İçeriğe Yönlendir

İlk Çalıştırma Yüksek Rolanti

Ünal Doğar

Recommended Posts

Ünal Doğar

Herkese şimdiden kazasız, belasız, hayırlı bayramlar.Arkadaşlar altı aydır arabam 2000 devirde çalışıyor, sonra rolanti yavaş yavaş düşüyor.Dalgalanma yok, 1200 devre düşmesi 1 dakika alıyor yani normalde ilk çalışması gereken devir.Bugün bir şey farkettim direksyonu durduğum yerde sağ sol hareket ettirince rolanti 10 saniyede 1200 devre düşüyor.Direksyon ve rolanti arasında ilişki olabilir mi?Forumda benimle aynı sorunu paylaşan ve sorunu çözülemeyen arkadaşlar da bunu bir denesin.Konuyla ilgili yaptıklarım.

1.Rolanti sen. boğaz kelebeği temizliği.

2.Karter havalandırma hortumu temizliği(yırtık değildi değiştirmedim.)

3.Havalandırma sibobu, hava filtresi değişimi.

4.Boğaz kelebeğinin orda bulunan sanırım hava akış filtresi denendi, değişim olmadı.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Bu sorunun başka ne gibi nedeni olabilir, sorun yalancı hararet ile birlikte geldi şükür o sorundan kurtuldum.Bir şüphem de ısı müşürünün hasar görmüş olması böyle bir şey olabilir mi?

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Isı sensörü yada hararetle ilgili olduğunu düşünmüyorum..

Direksiyon çevirince rolantisi çok düşenler, hdrolik direksiyon basınç müşürünü değiştirip denesinler derim..

Motorun ilk çalıştırmada 2000 devirde çalışması normal değil, herhangi bir yerden kontrolsüz hava almıyorsa, rolanti valfi bozuktur, fazla hava alıyordur..

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Rolanti sensörü olsa motor ısınınca da yapması gerekmez mi?Motor sıcakken ilk çalıştırmada devir normal.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rolanti sensörü olsa motor ısınınca da yapması gerekmez mi?Motor sıcakken ilk çalıştırmada devir normal.

motor ısınınca yapmıyorsa, bu cevap sizin tezinizi çürütür.. yani hararet müşürü sorunu değildir.. demekki araç ısındığını anlıyor..

Soğuk motoru çalıştırmak ve dengede tutmak zordur..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Mehmet abi bu hafta bu sorunu çözmeyi düşünüyorum.Malatya'da bu işi yapacak özel servis bulamadım.Servise gittim acaba yazılımla alakalı olabilir mi diye kabloları arızalıymış bayram sonrası gel dediler.2003 focus için acaba bir yazılım güncellemesi mevcut mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi bu hafta bu sorunu çözmeyi düşünüyorum.Malatya'da bu işi yapacak özel servis bulamadım.Servise gittim acaba yazılımla alakalı olabilir mi diye kabloları arızalıymış bayram sonrası gel dediler.2003 focus için acaba bir yazılım güncellemesi mevcut mu?

Makyajlı focuslar için çıkmış çeşitli yazılımlar var, Ancak sizin sorununuz, yazılımdan ziyade arızaymış gibi görünüyor...

Yazılımla düzelecek sorunun eskiden beri devam edegelen bir sorun olması gerekir..

focus1'de kronik böyle bir sorun yok..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Arkadaşlar rolanti sorunuyla ilgili servis de dahil Malatya'da 11 yere gittim.Bunlardan 4 tanesi durumun normal olduğunu aracın soğuk motorda 1500-2000 devir arası çalışabileceğini söylediler.1 tanesi direk gaz kelebeği değişmeli dedi.3 tanesi serviste yazılımla çözülebileceğini söyledi.Gaz kelebek sensörü,rolanti sensörü deneme amaçlı değişti sorun devam ediyor.Serviste kablo arızalıymış Amerikadan gelecekmiş onu bekliyorlarmış.Anlayacağınız koskoca Malatya'da doğru usta bulamadım.Çoğu iyi niyetliydi ama sorunum hala devam ediyor.Anlaşılan araca böyle binmeye devam edeceğim.Bir sorun çıkarmaz herhalde.İşin ilginç tarafı ilk çalışma 30-60 saniye dışında hiç sıkıntı yok.Anlayacağınız bir hafta içerisinde çözeceğim dediğim sorunu çözemedim.Beni de focus rolanti mağluplarından ilan edebilirsiniz.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hocam Maraşa girdiğinde Kemak'a uğra orada Harun ve Fatih usta var onlar sorununa daha iyi cevap verebileceğini düşünüyorum. Ustalıklarına güveniyorum. Ben aracımda zorda kaldığım sorunlarda onlara gösteririm. Onlara bir baktırın derim.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Hocam Elbistan'da çalışıyorum.Maraş bana biraz ters ama yolum düşerse mutlaka uğrarım.Şimdilik araca böyle bineceğim.

Yorum bağlantısı
Nejdet Dinar
(düzenlendi)

motor ısınınca yapmıyorsa, bu cevap sizin tezinizi çürütür.. yani hararet müşürü sorunu değildir.. demekki araç ısındığını anlıyor..

Soğuk motoru çalıştırmak ve dengede tutmak zordur..

Mehmet abi merhaba, (yeni konu açmadan şunu sormak istedim)

Benim focus1 sedan ambianet de sabah aracımı ilk çalıştırdığımda (arcım lpg li) benzin ile çalışıyor.1200 dev/dk rolantisi. 10 saniye sonra daha sonra benzinde iken aracım wuw wuw tabiri caizse 1200-800 dev/dak. da dalgalanmalı olarak 10 sn kadarda böyle çalışıyor. daha sonra lpg ye geçtiğinde 1000dev/dak. düşüyor. ısınma tamamlandığında normal 800dev/dak. rutin çalışıyor. acaba ilk çalışmada sabahları hep bu şekilde çalışması normalmidir. sıkıntı varmı abi ya.. teşekkür ettim şimdiden. SAYGILARIMLA

( dipnot: birde abi forumda avatarımda resmim vardı. silinmiş.tekrar yükleyeceğim)

tarihinde Nejdet Dinar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bazen yazılımı tekrar yükletme işe yarayabliyor, özelikle lpg ile çalışanlarda uzun dönem yakıt bilgisi karışıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi merhaba, (yeni konu açmadan şunu sormak istedim)

Benim focus1 sedan ambianet de sabah aracımı ilk çalıştırdığımda (arcım lpg li) benzin ile çalışıyor.1200 dev/dk rolantisi. 10 saniye sonra daha sonra benzinde iken aracım wuw wuw tabiri caizse 1200-800 dev/dak. da dalgalanmalı olarak 10 sn kadarda böyle çalışıyor. daha sonra lpg ye geçtiğinde 1000dev/dak. düşüyor. ısınma tamamlandığında normal 800dev/dak. rutin çalışıyor. acaba ilk çalışmada sabahları hep bu şekilde çalışması normalmidir. sıkıntı varmı abi ya.. teşekkür ettim şimdiden. SAYGILARIMLA

( dipnot: birde abi forumda avatarımda resmim vardı. silinmiş.tekrar yükleyeceğim)

Sıkıntı var..

lpg kalibrasyonunuz bozuk olduğu için ecu logları bozuluyor, sabah benzinle ilk çalışmada ecu bu logları kullandığı için aracınız boğuluyordur..

Benzinde bozuk çalışıp, lpg'de düzgün çalışmanın genelde izahı budur...

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Çağlar abi benim sorun motor hava yaptığında ortaya çıkmıştı.250 km aracı yalancı hararet sorunu devam ederken kullanmıştım.Forum sayesinde lpg beynine t attırarak sorundan kurtulmuştum.Yaşadığım sorun yalanca hararetin armağanı olabilir mi?Benim araçta motor sıcak olursa ilk çalışmada rolantide sıkıntı yok.Mehmet abinin dediği gibi arıza söz konusu ısı müşürü veya pover pompa basınç sensörü kablosu kafama hep takılıyor.Isı müşürünün veya o kablonun arızalı olduğu nasıl anlaşılır?

tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çağlar ne der bilmem de.. bence alakası yoktur..

Test basit.. aracınızı 2-3 gün 100-150 km sürekli benzinde kullanın bakalım yine aynı şeyler olacak mı ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çağlar ne der bilmem de.. bence alakası yoktur..

Test basit.. aracınızı 2-3 gün 100-150 km sürekli benzinde kullanın bakalım yine aynı şeyler olacak mı ?

lpgden anlamam fordcuyum ben, ben bilmem sen bil

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Abiler gecen hafta bir gece kutup basi sokuldu.300 km benzinde kulladim.Acaba bahsettiginiz loglar hala silinmemis olabilir mi?

Abiler gecen hafta bir gece kutup basi sokuldu.300 km benzinde kulladim.Acaba bahsettiginiz loglar hala silinmemis olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Haha işte.. 300 km benzinle gittiğinin sabahında araç düzgün çalıştı mı ?

Loglar silinmez sürekli yenisi yazılır.. 100 km benzinde gidersin düzgün loglar oluşur.. sonra 60 km benzinde gidersin bozuk loglar oluşur...

Yani bu bir tamir değil tespit metodudur..

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Mehmet abi bir duzelme olmadi.Cepten yaziyorum kusura bakmayin.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Arkadaşlar bu sabah gauge menüye girip motor sıcaklığına bakayım dedim.Sıcaklık 19 derece olmasına rağmen 0 derece gösteriyordu.İlginç bir şey daha gauge menüdeyken aracı çalıştırdığımda soğuk motorda rolanti 1300'ü geçmedi.Birde aracımın lpg geçiş ısısı 30 olmasına rağmen 27 derecede lpgye geçiş yaptı önceden lpg geçiş ısısı ne ise o derecede lpgye geçerdi.Isı müşürü sizce arızalı mı?Dün Elbistan'da özel ford servisine durumu izah ettim.Hiç elletme araca öyle bin dedi.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Dun dikkatimi cekti soguk motorda debriyaj fren yapinca araba sanki hala gaz veriyor.Bizim focuslarin jikle veya gaz telinde takilma olabilir mi acaba.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

0-10 km diyebilirim Caglar abi.Bunu sadece soguk motorda yapiyor.Hatta debriyaj fren yapip durunca bile sanki araba gaz veriyor.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Dün gördüğüm bir arkadaş rolanti valfnin alyanla ayarlanan yerinin olduğunu (2003 modellerde soket altında plastiğin altında) söyledi.Kendisinin benzer bir problemden burdan ayar yapılarak kurtulduğunu söyledi.Valfi çıkartıp dün akşam inceledim.Gerçekten de böyle bir ayar yeri var soket altındaki plastiği kazıdığınızda çıkıyor ortaya. Merak ettiğim bu ayar ne işe yarar.Geri dönülmez bir hata yapmak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...