İçeriğe Yönlendir

Araç Seçimi İçin Yardım Lütfen

Taner Ulusoy

Recommended Posts

H.Yusuf Kantarcılar

kardeş bu 1.4 teki sıkıntının ne olduğunu öğrenelimde ona göre artık yavaş yavaş karar verelim. Geçmişte Audiye evet bindin ama bak geçmişte diyorum. Güzel anılar diyeceğiz, anlatacağız performansını, şahlanışını, asfalta ettiği zulmü... evet artık önümüze bakalım. Mantık Fiesta diyor gibi. Tabi "mantık dışı" da görebilirsin o ayrı.

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

hepinize fikirlerinizden dolayı çok teşekkürler. Evet o paralara çok güzel ve temiz, yüksek segment araçlar düşünülebilir. Ancak benim almak istediğim 0 km bir araç, bu yüzden yukarıdaki araçları sıraladım. Seçenekler arasında segment farkı var biliyorum ama hem madden hem şeklen sıralama bu oldu. Fiestanın rakibi Polo ama o sıralamada tercihim Fiesta, Polo hem küçük duruyor hemde donanım-özellik ekledikçe fiyat uçuyor. O yüzden karşısında Golf var. Audi'den sonra biliyorum zor olacak ama 0 km Audi'ye binme imkanı zaten zor. Yakın arkadaşım forum üyesi H.Yusuf Kantarcılar arkadaşımda 2010 benzinli Fiesta var çok kullandım, aracı biliyorum tercih edecek olursam dizeli geçiyor aklımdan. Golfteki durumda şöyle Golf bir efsane bana göre, Dizel seçince fiyat uçuyor, şıklar arsındaki model alındığında Lpg takılacak birde öyle bir masraf durumu var.

Hocam 1.4 teki sıkıntı na acaba, rica etsem biraz açar mısınız?

Performans açısından bir sıkıntı var.Aslında bende de 1.4 dizel fiesta var.Performansı bana yetiyor agresif kullanmayı sevmediğim için.Sollama yaparken 2 kere düşünmek gerekiyor.Bastığınız zaman çabuk hızlanmıyor.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

1.6 daha seri ama 1.4 te eğer ışıklarda gaza gelme modunda değilseniz şehir içinde kesinlikle üzmüyor...dahası ben ank ist arası 2 ayda bir gidip geliyorum yakıt fazla düşünmeyince 160 altına tüneller hariç pek düşmüyorum :)

kısaca ben kızımı seviyorum :)

Yorum bağlantısı
Taner Yoldaş

Seçtiğiniz araç tiplerine bakarsam benim tavsiyem ise KİA Ceed olacaktır , araştırın - görün - test edin ne demek istediğimi anlarsınız.

Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy

Seçtiğiniz araç tiplerine bakarsam benim tavsiyem ise KİA Ceed olacaktır , araştırın - görün - test edin ne demek istediğimi anlarsınız.

Hocam çok teşekkürler. Ama ortada 40.000 civarı bir paradan söz ediyorsak bu parayı vereceğim marka Kia değil ne yazık ki.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Hocam çok teşekkürler. Ama ortada 40.000 civarı bir paradan söz ediyorsak bu parayı vereceğim marka Kia değil ne yazık ki.

KIA kullanmış biri olarak, yeni Ceed (aslında tüm yeni KIA ları) leri küçümsemeyin derim ;)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

KIA kullanmış biri olarak, yeni Ceed (aslında tüm yeni KIA ları) leri küçümsemeyin derim ;)

Yanlzca Optima'ya 101.000 TL verilmez derim :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Audi bmw vs biraz fazla şişirmiyormuyuz arkadaşlar ? a4 ün rakibi fiesta değil mondeo. eşek yükü para vermekten başka pek az farkları vardır ( eşit donanım seviyesinde ). Bir ingiliz olarak bakarsınız duruma ; 1.6 artık eskimeye yüz tutan kasalı mondeonun ingiltere ki fiyatı ile 1.8 turbo fsı motorlu yeni kasa a4 fiyatı arasındaki fark 5 bin sterlin 12000 tl filan yani... Ya ingilizler ahmak araba motor beygir yeni gördüler yada biz biraz farklı algılıyoruz bazı şeyleri. İyi yediriyorlar saf yerine koyup. Hadi şimdi Türkiye deki fiyat farklarına bakalım .......

A4'ün rakibi focus değil mi ? A6 mondeonun rakibi diye biliyorum ben.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

Keşke ben de yeniden bir 0 km alacak olsam da bu kararsızlığı yaşasam.1.5 sene önce bu kararsızlık bir keyifmiş ama farkına yeni varıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Yoldaş

bu benim şahsi fikrim tabiki bende bundan bir yıl öncesine karşı kia ya karşı önyargılıydım amaşu anki fikrim tamamen farklı, her ne alırsanız alın Allah kazasız belasız binmek nasip etsin. Bu arada şahsi bir deneyimimi paylaşayım , fiesta nın jantlarını ford o kadar adi yapmış ki afyonda bir kıştan sonra jantlar neredeyse yumurta oldu ki palet kullandım ve kış boyu 40 km üzerine çıkmadım, sonrasında bana biraz masraf çıkardı, başka bir arıza daha yaşadım ki hala çözümünü bulmuş değil FORD, bu sıkıntıyla ilgili de size aşağıdaki linkleri göndereyim ki fikir sahibi olabilin.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226105-tuketici-hakki-acil-yorumarinizi-bekliyorum/page__fromsearch__1

açıkça söylemek gerekirse şahsi fikrim olarak tavsiye etmiyorum ford u , yakıt olarak çok çok memnunum ancak ford un ilgisizliği beni çıldırttı.)
Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy

Arkadaşlar kafayı yemek an meselesi, Hem Ramazan'ın verdiği binbir türlü durum, hem de kafa karışıklığı. Bugün sabahtan bir arkadaşım uğradı, türlü türlü değişik öneriler saydı durdu. Buyrun bende tekrar size danışmak istiyorum.

citroen.jpg

astra.jpg

jetta.jpg

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

oo yeni modeller, yeni fiyatlar. şöyle uzaktan bir baktım ve Jetta :wub: diyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

punto dedim mi :D

fiat punto ya da bakın. golf konfi. den anladığım donanım istiyorsunuz. punto fiestadan daha dolu ayrıca dizel. seattan daha ucuz ve daha güncel.

demişim :D

Yorum bağlantısı
Necati Dur

Kesinlikle Golf derim.

Eski aracım Fiesta'ydı. Satıp Sıfır Polo aldım. 1.2 Trendline olanından. Performans olarak kuşkularım vardı ama gereksizmiş. Fiesta'yla olan yakıt ortalamamın aynını yapıyorum. 250 kuruşu hiç geçmedi. 200-250 kuruş yakıyor. Uzun yolda henüz deneme fırsatım olmadı. Fiesta'dan inip polo'ya bindiğimdeki ilk izlenimim bir üst segmente çıkmış gibi oldum. Heleki bu Golf. Gerçi Golf de kasa değiştirecekmiş haberiniz olsun. Tercihim Das Auto olur tartişmasız...

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Hocam birde nissan note 1.5 dci motorlu modele bakabilirsin.Arabada tavan yüksekliği çok iyi diz mesafesi ve genişliği süper arka koltuklar ayarlanabilir modda istersen bagaj hacminden çalabilyorsun üstelik fiestadan bile ucuz.Teyzemlerde var kullandım çok güzel araba sessiz yakıtıda üzmez bir değerlendirin derim.

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

Yukarıdaki 3 modelden seçimim kesinlikle yeni astra olurdu. Seçme sebeblerim 1. dizel 2. sportif görünüm

Yorum bağlantısı
Cüneyt Işıkkent

şu durumda golf en mantıklı karar eğer donanım takıntınız yok ise

Yorum bağlantısı

Jetta'dan ötesi yalan olur bu durumda, hatta 1.2 donanımlı alınır hem düşük vergi hem iyi performans düşük tüketim tadından yenmez. Astra'yı seçip hayal kırıklığı yaşamayın performansı gerçekten vasat ötesi bir araç.

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

Jetta 1.2 TSi motorlu tüplenemiyor.Her ne kadar az yakıyor dense de şehir içinde su gibi içer.Şehir dışında hız sınırları dışına çıkılmazsa az yaktığı doğru.(Kullanan bir arkadaş diyordu.)

TSİ motorlar için uyumlu tüp çıkacak deniyordu.Çıktı mı acaba?

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

Tüplenemeyen motor FSI değil miydi? Kardeş ya sende ben gibi 15.000 liradan başlayıp 33.000 e gitmiştim. hatırlatırım. Şimdi buradan yola çıkarsak (içler dışlar çarpımı, pi 3,14 olsa) senden de dizel bir Jetta :wub: bekliyorum. 30 u veren 70 i de verir. :D

Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy

Bundan önceki tüm sıralamaların yanlış olduğunu anladım evet. Jetta yı bende isterim, ama o kadar para veremem. Benzinli bir araç alıp alır almaz tüp attırmak ta neredeyse dizel parasına yaklaşıyor. Bu nedenle dizel benim için en uygunu. Polo'ya baktım 1.6 dizel seçeneğini comfortline donanımı ile veriyorlar ve donanım Fiesta'nın X paketi ile kıyaslandığında boş ötesi, Opsiyon üstüne opsiyon eklemek gerekiyor X pakete yaklaştırabilmek için o zamanda fiyatı uçuyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...