Misafir 28 Temmuz 2012 Paylaş 28 Temmuz 2012 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar. Henüz 3 haftalık 2012 fiestam var. Direksiyonla ilgili bazı sorunlar yaşıyorum. Sorunları aşağıda listeledim. 1- Kilit taşı döşenmiş yollarda ön taraftan fazla ses gelmeye başladı.(2 kez ön takım kontrolü yaptırdım sıkıntı yok dediler) 2- Park halinde iken direksiyonu sağa ve sola salladığımda takur tukur sesler gelmeye başladı. 3- Dalgalı asfaltlarda (e5 de ağır vasıtaların geçtiği yollarda oluşan dalgalanmalar gibi) araç sağa sola kaçacakmış gibi oluyor. 4- Bozuk yollarda teker çukurlara düştüğünde direksiyon dönüyor ve direksiyonda sanki iki metal birbirine vuruyormuş gibi ses hissediyorum. 5- Yine dalgalı asfaltlarda yüksek hızda (130-140) giderken direksiyon düz olmasına rağmen yolun meğiline göre araç sağa ve sola oynuyor. Yine o iki metal biririne vuruyormuş gibi hissediyorum. 6- Hafis rüzgarlı havalarda rüzgar sağdan vuruyorsa araç sola gitmeye çalışıyor. (Rüzgarın geldiği yöne doğru direksiyonu çevirerek gidiyorum. Rüzgar bir an kesildiğinde, direksiyon sağa dönük olduğu için araç sağa gidiyor yani sürekli direksiyonla dans ediyorum.) Serviste ön takım kontrolü yaptırdım bir sıkıntı yok dediler. Bilgisayarlı Rot ayarı yapan bir arkadaşım var oda ön takımda bir sıkıntı olmadığını söyledi. 2 madde de yazdığım direksiyondaki sesin ise direksiyon kutusundan geldiğini söyledi. Sizce bu sorunlar direksiyon kutusundan olabilir mi ? 28 Temmuz 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi asvalt=asfalt,bi=bir Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 28 Temmuz 2012 Paylaş 28 Temmuz 2012 Direksiyon kutusu olabilir 20binde garantiden değiştirmiştim bende hatta orda direksiyon kutusu değiştiren 500kmde bir focus 3 vardı. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2012 Paylaş 28 Temmuz 2012 (düzenlendi) sende de mi aynı sorunlar vardı? Direksiyon kutusu değiştiğinde sorunlar ortadan kalktı mı? 28 Temmuz 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yazı font ve ölçüsünü değiştirmeyiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Temmuz 2012 Paylaş 29 Temmuz 2012 Direksiyon kutusu arızası ses yapar fakat aracın saga, sola salinmasina yol acmaz. Küçük araçlar Yanal rüzgarlardan daha fazla etkilenirler. Eğer direksiyon sistemi başarılı ise bu olumsuzluğu sürücüsüne çok hissettirmezler. Fiesta'nin da direksiyonunu ben çok başarılı buluyorum. 2 ay önce tüm Türkiye'yi etkileyen fırtınada Aksaray'dan Ankara'ya dondüm. O şiddette rüzgara rağmen yolda direksiyonu ile gayet Guven verdi. Üstelik hızımızı da pek düşürmedik. Bence önce bir lastik havaları, başlansın ve rot ayarlarını kontrol ettirin. Saga sola dönüşlerde tikirtilar dış akis kafalarından da olur. Aracınız çok yenildiğe Icin akis kafalarında fabrikasına bir sorun yoksa saglamdir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Emre Köksal 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 Merhaba arkadaşlar. Henüz 3 haftalık 2012 fiestam var. Direksiyonla ilgili bazı sorunlar yaşıyorum. Sorunları aşağıda listeledim. 1- Kilit taşı döşenmiş yollarda ön taraftan fazla ses gelmeye başladı.(2 kez ön takım kontrolü yaptırdım sıkıntı yok dediler) 2- Park halinde iken direksiyonu sağa ve sola salladığımda takur tukur sesler gelmeye başladı. 3- Dalgalı asfaltlarda (e5 de ağır vasıtaların geçtiği yollarda oluşan dalgalanmalar gibi) araç sağa sola kaçacakmış gibi oluyor. 4- Bozuk yollarda teker çukurlara düştüğünde direksiyon dönüyor ve direksiyonda sanki iki metal birbirine vuruyormuş gibi ses hissediyorum. 5- Yine dalgalı asfaltlarda yüksek hızda (130-140) giderken direksiyon düz olmasına rağmen yolun meğiline göre araç sağa ve sola oynuyor. Yine o iki metal biririne vuruyormuş gibi hissediyorum. 6- Hafis rüzgarlı havalarda rüzgar sağdan vuruyorsa araç sola gitmeye çalışıyor. (Rüzgarın geldiği yöne doğru direksiyonu çevirerek gidiyorum. Rüzgar bir an kesildiğinde, direksiyon sağa dönük olduğu için araç sağa gidiyor yani sürekli direksiyonla dans ediyorum.) Serviste ön takım kontrolü yaptırdım bir sıkıntı yok dediler. Bilgisayarlı Rot ayarı yapan bir arkadaşım var oda ön takımda bir sıkıntı olmadığını söyledi. 2 madde de yazdığım direksiyondaki sesin ise direksiyon kutusundan geldiğini söyledi. Sizce bu sorunlar direksiyon kutusundan olabilir mi ? 1--malesef bu sorun oluşuyor...farklı yerlerden farklı sesler geliyor. 2--bahsedilen sorunun kronik olduğu aşikar...servisler her gidene normal diyor. 3--bozuk yollarda ister istemez oluyor...ve kazalarda direksiyon hakimiyetini kaybetti sözlerinin bazıları bozuk satıhlar yüzünden oluyo. 4--bunu ilk duydum fikrim yok. 5--bozuk yol dediğiniz kamyonların asfalta toparlardığı ortanın bombeli lastik izlerinin derinde kaldığı yerler gibi yollar sanırım...orda da aracın bi tarafa yatması normal.. 6--hafif rüzgarda pek değil ama viyadüklerde rüzgarı yediğinde veya tır otobüs vs nin yanından geçerken o iri aracın yardığı havayı ister istemez hissediyorsunuz ki bu her araçta mevcut (yarış araçları öndekini geçmeden önce en son ana kadar öndeki aracın sürtünmesini kullanıp daha da hızlanırlar)..özellikle bizm kasa hafif ve küçük olduğundan fazlaca etkileniyor (muş gibi geliyor ama alışınca normal geliyo) 7--yakındır geri viteste bazen sıyırma vitesin geçmeme sorunu da oluşabilir korkmayın o da alışmayla alakalı... 1 senenin ardından bahsettiğiniz sorunların aslında sorun olmadığını anlıyorsunuz bende üstteki 6 maddeyi (1. hariç hiç karşılaşmadım) başlarda yadırgıyodum 1 sene acaba dedim servise sordum sonra ise yaklaşık 8 aydır hiçbir sorunum yok... 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 (düzenlendi) 1-2-3 ve 4 nolu sorunlar arızayı gösteriyor, büyük ihtimal kutuda sorun var, ayrıca direksiyon milinin esneme lastiği vardı, pek dikkat etmedim bizdekilerde durum ne ama varsa ve boşluk bırakıladan sıkıldıysa, o da metal sesi yapabilir ve direksiyonda direk hissedersiniz, ayrıca bu 4 soruda kronik arıza değildir, en azından mk6 ve gerisinde yoktu, sizinkilerde de olacağını sanmıyorum, imalatta hata olabilir, özellikle 4. soru hidrolik sorununa işaret, bariz kutuda bir sorun olmalı, 140 la bile çukura düşse bile araba zıplamadığı sürece izinden çıkmıyor, ancak lastik keser o kadar, sizin araçta sorun var demekki. 30 Temmuz 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 Arkadaşlar bugün servise gittim hiç bir sıkıntı kalmadı araçta. Çözümler aşağıdadır. 1- Ön amortisör takozları değişti. sorun çözüldü. 2- Dört tane 0 km. daha fiestaya baktık hepsi aynı. Onun açıklamasıda direksiyondaki yağ boşluğu, yani araç durur vaziyetteyken yağ pompalanmadığı için ses yapıyor araç çok az hareket ettiğinde yağ pompalanıyor ve ses kesiliyor. yani normal bi durummuş. 3- Yine amortisör takozları ile alakalı değişti hiç bir sorun yok. 4- Yine amortisör takozu. Sorun çözüldü. 5- Bu maddedeki sorunla ilgili bir fikrim yok. birşeyi yağladık dediler. sorun çözüldü. 6- Normal bir durummuş. Bu ara rüzgar yok deneyemedim Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 (düzenlendi) Durur vaziyette ses yapması normalmiş ve yürünce yağ pompalar ve düzelir mi dediler? O zaman iş değişti, yeni fiesta larda kronik sorun olabilir, bizde böyle ses falan olmaz çünki, motor çalıştığı sürece yağ sürekli pompalanır, yürümeyle alakası yoktur, dururken ses çıkması ancak kapalı otoparkta direksiyonu çevirirseniz, lastikten çıkan ciyaak sesi olabilir o kadar, bunun dışında çıkacak her ses sorun demektir, size bu şekilde anlattılarsa üzgünüm ama masal anlatmışlar. 30 Temmuz 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 Durur vaziyette ses yapması normalmiş ve yürünce yağ pompalar ve düzelir mi dediler? O zaman iş değişti, yeni fiesta larda kronik sorun olabilir, bizde böyle ses falan olmaz çünki, motor çalıştığı sürece yağ sürekli pompalanır, yürümeyle alakası yoktur, dururken ses çıkması ancak kapalı otoparkta direksiyonu çevirirseniz, lastikten çıkan ciyaak sesi olabilir o kadar, bunun dışında çıkacak her ses sorun demektir, size bu şekilde anlattılarsa üzgünüm ama masal anlatmışlar. Orada teslim bekleyen 4 tane daha 0 fiestayada baktım aynı bendeki gibi sert bir şekilde sağa sola sallayınca çıkan sesin aynısı onlardada vardı o nasıl olacak o zaman Elektrikli direksiyon dururken hafif. hareket halindeyken hidrolik destekli diye öğrendim. Ayrıca birden fazla ford servisine gitti aynı bu şekilde açıklama yaptılar. Daha doğrusu ben anladığım kadarıyla buraya yazıyorum Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 Emre Bey aramıza hoş geldiniz. Forum kurallarımız gereği avatarınızı lütfen sizi tanıyabileceğimiz şekilde yeniden düzenleyiniz. Ben mevcut avatarınızı kaldırdım Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya 8 Ağustos 2012 Paylaş 8 Ağustos 2012 0 Fiestalar da bir süre sonra tam sağ yada tam sola çevirdiğinizde ses gelmesi normalmiş. serviste park sensörü takılırken oradaki mekaniker arkadaşlarla sohbet etmiştim uzun uzun.direksiyon mili gibi parçadan bahsettiler. hiç korkma getir garantiden değiştiririz demişlerdi. çoğunda oluyormuş. 4500 km de bende daha sorun yok. ama ilk aldığımda çukurlarda hiç ses yokken şimdi resmen takur tukur gidiyor araba çukurlarda. Ama kronik arızalarından biriymiş. Mesela buna benzer kronik bir arızada 7 8 bin gibi motor ikaz ışığının yanabileceğini söylemişlerdi. bende bekliyorum yanmasını. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Bir yeni sorunda direksiyon kutusu yakın zamanda değiştirecekler. Yorum bağlantısı
Emre Polat 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Slm arkadaşlar bu bahsettiginiz olay bende yasadim aracim suan 45000 lerde 30000 bakimindan once yapiyordu direksiyonum ozellikle cakill tasli yollarda kendiliginden donuyor bir cok kez servise goturdum yaptik diyerekten verdiler ama yapamadilar hata zamanla cogaldi hatta e5 te serit degistirdi aracim kensiliginden sok oldum arackm en ufak catlak geldiğinde bipe serit degistirir oldu tekrar servise goturdum durumu anlattim rot balans diyip salladilar.. ve sonuc 1 inci vitesle kalkista araba bir den soldaki araca vurdu sok olduk servis verdik hattayi bana attilar mahkemeye verdim sahsuvaroglu servisini bir sürü de zorluk cikardilar bana adamlari anlamiyorum direksiyon bu baska birsey değil öle bilirdikte... rahatliga bak aracjmi mahkemeye verdigimi bildikleri halde zorla yurumyen aracimi cektirtdiler... suan magdurum 4 aydir aracsizim... dkkkat edin mutlaka servis fislerine bakin hatayi ne olarak kaydediyorlar... sonucu daha sonra bildirim... Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Sanırım o kamyonların oluşturduğu oluklarda bende fazla zorlanıyorum ve de bende ön taraftan gelen aşırı takırtıdan şikayetçiyim. İlk 500-600 km sorun yoktu sonra ön tekerlere herhalde amortisör koymayı unuttu Ford diye umursamadım ayrıca son birkaç gündür şöför tarafı camı tam açık ve tam kapalıyken hariç çıtır çıtır ses yapıyor sizce bu neden? Yorum bağlantısı
Emre Aktas 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 (düzenlendi) geri viteste sıyırma sorunu var bendede vites geçiyor ama sıyırıyor..enteresan..ayrıca belli hızdan sonra (120 km/sa) direksiyonun sağa sola yalpalandığını hissediyorum..sanki lastikler hafif sağa sola hareket etmiş izlenimini veriyor direksiyon başındakine..lastik havaları hepsi 32 psi.. 19 Mart 2013 tarihinde Emre Aktas tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 direksiyon kütürdemesi bende de vardı geçen aracı hava filtresi değiştirmeye servise götürdüğümde ben söylemeden usta fark etti. bunu biz şimdi yağlayacağız geçici olarak düzelecek sonra yine olacak getirin kutuyu değiştiririz dedi. benimde bazen kasislerden geçerken ön taraftan tak diye bir ses geliyor her seferinde olmuyor ama her 5 geçişimin 2-3 ünde bu tak diye ses geliyor sanki atıyorum bagajda bijon anahtarı kasisin etkisiyle zıplarda metal sesine yakın bir ses gelir ya aynen o ses ön taraftan geliyor sürekli gelmemesi kafa mı karıştırdı acaba aracın yan cep ya da torpidodan bir yerden mi geliyor araştırıyorum ama benim de şu anda böyle bir sorunum var. . . Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 (düzenlendi) Sanırım o kamyonların oluşturduğu oluklarda bende fazla zorlanıyorum ve de bende ön taraftan gelen aşırı takırtıdan şikayetçiyim. İlk 500-600 km sorun yoktu sonra ön tekerlere herhalde amortisör koymayı unuttu Ford diye umursamadım ayrıca son birkaç gündür şöför tarafı camı tam açık ve tam kapalıyken hariç çıtır çıtır ses yapıyor sizce bu neden? Tayfun Bey aynı sorun benim aracımda da vardı.Can kaldırma motorunda ve düzenekte boşluk oluşmuş dediler.Sonra garantiden değiştirdiler şimdi sıkıntı kalmadı çok şükür.Sizde servise başvurun değişim isteyin. direksiyon kütürdemesi bende de vardı geçen aracı hava filtresi değiştirmeye servise götürdüğümde ben söylemeden usta fark etti. bunu biz şimdi yağlayacağız geçici olarak düzelecek sonra yine olacak getirin kutuyu değiştiririz dedi. benimde bazen kasislerden geçerken ön taraftan tak diye bir ses geliyor her seferinde olmuyor ama her 5 geçişimin 2-3 ünde bu tak diye ses geliyor sanki atıyorum bagajda bijon anahtarı kasisin etkisiyle zıplarda metal sesine yakın bir ses gelir ya aynen o ses ön taraftan geliyor sürekli gelmemesi kafa mı karıştırdı acaba aracın yan cep ya da torpidodan bir yerden mi geliyor araştırıyorum ama benim de şu anda böyle bir sorunum var. . . Bu ses tak tak diye mi geliyor?Benim araçta da kasis geçişlerinde böyle sesler geliyor.Bir yerde okumuştum amortisör üst takozuydu sanırım.Acaba bununla ilgisi var mıdır? 19 Mart 2013 tarihinde Yusuf TAŞ tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Tayfun Bey aynı sorun benim aracımda da vardı.Can kaldırma motorunda ve düzenekte boşluk oluşmuş dediler.Sonra garantiden değiştirdiler şimdi sıkıntı kalmadı çok şükür.Sizde servise başvurun değişim isteyin. Bu ses tak tak diye mi geliyor?Benim araçta da kasis geçişlerinde böyle sesler geliyor.Bir yerde okumuştum amortisör üst takozuydu sanırım.Acaba bununla ilgisi var mıdır? evet ön teker tam kasisten geçerken tak diye bir ses geliyor zaman zaman. neden kaynaklanıyor net bir fikrim yok ama benimde. . . Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 evet ön teker tam kasisten geçerken tak diye bir ses geliyor zaman zaman. neden kaynaklanıyor net bir fikrim yok ama benimde. . . Aslında servise sormak lazım imkan dahilinde amortisör üst takozunu değiştirilmesini talep edebiliriz.Ben en azından şansımı deniyeyim diyorum. Çünkü forumun birinde okumuştum değişince sorun düzelmiş.Ama bizim araçlar çok sesli maalesef bir yeri halletsek başka yerden ses geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Burhan Candan YILMAN 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Merhabalar, direksiyon sorunu aynen anlatıldığı gibi benim arabada da başladı ama 17000 km de..Direksiyonu geçtim ön kapı camlarında gelen çıtırtı sesi yok mu işte onlar çıldırtıyor beni.Yahu garanti karşılıyor mu bunu bilgisi olan var mı? Hem direksiyon hemde camların çıtırtısı delirtti arabadan nefret eder hale geldim. Ford becerememiş bu işi.Yolda giderken ufak bi kasiste sanki deprem oluyor gibi tepki verir mı araba direksiyonu anlamadım.Babamda oldukça eski reno var o bile daha az ses yapıyor. Mesela direksiyonu durduğu yerde çevirmeye korkuyorum kırılıp düşecek diye. 1-Sevirsler kafasına göre bunlar garanti kapsamı dışında diyebilir mi? 2-Birde garantide kapsamında olan arızalar nelerdir nasıl veya nereden öğrenebiliriz? 3-'Servislerden korkuyorum bana güven vermiyorlar' ben mi böyle düşünüyorum yoksa benim gibi düşünen arkadaşlar var mı? Yorum bağlantısı
Emre Köksal 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 cam cıtırtısı için otomatik asansörlerine yağlama tarzı bişey yapıyorlar düzeliyor... sonra tekrarlayabilir ama garanti kapsamında yapılacaktır.. direksiyondan gelen ses için garantiye direkt başvurun beklemeyin...hemen aksiyon alıyorlar... önce yağlama sonra ses devam ederse değişlim...ford direksiyon için 2. tekrardan sonra değişime onay veriyor... Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Fiestalarda hız arttıkca direksiyon otomatik olarak sertleşmiyor mu yukselen hızda guvenlik saglaması icin ? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Fiestalarda hız arttıkca direksiyon otomatik olarak sertleşmiyor mu yukselen hızda guvenlik saglaması icin ? Sayın Murat Yalçın; Açtığınız konu ve gönderdiğiniz mesajlarda imla kurallarına (noktalama işaretleri/küçük-büyük harfler), gönderdiğiniz fotoğrafların küçük - çok büyük boyutlu olmasına, alıntılarda fotoğraflar gibi gereksiz kısımların silinmesine, standart font kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgi http://www.fordclubt...ilecek-hususlar linkinde bulunmaktadır. Kural dışı konu ve mesajların tekrarı halinde cezai yaptırım uygulanacaktır. Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. - Ford Club Türkiye Yönetimi Yorum bağlantısı
Alper çelik 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Yaklaşık şikayetler bendede vardı dün garantiden direksiyon kutusu değişti Yorum bağlantısı
Recommended Posts