İçeriğe Yönlendir

Rampada El Frenini Çektiğimde Araba Geri Kaçırıyor

Özkan Taşkın

Recommended Posts

Özkan Taşkın

arkadaşlar rampada el frenini çektiğimde aracım vitesteyken ayağım debriyaj da olduğu zamanda el freni kaçırıyor yani aracım arkaya kaçıyor sizce sorun ne olabilir? kırmızı ışıkta bazen beklerken araç vitesteyken debriyaja basıyorum ve el frenini çekiyorum ama araba arkaya kaçıyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

hafif rampada eğim olan yerde aracı geri saldığınızda el frenini çekin sonuna kadar ondan sonra herzaman aynı şekilde çektiğinde durması gerekiyor diye biliyorum.

ustalar daha iyi yorum yazarlar şimdi.değilsede usta yolu görünüyordur size

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Arka lastikler ve kampana kapakları sökülüp ayarlanacak, balatalar aşınmışsa değişecek.

Arabayı yavaşca geri geri yürüt, sonra fren pedalına basmadan aniden el frenini çek, belki düzelir.

Yorum bağlantısı
Özkan Taşkın

balatalar bitmiş olamaz ya sorunun ordan olduğunu düşünmüyorum 25 binde balatalara baktırmıstım zaten daha çok vardı bitmesine çok ani fren yapan biriside değilim aracım daha 30 binde.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

El freniniz tutmuyor anladığım kadarıyla.Ayar yapılacak gerekiyorsa arka balatalar değişecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Benzer bir sorun benimde başıma gelmişti aşırı dik bir rampada durmak zorunda kalmıştım ama el freni durmama imkan sağlamamıştı ayak frenini kullanmıştım daha sonra gidip el frenini ayarlattım böyle bir sorun kalmadı.

Arkadaşların dediği gibi ya balatalar bitiştir yada ayarlanması lazım.

Yorum bağlantısı
Özkan Taşkın

Balatalar ne durumda ? yol bilgisayarı var ise ekranda düşük yağ seviyesi diye bir yazı yazıyormu ?

yol bilgisayarı yok arabada. ama balatalara 25 bin km de baktırmıstım 50 bini rahat görür demişlerdi. araba suan 30 binde daha 5 bin km de balata bitirmemişimdir öle düsünüyorum. ya çok kötü bir tutmamazlık yapmıyor ama kaçırdığını farkettim. önceden çok az bir şekilde el frenini çektiğimde rampada duduyordu şimdi kaçırdıgını hissedince daha çok asılıyorum yine duruyor ama ben önceki gibi olmasını istiyorum tabikide :)

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

güzel kardeşim el frenini tam çek ve el freni körüğünü yerinden çıkar.El freni kolu altında 10-11 anahtar kullanarak ayarlaya bileceğin bir civata mevcut.bu civatanın uç kısmında küçük bir metal parça yani sabitleme metalini tornavida ile yerinden çıkarabilirsin.Sıkma esnasında fren telinin dönmemesine dikkat etmelisin.Teli pense ile tutabilirsin.Bir kaç diş sıkıp el freni kolunu bir iki diş indir.Tekrar halatın civatasını sık.Sonra el frenini kontrol et.El freni kolunun konumuna göre işlemleri tekrarlayabilirsin.İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özkan Taşkın

güzel kardeşim el frenini tam çek ve el freni körüğünü yerinden çıkar.El freni kolu altında 10-11 anahtar kullanarak ayarlaya bileceğin bir civata mevcut.bu civatanın uç kısmında küçük bir metal parça yani sabitleme metalini tornavida ile yerinden çıkarabilirsin.Sıkma esnasında fren telinin dönmemesine dikkat etmelisin.Teli pense ile tutabilirsin.Bir kaç diş sıkıp el freni kolunu bir iki diş indir.Tekrar halatın civatasını sık.Sonra el frenini kontrol et.El freni kolunun konumuna göre işlemleri tekrarlayabilirsin.İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

eywallah kardeşim ama ben bunu en iyisi götüreyim tamircime de bu işlemi o yapsın :) çok sağolun gerçekten tecrübeler çok önemli yardımlarınız için teşekkürler :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...