İçeriğe Yönlendir

Buzdolabındaki Meyve Suyu Patladı...

Oktay Demirağ

Recommended Posts

Oktay Demirağ

Gece saat 02:00 civarı mutfakta büyük bir gürültü duyduk. Bir hışımla kalktık ve mutfaktaki buzdolabının resmen dağıldığını gördük. Şöyle ki, 3-4 gün önce taze sıkılmış gerçek portakal suyu 1.5 lt lik Coco-Cola şişesine koymuştuk. Ancak içecek vakit bulamadık. Gece 02:00 de ise buzdolabının içindeki cam/plastik ve ışıklandırmalar dahil bütün rafların parçalandığı ve o patlama ile buzdolabının kapağının hızlıca dışarı açılması ile mutfaktaki duvarlar (tavana kadar) meyve suyu olmuştu.

Çok enteresan bir olay ki, Allah'tan biz kapağı açtığımızda patlamadı. Bir meyve suyununda bu kadar patlaması çok ilginç geldi bize...

Afedersiniz, konu 2 defa açıldı. Bir tanesini silebilr miyiz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Buzlukta mı tutuyordunuz? Ağzına kadar mı şişeyi doldurmuştunuz?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Buzlukta değilmiş anladığım kadarıyla.Ama gerçekten ilginç bir durum.Tam dolu mu idi acaba.Geçmiş olsun bu arada

Yorum bağlantısı

Bizim evimizde de şıra patlamıştı. İnanamamıştık çıkan sese. Allahtan yüzünüze gelmemiş geçmiş olsun. Portakalın asitinden olabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Bir sefer bizede vişne suyunda oldu.

Acaba pet şişeden mi kaynaklanıyor.

Cam şişelerde uzunca süre duruyor.

Geçmiş olsun. Bayağı pahalı bir meyve suyu olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Genelde cam ürünler patlıyor. Plastik bir şişenin patladığını ilk kez duydum.

Büyük geçmiş olsun, Allah'dan cana bir şey gelmemiş. :nazar:

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Buzlukta mı tutuyordunuz? Ağzına kadar mı şişeyi doldurmuştunuz?

Buzlukta değildi, normal dolap tarafındaydı ve % 30 u anca doluydu. Ancak geçen gün % 40' ına kadar köpürmeye başladığını görmüştüm daha sonra atarım diye bıraktım. Keşke atsaymışım. :(

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Buzlukta değildi, normal dolap tarafındaydı ve % 30 u anca doluydu. Ancak geçen gün % 40' ına kadar köpürmeye başladığını görmüştüm daha sonra atarım diye bıraktım. Keşke atsaymışım. :(

Muhtemelen bozulmuş ve köpürmeye başlamış. İyice sıkıştırınca da patlamış.

Geçmiş olsun. Maddi hasardan başka bir şey olmaması sevindirici.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun,bu durumda cam ürünlerinden kullanmak hem sağlık,hemde maddi açıdan daha yararlı olucaktır.

Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç

Evde sıkılmış meyve suları en kısa sürede tüketilmeli. Çabuk bozulduğu için .

Geçmiş olsun, kapağı açtığınızda olmamış buna şükür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun,bu durumda cam ürünlerinden kullanmak hem sağlık,hemde maddi açıdan daha yararlı olucaktır.

Hakan bey cam şişede olmaması çok daha iyi olmuş bana göre. Çünkü onuda patlatırdı diye düşünüyorum. Çok benzer bir olayı yaşadım, patlayan şişenin yanında duran şişenin kafası kopmuştu ve ahşap dolap pertti. Menteşeleri bile çıkmış. Meyva suyu bozulduğu ve köpürdüğü için fena basınç oluşmuş içinde. Allah korumuş.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bizim mutfakta da vişne suyu patlamıştı, her taraf leke olmuştu.

Bir tanıdığın elinde patladı ve koluna 8 dikiş atıldı. O kadar tehlikeli yani.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Taze meyve suları hemen tüketilmeli.Dolapta kalsa bile en çok 2-3 gün içinde içilmeli.Yoksa bozuluyor.Asitli oldukları içinde genleşiyorlar.Bozulan herşey kabını zaten genleştirir.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Geçmiş Olsun,

Vişnelerde sık sık başıma gelen bir olay. Bodruma bir inerim kesimhane gibi olmuş, her taraf kıpkırmızı :D

Yukarıda sebepleri yazılmış zaten. Çabucak tüketilmeli ağzı da çok sıkı kapatılmamalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

hazırlamış olduğunuz meyve suyu malesef mikroorganizmalar ile kontamine olmuş. daha pratik bir anlatımla meyve suyu hazırlarken mikrop bulaştırmışsınız. meyve suyu içindeki bu mikroorganizmalar meyve suyundaki besinler ile beselenerek solunum yaparlar ve bu solunum sonucunda çıkardıkları gazlar neticesinde kutu içerisinde zamanla basınç oluşur. genelde anaerop mikroorganizmalar tarafından yapılan bu duruma bombaj diyoruz. sizin yaşadığınız olay ise bombajın eyleme geçmiş hali oluyor. keşke portak suyunun kap içinde köpürdüğünü ilk farkettiğinizde çöpe atsaydınız. bombaj öylesine kuvvetli bir hadisedir ki sadece cam yada plastik şişeyi patlatacağını sanmayın. peynir tenekeleri, konserve kutuları gibi metal ambalajlar dahi bombaj sonucunda patlarlar.

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Oktay büyük geçmiş olsun... :(

Portakal suyu zaten asitli bir içecekdir kimyası gereği, ee siz bir de coca cola şişesine koymuşmussunuz malum asit genleşe genleşe patlaması çok normaldir. Geçmiş olsun.

E yıkamıştır heralde Eren :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

hazırlamış olduğunuz meyve suyu malesef mikroorganizmalar ile kontamine olmuş. daha pratik bir anlatımla meyve suyu hazırlarken mikrop bulaştırmışsınız.

Oktay geçmiş olsun.

Bu hali ile içsek bizde patlarmıyız :crazy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Herkese teşekkür ederim. Açıkçası sağ salim bu olayı öğrendiğimiz çok iyi oldu. En azından böyle bir durumda ileride "keşke atsaymışım" demeyeceğim bir olay daha yaşamayız umarım. Bu arada portakal suyunun yanında duran cam su şişeleri filen de darmaduman demiyorum, tuzla buz olmuştu. Sadece kapak kısımları duruyordu.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Geçmiş olsun. açıklamaları okuyunca sebep anlaşılıyor. Bizde de sık sık vişne suyu yapılır. Kapaklı sürahiyle buzdolabında bir iki gün saklarız.

Demek daha fazla bekletmemek ve ağzını vidalamamak gerekiyor.

Bir de buzluğa konulan soda şişelerinin patladığını duymuştum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Buzluğa ağzı kapalı ne koyarsanız koyun patlıyor evet..Ancak donduktan sonra patlama olduğu için sağa sola çok dağılmıyor. :) Buzlukta geçmişte bir kaç maceram oldu.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Geçmiş olsun.. İyiki o meyve suyunu içen olmamış.. ( Bozuk konserve kadar tehlikelidir )

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...