İçeriğe Yönlendir

Focus III - 3,5 Boya Sorunu


Ahmet Soner Emre

Recommended Posts

Edip Aydın
(düzenlendi)

aklıma geldi hocam ancak inandırıcı olmaz diye yapmadım ancak denemekte fayda var, ford.com.tr den yazdım fabrika limit değerleri nedir bana yazılı olarak bildirin diye bakalım ne diyecekler.

Ozan hocam cevap vereceklerini sanmam bence beklemeyin. Bir hata olup size cevap verseler bile, bu bir sorun değil, değerler normal sınırlar dahilinde diye dönüş yaparlar. Ne yazık ki fordda müşteri ilişkileri ve ya hizmetleri diye bir olgu gelişmemiş. O nedenle gerisi sizin bireysel tecrübe ve uğraşınıza kalmış.

başka firmalarda da durum pek farklı değil, mesela opele sorarsanız 400 mikrona kadar kalınlık normal derler ama iş mahkemeye ve bilirkişi incelemesine gittiği zaman size yolladığım linkte olduğu gibi oluyor. zaten araç fabrikadan çıkarken neyin ne olduğu biliniyor, bunu baştan müşteriyle de paylaşsalar bir sorun çıkmayacak, ama firmalar bunu yapmak yerine susmayı tercih ediyor. bu sadece ford için geçerli değil hiçbir firma kendi kendini ele vermez. onun için firmanın sözü değil bu konuda otorite olan ve kabul gören bağımsız bir üçüncü kişinin görüşü önemlidir.

tarihinde Edip Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Edip Aydın

Biraz önce çağrı merkezinden aradılar hocam, öncelikle sıfırmı aldınız dedi evet dedim, boyalı olduğunu mu düşünüyorsunuz dedi öyle olmadığına ikna edin dedim talebinizi iletiyorum dedi. Bakalım bundan sonra ne olacak... Ha gerçekten boyalıysada babam bu konuyla ne kadar uğraşır bilmiyorum, ruhsat sahibi o, izmirde, ben ankaradayım...

hadi hayırlısı umarım hallolur. benim dediğim süreç çağrı merkezi sonrası için. beni hiç aramadan çözüldü diye kapattıkları şikayet bile oldu :bravo:

aklıma gelen bir başka yolda aleti alıp bir bayiye gidip showroom'daki bir iki aracı ölçmek. bakalım onlarda öyle mi, bu da bir yöntem.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu

Bizim de 2008 model Ford Connect aracımızın tavanında resimde ki şekilde bir hata sözkonusu. İlk alındığı zaman ben farketmiştim fakat ayıplı mal sayılabiliceğini düşünmemiştim. Tabi iş işten geçti artık bu saatten sonra yapılabilicek bişe yok tüm bu yazılanları okuduktan sonra. Çok şükür ki aracın başka yerinde,motorunda vs. bir arıza çıkmadı. Şehir içi kullanımında saymazsak uzun yoldada gerçekten çok ekonomik olabiliyor.

DSC08724 - Kopya.jpg

DSC08727.jpg

Yorum bağlantısı
Vedat Çakır

Merhabalar, benzer sorunları ben de 2011 başında aldığım Mondeo Ecoboost aracımda yaşamıştım. Şoför kapısında kapı tutamağından aşağıya doğru 20-30 cm uzunluğunda bir iz, bagaj kapağında, C sütununda ve tavanda yer yer dalgalanmalar (boyada) vardı. Tüm bu saydıklarımı araç yıkanırken dikkatli bakınca görebiliyorsunuz. Servis üretim hatası olduğunu söylese de yazılı bir belge vermeye yanaşmayıp topu Otosan’a attı. Otosan ise Noterden ihtarname çekinceye kadar telefon ve mesajlarıma dönüş yapmadı. İhtarname sonrası Otosan Müşteri Temsilcisi servisle görüşüldüğünü ve söz konusu kusurların ancak garanti kapsamında yeniden boyanarak giderilebileceğini, araç değişimi ya da bedel iadesi yapamayacaklarını belirtti. Bir de ek olarak 2-3 bakım hediye edebileceklerini söyledi. Tüketici Hakem Heyeti ve Mahkeme sürecini birlikte başlattım. Her iki kurum da bilirkişi incelemesi sonrası araçtaki boya kusurlarını tescillediler. Mahkemenin atadığı bilirkişi Üniversitenin Otomotiv Mühendisliği bölümünden bir hoca idi. Söz konusu kusurları tespit etmenin yanı sıra boya kalınlığı ölçümlerini de yaptı. Söz konusu ölçümlere göre tavan hariç tüm kaporta 95 ile 125 mikron arası değerler verdi. Tavanın muhtelif yerlerinden alınan ölçümler ise 140 mikron civarını gösteriyordu. Aynı model sıfır bir Mondeo ile karşılaştırdığımız zaman da benzer sonuçlar olduğunu yani tavanın 140 mikron civarında olduğunu gördük. Zaten şikayetim boyanın kalınlığı olmadığı için de üzerinde pek durmadım, tavan biraz daha kalın boyanmıştır diye düşündüm. Boya kusuru dışında aracımdan memnun olduğum için Mahkemeden bedel iadesi değil, misli ile değişim talep ettim. Haziran sonu temmuz başı gibi mahkeme sonuçlandı ve benim lehime “misli ile değişim” yönünde karar verdi. Otosan kararı temyiz etti ancak araya adli tatil girdi. Bakalım temyiz sürecinde neler yaşayacağız. Avukatımın söylediğine göre süreç 7-8 ay sürermiş.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

Arkadaş mahkemeyi kaybettikten sonra müşteriden özür dileyeceklerine utanmadan birde temyiz ediyorlar.

Firmanın bu politikasını anlamış değilim. daha önce kaybedilen ve emsal teşkil etmiş yüzlerce dava varken yine işi yokuşa sürüp sonunda birde avukat bilirkişi ve mahkeme masraflarını da ödeyerek hepten zarar ediyorlar. Burada tek beklentileri müşteriye emin gözükerek bizim karşımızda kazanamazsın düşüncesiyle vazgeçirmek

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kaputun, motorun bagajın içinde vernik olmaz, buna şaşıran kim? kim istihdam ediyor bunları? anlamsız?

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

Ozan bey umarım gerekeni yaparlar. ancak siz gene de ilk dediğim gibi fazla ümitlenmeyin. Sizin durumda, Vedat beyin başına gelenle benzer bir durum. Yaşanmış ve yaşanmakta olan örnenklerden görüldüğü üzere eğer araç değişimi bekliyorsanız mahkemeye gitmeden imkansız olduğu anlaşılıyor.

En fazla hatalı yerleri garanti kapsamında boyayalım derler ve bir iki bedava bakım teklif edebilirler. O nedenle sizi fazla oyalamadan sadede gelmeleri herkesin yol haritasını oluşturması açısından önemli.

bu anlattığınız hatalar ve beminde yaşadıklarım sonucunda bu firmada kalite kontrol diye bir müessese olmadığına da tam anlamıyla kanaat getirdim. acaba bu kadar problem ve hata sadece ülkemize gelen araçlarda mı mevcut yoksa tüm dünya ya verilen araçlarda durum bu mudur?

benim bildiğim hiçbirşey olmasa en son araç satıcıya geldiği zaman yıkanıp bir kontrolden geçiriliyor.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

Hocam açıkcası hataları o kadar önemsemiyorum. Kalite kontrol kısmına katılıyorum bırakın yıkamayı boya koruma yaptırdım utanmadan bu sekilde teslim ettiler. Benim esas sorunum kaputun boyalı olma durumu. Bu durumdada mahkemeye gidermeyiz bilemiyorum.

bence mahkemeye gitmeseniz bile en az 2-3 bakım alın karşılığında bana yaptıkları gibi feragatname falan imzalatmaya kalkarlarsa da sakın imzalamayın.

kaputtaki kalınlık fabrikada yapılacak boya işlemi gibi durmuyor kalınlık daha fazla gibi, teslim öncesi taşınırken meydana gelen bir hasar sözkonusu olabilir. aldığınız bayiyi biraz sıkıştırın derim. belki onlar birşeyler yapmıştır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bugun Ankara otokoça gittim aracımın boyalı olduğunu düşünüyorum dedim ölçüm yaptılar, kaput 278le 320 aralığında değişiyor. Arabanın diğer yerleride 170 ila 200 arasında 210a kadar çıkan yerleri var.

Sanıyorum Hasar sorumlusu ölçümü detaylı olarak yaptı, kağıda yazdı ayrıca önceden bahsettiğim boya kusurlarını gösterdim onlarıda yazdı

"boya ile vernik arasında pislik"(ön çamurluk) "boya ile vernik arasında leke"(arka çamurluk) şeklinde. hiç bir yerini açıp bakmadı etmedi sadece ölçtü yazdı.

Şimdi fabrikaya ileticeklermiş bakalım beklicez.

Ben otokoçta prosedürün böyle olduğunu bilmiyordum şöyle bir bakarlar yok orjinal derler yollarlar diye düşünüyordum o yüzden bunca zamandır uğraşıyordum. Bir tanıdık servise git dedi yolda Çağlar abiyi aradım oda servise git diyince gittim :) Çağlar abi cihazın markası POSITECTOR 6000

1. 2 ayrı ölçümde 2 apayrı rakamlar okunmuş, makinalar sağlıklı değil hep böyle olmuştur ki o yüzden devlet dairesenini satın aldığı makina tercih edilir derim

2. Servis sadece aracıdır, bu konu doğrudan distribütörü ilgilendirir, 180-210 aralığında gidip gelen değerlerde, fabrikasyon çift kat boyalı çıkabilir, bunun için birşey yapılabilir mi bilyiorum açıkçası, iyidir 20 kez cila atılsa her defasında mermer gibi parlar ben severim

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

Çağlar abi, biraz önce aradılar değerler normal dediler. Ne diyorsun ne yapayım?

not: hasar sorumlusu sadece değerleri yazmıştı.

ben demiştim demeye üzülüyorum ama durum aynen benim dediğim gibi. gayet basit şekilde olay sizin tercihinize kalıyor. Ya sineye çekeceksiniz ya da hukuki açıdan gerekeni yapacaksınız. başka çözüm yolu malesef yok.

birde hangi değer normalmiş onuda merak ettim açıkçası, her arabalarında boya kalınlığı bu kadar değişken mi oluyormuş?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çağlar abi, biraz önce aradılar değerler normal dediler. Ne diyorsun ne yapayım?

not: hasar sorumlusu sadece değerleri yazmıştı.

yazılı isteyin, tam olarak kim kime ne dedi nasıl dedi nasıl kontrol etti deay alalaım?

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

eğer mahkemeye verecekseniz yazı vermelerinin bir önemi yok, nasıl olsa olay bilirkişi raporuyla tescillenecek. öbür türlü eğer mahkemeye vermeyecekseniz arabayı satarken lazım olacak böyle bir yazı. yazıya servisin ölçtüğü değerleri de yazsınlar. Ama yinede yarın öbürgün satarken başınıza dert. bizim ülkede bu durumdan dolayı her gelen fiyatı kırıp aracı değerinin altında almaya kalkar.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ankara otokoçun hasar sorumlusu Rıdvan bey, tüm parçaları bol bol ölçtü bir kağıda yazdı başka birşey yapmadı. Aynı kağıda cihazın markasını modelinide yazdı. KM tescil tarihi ruhsat sahibi telefon vs yazdı. Daha önce bahsettiğim kusurlarıda yazdı aynı kağıda. Daha sonra müşteri ilişkileri yöneticisi (sanırım) ruhsat fotokopisinide aldı fabrikaya ileticez onlar bilgi vericek dedi.

Bugun akşam üzeri izmitten aradılar derste olduğumdan açamadım, daha sonra istanbuldan aradılar:

-aracınızın boyalı olduğunu iletmişsiniz, genel merkez konuyu kapatmış değerler normal

-ozaman ölçülen değerleri, ve bunun normal olduğunu yazılı olarak istiyorum

-iletiyorum

-ayrıca yazılmış olan boya kusurları içinde bilgi istiyorum

-iletiyorum

konuşması geçti.

mahkemeye vereceğimizi zannetmiyorum, babam zaten uğraşmaz benimde yoğunluğum başlıyor pazartesiden itiraben. aslında dayımın davasından tanıdık avukat var 5 senede parayı aldı :D ama yinede babamın yanaşacağını sanmıyorum...

İş başvurusuna benzemiş. Biz size ararız derler ama aramazlar hesabı :D

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ahmet Soner Emre

Bu focus boya olayı ne oldu? Benzer sorunu yaşıyorum.

http://www.fordclubt...boya-sorunlari/

ihtarnameyi de ciddiye almadılar. cevap olarak garantiden boyayabiliriz dediler. ben de mahkemeye verdim. sonuna kadar gidicem. sizin problemi de inceledim. benzer şeyler bende kaput altında var. ben de arabamdan çok memnunum ama ford otosanın tavır ve davranışlarından dolayı markadan inanılmaz soğudum. size de tavsiyem sonuna kadar hakkınızı aramanızdır.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

Benim araçta mekanik problemlerden sonra boya hatası da çıktı. Bana da boyama ile aracın değerinin düşmeyeceğine dair bir nutuk çektiler. Bende aracın boyanmasını kabul etmedim. Zaten mahkemeye verdiğim için umurumda değil. Onlar geri alınca boyayıp binerler:)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Çağlar Bayur

piyasada ekspertizde komple boyalı denir bu rakamlara, fabrika içinde dışında farkı olmaz piyasada maalesef, değer kaybı bir hayli olur hem de.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Mahkeme ve araç değişimi görünüyor ufukta, fabrikada bile olsa kabul edilmez, aslında suç bizim otokoçta, böyle defolu aracı ithal etmeyeceksin, ama nerde bizde böyle düşünce, 3. sınıf millet diye kakalıyorlar, bizimkilerde hemen ithal ediyor, bu döngüyü kırmanın tek yolu mahkeme ve toplu hareket etmektir...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yazması ve fiyatınında bayağı düşük olması gerekir ama, ayrıca bu aracı ithal etmeyin mecburmusunuz, ediyorsanızda kendiniz kullanın o zaman, dimi ama, ben çift kat boyalı araç istemezdim şahsen.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

bu tarz araçları özellikle ucuza aldıklarını düşünüyorum. bizim traktör gibi titreyen 90hp dizel araçlardan acaba kaç para kar ettiler?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ama 10 defa pasta cila yap ilk günkü gibi parlıyor

O da doğruya, 10 sene pasta yapsanda boya hep aynı, ama kalınlıktan boya çatlamazsa tabii, normalden daha dayanıksız çünki.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...