Anıl Kandemir 13 Ağustos 2012 Paylaş 13 Ağustos 2012 (düzenlendi) Merhabalar tekrardan abiler , arkadaşlar , Bir süredir tatilde olduğum için giremiyordum ama keşke bu şekilde girmeseydim foruma Başlıktanda anlasılacağı gibi klima sorunu var ; Uzun yola giderken klima kendilğinden havayı kesmeye başlıyordu ben debriyaja basınca klima geri çalışmaya başlıyor , neyse buna anlam veremedim . daha sonra aracı çalıştırdıktan sonra tık-tık-tık-tık diye teneke sesi gibi bir ses gelmeye başladı arada bir yapıyordu , sonra baktıkki klima çalışmıyor , Ustam klima kompresör bilyası bozulmuş dedi klima tamiri yapan elektrikçi önerdi Gittim , adam altına eğilip bakmadan sadece sese göre kompresör kitlemiş yenisi lazım çıkması 500-600 olur dedi , çıktım başka bir klimacıya gittim , söküp bakmadan bilemem ne olduğunu kompresöre bakmam lazım ama sadece arıza tehşise 75 lira dedi gıcık aldım oradanda çıktım , Galerici bir arkadaşıma anlattım olayı , araba devirliyken açtın herhalde o zamanda yük bindi bilya kitlemiştir dedi , en fazla bilya+keçe ile sorunu halledebileceğimi söyledi . Şimdi ne yapayım karar veremedim , başına gelen , tecrübesi olan birisi yardımcı olabilrmi ? Biraz uzun oldu ama , Şimdiden çok teşekkür ederim 15 Ağustos 2012 tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Erkek 13 Ağustos 2012 Paylaş 13 Ağustos 2012 Aynı problem Cuma günü benim focusta da oldu C. tesi klimacıya gittim, kompresör sıkışmış değişmesi lazım yenisi 700-800TL, çıkmasını 400-500TL bulabilirsin dedi. araştırmak ve zaman kazanmak için Ağustosu yarıladık klimasız kullanmamın motora zararı olur mu dedim. Olmaz dedi ama bu sabah yaklaşık 100 km. bir yere gitmem gerekti, arabadan traktör sesi gibi ses gelmeye başladı. Yolda kalmadan sanayiye kendimi zor attım. Elektrikçi kompresörün bilyasını değiştirdi. Balanssızlık giderildi. Tabii klimasız kullanmaya devam edeceğim. Benim gibi bir müddet klimasız kullanırım derseniz dikkatli olun. Bir çözüm bulursanız burada paylaşın. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 13 Ağustos 2012 Paylaş 13 Ağustos 2012 Burada fahiş fiyatlar istiyorlar bana da bu yaz başı klimacı 600TL'ye çıkmasını takalım senin aracınki bitik dedi. Kendi tamircim söktü bakımını yaptı bilyalarını değişti topladı şimdi çok iyi çalışıyor maaşallah Değiştirecekseniz yurt dışından mesela ebay'dan alın derim. Çok ucuza gelir, burada da taktırırsınız. ebay'da örnek komprosör Ali Yorum bağlantısı
Anıl Kandemir 13 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 13 Ağustos 2012 Aynı problem Cuma günü benim focusta da oldu C. tesi klimacıya gittim, kompresör sıkışmış değişmesi lazım yenisi 700-800TL, çıkmasını 400-500TL bulabilirsin dedi. araştırmak ve zaman kazanmak için Ağustosu yarıladık klimasız kullanmamın motora zararı olur mu dedim. Olmaz dedi ama bu sabah yaklaşık 100 km. bir yere gitmem gerekti, arabadan traktör sesi gibi ses gelmeye başladı. Yolda kalmadan sanayiye kendimi zor attım. Elektrikçi kompresörün bilyasını değiştirdi. Balanssızlık giderildi. Tabii klimasız kullanmaya devam edeceğim. Benim gibi bir müddet klimasız kullanırım derseniz dikkatli olun. Bir çözüm bulursanız burada paylaşın. Herkese teşekkür ederim tek tek ; Peki Hüseyin Bey bu yaptırdıklarınızdan sonra klima çalışıyormuydu yoksa kendi tercihinizden dolayımı klimayı çalıştırmıyorsunuz? Yorum bağlantısı
Eray Eski 14 Ağustos 2012 Paylaş 14 Ağustos 2012 yuksek devirdeyken actiniz mi klimayi hic. ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ağustos 2012 Paylaş 14 Ağustos 2012 Hep yüksek devirde klima açmanın zararlı olduğu söyleniyor, Ancak: Otomatik kilmalı araçlarda, hedeflenen ısı yakalanmış ise kompresör sürekli devreye girip çıkıyor... Ayrıca, bir çok araçta, motor zorladığında klima devreden çıkıp, motor rahatlayınca tekrar devreye giriyor.. Benim eski mondeo yapardı bunu, yeni mondeoda hissetmiyorum ama biliyorum o da yapıyor.. 2 Yorum bağlantısı
Anıl Kandemir 15 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2012 arabayi aldigimdan beri surekli ilk calismadan sonra acardim sadece bir kere arac hareket halindeyken actim acaba ondanmi oldu? Yorum bağlantısı
ilyas Soytaş 15 Ağustos 2012 Paylaş 15 Ağustos 2012 Burada fahiş fiyatlar istiyorlar bana da bu yaz başı klimacı 600TL'ye çıkmasını takalım senin aracınki bitik dedi. Kendi tamircim söktü bakımını yaptı bilyalarını değişti topladı şimdi çok iyi çalışıyor maaşallah Değiştirecekseniz yurt dışından mesela ebay'dan alın derim. Çok ucuza gelir, burada da taktırırsınız. ebay'da örnek komprosör Ali Bu işlemin maliyeti ne oldu. çıkma almaktan dahamı ucuz kıyas açısından yazarsanız... Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ağustos 2012 Paylaş 15 Ağustos 2012 Araç çalışırken mustafa söylemişti, eğer klima açık değilse debriyaj'a basıp devir düştüğünde klimayı aç böylece motor'a yük binmez. Klima devreye girdiğinde normal sürüş tarzına devam et demişti. Mantıklı geldi, acaba yüksek devirde klimayı açmanın kompresöre bir zararı var mıdır? Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 15 Ağustos 2012 Paylaş 15 Ağustos 2012 Bu işlemin maliyeti ne oldu. çıkma almaktan dahamı ucuz kıyas açısından yazarsanız... İlyas Bey, 80TL tamircime verdim (bilyalar dahil) + 50TL yeni gaz bastırdım toplam 130TL'ye işi hallettim. Araç çalışırken mustafa söylemişti, eğer klima açık değilse debriyaj'a basıp devir düştüğünde klimayı aç böylece motor'a yük binmez. Klima devreye girdiğinde normal sürüş tarzına devam et demişti. Mantıklı geldi, acaba yüksek devirde klimayı açmanın kompresöre bir zararı var mıdır? Bildiğim kadarı ile motor yüksek devirde iken klima açıldığında klima motoru da ani ve yüksek devirle devreye girdiği için hem klima motorunun ömrü hem de aracın motor ömrü açısından tavsiye edilmeyen bir kullanış biçimi. Selamlar Ali Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Ağustos 2012 Paylaş 15 Ağustos 2012 Hep yüksek devirde klima açmanın zararlı olduğu söyleniyor, Ancak: Otomatik kilmalı araçlarda, hedeflenen ısı yakalanmış ise kompresör sürekli devreye girip çıkıyor... Ayrıca, bir çok araçta, motor zorladığında klima devreden çıkıp, motor rahatlayınca tekrar devreye giriyor.. Benim eski mondeo yapardı bunu, yeni mondeoda hissetmiyorum ama biliyorum o da yapıyor.. V kayışına ani yük binmesi ile ilgili sanırım bahsedilenler yoksa bence donanımı yükte iken devreye girebilecek şekilde hazırlanmıştır diye düşünüyorum.V kayış bakımı aksamış kayış yıpranmış araçlarda kopma riski yüzünden sakıncalı olabilir. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 16 Ağustos 2012 Paylaş 16 Ağustos 2012 Ben bu hareket halinde klima açma konusunu servisle görüşmüştüm ; yeni nesillerde gerek yok dediler.. Kompresör yapısı farklı aynı zamanda kavrama sistemininde farklı olduğu bilgisini almıştım.. Zaten sürüş anında sürekli devreye girip çıkıyor fazla takılmamak lazım.. Yorum bağlantısı
Anıl Kandemir 16 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2012 Valla son önerilen klimacıya gitmeye korkuyorum , kompresör sıkışmış derse ne yapacağım bilmiyorum, bir bayramı çıkaralım bakalım , şehir dışına Connect ile gideceğim zaten , Connect teki klima hiç bir arabada yok zaten Yorum bağlantısı
Mete Yaban 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 bende klimacıya gittim klimandan koku gewliyor yakında kitliyecek biz sana çıkma takalım dedi ben sıcak bakmadım rahatsız oldum sen bunu geri tak dedim oda yagı hiç yok dedi ve şırıngayla yag sıktı.gazıda bastırmadım.arife günüde gaz bastırdım baska yere ve klima devreye girmedi elektriçiye gittim fiş çıkık dedi taktı ama klima gene sogutmadı vede bir devreye giriyor bir çıkıyor.acaba eksik bir şey mi var yoksa klimacı bir şeymi yaptı önceden sadece gazı kaçırıyordu şimdi hiç biri yok delirecem ne yapmam gerekiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 Devreye girip çıkıyorsa gazı yoktur muhtemelen.. Yorum bağlantısı
Mete Yaban 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 (düzenlendi) mehmet abi ama 250 gr gaz basıldı. 20 Ağustos 2012 tarihinde Mete Yaban tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 ama 250 gr gaz basıldı. Basıldı ama duruyor mu bakalım gaz kaçağı var mı kontrol edildi mi? Yorum bağlantısı
Mete Yaban 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 evet kontrol yapıldı klimacıda bu yüzden söküldü keçe ve lastikleri degişti. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 evet kontrol yapıldı klimacıda bu yüzden söküldü keçe ve lastikleri degişti. Bence öncelikle tekrar gaz kontrolü yaptırın gaz duruyor ise sonra diğer seçenekler yoğunlaşın.Şöyle bir test yapabilirsiniz kaput açıkken klimayı devreye alın dışarıdan kompresöre bakın dinleyin bakalım tuhaflık fark edecekmisiniz. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 mehmet abi ama 250 gr gaz basıldı. Bizim mondeolara 700gr civarı basılmıyor muydu? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 mehmet abi ama 250 gr gaz basıldı. 250 gram az gibi geldi bana.. Kaputun içinde kaç gram olması gerektiği yazar.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 825 gram olması lazım.. Böyle aklımda kalmış.. Yorum bağlantısı
Anıl Kandemir 24 Eylül 2012 Yazar Paylaş 24 Eylül 2012 Bu konuyu hala çözebilmiş değilim çünkü gitmeye korkuyorum ama ; Bugün sıcak tarafı açmayı denedim oda üflemedi acaba bu iyi birşey mi kötü birşeymi ? Yani Sıcak tarafta kompresöre bağlı değildir diye düşündüm ama ? Yorum bağlantısı
Anıl Kandemir 28 Eylül 2012 Yazar Paylaş 28 Eylül 2012 son sorumda aydınlanamadım , ama ihtiyacı olanlar için söyleyim ; Tüm korkularımı yendim ve klimacıya gittim gaz bastılar bi sigortaya baktılar ve çalışmaya başladı buz gibi yapıyor ayrıca kaloriferde calısıyordu , akşamına çalışmamaya başladı ve dün tekrar gittim bu sefer klima düğmelerinden şüphelendiler ve baktık bir sorun yoktu sorunun role de olduğunu bulup değiştirdik ve tekrar çalışmaya başladı ama bir önceki gibi akşam eve girmeden önce bir kez daha bakim diye açtım çalışmadı biraz önce gittim sinirli bir şekilde , adam direk sigorta kutusunu açtı (göstergenin altındaki sigorta ) eliyle 1-2 tıklattı ve çalışmaya başladı , sigorta yuvasında sorun olduğunu temazsızlık yaptığını söyledi , ya onu değiştireceğim yada şimdilik bir tutukluk olduğunda elimle tıklayacağım , ama klima performansı mutlu etti Not: Adana şuan 38 derece:) Yorum bağlantısı
Recommended Posts