Mehmet Ozyurek 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 Çok amatör cevap... Bana verilen cevap da amatörce değil de.. Aşağıdaki gibi bir cevap O maile cevap verme tenezülünde bile bulunmadım... vakıf ağzıyla değil de sokak ağzıyla yazılmış bir yazı, ilk paragraftan sonrasını okumadım. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Ağustos 2012 Paylaş 13 Ağustos 2012 Gündüz far yakılması trafik güvenliğini artırır. Zaman içinde aydınlatma firmalarının kısa farın yakılmasının pek doğru olmadığı sonucuna vararak optik olarak daha verimli olan gündüz farını geliştirmesiyle olması gereken noktaya ulaştı. Kısa farın gündüz farı olarak kullanılmasının neden verimsiz olacağına dair örnek bir çizim. Burada "low beam" yani kısa far 1500 lümen olmasına rağmen göz kamaştırmaması amaçlandığından 65-70 metre sonra yere düşüyor. "Daytime running light" yani gündüz farı tam tersine göz alması için yukarı yönlendirilmiş ancak gücü 400 lümen olduğundan rahatsız etmiyor ama karşıdaki sürücü ya da yayayı uyarmayı başarıyor. Yorum bağlantısı
Arif Doğan 13 Ağustos 2012 Paylaş 13 Ağustos 2012 Uzun yolda farların açık olursa hemen fark ediliyorsun ve sellektör derdi ile uğraşmadan yol veriyorlar... Eğer önündeki araç sağdaysa da sollamaya çıkmıyor... Tabii ki bu getiri gün gelir de herkes far açmaya başlarsa kaybolacaktır.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 Bana kalırsa gündüz farı için uzunlar kısık modda kullanılabilir.Forumda uygulanmıştı gayette güzel olmuştu.Yada sisler aynı şekilde.Tek gerekli şey kesinlike parklarla sönmesi. Uzunlarda gücün düşürülmesi, sislerde hiç bir modifikasyana gerek bile yok.Diğer tüm şeyler estetik kaygılardan.Güncel golfte gayette başarılı far içi normal ampuller.Diğer herşey audi şıklığı ile başlayan estetik modanın devamı ledle süslenmiş. Sis farı veya kısa far kısılarak gündüz farı olarak kullanılamaz. Işık dağılımı uygun değil çünkü yere gidiyor. Dediğin gibi, sadece uzun far kısılarak gündüz farı olarak kullanılabilir. Bu amaçla H15 denilen çift filamanlı bir ampul var, golf'te de bu kullanılmış. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Ağustos 2012 Paylaş 22 Ağustos 2012 Evet, çok kolay değiştirmeye olanak sağlayan Osram'ın patentli "snap-in" teknolojili soketi ile üretiliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts