İçeriğe Yönlendir

Gündüz Far Yakılır Mı?

Misafir

Recommended Posts

Sani Gerşon

Tamamiyle saçmalamışlar... Birinin ağzından yazıldığı, araştırmalara gözlerinin ucuyla dahi bakılmadığı belli.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

" kazalarla ilgili hiçbir istatistikte de “Aracı Görmeyenler” bölümü bulunmadığına göre, bu uygulamanın çok saçma olduğu ortaya çıkmaktadır." bu cümle olayı bitiriyor resmen.Bu kadar düz mantık olamaz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yazıyı okudum, kime bunu yazdırmışlar, balıklara denizde su var demek gibi birşeymiş, adamdaki düz mantığa bak.

Yorum bağlantısı

Kontağı çevirir çevirmez yakarım,çok denedim yakmadan yola çıktığımda dikkat çekme oranı daha alt seviyelerde,ama farları yakınca dikkat çekme oranı daha yüksek.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Kimbilir kimin torpillisi cahil bir herifi koymuşlar üflüyor, zaten oldun olası bu trafik vakıflarına pardon çetelerine gıcık olurum, başında bir padişah ne koparırız derdinde.

Bilimden uzak ezbere kahvehane ağzı ile vakfın temsilcisi olur mu?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Aynen bende kontağı çevirir çevirmez yakarım.Böyle bir vakfın yaptığı açıklama daha tatminkar olmalıydı.Bence bu yaznın tam tersine bir çok kaza ben aracı görmedim şeklinde oluyor.Zira forumda konusu açılmış ve tartışılmıştı.Gündüz farlar yakılmalı diye düşünüyorum.Heleki ülkemizde karanlıkta farlarını yakmadan gezen veya bozuk olan o kadar araç varken.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

tutev@tutev.org

Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz...

Ben, bu yazının linkini verdim ve şaka olup olmadığını, çünkü gündüz uzun yolda araç kullanan hiç bir kimsenin bu görüşleri paylaşamayacağını yazdım...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Engin Özarı

20 yıl önceleri , trafikte gündüzleri far yakıldığında, selektör yapılarak farın kapatılması için uyarılırdı. Farı açık unutanlar acemi olarak değerlendirilirdi. Ancak 10 yıl kadar önce , Enmiyet genel müdürlüğü bir slogan başlattı. "gör görün kazayı önle" "farında açık kalsın yolunda" gibi medya kampanyaları ile gündüzleri far yakılması konusunda sürücüleri bilinçlendirmeye yönelik eğitim kampanyası idi bu. Bu kampanyanın amacı ise, yurtdışından araçları ile gelen gurbetciler çok sık kaza yapıyorlardı ve yolların çoğunun tek şeritli olması nedeniyle kaza sayılarında önemli artışlar vardı. özellikle gurbetcilerde. Ama bu , Trafik iç hizmet kanununda zorunluluk oluşturulmadı. Hiç kimse gündüz farın kapalı diye ceza yememiştir. eski reklam kampanyasından kalan bir alışkanlık devam ediyor. Yeni nesil araçlarda artık gündüz farı mevcut.

Yorum bağlantısı

20 yıl önceleri , trafikte gündüzleri far yakıldığında, selektör yapılarak farın kapatılması için uyarılırdı. Farı açık unutanlar acemi olarak değerlendirilirdi. Ancak 10 yıl kadar önce , Enmiyet genel müdürlüğü bir slogan başlattı. "gör görün kazayı önle" "farında açık kalsın yolunda" gibi medya kampanyaları ile gündüzleri far yakılması konusunda sürücüleri bilinçlendirmeye yönelik eğitim kampanyası idi bu. Bu kampanyanın amacı ise, yurtdışından araçları ile gelen gurbetciler çok sık kaza yapıyorlardı ve yolların çoğunun tek şeritli olması nedeniyle kaza sayılarında önemli artışlar vardı. özellikle gurbetcilerde. Ama bu , Trafik iç hizmet kanununda zorunluluk oluşturulmadı. Hiç kimse gündüz farın kapalı diye ceza yememiştir. eski reklam kampanyasından kalan bir alışkanlık devam ediyor. Yeni nesil araçlarda artık gündüz farı mevcut.

Bu yazıdaki mantığa göre gündüz farı da gereksiz demek oluyor abi.

Farlarınnı yakmadın diye ceza kesilmez tabi ki ancak far yakmak gereksizdir demek çok yanlış bence

Yorum bağlantısı
Emre Cetin

Bunu yazan kişinin hiç araba kullanıp kullanmadığını çok merak ettim doğrusu, ayrıca aracı görmedim sözü de kazalardan sonra söylenen en sık sözlerden biridir .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bu sadece yazarın kendi fikirleri bence.çok acemice yazılmış,bilimsellikle alakası yok,sallamış da sallamış.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Gündüz yakılan sislere ne demeli...Hadi onu geçtik yaz akşamı...adam ön ve arka sisileri yakıyor ben eğer karşılaşırsam direk uzunları yakıyorum ,geçince de arka sisleri yakıp hatasını anlamasını bekliyorum...

Gündüz far yakılır ...faydası da vardır...Ama şu xenon işi düzeltilmeli ...Bırakalım şu çakma ,saçma sapan xenon far sevdamızı...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Farları yakmadan araba kullandığımdaki hissim bağaj kapağı giderken açıkmış gibi oluyor bende . Nasıl durup bagajı kapatacaksam , farlarımıda hep açarım ...

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Kim ne derse desin tecrübe ile sabittir,bir gün yolumda nizami olarak seyrederken bir minübüs önümde u dönüşü yapmaya kalktı eğer ben nizami seyretmeseydim minübüsün ortasından içeri girerdim, o gün farlarım kapalı idi minübüs şoförünün ifadesi ben seni görmedim oldu o gün bu gün aracımı çalıştırır farlarımı yakarım bunun için acemi deselerde fark etmez :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sinan Onuk

Bende yeni araç kullanmaya başlıyanlardanım ve gündüzleri hiç far yakmam.E5'ten olsun,paralı yoldan olsun İzmit'e gidip gelirken sol şeritte çoğu zaman kimseye sellektör de yapmam,kendini bilen şöför aracı zaten fark eder.Şöförlük demek dikkat demektir.Çoğu sürücüler hava kararsa bile farlarını açmıyorlar yada unutuyorlar.Şimdi onlara direk gidip çarpmamız mı gerekli,tabikide değil.Önemli olan dikkattir.Gündüz far açık olsa ne olur olmasa ne olur sen dikkatsiz olduktan sonra...!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yazıyı beğenmedim..Saçma bir yazı olmuş.Ancak bende gündüzleri farlarımı yakmıyorum.Sadece kapalı ve yağışlı havalarda kullanıyorum.Açık havalarda arkamdan gelen araçlara baktığımda çok net görebiliyorum ancak kapalı havalarda farları açık olmayanlar daha zor fark ediliyor..Hatta çok açık havalarda yakılan farların etkisi neredeyse hiç olmuyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

s60 ın farları hiç kapatılamıyor volvo yapıyorsa vardır bir bildiği

2006'dan beridir volvo'da farlar kapatılamıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gündüz vakti ortağımın aracı teslim aldık, Kayseri'den geliyoruz, önümdeki aracı sollamaya çıkmamla karşıda sellektör ışığını görmem bir oldu..

Karşıdan gelen araç sağa kaçtığı için çarpışmadık.

Ortağımın sorusu şu olmuştu.. : Göz göre göre adamın önüne niye çıktın... ?

Cevap verdim: Görmedim ki :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gündüz vakti ortağımın aracı teslim aldık, Kayseri'den geliyoruz, önümdeki aracı sollamaya çıkmamla karşıda sellektör ışığını görmem bir oldu..

Karşıdan gelen araç sağa kaçtığı için çarpışmadık.

Yaşlandın mı ne :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Biz buna ehtiyarlık diyoruz. :D ..gözünü fara çok alıştırma... :tongue:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Sollamaya çıkacağım zaman ; karşıdan gelen aracın farları yanıyorsa ; mesafe tahminini daha iyi yapıyorum sanki.. Aynı şekilde farlarım yanaren karşıdan sollamaya çıkanlar tehlikeli çıkışlar yapmıyorlar.. Zararı yokdur faydası vardır bence..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yaşlandın mı ne :fiuw:

Biz buna ehtiyarlık diyoruz. :D

Hadi ordan.. :D 2000 yılında olmuştu bu olay :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...