İsa Köse 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 (düzenlendi) Öncelikle herkese iyi bayramlar... Dün akşam üzeri seyir halindeyken aracın sol arka camının oralardan taş çarpmasına benzer bir ses geldi. Taş geldi herhalde deyip geçtik. Gideceğimiz yere vardığımızda kapıyı kapatınca sol arka cam tak diye aşağıya iniverdi. Otomatikten kaldırmaya çalıştım, kalkmadı. Yukarı aşağı denedim defalarca... Çatır çutur sesler geldi ve sonunda cam tamamen açık kalmış bir şekilde düğme iş görmemeye başladı. Ne yaptıysam camı yukarı kaldıramadım. Sol arka cam sonuna kadar açık kaldı. Sabaha kadar aracı güvenli bir yerde bıraktım. Sabah aracı sanayiye götürdüm. Zaten bayram olduğu için sanayide de çok dükkan açık değil. Yine de zar zor bir yer buldum. Kaportacı idi. Kapı döşemesini falan söktü baktı, yarım saatten fazla uğraştı ama cam motorunu sökemedi. Epeyce bir zorlayınca "tamam usta sen camı yukarı kaldır orda sabitle, bayramı atlatayım yeter" diyerek işi sonlandırdım. Yoksa kaş yapalım derken göz çıkaracağız diye korktum açıkçası. Şimdi cam tamamen kapalı, fakat sanayide gördüğüm kadarıyla camı kaldıran motor mekanizmasında makara gibi bir yerde çelik tel var, o boşa dönmüş, sarmış ve sanırım düğüm gibi bir şey olmuş. Başına gelen vardır belki. Ne olmuş olabilir? Ve daha da önemlisi nasıl tamir edilir? Maliyeti ne olur? 21 Ağustos 2012 tarihinde İsa Köse tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 Kriko sistemi bozulmuş galiba. Anlayan bir kaportacı çözecektir. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 cam krikosunda plastik aksamlar var o halatı tutan makara ve camı tutan parlar vs. genelde halat makarayı sıyırıp plastik aksamlara zarar veriyor ve cam aşağı düşüyor. motoru fazla zorlayıp zarar vermediyseniz tamir takımı şeklinde satılan plastik ve halat var. genelde oto kilit ve camcılarada oluyor. o tamir takımından almanız gerek. Benim de başıma gelmişti krikoyu söktükten sonra plastik aksamlar krikoya perçinliydi perçinleri kesip kendim değişmiştim memlekette. tamir takımı da şunun gibi sağ sol olarak değişiyor. http://urun.gittigidiyor.com/garaj/focus-eski-model-cam-kriko-tamir-takimi-arka-sol-52936242 sanayide 100-150 lira isteyebilirler toplam. 1 Yorum bağlantısı
İsa Köse 21 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2012 Ya aslında sorun da biraz bu işte. "Anlayan kaportacı" Ben şu an hanımın memleketindeyim. Burayı bilmiyorum fazla. Artık Bursa'ya dönünce göstereceğim bildiğim yerlere. Kriko sistemi tamir olur mu? Yoksa yenisi mi alınmalı acaba? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ford-focus-cam-kriko-tamir-seti-arka-sol-1998-2005-85778849/detay ben zamanında 50 liraya almıştım parçaları hatta elimde plastiklerinden olacak sağ arka kapı ile ön kapıların ama halat yok. 1 Yorum bağlantısı
İsa Köse 21 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2012 cam krikosunda plastik aksamlar var o halatı tutan makara ve camı tutan parlar vs. genelde halat makarayı sıyırıp plastik aksamlara zarar veriyor ve cam aşağı düşüyor. motoru fazla zorlayıp zarar vermediyseniz tamir takımı şeklinde satılan plastik ve halat var. genelde oto kilit ve camcılarada oluyor. o tamir takımından almanız gerek. Benim de başıma gelmişti krikoyu söktükten sonra plastik aksamlar krikoya perçinliydi perçinleri kesip kendim değişmiştim memlekette. tamir takımı da şunun gibi sağ sol olarak değişiyor. http://urun.gittigid...ka-sol-52936242 sanayide 100-150 lira isteyebilirler toplam. Bilgiler ve link için teşekkürler. Sanırım aynı durumla karşı karşıya kalmışız sizinle. Motoru biraz zorladım ama hala çalışıyor. İşte bugün sanayide kaportacı o perçinli yeri kanırttı durdu tornavidayla, ben de müdahale ettim. Demek ki perçinliymiş. Kıracaktı başka yolu yoktu demek. Bu kiti alıp taktırmak lazım o halde. Kriko nasıl sökülür? Usta sökemedi, direk o beyaz plastik aksama girişti. Söküp dışarı alabilsek yapılmayacak şey değil aslında. Siz nasıl başardınız? Tebrik ederim. El becerisi var belli. Çok hızlısınız Mustafa Bey... Sani Bey'e cevap yazarken ilk mesajınız gelmiş, ben ilk mesajınıza cevap yazarken ikinci mesajınız gelmiş. Valla bravo... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 krikoyu dışarıyı alınca kolaydı diye aklımda kalmış. 4 sene önce değişmiştim ama köyde olduğum için ben değişmiştim orda usta yoktu 1 günümü aldı bir camcıya gidin onlar daha kolay hallediyor. Çünkü söküp takmanın teknikleri var. ben sadece camı krikoya sabitleyen minik bir plastik parçayı takacam diye türlü fantaziler denemiştim cam filmi yaparken usta camı söktü takerken benmi 2 saatte çözdüğüm olayı 1 sn de yaptı illa kendim yapacam diyorsanız önce kapı trimini sonra cam fitilini söküp boşta duran camı dışarı alıyorsunuz. sonra kriko 2-3 yerden kapı kasasına bağlı onları söküp krikoyu dışarı alıyorsunuz. krikonun plastik aksamında üstteki perçini kestirip yeni tamir takımını takıyorsunuz ama çalışma şeklini anlayıp takmanız lazım. ters çalışan bi sistem çünkü perçini kesiğiniz yere ben somun-vida ile sabitledim çünkü makaranın düzeneği gergin olması gerekiği için perçini kesmeden o gerginlikte takmak çok zor. geri toplarken de camın krikoya geçtiği yerde küük bir delik ve plastik parça var o deliğe geçen. camı krikoya sabitlemek için. o plastiği cama geçirip camı krikoya sert şekilde oturtmanız lazım. ben önca camı krikoya oturtup o sabitleme parçasını cama takacam diye çok uğraşmıştım mesela sonra trimi fitili topluyorsunuz. ama makara ve halatların gerginliğinden emin olun ve sağlam olsun olmasın tüm plastik parçaları değişin (2-3 parça bişi zaten) yoksa yine aynı hale gelir. yan sanayi krikolarda vardı 200 liraya felan orjina sıfırı 650 lira idi seneler öncesinde 1 Yorum bağlantısı
İsa Köse 21 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2012 krikoyu dışarıyı alınca kolaydı diye aklımda kalmış. 4 sene önce değişmiştim ama köyde olduğum için ben değişmiştim orda usta yoktu 1 günümü aldı bir camcıya gidin onlar daha kolay hallediyor. Çünkü söküp takmanın teknikleri var. ben sadece camı krikoya sabitleyen minik bir plastik parçayı takacam diye türlü fantaziler denemiştim cam filmi yaparken usta camı söktü takerken benmi 2 saatte çözdüğüm olayı 1 sn de yaptı illa kendim yapacam diyorsanız önce kapı trimini sonra cam fitilini söküp boşta duran camı dışarı alıyorsunuz. sonra kriko 2-3 yerden kapı kasasına bağlı onları söküp krikoyu dışarı alıyorsunuz. krikonun plastik aksamında üstteki perçini kestirip yeni tamir takımını takıyorsunuz ama çalışma şeklini anlayıp takmanız lazım. ters çalışan bi sistem çünkü perçini kesiğiniz yere ben somun-vida ile sabitledim çünkü makaranın düzeneği gergin olması gerekiği için perçini kesmeden o gerginlikte takmak çok zor. geri toplarken de camın krikoya geçtiği yerde küük bir delik ve plastik parça var o deliğe geçen. camı krikoya sabitlemek için. o plastiği cama geçirip camı krikoya sert şekilde oturtmanız lazım. ben önca camı krikoya oturtup o sabitleme parçasını cama takacam diye çok uğraşmıştım mesela sonra trimi fitili topluyorsunuz. ama makara ve halatların gerginliğinden emin olun ve sağlam olsun olmasın tüm plastik parçaları değişin (2-3 parça bişi zaten) yoksa yine aynı hale gelir. yan sanayi krikolarda vardı 200 liraya felan orjina sıfırı 650 lira idi seneler öncesinde Yok yok bana göre değil. Ben işin ehli olmayan sanayideki herhangi bir kaportacı (veya camcı) yapabilir mi demek istemiştim. Paylaşım için çok teşekkür ederim. En iyisi ben Bursa'ya gidince bir oto camcıya gideyim. Bu arada, bir arkadaşım da oto elektrikçiye git dedi, bir yer tarif etti. (niyeyse o bakıyormuş.) Durumu görsün, o takımı bulabilirsek hemen yapsın... Yoksa temin ederiz internetten. İnşallah bu kadarla hallolur iş. Bayram bayram zor oldu camın bu hali... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 Elektrikçiye gideceksiniz o sizi kaportacıya gönderecek kapı içi sökülecek sonra tekrar elektrikçiye gideceksiniz gerekli işlem yapılacak sonra tekrar kaportacıya gidip kapıyı toplatacaksınız.Sistem genelde böyle işliyor. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 (düzenlendi) Aynı sorunu aracımın sağ camında yaşamıştım, şu linkteki tamir takımını alıp kriko telini ve plastiğini kendim değiştirmiştim ama çok çok uğraşmıştım, camı krikoya sabitleyen plastiğin cama geçtiği yerde bulunan yuvarlak bir plastik daha var, bunu çıkarmak çok zor, sanırım zamanla bunlar iyice birbirine kaynıyor, teli sarmak çok daha zor, bir tekniği mutlaka vardır, ben 1,5 saat kadar uğraşmıştım, en sonunda baktım elle sarılacak gibi değil, belli bir yere kadar sardıktan sonra cam motorunun elektrik tesisatını bağlayıp, cam motorunun gücünden yararlanarak ancak takabilmiştim. Geçen sene Bursa'dan 80 lira fiyat almıştım bu iş için ama şu an hatırlamıyorum neresi olduğunu, telefon numaralarını internetten bulmuştum, geçmiş olsun... http://www.yedekparc...2001-YERLi.html Şurda da ingilizce dökümanlar var: http://www.dormanpro.../741-585_IS.pdf http://www.justanswe...23_210135_4.pdf 21 Ağustos 2012 tarihinde Erkan Kıyak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İsa Köse 21 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2012 Aynı sorunu aracımın sağ camında yaşamıştım, şu linkteki tamir takımını alıp kriko telini ve plastiğini kendim değiştirmiştim ama çok çok uğraşmıştım, camı krikoya sabitleyen plastiğin cama geçtiği yerde bulunan yuvarlak bir plastik daha var, bunu çıkarmak çok zor, sanırım zamanla bunlar iyice birbirine kaynıyor, teli sarmak çok daha zor, bir tekniği mutlaka vardır, ben 1,5 saat kadar uğraşmıştım, en sonunda baktım elle sarılacak gibi değil, belli bir yere kadar sardıktan sonra cam motorunun elektrik tesisatını bağlayıp, cam motorunun gücünden yararlanarak ancak takabilmiştim. Geçen sene Bursa'dan 80 lira fiyat almıştım bu iş için ama şu an hatırlamıyorum neresi olduğunu, telefon numaralarını internetten bulmuştum, geçmiş olsun... http://www.yedekparc...2001-YERLi.html Şurda da ingilizce dökümanlar var: http://www.dormanpro.../741-585_IS.pdf http://www.justanswe...23_210135_4.pdf Hocam nasıl başardınız, helal olsun. Burdaki sanayide kaportacı usta bile o kadar uğraştığı halde sökemedi. Bırak geri sarmayı falan. Ben kendim yapmayacağım... Paylaşım için teşekkürler... Sanırım Küçük Sanayide hallederim ben bu işi. Fordextra'nın olduğu blokta varmış bir elektrikçi. Focusu olan bir arkadaşımdan oranın tarifini almıştım. Onun da başına geldi bu olay... Anlaşılan hepimiz milli oluyoruz bu konuda Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 Hocam nasıl başardınız, helal olsun. Burdaki sanayide kaportacı usta bile o kadar uğraştığı halde sökemedi. Bırak geri sarmayı falan. Ben kendim yapmayacağım... Çok zor oldu, ben de zaten sökemedim, plastik parça zaten değişeceği için direk kestim Yorum bağlantısı
İsa Köse 21 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2012 Hocam dokümanlar da harika... Tekrar teşekkürler... Özellikle ilk pdf çok iyi oldu... İndirdim ve kaydettim. Dursun bilgisayarımda. Forumda da bulunsun... Herkesin başına geliyor ne de olsa bu durum... 1 Yorum bağlantısı
İsa Köse 21 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2012 Hocam geçmiş olsun.. Sağol emmi. Yorum bağlantısı
İsa Köse 15 Eylül 2012 Yazar Paylaş 15 Eylül 2012 Bugün fırsat bulup arka sol camın mekanizmasını Fordextra'da yaptırdım. Başından geçenlerin belirttiği gibi camı yukarı kaldıran mekanizmadaki tel yerinden çıkmış, boşta kalan tel makaraya sarmış, plastik aksam bundan zarar görmüş... sonuç bitkisel hayat. Yalnız motor çok güçlüymüş anlaşılan. Usta çıkardığı plastik parçaları ve halatı gösterdi. Motor o çelik halatı nasıl da eciş bücüş hale getirmiş. Vesile ile bir şey daha öğrendik servisteyken. Camı ard arda 9-10 defa sürekli açıp kapatınca cam motoru kendine korumaya alıyor ve bir süre çalışmıyor. Usta motor ısınınca termik atıyor, kendini korumaya alıyor dedi. Hani belki çoluk çocuk oynar da başına gelir birinin. Endişe etmeyin. 5-10 dakika sonra normale dönüyor. Bu arada, set halinde plastik parçalar, çelik tel ve işçilik dahil 70 TL tuttu işlem. Forumda bilgi ve tecrübelerini paylaşanlara ve Fordextra'ya teşekkürler... Yorum bağlantısı
İsa Köse 16 Eylül 2012 Yazar Paylaş 16 Eylül 2012 geçmiş olsun Güle güle kullan Hocam... Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Furkan Seslikaya 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 cam krikosunda plastik aksamlar var o halatı tutan makara ve camı tutan parlar vs. genelde halat makarayı sıyırıp plastik aksamlara zarar veriyor ve cam aşağı düşüyor. motoru fazla zorlayıp zarar vermediyseniz tamir takımı şeklinde satılan plastik ve halat var. genelde oto kilit ve camcılarada oluyor. o tamir takımından almanız gerek. Benim de başıma gelmişti krikoyu söktükten sonra plastik aksamlar krikoya perçinliydi perçinleri kesip kendim değişmiştim memlekette. tamir takımı da şunun gibi sağ sol olarak değişiyor. http://urun.gittigidiyor.com/garaj/focus-eski-model-cam-kriko-tamir-takimi-arka-sol-52936242 sanayide 100-150 lira isteyebilirler Selamun Aleyküm Ben Hbz Otomotiv'den Furkan SESLİKAYA Sitemizde Daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz Sayğılarımızla http://www.hbzotomotiv.com/urunlerimiz/ford/ Yorum bağlantısı
Furkan Seslikaya 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 www.hbzotomotiv.com http://camkrikosu.net/ hbzotomotiv@hotmail.com Yorum bağlantısı
Sadi Orkut 31 Temmuz 2013 Paylaş 31 Temmuz 2013 Usta niçin perçinleri sökmeye çalışmış ki; Vay hayvan vay.Demek ki bilmiyormuş.Sadece plastik asansör aksamı tırnağından çıkartıp yedek parçayı takması gerekirdi. Yorum bağlantısı
Şemseddin Sami 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 öndeki kumandadan arka sağ camı açıp kapayamıyorum. sol da sorun yok. neden olabilir. ne yapabilirim????? Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca 16 Kasım 2014 Paylaş 16 Kasım 2014 cam krikosunda plastik aksamlar var o halatı tutan makara ve camı tutan parlar vs. genelde halat makarayı sıyırıp plastik aksamlara zarar veriyor ve cam aşağı düşüyor. motoru fazla zorlayıp zarar vermediyseniz tamir takımı şeklinde satılan plastik ve halat var. genelde oto kilit ve camcılarada oluyor. o tamir takımından almanız gerek. Benim de başıma gelmişti krikoyu söktükten sonra plastik aksamlar krikoya perçinliydi perçinleri kesip kendim değişmiştim memlekette. tamir takımı da şunun gibi sağ sol olarak değişiyor. http://urun.gittigidiyor.com/garaj/focus-eski-model-cam-kriko-tamir-takimi-arka-sol-52936242 sanayide 100-150 lira isteyebilirler toplam. hocam geçenlerde camı indirmeye çalıştım inmedi.elimle desteklersem iniyor.ve cam sağa sola sallanıyor.yerinden oynamış sanırım.şimdi bugün kapı döşemesini söktüm.bastım tuşa motor kaldırıp indiriyor camı.lain o üçgen gibi plastik parça metal kısımdan diğer tarafa doğru oynuyordu.ben üstüne bastırınca kaldırıp indiriyor. sanki metal kısıma bağlı olan kısımları kırılmış gibi geldi .ben bu plastik parça yı alsam takarmıyım.birde bu camı sabitleyen yer neresi ?o parçamı tutuyor camı sadece? cam nasıl sabit duruyor.şu an oynuyor sağa sola. biraz karışık oldu ama kusura bakmayın. Yorum bağlantısı
Erol Yapıcı 3 Aralık 2014 Paylaş 3 Aralık 2014 Ayrı başlık açmadan buradan sorayım. Sürücü kapısındaki düğmeden sağ arka kapının camını açamıyorum. İlginçtir, aynı düğmeden kapama işlemini rahatlıkla yapabiliyorum. Bunun dışında tüm cam düğmeleri (tekli-dörtlü-kilit, dahil) tüm işlevlerini yerine getiriyor. Sebebi ne olabilir ve çözüm için ne önerirsiniz? Yorum bağlantısı
Recommended Posts