Burak Bozkurtt 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 arkadaşlar aracıma ayak aydınlatması yapmak istiyorum tavan lambasından alıcam enerjiyi sigorta kutusunun da +12 v alsam şasesini nereden alıcam yardımlarınızı bekliyorum sağolun. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 İki ucuda tavandan alsana, istemem dersen şase için konsolun altında bir sürü şase ucu var, birini gevşet tak. Yorum bağlantısı
Burak Bozkurtt 2 Eylül 2012 Yazar Paylaş 2 Eylül 2012 İki ucuda tavandan alsana, istemem dersen şase için konsolun altında bir sürü şase ucu var, birini gevşet tak. sağolasın ali abi hallettim 1 Yorum bağlantısı
Burak Bozkurtt 2 Eylül 2012 Yazar Paylaş 2 Eylül 2012 abi şase problemim var sönmüyo ışık +12 tavandan aldım eksi ucu napacağım bilmyorum Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 (-) de tavandan al, yada (+) ucu lamba düğmesinden veya ampülün soketinden al, düğmeyi kapatınca sönsün yani, lambada sürekli akım olan kısım vardı, sen oradan almışsın sanırım, ben bu şekilde bağladım, tavan lambasını sürekli yada kapıya göre yanacak pozisyona aldığımda led lerde buna uygun yanıyor, sen (+) ucu sök ve aletin yoksa deneme yanılma yöntemiyle tavan lambasına bağla, düğmesinden kapanınca ışık sönecek şekilde bağla yani. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 pedalların üstüne eğilip bakın, belki hazırda bile vardır Yorum bağlantısı
Burak Bozkurtt 2 Eylül 2012 Yazar Paylaş 2 Eylül 2012 (düzenlendi) tavandan kabloyu nasıl çekecem problem orda sigorta kutusunun altından şaseyi aldım tavan lambasının sigortasından da artıyı aldım sürekli yanıyor onu ne yapablirim (-) de tavandan al, yada (+) ucu lamba düğmesinden veya ampülün soketinden al, düğmeyi kapatınca sönsün yani, lambada sürekli akım olan kısım vardı, sen oradan almışsın sanırım, ben bu şekilde bağladım, tavan lambasını sürekli yada kapıya göre yanacak pozisyona aldığımda led lerde buna uygun yanıyor, sen (+) ucu sök ve aletin yoksa deneme yanılma yöntemiyle tavan lambasına bağla, düğmesinden kapanınca ışık sönecek şekilde bağla yani. anlamadım abi 2 Eylül 2012 tarihinde Burak Bozkurtt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 Hata şu ki... Tavanda sabit +12 volt var.. kapı müşürlerinden şasi gelir.. Yani tavana 2 şasi bir +12 çıkar... Şasinin biri sabittir.. Diğeri müşürden gelendir.. Yapılacak en mantıklı şey, tavan lambasından, ampulden paralel +12 ve şasi almaktır.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 (düzenlendi) Aynen doğru yazmış Mehmet bey, bak şimdi, tavan lambasına gelen sokette, 3 kablo var, bunlardan + olanın soketine tak kabloyu, (-) ucuda diğer iki uçtan birisine tak, ama sokete değil, ampülün duyuna bağlaki düğmeye basınca ışık sönebilsin. Semih ve Nihat beyin submarine işindeki resim yardımcı olur, soket görünüyor burada. Şase yi ampülün sağındaki metal kısma bağla, orası negatif ti galiba, olmazsa sarı tarafa bağlarsın 2 Eylül 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 (düzenlendi) Şase kablosunu geçirmek kolay, kabloyu tavan kaplamasının oradan labmanın içine sok, sonra kabloyu aradan iterek, yani öncamın üst kısmından tavan kaplamasının içine dürterek sağ A sütununun oraya gel, aynı şekilde kabloyu kaplamanın altına sokarak aşşağıya kadar ulaş, oradan sigortaların o kısma ucunu sokarsın zaten, yani lamba dışında biryeri sökmene gerek yok, yok sağlam olsun dersen A sütunundaki trimi yavaşça asılarak çıkarırsın, (+) yı sigortada almıştın zaten, sadece yapman gereken (-) kısmı tavan labasınının düğmeyle kapatabileceğin kısmına bağlamak, böylece ayak aydınlatman tavan lambası ile aynı olur, aynı anda söner, kapılar açılınca yanar... 2 Eylül 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Bozkurtt 2 Eylül 2012 Yazar Paylaş 2 Eylül 2012 (düzenlendi) biraz uğraşcam anlaşılan. 2 Eylül 2012 tarihinde Burak Bozkurtt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 Geçiyor, ama uğraşma, dediğim gibi, tavan lambasını çıkar, ön camın üst kısmıdan tavan kaplamasını arala kabloyu lambanın oradan çıkar ve - ucu uygun yere bağla, kalan kabloyu camın üst kenarından kaplamanın arasından dürt, A sütunun danda geçir aşşağı indir, sonra kabloyu gerdir biraz, böylece tam içeri girecektir, basit iş Yorum bağlantısı
Burak Bozkurtt 2 Eylül 2012 Yazar Paylaş 2 Eylül 2012 A sütunu dedğin kapı çıtasımı abi tavan,cam göğüse bağlanan kısım kenarda Yorum bağlantısı
Burak Bozkurtt 3 Eylül 2012 Yazar Paylaş 3 Eylül 2012 hallettim herkese taşekkürler. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Eylül 2012 Paylaş 3 Eylül 2012 A sütunu dedğin kapı çıtasımı abi tavan,cam göğüse bağlanan kısım kenarda Aynen orası, B sütunu orta kısım, emniyet kemerinin olduğu yer, C de arka camın yanları. Yorum bağlantısı
Recommended Posts