yol bilgisayarı kat edilen kilometre ve enjektör açık kalma süresine göre hesap yapıp, kalan menzili düşürdüğü için yakıt göstergesi düşüp, lamba yanabiliyor.. Yani gerçekte bir benzin tüketimi yok.. Depoda biraz fazla benzin bulundurmak lazım.. mehmet bey; ben de de focus 2 var. Belli sıcaklığa gelmeden benzin tüketmye devam ediyor ama benimkinin de benzin tüketimi fazla gibi geldi. Yazınızdan anladığım kadarıyla ibrede de eksiltme var öyle mi? benim araçta 200 km'lik benzin kaldığı uyarısı 80 nin altına indi sonra tekrardan 100 ün üzerine çıktı ama ibre hep aynı kaldı. azalma yönünde yani. Yorum bağlantısı
Recommended Posts