İçeriğe Yönlendir

Arka Cam Otomatiği

İsa Köse

Recommended Posts

Ahmet Sarıca

Ayrı başlık açmadan buradan sorayım.

Sürücü kapısındaki düğmeden sağ arka kapının camını açamıyorum. İlginçtir, aynı düğmeden kapama işlemini rahatlıkla yapabiliyorum. Bunun dışında tüm cam düğmeleri (tekli-dörtlü-kilit, dahil) tüm işlevlerini yerine getiriyor. 

Sebebi ne olabilir ve çözüm için ne önerirsiniz?

oksitlenmiş olabilir bence.pas sökücüyle temizlemek işe yarayabilir.

Yorum bağlantısı
Erol Yapıcı

Ölümden gayrı her derde deva :p WD40 sıktım, yarın bir kontrol edeyim bakayım. Yalnız ilgimi çekti, benim düğmede metal bir kısım yok. Düğmenin bastığı yerde(elektronik devre şasisinin üstünde diyeyim)esnek bir silikon benzeri şeffaf plastik var, düğme ona basıyor. Tv. uzaktan kumandası mantığı... WD40 nereden gidecek de oksitlenmiş yeri bulacak??

Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca

Ölümden gayrı her derde deva :p WD40 sıktım, yarın bir kontrol edeyim bakayım. Yalnız ilgimi çekti, benim düğmede metal bir kısım yok. Düğmenin bastığı yerde(elektronik devre şasisinin üstünde diyeyim)esnek bir silikon benzeri şeffaf plastik var, düğme ona basıyor. Tv. uzaktan kumandası mantığı... WD40 nereden gidecek de oksitlenmiş yeri bulacak??

hocam kumandayı sök içini aç soketin girdiği yeri ve devrenin üzerini temizle pas sökücüyle.kumandayı sökünce kenarda tırnakları var hafif kaldırıncaçıkıyor yerinden.ancak araç eskiyse serteşmeden dolayı hemen kırılabiliyor :)

Yorum bağlantısı
Erol Yapıcı

WD40 para etmedi zaten. Ama sökmeyi de göze alamıyorum çünkü bu işlerde züccaciye dükkanına giren fil gibiyimdir. Yağışlar kesilsin denerim yine de.

Sormak istediğim bir şey var. Kapı iç döşemesini falan sökmeden, tornavida ile kanırtarak sökeceğiz dörtlü grubu değil mi?

Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca
(düzenlendi)

yok hocam kapı dörtlüsü kapı açma kolunun altında küçük bi kapak var onu sivri bişeyle kaldır altından vida çıkıyor sonrada dörtlünün olduğu ayrı bölüm çıkıyor zaten kapı döşemesinden ayrı olduğu belli oluyor .zaten hafif kaldırınca ancak yavaş kaldır arka tarafta tırnakla bağlı .zaten görürsün düğme kablolarını falan.oradan da soketi çıkarınca 4 lü düğme elinde olacak

tarihinde Hüseyin Sarıca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erol Yapıcı

Umarım becerebilirim. Cesaret edip el atabilirsem sonucu paylaşacağım. Bilgiler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...