İçeriğe Yönlendir

Su Kaplumbağası

Servet Aydın

Recommended Posts

Adnan Çakır

Servet Oğuzhan'a sorayım çalıştığı yerde (aşağıdan marmara hamamına çıkarken 20 m geride) uygun akvaryum var mı? varsa ben seni ararım :tele: Bence de bir an önce kurtul hatta birilerine hibe et olmadı üste para ver kurtul derim ;) onun yerine akvaryum kur,kedi,köpek,civciv,ördek al (şaka şaka hiç birşey alma ev müstakil değilse çok büyük sorun)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Abi birşeye dikkat et. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası ise, 10 cm. boyun altında olanlara dokunulduktan sonra ellerin çok iyi yıkanması gerekmektedir. Birçok ülkede satışı yasaklanmıştır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi birşeye dikkat et. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası ise, 10 cm. boyun altında olanlara dokunulduktan sonra ellerin çok iyi yıkanması gerekmektedir. Birçok ülkede satışı yasaklanmıştır.

Bunu yazmaya girmiştim Tamer benden önce davranmış.Bulaşan bir parazit insan için ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalıklara neden oluyor abi büyüyene kadar ameliyat eldiveni kullanmak en iyi çözüm ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Servet abi eğer 1-2 tanelerse 35 cm lik bir akvaryum alın..İçine de yüzebilecekleri seviyede su koyun ve bir köşesini de kayalarla su dışında bırakın.Onlar istediği zaman kayalara çıkar istedikleri zaman yüzerler.Ancak su derecesi de önemli..Soğuk bir ortamda kalmayacak.Ayrıca ele çok alınmayacak ve dışarı fazla bırakılmayacak.Genel olarak herşeyi yerler ama doğasına aykırı yiyeceklerde verilmeyecek.Mesela salam,sosis bile yerler ama vermemek lazım..

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)

Abi telef ettiğin kaplumbağa kış uykusuna yatmış olmasın?

Bende de var kaplumbağa.

Aldığımda küçücüklerdi şimdi 1 m lik akvaryuma sığmıyorlar.

Bakımı biraz zor.

Özellikle büyüynce.

Benimkiler şimdi avuç içimden büyük.

Hatta akvaryumu temizlesin diye canlı midye almıştım.

Cumartesi kabuğunu açmış saf midye bizimkilerden biride yakalamış.

Hayvanı çatır çatır yediler. :D

tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Takriben kaç litre işini görür abi onu çözersen her türlü çaresini buluruz :) Ben o akvaryumu challenger cinsi (etcil ) köpekbalığı için almıştım, hevesim kursağımda kaldı çatlayınca yarısı, şimdi bu akvaryum süs gibi kaldı ortada :)

Litreyi bilmiyorum da yaklaış 80-100 cm iş görür sanki ?

Köpekbalığı'mı ? dava kaybedince müvekkilini mi yem yapıyordun :biggrin:

Bunu yazmaya girmiştim Tamer benden önce davranmış.Bulaşan bir parazit insan için ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalıklara neden oluyor abi büyüyene kadar ameliyat eldiveni kullanmak en iyi çözüm ;)

Laaan ! iki gündür maymuna çevirdik hayvanları :shok:

Servet abi karettalar var burada göndereyim mi ama kargosu pahalı tutar. Davul fırın kadarlar :)

Yavaş İlkay, yavaş :tongue:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Hayırlı olsun abi.Artık torunların torunlarına miras kalırlar. :biggrin: Benim arkadaş da bakıyor 2 tane 2 yıldır onlardalar.Aman dikkat evin içinde kaybolmasınlar bulamazsınız sonra

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hayırlı olsun abi.Artık torunların torunlarına miras kalırlar. :biggrin: Benim arkadaş da bakıyor 2 tane 2 yıldır onlardalar.Aman dikkat evin içinde kaybolmasınlar bulamazsınız sonra

Evet duydum kabından çıkıpta bir kenarda saklanıp mevta olanları. Dikkatli olacağım, baş koyduk bir kere.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kaplumbaaya da UV li ışığı ilave ettin ya helal olsun, biz de 2 adet telef ettikten sonra, araşırdık, şu anda jatco gibi saalam 2 adeti besliyoruz, tamamen satın aldığın nano hayvancıkların sağlam kaplumbaa olması ile alakalı bir durum. Satıcılar, satılması yasak olan ufaklardan verince yaşatamıyorsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
(düzenlendi)

Servet abi hayırdır kaplumbağa yapmışsın kendine,,Benim ak sakallı nur yüzlü abim.Böyle uğraşlar ihtiyarlığın başladığının belirtisidir ona göre.... :biggrin:

tarihinde Şahin Topaloğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kaplumbaaya da UV li ışığı ilave ettin ya helal olsun, biz de 2 adet telef ettikten sonra, araşırdık, şu anda jatco gibi saalam 2 adeti besliyoruz, tamamen satın aldığın nano hayvancıkların sağlam kaplumbaa olması ile alakalı bir durum. Satıcılar, satılması yasak olan ufaklardan verince yaşatamıyorsun.

Satılması yasak olan hayvan boyutu nedir, biliyormusun ? Ona göre kaplumabağayı iade edip elindeki 50 cmlik timsahı alayım.

Servet abi hayırdır kaplumbağa yapmışsın kendine,,Benim ak sakallı nur yüzlü abim.Böyle uğraşlar ihtiyarlığın başladığının belirtisidir ona göre.... :biggrin:

Emeklilik modundayım, son iki yıl ;)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Eve getirdiğinin sonrasında 40ı çıkmamışsa, anla ki yanlış hayvanı kastırmışlar sana

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Eve getirdiğinin sonrasında 40ı çıkmamışsa, anla ki yanlış hayvanı kastırmışlar sana

Öldürmeden anlamanın yolu yokmu bunu bea.İlla ölünce mi anlaşılır.Ya bakmayı becerememişse ne olacak. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Bende cam olarak çeşitli ebatlarda ve ölçülerde akvaryum mevcut seç benğen hangisini istersen senindir bir ara ilanı eklemiştim silinmediyse hala duruyordur ,yalnız filtre v.s ekipmanları mevcut değil sadece cam akvaryumlar 20,70,120 lt civarında 3 çeşit olmalı tahminimce , kaya v.s lazımsa bolca var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

:D :D :fiuw:

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

kış uykusuna yatmış olma ihtimali çok yüksek abi o merhumun.

bizde 2 sene boyunca baktık sonra komşumuza verdikkızı çok istemişti bende vakit ayıramıyordum.

Bizim tospaların bitanesi haereketsiz yatarken önce normal halde zannettik ama iki gün boyunca gram hareket etmeyince eyvah dedik gitti ama sonra onu suya koyup suyuda hafif ılıştırınca biraz biraz saatler sonra açıldı yavrucak sonra canlandı devam etti :) sabahlaı güneşe koyuyorduk 2 taneydi biz balık için yuvarlak ama o küre gibi olanlar değilde annemin baya büyük bir salata vs gibi birşey için olan borcamını ödünç almıştım iki yıl kadar :))

suyunu baya koymuştum 15cm falan su vardı deli dana gibi yüzüyordu denizden topladığım büyük taşlarla güzel bir minare yaptık ortasına rahatça da çıksın diye kuru kalabilesin diye rahatca yürüyebileck gibi cıksın diye keyfi yerindeydi..

uğraşmak gerekli fakat temiz tutmak gerekli ılık tutmak gerekli yem konusunda sorun yoktu yeşil pis kokulu bişey veriyorduk.. halinden memnunda birazda şans bu durumm..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Laaan ! iki gündür maymuna çevirdik hayvanları :shok:

Hiç bi şey olmuyor. Kaç zaman avucumda besledim ben, rahat ol.

Ama hayvana dokunurken elleriniz çok temiz olsun, gözleri çok nazik, nemden kör olabiliyorlar.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Kaplumlbağan mı var, derdin var...

Not: Kaplumbağaların sırtlarındaki evlerine "bağa" denir (gerçek). Peki "kaplum" ne o zaman? :crazy:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

kış uykusuna yatmış olma ihtimali çok yüksek abi o merhumun.

bizde 2 sene boyunca baktık sonra komşumuza verdikkızı çok istemişti bende vakit ayıramıyordum..

Güvenç, telef olan epey pis kokuyordu, kolları kafası sarkmış tı. Epey salladım ama nafile.

Az evvel akvaryumcudan geldim. Numune akvaryum çok güzel, kocaman flexiglas malzeme, kayası, kumu, ısıtıcısı, uv lambası, oyun rampası, şelale v.s. Ful artı full :) Fiyatı uygun söyledi bende aldım. Manikür, pedikür malzemelerinide aldım.

Kaplumlbağan mı var, derdin var...

Not: Kaplumbağaların sırtlarındaki evlerine "bağa" denir (gerçek). Peki "kaplum" ne o zaman? :crazy:

Yüzüklerin efendisinde simiego vardı, gollum derdi hep, mitolojik çağdan günümüze gelene kadar gollum oldu kaplum :biggrin:

Fatih ( Çalıkuşu ) sağ olsun akvaryum getireyim dedi, Sani sağ olsun gelip bi altlarını bağlamadı. Cem ( Işık ) sağ olsun, içinde benim yüzebileceğim kadar akvaryumu teklif etti. Ersel sağ olsun bakımı hususunda çok yardımcı oldu. Hepiniz sağ olun, epey teferruatlı imiş kerataların bakımı :)

Bu akşam yeni evlerine geçecekler. İnşallah vukuatsız olarak yaşamlarını idame ettirebilmelerinde başarılı olurum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yoğurt kasesi kadar bir şey alacan, neyin peşindesin sen, yanına şezlong mu atacan kaplum bağa ların

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Öyle deme, yarın tosbaa family semirir, şimdiden geniş evde ikame olsunlar

Yorum bağlantısı

Servet abi kaplumbağayı sehpaya bırak 30 cm önüne sinek koy. Hayatında görmediğin kaplumbağa kalkışını göreceksin :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mesajı yazdığından beridir Servet abi tam 1.5 saattir odamı darmaduman ettim. Su Kaplumbağalarının bakımı hakkında muhteşem bi kitabım vardı ama bulamıyorum maalesef :(

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi arkadaşımla görüştüm bahsettiğim kremi onlara rahatsızlandığı için kullanıyorlarmış yani şimdilik seninkiler için gerekli değil gibi.Akvaryumu 15 günde bir tuzlu su ile yıkayarak dezenfekte etmen gerekiyor abi ayrıca yenileyeceğin su dinlenmiş su olmalıymış ve soğuk olarak değil ılıtarak koyman gerekiyormuş yoksa bildiğin hapşuruyor dediler.Elle dokunmama mevzusunu zaten bahsettik buna özen gösterin abi ayrıca suyu ısıtıcıyla sıcak durması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...