İçeriğe Yönlendir

2013 Nissan Pathfinder


Mustafa AKTÜRK

Recommended Posts

Mustafa AKTÜRK
(düzenlendi)

Nissan buralara fazla gelmese de yurtdışında çok popüler olan arazi aracı Pathfinder'ın yeni versiyonunu Facebook'ta tanıttı. Bu tam bir tanıtım değil aslında, aracın sadece birkaç fotoğrafını eklemişler Facebook'a. Yeni Pathfinder eskisine göre daha farklı tipte bir araç. Şöyle ki, mevcut model şaseli, "body on frame" denen tipte bir araçtı. Yeni Pathfinder ise şasesiz, binek araba platformu üzerine geliştirilmiş, "unibody" tipinde bir araç. Şasenin olmaması aracı hafifletiyor, bu da performansı arttırıp yakıt tüketimini düşürüyor, ayrıca maliyetleri de aşağı çekiyor. Tabi aynı zamanda şase olmayınca aracın burulma direnci düşüyor, arazi performansı kötü yönde etkileniyor. Nissan büyük ihtimalle Pathfinder müşterilerinin araçlarını sert arazi koşullarında fazla kullanmadıklarını, Pathfinder'ın artık bir "şehir tipi iri SUV" olduğunu farketmiş ve böyle bir değişikliğe gitmiş.

Pathfinder ülkemize pek gelmese de bizi hafiften ilgilendiren bir araç. Şöyle ki; Nissan'ın ülkemizde çok sevilen pickup modeli Navara aslında Pathfinder'la pekçok parçayı paylaşıyor. Şasesiz tasarım Navara'ya aktarılmaz büyük ihtimalle, ama en azından yeni Navara'nın ön görünümünün bu tarzda olacağını söyleyebiliriz. Nissan'ın Altima platformunu kullanarak geliştirdiği yeni Pathfinder arazi becerilerini (kısmen de olsa) kaybettiği için dağda bayırda gezmek isteyen Nissan müşterileri Patrol modeline yönelecek. Daha doğrusu Nissan böyle umuyor, ama Patrol herkese göre bir araç değil. Bu yüzden Pathfinder'a alternatif şaseli bir model de yakında gelebilir. Bu araç daha konforsuz ve müsrif olsa da arazi performansı çok daha iyi olacaktır. Yeni Pathfinder'ın kaputunun altında hacmi 3 litre civarından başlayan benzinli ve dizel motorlar olacak. 4x4 ve önden çekişli versiyonları satılacak. Piyasaya çıkış tarihi belirtilmemiş, ama 2013 model yılında bayilerde olması bekleniyor.

Bana göre aracın ön tasarımı Saab, jantlarda Renaulttan alınmış gibi :)

WwB4O.jpg?1

mSmmU.jpg?1

84HUH.jpg?1

fWd0H.jpg?1

5KpZc.jpg?1

hbDYa.jpg?1

ftXNP.jpg?1

QpN36.jpg?1

0VqVm.jpg?1

JVwES.jpg?1

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
Font ayarları
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Güzel de çok pahalıdır büyük ihtimal arabaya bu kadar para verecek bunu tercih etmez büyük ihtimalle o yüzden kaybediyor Türkiye de parasına göre prestij arabası değil.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

:B) :B) :B)

Bununla Antalya Konyaaltında gezmek ne güzel olurdu beee...

Antalya demişken Antalya Nissan bayisi kırmızıtaş satamadı burada Nissan ları geçen hafta kepenk indirip gittiler.Yazık oldu ya Nissan güzel arabalar yapıyor ama hitap ettiği kitle çok farklı sanırım.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Antalya demişken Antalya Nissan bayisi kırmızıtaş satamadı burada Nissan ları geçen hafta kepenk indirip gittiler.Yazık oldu ya Nissan güzel arabalar yapıyor ama hitap ettiği kitle çok farklı sanırım.

Abi Antalya'da parası olan Mercedes'e biniyor.. Heryerde C180 Amg görmek mümkün.. Nissan pek yok yani bende fazla rastlamadım 3 senedir..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...